BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #615085 przez iwonta_kg
Dzien pelen wrazen!! Bylam w lidlu na zakupach i zendlalam! Zrobilo mi sie ciemno przed oczami i padlam na podloge. Akurat jakis lekarz byl w sklepie i nas odwiozl do domu. Zdecydowalismy pojechac na izbe przyjec. Lekarz Zrobil mi usg. Wszystko dobrze z dzieckiem. Ale nie zostalam w szpitalu.

Podobno przyczyną tego że zendlałam może być moja pozycja leżenia. Za długo leżałam na plecach dzisiaj w tym łóżku :dry: :dry: :dry: lekarz powiedział że jak się leży na plecach i dziecko uciska na żyłę w kręgosłupie to blokuje krew i nie dochodzi do mózgu i dochodzi do omdlenia. Muszę bardziej leżeć na bokach.

Ciśnienie miałam 110/90.

Jeszcze zapomnialam napisac ze jak lekarz robil usg w szpitalu to mierzył główkę i nóżki żeby sprawdzić czy tygodnie się zgadzają i wszystko pasuję. 19 tydzień :) aha i jak mierzył nóżkę to przyjrzałam się tam i między nóżkami nie było nic widać ;) i pytam go czy mogłby określić płeć a on mówi że teraz nie da rady (nie wiem dlaczego ale mniejsza o to) a nawet jakby coś widział to mi nie powie i zostawi tą nowinę dla lekarza prowadzącego. ale ja czuję że to dziewczynka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #615103 przez agniesia1604
o jej ... dobrze że nic się nie stało :)

Ja bylam z mężem na spacerku i powiem Wam że już pomału to ciężko mi się chodzi :) ... po obiedzie i całym dniu czuję się wielka:))))
hehehe a gdzie reszta tygodni:P

11 lata 8 miesiąc temu #615110 przez cukierecek27
Iwonta_kg dobrze że z maluchem wszystko ok, ja właśnie zauważyłam dziś że leżenie na plecach strasznie mnie osłabia ogólnie, dziś długo tak leżałam patrząc jak mała pokopuje mnie słodko... a pozniej jakos tak bez werwy łaziłam po domu ale się wyleniłam za wszystkie czasy hehehe

11 lata 8 miesiąc temu #615121 przez MamaBąbelka
Iwona, dobrze że nic się nie stało i z maluszkiem wszystko ok. No to czekamy na potwierdzenie Twoich podejrzeń, kiedy masz wizytę?

A ja nie wiem, jak przegapiłam, że to już 6 miesiąc się zaczął, powiem Wam, że jak to sobie dziś uświadomiłam, to lekkiego stracha złapałam, nie wiem kiedy to zleciało, a przecież i reszta zleci ani się obejrzymy :)

11 lata 8 miesiąc temu #615126 przez cukierecek27
MamoBąbelka leci leci jak nie wiem ... mi to sie wydaje ze niedawno jeszcze styczeń była tu coo juz kwiecień trwa :)

11 lata 8 miesiąc temu #615130 przez iwonta_kg
MamaBąbelka napisał:

Iwona, dobrze że nic się nie stało i z maluszkiem wszystko ok. No to czekamy na potwierdzenie Twoich podejrzeń, kiedy masz wizytę?

10 kwietnia w środę o 14.30 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #615132 przez cukierecek27
iwonta_kg napisał:

MamaBąbelka napisał:

to już niecierpliwie czekamy razem z Tobą :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #615146 przez iwonta_kg
cukierecek27 napisał:

iwonta_kg napisał:

MamaBąbelka napisał:

to już niecierpliwie czekamy razem z Tobą :lol:

Dzięki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #615158 przez klauduska89
kurczę nie wiadomo jak tu leżeć. Na prawym boku nie za bardzo, na plecach też nie...Ja tak chciałam iść dziś na spacer bo i tak mało wychodzę i wiecie co...? nie mogłam zapiąć się w kurtce :ohmy: W piątek jadę na zakupy to muszę jakoś płaszczyk i to na szybko kupić!

11 lata 8 miesiąc temu #615166 przez cukierecek27
ja w moj grubszy plaszcz sie nie dopinam jak mam cos cieplejszego hehe dwa dolne guziki mam rozpiete ;)zawiazuje pasek i juz a wiosenny planuje troche mu przeszyc guziki jak sie nie zmieszcze bedzie kombinowanie ;)

11 lata 8 miesiąc temu #615170 przez MamaBąbelka
Ja wiosenny mam taki trapezowy, że się rozszerza od samej góry i jest naprawdę szeroki, więc nie będzie problemu, a w zimowym od dawna zapinam tylko jeden guzik, mogę je przeszyć, ale cały czas sobie mówię, że to nie ma sensu, bo zaraz wiosna. i tak od miesiąca... :/.

Iwona, no to czekamy na środę :). Ja w piątek mam 4d, też już bardzo nie mogę się doczekać :).

11 lata 8 miesiąc temu #615174 przez cukierecek27
MamaBąbelka napisał:

Ja wiosenny mam taki trapezowy, że się rozszerza od samej góry i jest naprawdę szeroki, więc nie będzie problemu, a w zimowym od dawna zapinam tylko jeden guzik, mogę je przeszyć, ale cały czas sobie mówię, że to nie ma sensu, bo zaraz wiosna. i tak od miesiąca... :/.

Iwona, no to czekamy na środę :). Ja w piątek mam 4d, też już bardzo nie mogę się doczekać :).

hahah Iwona w środę Ty w piątek a ja w poniedziałek(15go) co pare dni świeże doniesienia heheh

11 lata 8 miesiąc temu #615191 przez klauduska89
to będziecie się wszystkie dzieliły wrażeniami i dobrze :)

11 lata 8 miesiąc temu #615192 przez cukierecek27
a pozniej bedzie dlugooo dlugo nic hehehe

11 lata 8 miesiąc temu #615209 przez EwelinaB87
dziwna sprawa z tym omdleniem...
rozumiem ze wstawajac z lozka, ale bedac juz w sklepie?!
Ja leze roznie ale nawet samej mniej wygodnie mi na plecach ale dzisiaj wziela mnie kolka,nie wiem od czego jakby pogniotla brzuch polezalam z pol godzinki i przeszlo ale nie moglam sie wyprostowac...

a teraz na domiar zlego nie smakuje mi herbata jakis dramat mam jakis dziwny posmak w ustach =.=

A to my z Milcią z 5kwietnia ^^

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka