BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #727010 przez agniesia1604
Widać dziewczyny przeszły na Facebooka:)))
:P

Pozdrawiam...

Miłego dzionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727277 przez MamaBąbelka
Ewelino, niestety Emmy nie zobaczycie, bo z mężem jesteśmy przeciwnikami upubliczniania zdjęć na takich serwisach.

Gratulację dla Groszka :).

A jak Wasza dieta? Ja staram się jeść normalnie, do tej pory pożałowałam dwa razy, jak pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala zjadłam aż 4 plastry sera żółtego i mała dwa razy w nocy płakała, ale po kilku minutach się wypróżniła i uspokoiła i wczoraj też chwile pokrzyczała wieczorem, bo na obiad miałam mielone, nie wiem czy chodziło o to, że do nich dodałam jednak trochę startej cebulki czy o to, że smażone. Poza tym ani czekolada, ani produkty mleczne, ani żadne owoce, które do tej pory zjadłam (śliwki, jeżyny, banany, jabłko w skórce), nie zaszkodziły nam, pomidory i sałata także nie.

11 lata 4 miesiąc temu #727358 przez EwelinaB87
Dostrzegam tu pewnego rodzaju niekonsekwencje, ale to wasza sprawa.

Ja sie ciesze bo chyba w koncu wyczyscilam Milci nosek i juz nie chrumczy jak prosie, calkiem dobrze spi, pojadla i w ogole to zlote dziecko jak na razie, ale zawsze po kapieli wyje jak najeta, mimo ze sucho najedzona i cieplo, dlatego zwykle karmie ja wtedy dwa razy.
z cyckow mi sika potrojna strugą tylko wyjme sutek jej z buzi, az szok ze jest to wstanie wyssac należycie.

Oczka też już wyglądają zupełnie dobrze, chociaz i tak musze je czesto przemywać, tylko potówki na policzkach jak były tak są, moze czyms to wysmarowac?

11 lata 4 miesiąc temu #727512 przez agniesia1604
u nas na policzkach to potówki...
jednakże nie mam jeść i pić produktów z nabiału.

Stas zdrowy jak rybka :)

Po 3 tygodniach przytył do 3965 ... z wagi 3130:)

Minęła godzina 19 szykujemy się do kąpieli ...:)))

Dziś Staś spał w sumie od 5 rano 3 godziny:) ( a w nocy spałam w sumie 4 godziny ... 2 i 2 ) ... dał mi dziś popalić... wykąpię go i idę go karmić i idziemy spać ...:) Padam ... mam już podwójną powiekę :P taka jestem juz zmęczona:)

11 lata 4 miesiąc temu #727516 przez klauduska89
u nas też z spaniem nie za wesoło. W nocy bardzo ciężko ma zasnąć jak się przebudzi, czasami nie śpi po 3,4 godziny w nocy a jak zaśnie to wstaje po godzinie, gazy go chyba ciągle budzą...w dzień za to śpi ładnie, chyba szybszy metabolizm czy coś. Właśnie pora kompania ale Dawidek zasnął i żal mi go budzić, poczekam aż sam wstanie.
Mam nadzieję że się niedługo poprawi z tym nocnym spaniem bo już nie daję sobie z tym rady. Dziś w nocy spałam tylko 2 godziny, a nad ranem usiadłam razem z nim i płakałam bo nie miałam już sił.

11 lata 4 miesiąc temu #727612 przez agniesia1604
mysmy dzis kupili SAB SIMPLEX kropelki dla niemowlaka - mozna je stosowac od 3 tygodnia

zastosowałam 10 kropelek o 16 i o 20... narazie spokój - mały nie płacze ... spi...

od 20 spi ... a ja go próbuje przebudzic na karmienie bo chcialabym isc spac
:P

napisze jutro czy dal nam spac

dobranoc

11 lata 4 miesiąc temu #727721 przez agniesia1604
Nocka cudowna:))) bez płaczu bez jęków

Nie udało mi sie o 21:30 obudzic Stasia.... za to obudziłam go o 00:30!!!... spał 4,5 godziny:))) cycusie mi wybuchały :)))))

gdyby nie mój prawy sutuś to i karmienie byłoby cudowne:))))
musze sutusia podleczyc ...dzis sciagam mleczko laktatorenm i podam z butelki mleczko... i caly dzien bede wietrzyc .... bo sie zbyt mocno denerwuje przy karmieniu prawa piersia

11 lata 4 miesiąc temu #727776 przez mami_nka
A jak czyscicie niski ??

11 lata 4 miesiąc temu #727791 przez alunia8912
dzisiaj mija tydzień od narodzin naszej kruszynki :)
zauwazylam u niej na czole kolo wlosow jakies grudki takie chropowate, strasznie szorstkie w dotyku, wiecie co to może być??
wczoraj poraz pierwszy stanelam na wage od porodu, ogolnie w ciągu całej ciąży przytylam jakies 11 kg, do wagi z przed ciąży jeszcze 2 kg zostały mi do zrzucenia:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727795 przez alunia8912
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #727801 przez agniesia1604
ja nie mam wagi i nie wiem ile zrzuciłam ....

Noska nie czyścimy... od 4dni zakraplam po 1 kropelce soli fizjologicznej do dziurek ... delikatnie paluszkiem klikając w skrzydełko...:) kiedyś nawilżano oliwką przy pomocy wacika i zapałki... ja bym się bała wsadzić do noska ...

11 lata 4 miesiąc temu #727804 przez agniesia1604
Alunia cudna Wasza Niunia:))

Jejcia jak mi się te dzieciaczki w różowym podobają:P hehehe:)

Mój Staś ma też coś różowego.... flanelkę:PPP hehehehe

11 lata 4 miesiąc temu #727882 przez EwelinaB87
Ja wazylam sie w swieta mialam 72kg czyli 10kg spadlo, ale chyba teraz znowu nabieram, bo jem lepiej niz w szpitalu ale chodze na dosc dalekie, wczoraj przeszłam pol czeladz-wsi:D

ja z noskiem mam problem co rano ciagle jest zapchany, charczy i chrumczy, czyszcze sola i skrecikiem ale nie pomaga do konca, ale po 11 przechodzi samo, nie wiem czemu tak jej sie nos zapycha kupie chyba marimer moze pomoze.

Alunia to pewnie zaczątki ciemieniuchy, najlepiej po kapieli namocz szczotke kroplami oliwki i intensywnie wyczesz wloski i skore, powinno pomoc z czasem, jak nie to kup preperaty dostepne w sprzedazy.

11 lata 4 miesiąc temu #727904 przez katarzynaxxx89
Mam takie pytanko co robić mój Kornelek zasypia przy cycku i jak go biorę żeby mu się odbiło to się wybudza a i tak bardzo ciężko ma mu się odbić tylko czasem się uda i co robić

11 lata 4 miesiąc temu #727907 przez MZS
witajcie. moje drogie dzisiaj dzień prawdy. Popołudniu jadę do szpitala dowiedzieć się czy na pewno mam tą cesarkę w czwartek czy mam czekać do poniedziałku. W sumie to nie duża różnica, ale zawsze coś :)
Posprzątałam dziś łazienkę, poodkurzałam w domu, spakowałam torbę do szpitala, złożyłam wózek. Jeszcze tylko łóżeczko do złożenia, ale tym ma zająć się mąż i mama jak będę w szpitalu:) Już nie mogę się doczekać popołudnia kiedy się dowiem co i jak :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka