- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MZS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Ada, bardzo ładny maluszek, widać że jesteście w końcu szczęśliwą rodzinką Zazdrość to nieładne uczucie, ale po tych skrawkach na fotkach zauważyłam, jaki ładny macie oddział. U nas jest jak 20 lat temu, gdy otwierali szpital
Ewelina, Twoja malutka również śliczna. Bardzo podoba mi się jak urządziłaś łóżeczko. Jest takie przyjemnie odprężające, mała mam nadzieję dobrze śpi
My stoimy w miejscu. Do terminu 3 dni. Jak będzie tak będzie. jedyne co mi bardzo przeszkadza, to to że od 2 dni dokucza mi rwa kulszowa i ledwie chodzę Ponoć w 6-12 tygodni po porodzie powinno minąć. Mam nadzieję, że szybciej...
- Bea111
- Wylogowany
- gaworzenie
W pierwszej ciąży odziwo bolała mnie tylko na początku ale zanim ustąpiła upynęło naprawdę sporo czasu.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
a jak tam z waszym karmieniem??
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam się w nd zgłosić do mojego lekarza na oddział i będzie decyzja co dalej - czy zostaję na wywołaniu, czy mam czekać... Strasznie chciałabym, żeby maluszek już był ze mną... Z drugiej strony gin mówi, że nie ma też co wywoływać przedwcześnie, bo skończy się cesarką, jeśli szyjka nie będzie gotowa (a póki co nie jest)... Z drugiej strony łożysko już stare, więc pora wychodzić, a mały coś nie chce. No i trochę stresu jest.
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
teraz mam ta herbatke na laktacje zobaczymy czy cos da...
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Ada, biedna Ty Nie denerwuj się, to pewnie też swoje robi.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
wydaje mi sie ze przyzwyczaila sie do smoka i sie dziwi ze mleko samo nie leci, lenistwo, a te oslonki wcale nie sa latwiejsze do zlapania, bo sa wielkie i twarde, ja z prawdej piersi karmie bez trzymania bo jest miekka a z lewej ciagle musze trzymac i pilnowac, taki urok.
Zamówiłam dwa staniki te co chciałam, czekamy zobaczymy, strasznie sie boje krowich zwisów bo sa okrutnie ciezkie poza tym dziecko je mocno ciagnie...
mysle ze lada dzien zaczne cwiczyc kosc juz tak nie doskwiera krocze sie zagoilo, wiec juz calkiem normalnie funkcjonuje, troche dlugo to trwalo ale moja mama dochodzila do siebie z miesiac tak jej dalam popalic.
teraz chcialam przejsc do sprawy Milci, nie wiem czy jestem jakas lewa, czy zupelnie nie umiem pielegnowac dziecka, ale wciaz cos jest nietak z skóra Milci, jak nie potówki to wysypka, jak nie wysypka to ropiejące oczko, tym ostatnim martwie sie najbardziej, ale moze zle zmywam oko i tylko je rozmazuje?
Ciekawe czy moge cos innego zastosowac niz wode przegotowaną czy sól fizjologiczną.
Wczoraj kąpałam Milcie w krochmalu bo bylismy u pediatry i tak zalecila na wysypkę, wydaje mi się ze troszke pomogło, ale wciaz nie moge dociec z czego wynika czy to maliny wisnie, oliwka czy moze biszkopty? zadnej z tych rzeczy juz nie stosuje, ale nie wiem ile taka wysypka moze sie utrzymac...
No i jeszcze glutki w nosie, usuwam je skretem z wacika swietnie sie sprawdza ale Milcia tego nienawidzi, ryczy jak poparzona, a mimo to czysci dobrze, czasem charczy i chrumczy ale po czyszczeniu pomaga, zastanawiam sie nad kupieniem atomizera z solą ale nie wiem czy to cos pomoze.
A i wczoraj odpadł nam kikucik, naszukalam sie go i pempuszek jest juz ładniutki
- alunia8912
- Wylogowany
- gaworzenie
Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Mogę do Was dołączyć???
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja od jakiegoś tygodnia koszmarnie śpię. Młody uciska mi wszystko, a jak rusza główką to czuję taki ból w podbrzuszu, że masakra. Jemu też chyba niewygodnie, bo wierci się strasznie, niezaleznie od tego, w jakiej pozycji śpię. Czy też tak macie? Tzn te dziewczyny, które jeszcze w dwupaku
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
nie denerwuj się, wyluzuj i próbuj przystawiać a jak nie będzie chciała to walcz laktatorem a pokarmu będzie coraz więcej
- alunia8912
- Wylogowany
- gaworzenie
Termin porodu miałam z usg na 20 sierpnia a z miesiączki na 13 sierpnia.
9 sierpnia poszlam do lekarza i nic się nie zapowiadalo na porod, lekarz w poniedziałek (12.08) kazal mi przyjść na ktg to ,w poniedziałek rano wstałam poszlam. zrobili mi ktg i lekarz ledwo zobaczyl i do mnie : no to rodzimy disiaj albo jutro pani urodzi, bylam w szoku bo bardziej bylam nastawiona ze kolo 20 sierpnia urodze bo lekarz mi mowil ze termin z usg jest bardziej dokładny. Wróciłam do domu, nic nie czułam żadnych skurczy przez caly dzień jedynie brzuch mi się napinał. O 21 poszłam spac i o 23.00 obudziłam się bo strasznie mi było nie dobrze, po jakims czasie zaczol mnie pobolewać brzuch. o 24 juz bylam w szpitalu, skurcze miałam co 5 min ale jeszcze nie tak strasznie bolesne, później coraz bardziej bolały i 13.08.2013 r. o godzinie 5.20 przyszła na świat Nasza Lenka ważyła 3.530kg i ma 52 cm.