BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #747595 przez klauduska89
też tu zaglądam a tu cisza i cisza...na fb ciężko się już odnaleźć w tych postach i szkoda że tu nikt już nie zagląda

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #747911 przez asiulek_dolls
nie wiem dlaczego ale jakoś jak słyszę facebook to za każdym razem mam ochotę powiedzieć nie lubię tego! dlatego tez nie mam tam konta, wkurza mnie to że ludzie zamiast sie spotykać podglądają się wzajemnie na fb i skoro tam widzą co u kogo słychać to mam wrażenie że przestają mieć potrzebę żeby zadzwonić do siebie lub sie spotkać

każda z nas trafiła na to forum bo szukała jakiś informacji i towarzystwa osób które są w podobnej sytuacji, które mają podobne obawy, problemy ale też i takie same powody do radości

powtórzę jeszcze raz szkoda, że wszystkie- no może prawie wszystkie się tam przeniosłyście ale nic na siłę

jeśli czasem jednak tu zaglądacie to wiedzcie ze trzymam kciuki za to żeby każdy dzień waszego macierzyństwa był po brzegi wypełniony radością i uśmiechem a wszystkie smutki schowały się gdzieś w głęboko w kąt i oczywiście kibicuje Waszym bobasom, żeby ładnie i zdrowo rosły i dawały swoim mamusiom wiele powodów do dumy

pozdrawiam Was i całuje Wasze maluszki :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #748047 przez klauduska89
Asiu jak Ty to ładnie napisałaś :)Jak tak Kacperek? Pewnie już duży chłopak co? Widzę że 2 miesiące już skończone :D

11 lata 6 miesiąc temu #748069 przez EwelinaB87
chyba wroce na forum, bo zaczynam sie na fb gubic, strasznie sie tam powtarzamy itd, jak rozmiawialysmy na forum wiecej bylo tu sensu :P

Wszystkie jestesmy zaaferowane macierzynstwem i maluszkami, w koncu sa od nas uzaleznione, mam tylko nadzieje ze dzisiaj Milcia da pospac bo caly dzien ladnie spi i nawet nie wariuje poza powrotem od lekarza.

Dzisiaj bylismy na usg, bardzo szybko poszlo, mamy zalecona kontrole za 4 miesiace i czeste brzuszkowanie z rozkraczonymi nozkami, wszystko w bioderkach dobrze, niestety milenka nie lubi brzuszkowania, ale glowke juz podbiera na raczkach, chociaz meczy sie strasznie bo zapomina ze trzeba ja postawic prosto bo bokiem sie nie da :S

jutro idziemy zamowic szczepionki bo chcemy ful seriwis, przy okazji zwarzymy malutką.
robie strój dla milci na chrzciny na razie mam sweterek mam nadzieje ze przez miesiac duzo nie utyje w brzuszku...

11 lata 6 miesiąc temu #748461 przez klauduska89
Już sobie wyobrażam jak pięknie Twoja córeczka będzie wyglądała na chrzcinach w tym wdzianku :) Zdolniacha nasza:)

11 lata 6 miesiąc temu #748520 przez EwelinaB87
conajmniej tak :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #748897 przez mami_nka
No dokładnie juz pisalam wczesniej ze na FB jest naćkane :/ tez wole forum... wiadomo ze tam tez mozemy cos pisac np nocami przy karmieniu :D

u nas we wtorek szczepienie w srode sprawdzenie sluchu w czestochowie a 6.10 chrzest :)

Informuje was iż Ewelinka robi nam butki kozaczki, opaske i czape :))))

To nasze zdobyce na chrzest :) Kapphal
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749168 przez MamaBąbelka
W pierwszym momencie fb było fajne, bo szyko i w każdej chwili dostępne z telefonu, ale na dłuższą metę męczące, bo wpisy uciekają, trudno cokolwiek znaleźć, no i nie chce się tyle pisać ;).

Ewelina, masz talent i cierpliwość :). Maminko, a Twoje ubranko zdecydowanie w moim stylu bardziej, słodkie, zresztą w ogóle uwielbiam ubranka z KappAhl :). A nam mąż przywiózł z wyjazdu prezenty i szafa Emi wzbogaciła się w taką słodkość:
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749172 przez MamaBąbelka
A jak tam Wasze maluszki, uśmiechają się już świadomie? Moja od kilku dni nas ciągle obdarza cudownymi uśmiechami, zwłaszcza tatę, od razu widać, że córeczka tatusia :P. I jak któreś z nas pojawia się w zasięgu wzroku, to się szczerzy :D. Uwielbia być zagadywana i sama próbuje odpowiadać, choć na razie to są dźwięki typu: eee, aaa czy euuu ;).
A mama upolowała na allegro taką matę za 70 zł, bardzo fajna jest :), będzie idealna do zabaw na podłodze.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #749243 przez klauduska89
u mnie Dawidek uśmiecha się jak pomizia się go po brodzie, no i uśmiecha się i gada do swojej karuzeli nad łóżeczkiem:)

11 lata 6 miesiąc temu #749419 przez mami_nka
U nas z usmieszkami bywa różnie ale jest ich napewno coraz więcej :) dzis rano siostra ją myziala smokiem po brodzie to cale dziąsła pokazywała :D ale juz nie moge sie doczekac tych swiadomych!! i bardzo trafnie strzela te usmiezki jak sie cos mowi ostatnio mowie ze ja kocham a tu cyk... usmiech i akurat nagrywlam film :D

Lili jest zdecydowanie mami cyckiem :) ahh jestem dumna z tego faktu hehe

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749425 przez mami_nka
Misia :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #749590 przez agniesia1604
Hej laseczki:) ... Wkońcu zalogowałam się z Laptopa... super byłoby wrócić ale wygodniej mi korzystać z telefonu ... ze wzgledu na Staszka:))) Który praktycznie w dzień śpi max 2 godziny :)

Dziś byliśmy w Ustroniu na Równicy 855 m.n.p.m. :P a potem pojechaliśmy do Wisły na deptak pochodzić wzdłuż rzeki.

u nas w porządku.

Ech znajomi przyjechali na śląsk z Warszawy i chcą sie spotkać ...ale są przeziebieni.

Co sądzicie o kontaktach z osobami przeziebionymi? UNIKACIE?

11 lata 6 miesiąc temu #749595 przez klauduska89
Jak najbardziej unikać. Najgorsze co może być to chory maluszek :(

11 lata 6 miesiąc temu #749624 przez agniesia1604
No też tak myślę.

Spotkamy się innym razem ...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka