- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
A kurtke zimowa wchodze na styk, ale juz lada dzien ja schowa (mam nadzieje)
najgorsze jest to ze mi stopa urosla nie mieszcze sie w takie bardziej dopasowane kozaczki,
chyba bede chodzic w adidasach...
brzuch mi juz zaczyna naprawde ciazyc
- olivka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wiara czyni cuda....Ty jesteś jednym z nich synku
hahah Iwona w środę Ty w piątek a ja w poniedziałek(15go) co pare dni świeże doniesienia heheh[/quote]
A ja 16.04 we wtorek a 12.04 w pt. idę na badania glukoza, morfologia, toxo itp.
Ja w swój zimowy płaszcz puchowy się zapinam ale jeszcze jakbym miała w nim pochodzić z miesiąc to by była lipa. W wiosennym przestawiłam juz guziki na wszelki wypadek, ale jakoś się sobie w nim nie podobam i chyba zakupię jakąś kurtałkę jeansową albo cuś...sama nie wiem... i tak we wszystkim będę wyglądała jak cysterna...mała tocząca się cysterna no i zakładanie kozaków ... maaaasakraaaa ciężko mi się schylać, zapinać zdejmować... ja chcę już włożyć baletki Wioooooosnooo przyjdź !!!!
A Jasio to od piątku daje czadu....wierci się, kopie...dzisiaj całą mszę mnie kopał, a później w domciu jak leżałam to też zrobił sobie z brzuszka dyskotekę...teraz już dokładnie czuję jak się przemieszcza, nie tylko jak mi zasunie kopniaka
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja nareszcie doczekałam się ruchów i od trzech dni czuję już po kilka razy dziennie naprawdę to jest wspaniałe uczucie, chyba najpiękniejsze po dwóch kreskach na teście i pierwszym usg
Ewelinko cudne te twoje sandałki, ja dopiero 16.04 dam znać do zaktualizowania tabelki, przynajmniej mam taką nadzieję.
- olivka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wiara czyni cuda....Ty jesteś jednym z nich synku
Dzien pelen wrazen!! Bylam w lidlu na zakupach i zendlalam! Zrobilo mi sie ciemno przed oczami i padlam na podloge. Akurat jakis lekarz byl w sklepie i nas odwiozl do domu. Zdecydowalismy pojechac na izbe przyjec. Lekarz Zrobil mi usg. Wszystko dobrze z dzieckiem. Ale nie zostalam w szpitalu.
Podobno przyczyną tego że zendlałam może być moja pozycja leżenia. Za długo leżałam na plecach dzisiaj w tym łóżku lekarz powiedział że jak się leży na plecach i dziecko uciska na żyłę w kręgosłupie to blokuje krew i nie dochodzi do mózgu i dochodzi do omdlenia. Muszę bardziej leżeć na bokach.
Ciśnienie miałam 110/90.
Jeszcze zapomnialam napisac ze jak lekarz robil usg w szpitalu to mierzył główkę i nóżki żeby sprawdzić czy tygodnie się zgadzają i wszystko pasuję. 19 tydzień aha i jak mierzył nóżkę to przyjrzałam się tam i między nóżkami nie było nic widać i pytam go czy mogłby określić płeć a on mówi że teraz nie da rady (nie wiem dlaczego ale mniejsza o to) a nawet jakby coś widział to mi nie powie i zostawi tą nowinę dla lekarza prowadzącego. ale ja czuję że to dziewczynka
Iwonta_kg uważaj na siebie, mierz co dziennie ciśnienie i staraj się leżeć na lewym boku.
Ja ostatnio miałam problem z cisnieniem przed świętami 140/90 a puls 106, właśnie dlatego, że za dużo stałam przy kuchni i pichciłam. Uważaj kochana na siebie, bo takie omdlenia mogą być niebezpieczne
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Iwonka, całe szczęście nic Wam się nie stało i to nie było nic poważnego
Ewelinko, można u Ciebie złożyć zamówienie na dwie pary bucików?
Pytanie do mam mających dzieci. Czas leci, leci, no i pora pomyśleć o spaniu dla jednego i drugiego dziecka. Obecnie córa śpi w swoim łóżeczku. Przy zasypianiu baaardzo się kręci, z resztą podczas snu tak samo. Dlatego wiem, że w łóżeczku nic sobie nie zrobi. No ale pora na zmiany, bo łóżeczko odziedziczy mały junior. Rozważam kupno łóżeczka turystycznego lub (co wydaje mi się bardziej sensowne na dłuższą metę) zakup łóżeczka w tym stylu:
allegro.pl/lozko-dzieciece-igor-160x70-4...ory-i3118407700.html
Jak wy widzicie u siebie rozwiązanie podobnego problemu?
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Też już bym chciała sobie wkleic imię w podpis
Ewelinka super brzuszek Fajnie że robisz sobie takie zdjęciowe zapiski z ciąży
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niektore mamy maja ciekawsze zdjecia, ja sie troszke za pozno obudzilam, ale zdjecia robia przynjamniej raz w tygodniu ostatnio czesciej ^^
Ja spie i na plecach i na bokach ale na boku mi wygodniej...
Są takie fajne lozeczka, ktore najpierw uzywasz jako lozeczko dla niemowlaka i dziecka do 3lat, a potem zmienia sie w tapczanik
ale jak widzialam to one sa bez oparcia... poza tym i tak w sumie musisz kupic, bo drugi bobas musi tez miec gdzie spac:D
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
keilajunephotography.blogspot.com/2012/1...n-marleys-birth.html
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
allegro.pl/lozko-dzieciece-igor-160x70-4...ory-i3118407700.html
powyższe łóżeczko widziałam u kuzynostwa i wydaje mi się że super sprawa:)
myślę że czas aby starsza córcia dostała nowe łóżeczko ... już zacząć jej przedstawiać te łóżeczko... bo wtedy też będzie zadowolona że ona też coś dostanie
co do łóżeczek 140x70 - ściąganych boków .... takie łóżeczka nie wytrzymają długo i wydaje mi się że to normalne że po 2-3 latkach trzeba myśleć o porządnym łóżku dla dziecka
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do łózeczek tego typu nie wypowiem się bo nie mam doświadczenia w tej sprawie
Miłego dnia!
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Ah! Gadać!!! Która tydzień przede mną za mąż wychodzi! Jak przygotowania?
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
allegro.pl/hit-materac-kokos-pianka-gryk...9cm-i3136465077.html
Taki bym powiedziała klasyczny wybór materaca przez rodziców. Ja jestem zadowolona, bo z tego co widzę, mała wstaje wypoczęta. A też co ważniejsze nie odparza, bo niestety słyszałam, że takie się zdarzają.