BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 4 miesiąc temu #727916 przez agniesia1604
Ewelino,
nam lekarka powiedziała że dzieci chrumkają ( mój Staś chrumka w pionie :P )i że to się zdarza do 5 miesiąca. Nam lekarka powiedziała ze mozemy nosek nawilżać po 1 kropelce soli fizjologicznej do noska.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727921 przez agniesia1604
katarzynaxxx89 napisał:

Mam takie pytanko co robić mój Kornelek zasypia przy cycku i jak go biorę żeby mu się odbiło to się wybudza a i tak bardzo ciężko ma mu się odbić tylko czasem się uda i co robić

U nas to samo..:)
Jeśli zasypia a myślisz że jest niedojedzony podotykaj go po policzku albo koło ust ....

Powiem tak ... dzieciom powinno się odbić 4 razy zeby nie miały wzdęć. Co do ulewania się... jeśli ulewa się tylko buźką to nic z tym nie robimy ... jeśli mocno ulewa się a do tego jeszcze noskiem musimy reagować. Dzieciom po karmieniu piersią nie zawsze się odbija i nie zawsze musi się odbić ...to dzieciom po mleku modyfikowanym musi się odbić...

Ja nie zawsze daję Stasia do odbicia...ale potem obserwuję jak mu się ulewa ...

11 lata 4 miesiąc temu #727922 przez agniesia1604

11 lata 4 miesiąc temu #728153 przez EwelinaB87
tylko chrumkanie ja rozumiem, ale ona tak chrumczy jakby zaraz miala sie udusic, tak jej stoi w nosie

11 lata 4 miesiąc temu #728209 przez klauduska89
u mnie małemu nie zawsze się odbija po jedzonku, ale całe szczęście nie ulewa, tylko jak je to tak szybko na początku mleko mu leci że czasami aż się krztusi tym mleczkiem.

11 lata 4 miesiąc temu #728298 przez Dave
Moje Kochane,

Chcę Was zaprosić do naszego szalonego konkursu, w którym mamy do rozdania aż 70 nagród :ohmy: :ohmy:
Każda z Was znajdzie coś dla siebie i swoich maluchów - sprawdźcie same :)

Zapraszam, zapraszam, zapraszam :lol: :lol:

Szczegóły tutaj: wrolimamy.pl/konkurs-dwa-kolka-na-drugie-urodziny/

Powodzenia :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 4 miesiąc temu #728504 przez mami_nka
u mnie problem wlasnie jest z odbijaniem... w nocy dzis nie chcialo jej sie odbic po modyfiku :/ chyba ze 2h i zasnela... moze dlatego ja cos pobolewa bo mi nie spala cala noc wygladam dzis jak zoombi :D a to dopiero pierwszy raz heh

11 lata 4 miesiąc temu #728522 przez EwelinaB87
Ja nigdy Milci nie odbijam, bo tego nie robi, mimo to zasypia jak kamień zwykle zaraz po karmieniu, czasem dostaje czkawke i potem usypia czasem uleje, tylko po kapieli marudzi jakis dłuzszy czas daje cyca czasem dwa razy i znowu usypia, ale wczoraj miedzy 10-12 nie chciala spac wiec musiala byc lulana przez tatusia,

Dzisiaj jestesmy pierwszy dzien same, tatus wrocil do pracy o 11 ma byc moja mama bo sie za wnusia stesknila a o 14;30 3 wizyta poloznej.

wczoraj milcia miala potówki podswietlone na czerwono, zleklam sie ale chyba ja przegrzalam bo teraz potowki wygladaja normalnie, ale mimo to nie schodza sa takie twarde i szorstkie pod palcem, zapytam co z tym robic poloznej, bo ma je chyba od tygodnia i robi sie ich coraz wiecej.

Poza tym Milcia staje sie coraz bardziej pyzata, cyca wg potrzeb ale w nocy raczej staram sie jej mocno nie wybudzac, daje cyca jak sie wałkoni i przewijam jak jeczy zeby jej nie denerwowac ciaglym sprawdzaniem pieluchy. Ale wczoraj to dala popis, zrobila mega kupale, wiec mowie finito i jade z czyszczeniem juz mialam nakladac bepanten a tu taka petarda prosto na koszule nocna matki i na podloge, no sama sie zalatwilam podnoszac jej pupe nie udalo sie uciec haha. Niestety na pupie pojawilo sie kilka krostek smaruje je sudokremem cieniutko a reszte bepantenem, staram sie chwilke wietrzyc pupe, ale nigdy nic nie wiadomo i ciagle boje sie ze poleci, bo ona juz wie ze trzeba robic na potwietrzu tylko jeszcze siedzec na nocniku nie umie haha :D

11 lata 4 miesiąc temu #728534 przez alunia8912
Moja Mała tez ma takie chrostki szorstkie, dzwoniłam do poloznej się zapytać co to moze być powiedziała mi ze to mogą być takie potówki i kazala mi przecierać je ocetniseptem

11 lata 4 miesiąc temu #728717 przez Martazytka
Nam się przydarzyło małe odparzenie wokól rury wylotowej i się zaparłam żeby trochę powietrzyć pupkę. Zawinęłam dupcię w podkład do przewijania jak w rulonik i bujałam nerwuska .... aż nagle poszedł wystrzał armatni - na piżame mamki i placki na podłodze- ale grunt, że dziecko szczęśliwe .. więc i mama zadowolona :)

11 lata 4 miesiąc temu #728836 przez EwelinaB87
jak widac podklad nic nie dal to wolalabym w tetrówke przydajmiej oddycha :P

11 lata 4 miesiąc temu #728943 przez agniesia1604
tez mielismy problem z tymi krotkami na pupie... ale zmienilismy chusteczki i problem zniknał...oczywiscie sudocrem rowniez uzywa;ismy i uzywamy. wczesniej grubo i tylko na miejsce chore.... po wyleczeniu pupy smarujemy tylko wylot:) a reszte pupy nie smarujemy ze wzgledu na to ze czyscimy pupe chusteczkami - dosc tej chemii:P
Nie wietrzymy pupy bo te bomnbardowaniA zle sie konczyły:PPP praqktycznie codziennie mamy tetre zasrykana. Teraz Stas wisi na cycu - soory na pismo:P))))

aaaaa

dzis spalismy do 10 ... od 22:PPP ...z przerwa na karmienie: o 1,3,5,8... ogolnie troche wypoczełam ... poprzednia noc była ciezka bo spałam nie całe 4 godziny... co nakarmiłam to usypiałam i gdy sie połozyłam to zaraz jek o mleko:P ....

u nas tez mamy krostki na buzi...i to ponoc potówki... ale to jest jak KASZKA
przetre octeniseptem:)

a jakie witaminy dla matek karmiacych bierzecie??

_________

pomału rezygnujemy z rozmiaru 56.... przy 4kg Stasiu:PPP

poza tym kolejny dzien kiedy sciagam mleko laktatorem z prawej piersi....pomału sie goi:)

11 lata 4 miesiąc temu #729018 przez klauduska89
my od nocy mamy problem z odparzeniami:( cała pupa czerwona i nie wiem co mam z tym robić, staram się wietrzyć, smaruję sudocremem i nic nie pomaga, jak była czerwona tak jest. Teraz posmarowałam bephantenem, mam nadzieję że pomoże, bo jak do wzdęć dojdzie jeszcze szczypiąca pupka to nie będzie za ciekawie.

11 lata 4 miesiąc temu #729030 przez alunia8912
była dzisiaj u mnie polozna z mala wszystko dobrze, jak wychodzila ze szpitala to wazyla 3,3 kg dzisiaj po tygodniu od porodu wazy 3,69 kg z mala wszystko dobrze tylko pleśniawki jej się zrobily i musze aphtinem przemywać języczek.
za to gorzej ze mna, miałam nacinane krocze i polozna dzisiaj sprawdzala jak się tam wszystko goi i powiedziała ze mi się szwy rozeszly i ze paskudnie to wszystko wygląda, z tego wszystkiego az się poplakalam. mam przemywać nadmanganianem potasu raz dziennie, myc mydlem szarym i 3 razy dziennie robic okłady z kory debu, rumianku, szalwi i smarować mascia triblotic.
może ktoras z Was tez miała taki problem??

11 lata 4 miesiąc temu #729088 przez asiulek_dolls
witam Mamuśki :)

widzę że nie tylko my mamy problem z ulewaniem :dry: ahh a było tak pięknie Kacper po każdym karmieniu bekał jak... hmmm jak stary chłop po czteropaku browara ;)
no a teraz odbije od czasu do czasu i to tak słabo, no i efekt jest taki że mu się ulewa, czasem mniej czasem więcej -jutro przychodzi położna zobaczymy co powie i jak mały przybiera na wadze bo zastanawiam się czy nie zmienić mu bebilona na ten dla dzieci którym się ulewa

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka