- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

jakos ostatnio nie mam na nic czasu niby mloda sama sie chwile zajmie ale ostatnio jakas przylepa sie zrobila .
aa Asiu Zdrówka dla KAcperka .
kurde nie wiem jak tu z teł wstawić zdjecie:(
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

a że zdrowi już jesteśmy i słoneczko pięknie dziś grzeje to może w końcu uda nam się na dłuższy spacerek wybrać

cukierecku moja przylepa jak się odklei to i tak pilnuje żebym z salonu nie wyszła, ile ja się muszę nakombinować żeby się czymś zajął i nie widział jak wychodzę

Klauduśka gdzie zniknęłaś?

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

co u Was?
my wczoraj korzystaliśmy z pięknej pogody i wygrzewaliśmy się w słoneczku, Kacper pospał na świeżym powietrzu a ja nadrobiłam zaległości w ploteczkach- w końcu mogłam sobie na spokojnie podzwonić do kogo chciałam i pogadać

dzisiaj nie zapowiada się już tak ładnie więc chyba pospacerujemy ale po galerii, poszukamy prezentu dla mojej mamuśki i może przy okazji uda mi się trochę uzupełnić garderobę bo ciężko mi ostatnio coś fajnego znaleźć a i to co mam w szafie tez się nie sprawdza...
co z tego że nie mam problemu żeby zmieścić się w rzeczy z przed ciąży (no oprócz kilku rzeczy które zrobiły się za małe w biuście

a jak już się coś znajdzie -w sensie "górę" to znowu problem ze spodniami czy spódnicą... w spódnicy to nie za wygodnie tak cały czas pilnować żeby nie uciekała do góry i nie podwinęła się przy noszeniu malucha, spodnie też ciężko dopasować żeby z kolei przy schylaniu się po dzidzię zostały na swoim miejscu

średnio co tydzień coś wyrzucam bo tylko miejsce zajmuje i ledwo w szafie się mieściło (a mam taką zabudowaną na całej ścianie!) i teraz zostało ok 20% tego co miałam z czego połowa to takie ciuchy "po domu" czyli T-shirty i wygodne bluzki no i dresiki i gdyby nie to że przy Kacprze co chwilę muszę się przebierać bo zawsze mnie uślini albo upapra jedzeniem to też to wszystko wylądowałoby w koszu!
generalnie wracając do sedna - mam z tym ostatnio problem, znalezienie czegoś co by mi się podobało i w dodatku nadawało do ubrania przy dziecku graniczy z cudem,
a no i nie chodzi tu o rozmiar bo noszę taki jak przed ciążą a wtedy nie miałam problemu z wybraniem czegoś dla siebie...
fakt że nie mam też tyle czasu co wcześniej na chodzenie po galeriach...
i nie wiem sama czy to jest spowodowane tym że w sklepach są mało ciekawe rzeczy czy tym że w pobliżu są sklepy lub działy dziecięce do których trafiam bez gps`a na autopilocie

prawie trylogia mi wyszła z tego pisania

a jak się mają Wasze szafy? czy tylko ze mną jest coś nie tak?

aaaa i jeszcze pytanko mam o mami_nkę... co u niej? bo kiedyś chciała żeby forum odżyło a teraz jak coś się tu dzieje -niewiele ale jednak!!- to nie zagląda...
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A co do tematu szafy mam to samo ciągle coś wywalam a znaleźć coś fajnego graniczy z cudem choć w większość rzeczy tych. przed. Ciąży . Lepsza frajdę sprawia mi kupowanie ciuchów dla mlodej:)
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do szafy, hmmm. większość ubrań sprzed ciąży jest na mnie za duża:O masakra jakaś, spodnie mi wszystkie z tyłka zjeżdżają, muszę nosić paski, leginsy nie mają mi się nawet na czym trzymać...mały ze mnie tak ciągnie że szok, jest mnie jakieś 6 kg mniej niż przed ciążą i bardzo źle się z tym czuję.
Pogoda u nas dziś koszmarna, czuję się wypompowana, mały co godzinę mi w nocy z rykiem wstawał, teraz niby zasnął ale też co chwilę popłakuje i rzuca się po łóżku, a ja nie wiem w co ręce wsadzić, zmywanie, obiad wszystko czeka a ja siedzę na forum jak za starych dobrych czasów

A do tego wszystkiego u teściowej na dole zaczęły się remonty, w weekend bajzel będzie jak talala i goście się zjeżdżają i oczywiście wszyscy będą u mnie siedzieli więc z odpoczynku nici.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

a co do kilogramów to u mnie waga jak przed ciążą czyli i tak pasowałoby trochę zrzucić więc chętnie oddam Ci kilka moich zbędnych kg

czyżby nowe ząbki u Dawidka i dlatego taki maruda?
Cukierecku jak Nikolka? mam nadzieję że lepiej i już się tak nie męczy

aha gdyby któraś z Was była zainteresowana bramkami zabezpieczającymi na schody to w ikei można teraz tanio kupić naprawdę fajne wystarczy założyć kartę ikea family i zamiast 160 są za 130zł
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
no ale Klauduśka głowa do góry jest nadzieja że będzie lepiej bo dziś np. moje dziecko mnie miło zaskoczyło miał trzy drzemki 30min, prawie 2 godz. i ostatnia godzinkę

aż sama nie mogłam wyjść ze zdziwienia, szczególnie ze mąż montował barierki a ja w tym czasie sprzątałam i ani odkurzacz ani wiertarka go nie obudziły

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jeja ja też bym oddala trochę tłuszczyku bo wagę lubię hehe
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Klauduśka a śpi w swoim łóżeczku czy z Wami?
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
spróbuj może wieczorem od razu położyć Dawidka w waszym łóżku, nawet jeśli to niewiele mu pomoże to chociaż Ty troszkę bardziej będziesz wypoczęta bo takie wstawanie cię wykończy, mając go obok siebie szybko go ułożysz/poprawisz w razie potrzeby i może nie będziesz się aż tak wybijać ze snu - u nas to się sprawdza