- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
U Karolcia na bródce pojawiły się takie krostki przypominające potówki- moim zdaniem może to być trądzik noworodkowy i od dzisiaj zaczynam przemywać gazikiem z Ocatniseptem... może pomoże.
Ehhh budzi się i znowu cyc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- Otrzymane podziękowania: 0
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Niestety bóle brzucha wrócili i wczoraj rurka propurka poszła w ruch.... no i pomogłam mu bardzo bo duzo gazów w sobie miał a do tego kupska które oczywiscie udało mi się opanować kiedy to zaaplikowaliśmy rureczkę to nic ze całe ręka była zielona:P
Od 10 już nie jęczy i nie pierdzi...ale też i nie daje mi żyć bo płacze jak go nie pobujam:P
Stwierdzam jedno .... kiedy on śpi????
Nie mam kiedy isć do toalety ... Przejdzie słońce i o 14 kłade go na balkon:)
I będzie chwila odpoczynku dla niego i dla mnie:)
Wiem jedno ... że jeśli między 18:30-19:15 wykąpiemy Stasia to idzie szybciej Spać ... bo około 22:30 ... muszę tego pilnować... bo wczoraj kąpaliśmy o 20 i do 1:00 nie spaliśmy:( a mąż o 5 do pracy... ( o 4:20 go obudziłam by mi podał Stasia bo byłam strasznie słaba ).
_________
Dziś u nas znacznie cieplej...
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas coraz gorzej z dupka:(, smaruje bepathentenem i sudokremem i ziemniaczana chyba za dlugo trzymam kupe, ale czasem zrobi wczesniej i jak spi i nie steka to nawet nie wiem buuu.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem tak ... jadłam przez 4 dni to samo i kupy były różne i tak samo bóle brzuszka występowały ... wiec nie wiem ... po mału będę wprowadzała jakieś produkty bo mam wrażenie ze ból brzuszka to on i tak będzie miał i nieważne czy ser czy też nie.
Co do pupy ... u nas był na początku problem i tak jak pisałam smarowaliśmy tylko sudocremem przy dziurce grubiej a pupkę cienko a gdzie brak odparzenia tam brak maści... no ale to też nic nie dawało więc zmieniłam chusteczki nawilżające i w sumie max 2 dni i problem odparzonej pupy zniknął!!!
Wiec moze zmień chusteczki ... no chyba ze przemywasz wodą ... to nie dodawaj mydełka, albo myj przegotowaną wodą tą pupę przy zmianie pieluchy.
Poza tym jak tylko usłyszę ze Staś robi kupkę zmieniam pieluchę - a zazwyczaj jest to tak że przed karmieniem zmienie a potem po karmieniu znów i miedzy karmieniami ... więc często zmieniamy ... nawet gdy zaraz po zmianie pieluchy cos mu się wymsknie to też zaraz zmieniam.
Przez to ze ma narobione w pieluchę moze byc marudny ...
Staś jęczy jak siusiu zrobi a co dopiero jak kupsko nawali:)
Więc ja też wiem że jak coś marudny to najpierw sprawdzić pieluchę skoro jest najedzony...
Pielucha czysta, to popatrzeć czy chce na rączki ... a jeśli nie to może jednak cyc ? Nie? aha ...chce sobie tak pogadać ... przejdzie mu po 5 min ... poryczy 5 min i cisza jak makiem zasiał - Staś zasnął ... pewnie go bączek jakiś męczył
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
Ehhhh i znowu dzisiaj marudzi. Chyba miał za dużo wrażeń bo było USG bioderek i zakupy w markecie- spał 4 godziny- bujany okresowo. No to teraz daje nam dżez.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my ogladamy sopot top trendy ..
Stas w beciku u tatusia na podusi do karmienia.... a mnie ciagnie dziurka i siedze na oponce
- MZS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Trudno się wygrzebać z pod sterty pieluch itp... Ale widzę, że na forum również zapanował przestój
Wiktor rośnie zdrowo i ogólnie szybko przybiera (średnio 30dkg na tydzień). Ogólnie jest grzeczny o ile można tak powiedzieć, bo tylko je, śpi, kupy robi i płacze jak to dzieci w tym okresie. Córa względnie przyjęła nową rolę. Zależy od dnia: potrafi wdzięcznie mi pomagać przy małym, ale również dać mi nieźle w kość gdy jest zazdrosna...
Nerwy na wodzy, tak więc drogie Panie oto ćwiczymy cierpliwość i opanowanie
Tak w ogóle gratuluję wszystkim mamuśkom i trzymam kciuki za pozostałe
No i zaległe zdjęcie mojego drugiego skarba
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
czas czasem ale wszystko teraz dzieje się na FB a szkoda... u nas wczoraj chyba jakas kolka czy wzdęcie nie wiem bo mała plakusiała ale z przerwami... sama nie wiem co jej bylo ale plakałam razem z nią - oby sie nie powtórzyło...
Ogólnie u nas jest O.K nie wiem czy w koncu opisałam swój porod czy nie ?????
Malutka od wyjscia ze szpitala czyli przez 9 dni przybrała 210g wiec w normie, pani doktor powiedzila ze jest mega silna!! sama odwraca sie na bok jak ja poloze na pleckach gigantka moja kochana
U nas karmienie z cyca ale przez butle nadal noca dostaje NAN PRO HA, a co do pupci narazie odpukać nic sie nie dzieje
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Potówki jak byly tak sa, niestety prawie cala buzia, w poniedzialek ide do lekarza nie ma bata, przemywam rumiankiem, odstawilam tetre i nic nie pomaga
pupa tez kiepsko, musze czesciej zmieniac chyba
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
my czekamy na kupke... teraz zasnela ale wierci sie i stęka biedna... boze daj nam KUPE!!!!!! nawet niech mnie zagizda jak kiedys