- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- imbryczkowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Mama Zosi.

juz zastanawiam sie nad kolczykami, ale najpierw musze zrobic zdjecie do paszportu, bo na nich nie można miec biżuterii

u Was?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91
kolczyki... no cóż szkoda żeby się takie skarby w pudełeczkach marnowały!!

co u nas?
dzień jak codzień... czyli odrobina marudzenia, pełno śliny, gaworzenia i uśmiechu a z nowości to spacerówka od wczoraj zamieszkała w naszym salonie bo mój mały książę odkrył że wózku można smacznie spać nie tylko na spacerach (gondola mu nie odpowiadała w domu- spacerówka za to pasuje baaardzo!)
Klauduśka a widzisz ja też często zaglądałam ale monologów nie chciałam pisać bo rzeczywiście nie było z kim pogadać... mam nadzieję że teraz się to zmieni

no dobra jak o wszystkim to o wszystkim... dodałaś mi odwagi!.... a więc:
Cukierecku wiem, że to delikatna sprawa i nie chciałabym rozdrapywać Twoich ran, wiem, że z tym nie da się pogodzić ale minęło już trochę czasu i zastanawiam się jak sobie poradziłaś ze stratą brata, nie chcę być wścibska nie dlatego pytam, po prostu zależy mi raczej na Twoim dobrym samopoczuciu i właśnie dlatego zastanawiałam się czy jakoś to sobie poukładałaś w głowie..

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r

Cukiereczek27- pamiętam o Twoim bracie i współczuje. Kiedyś miałam staż na neurochirurgii. Widziałam kilka młodych osób które zginęły po urazach czaszkowych i przez późne krwiaki- straszne to wszystko

A teraz lipcówki zamarły :)przez ten fb bo to jakieś zło wcielone- mnie też wkurza niesamowicie, ale na razie jakoś nie wyrzekłam się "diabełka" i czasem korzystam.
Chętnie wrócę na fb: www.facebook.com/marta.galinska.98
My jutro mamy szczepienie, Karolciak pewnie będzie ryczał jak zawsze

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

a te bliźniaki z głowy mi wyjść nie mogą, za każdym razem kiedy widzę w tv kolejny reportaż przytulam mocno Kacpra i płaczę, tak bardzo współczuję tym ludziom, najgorsze jest to że to nie jedyny przypadek z tamtego szpitala

dobrze że są jeszcze tacy ludzie jak Ty którzy podchodzą do pacjenta z cierpliwością i życzliwością, na szczęście taki jest też nasz lekarz rodzinny

trafiłam też ostatnio na bloga pewnej położnej i ta pani również daje mi dużo wiary w to, że w służbie zdrowia nie wszyscy gonią za pieniądzem i własną wygodą dla zainteresowanych link polozna.blog.pl/ wszystkie wpisy przeczytałam jednym tchem sporo się przy tym uśmiałam jeszcze więcej upłakałam - polecam, według mnie cenna lektura dla młodych mam i kobiet w ciąży
Cukierecku trzymam w takim razie kciuki, wierzę w to, że winni poniosą konsekwencje, a Ty pielęgnuj w pamięci te dobre wspomnienia i niech czas i uśmiech Nikolki będzie najlepszym lekarstwem na Wasze smutki

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

proszę mi tu coś napisać najlepiej wesołego, bo u nas dziś bardzo smutny dzień i potrzebuję czegoś (oprócz uśmiechu Synka) na poprawę humoru!!!!
a smutno u nas dzisiaj bo dotarły do nas przykre wieści... moja koleżanka straciła swojego Synka niecałe dwa tygodnie temu, była w 20tc. jeszcze nie dawno na początku roku w rozmowie tel. cieszyłyśmy się że wszystko ok i mówiłyśmy jak to szybko zleciała połowa jej ciąży, niestety kolejnych 20 tygodni nie będzie... jestem skołowana, rozbita, nie umiem powstrzymać łez... tak bardzo mi przykro i jest mi ich strasznie żal, nie rozumiem dlaczego spotkało to właśnie ich, mam nadzieję że kiedyś jeszcze będzie im dane być rodzicami...
najgorsze jest to, że nie potrafię znaleźć słów pocieszenia dla nich, wiem, że cokolwiek bym powiedziała nie ukoi to ich bólu... przez pierwsze kilka minut nie byłam w stanie nic z siebie wydusić, w słuchawce telefonu z obu stron był tylko płacz.... dlaczego takie nieszczęścia spotykają dobrych ludzi którzy bardzo pragną dziecka i czekają na nie a inni krzywdzą swoje zdrowe dzieci i ni doceniają tego co mają....
przepraszam, że tak tu smucę i narzekam ale musiałam to z siebie wyrzucić....

Cukierecku jak rozprawa? wiadomo coś?
Mami_nko where are you??? ja tu czekam na Ciebie!!

Martazytka jak tam Karolek po szczepieniu?
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r

Na szczepieniu nie byliśmy bo.... cholera go wie- mężul jeździł do poradni a tam jakaś mało kumata, ślepa i stara pielęgniarka, że ma czekać w domu na telefon. I się nie doczekaliśmy - ale cała poradnia chorych dzieci, więc pewnie dlatego odwołali szczepienia. Te szczepienie akurat może być później to w sumie nic się nie stało.
Kurde zimno!!! Nie ma jak wyjść na spacer- marzy mi się wiosna, lato Słońce

Czy wasze dzieciaczki też pierdzą ustami? Mój odkrył możliwość pierdzenia śliną - dzięki temu po 30 minutach jest cały mokry, ma naplute do oczu. Sama próbowałam tak pierdzieć to po 5 minutach się zapowietrzyłam i mężul już mnie chciał reanimować.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

my szczepienia już na szczęście mamy za sobą, zastanawiamy się nad dodatkowymi ale to dopiero po 9miesiącu więc jeszcze trochę czasu jest... a Ty będziesz szczepić małego na ospę?
aha a co do śliny to mam wrażenie że za niedługo w niej utoniemy, Kacper też pierdzi śliną i puszcza bańki z śliny, no może nie przez pół godziny ale po kilku minutach potrafi też być cały mokry...
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Co do plucia to Dawid jakiś czas tamu miał taki okres że robił to non stop, w dzień i w nocy jak się tylko przebudził. Teraz troszkę przystopował ale też jak już się zaweźmie to cały mokry:)
U nas taka marna pogoda że od tygodnia nie byliśmy na spacerze, temp -15, śnieg po kolana i wiatr że głowę urywa, ja chcę wiosnę!
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-