- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
hej dziewczyny, ale sie dzisiaj wyspalam:D
Z tymi imionami to nie wiem jakim cudem dziecko ma sie dostosowac do imiona wybranego przez rodzica, juz wieksze tendencje upatruje w dacie urodzenia i charakterze rodziców w koncu niz w przyrodzie nie ginie
Ja juz chyba zdecydowałam się na solarisa, ten wózek mi się najbardziej podoba, bedzie to kolor fioletowy, chociaz cały czas zastanawialam sie nad seledynowym/limonkowym, dlatego akurat solaris bo ma najwyzsza spacerówke chyba 48cm i do tego foteli maxi coxi cabrio jeans
Ja nie zastanawialam sie nad imieniem w kwestii charakteru bo przeciez nie mam pojecia jaka bedzie
Ewelina ja zastanawiałam się z kolei na Aquariusa z Bebetto. Wiem że ile gęb to tyle opinii ale sprzedawca ze sklepu z wózkami pod moim domem, niestety odradzał mi go ze względu na to, że nie ma poprzecznej belki pomiędzy tylnymi kołami. Widzę że Solaris ma podobny układ. Zasugerował że mogą się koła rozjeżdżać w momencie jak wieszasz na rączce torbę z akcesoriami czy zakupy.
Ponoć to stanowi większość reklamacji wysyłanych przez nich bo Bebetto.
Ja niestety nie mam w tym doświadczenia i nie powiem Ci czy ma racje czy nie, ale zawsze możesz też zwrócić na to uwagę
Ja grubo się zastanawiam nad Jedo Fyn Clasic, o tym pisała MamaBąbelka. Ostatnio nawet widziałam na niego promocję w Smyku za 1200 zł ale nie wiem czy z fotelikiem samochodowym czy nie... pewnie bez...
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
u mnie koniec świata...
1. Kaloryfer przepuszcza i kapie mi na podłogę ( po konsultacji z panami ze Spółdzielni stwierdzono, że nic narazie nie mogą zrobić
tylko czekac do czerwca i wymienić na nowe kaloryfery - kolejne koszty cholera jasna )
2. Przyszedł rachunek za prąd!!!! 250zł do zapłaty!!! do 15 kwietnia !
3. Pracodawca dzwonił ze do wtorku moja sytuacja z zasiłkiem powinna się wyjaśnić .... czyli za 2 miechy moze kasę otrzymam!!!!
Ech wygadałam i juz mi lepiej:)
Byłam wczoraj na tym spotkaniu " MAMO TO JA " ... mi się bardzo podobało bo i trochę można było się pośmiać i porozmawiać ... oraz zadać pytania.
Oczywiście głównie promują produkty ... ale i są wykłady na których mówią o zdrowym odżywianiu w ciąży, w trakcie karmienia , no i odżywiania niemowlaka.
Bardzo ważną informację Wam przekażę ...otóż nie kupujcie nosidełka/fotelika do auta UŻYWANEGO ( mają 5 letnia gwarancję!!! ) a tu chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci!
Ogólnie podsumowując.... najlepszy z tego wszystkiego był "WieśMac" o godzinie 21:30!!!!!!! w MC DONALDZIE:))))
nie no fajnie było
Kilka próbek się dostało, dodatkowo woda, soki, batoniki.
Po sokach... Staś kopał mnie non stop... praktycznie co chwila kopniak!
Orócz próbek dodatki jak : śliniaczek, zapinka do smoczka.
No a teraz zabieram się za czytanie tego co naskrobałyście:)
Niesia,
widze że tobie też wczoraj wszystko się zwalilo na głowę... otóż wiesz... wczoraj miałam też dziwny dzień
1. Wylałam sok 2 litrowy CZARNA PORZECZKA w kuchni na blaty i podłogę !!!
2. biorąc cukier zle chwyciłam pudełko .... i rozsypał mi się cały ( około 0,5kg) na podłogę w kuchni ... rewelka ...
3. do tego pochlałam spodnie tłuszczem w których musiałam potem jechać na warsztaty! ech ...
Kataleja ,
hahahaha:) normalnie powiem Ci że sensacja do programu po wiadomosciach!!!
Niesia,
to buty kupione juz?
Chyba 27 kwietnia się pobieracie prawda?
Któraś z dziewczyn 25 kwietnia ma się pobrać...
Niesia piękny brzusio ... Ale Twoja Laura ma domek:)
Apropo wielkości ... to ja mam 2 razy taki:P
darkgd ,
super wózki ... jednak ja chcę najpierw dotknąć no i zobaczyc na żywo ...
Patka1603,
super że jednak w końcu się to jakoś rozwiąże:) ... Wiesz nie najlepiej jest pracować z rodziną... A napewno jakoś sobie poradzicie ,
a Twój mąż znajdzie sobie normalną pracę...
GRATULUJĘ Synusia! Kacperek:) ...
A pracę Twoj mąż napewno znajdzie:p a z jakiego rejonu jesteście? W jakim mieście szukacie?
DZIEWCZYNY,
zapiszcie się do grupy Mamusiek sierpniówek na Facebooku:)
www.facebook.com/groups/549884215030159/
Dodatłam na Warsztatach kupony ze zniżką na wózki ... jednak wózki w cenie około 3000-3500:P
Widzę Ewelinko że wybrałaś ten fotelik co na Warsztatach był do wygrania:) ...
Bravo , wydaje mi sie ze super wybór ... ciekawa jestem ile kosztuje - ale jeszcze się temu nie przyglądałam:)
W ogole pokazują często zestawy Jedo Fyn Classic z fotelikiem Maxi Cosi... czy ten fotelik pasuje do tego stelaża?
Tak przynajmniej powinno być skoro sprzedają w zestawach?
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
listwa jest tam jak zawieszony jest koszyk na zakupy, to ja nie wiem, tego nie bralam pod uwage
Wiesz, ja tam bym pewnie nigdy na to nie zwróciła uwagi.. ale skoro sam zasugerował warto zobaczyć...
Wydaje się koleś w miare wiarygodny, bo polecał mi przeróżniaste wózki nawet tańsze od Aquariusa... więc wykluczam chęć naciągnięcia mnie na coś droższego
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wlasnie dlatego chcialam tam isc zeby zobaczyc ten fotelik na allegro stoja najtaniej za 469zl. Do solarisa na pewno pasują bo mają adaptery, ale mysle ze to nie problemem.
Jak ma nas przekonac do nie kupowania fotelika 5lat gwarancji?
Jedo fyn jest bardzo podobny ale z cabrio kosztuje ponad 2k.
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do wózków to jesteśmy na etapie Tako Laret. Moja koleżanka kupowałam go w tamtym roku we wrześniu razem z fotelikiem Maxi Cosi i jest z niego bardzo zadowolona, z tego też względu że ma dużą gondolę, a wiadomo że z gondoli nasze maluchy trochę czasu będą korzystać. Cena wózka chyba ok 1500zł. Fotelik na szczęście nam pożyczy bo ich maluszek już z niego wyrósł.
Patko jak mieszkam w okolicy Konina (wielkopolska) i mam masę znajomych w Poznaniu więc jeśli coś będę wiedzieć mogę dać znać. Tylko jaka praca interesowałaby Twojego męża?
- Kataleja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kataleja
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bardzo Nas to oddalilo od siebie ,niby moj zapewnia ,ze nie ale wiem ,ze jest inaczej .Czuje sie odtracony przez ciaze(to akurat mi powiedzial) Owszem cieszy sie itp ale u mnie nie ma innego tematu jak -ciaza ,dziecko,wyprawka,a ten wozek ladny ? oooo kopie ,ale mnie piersi booola itp
Niestety to silniejsze ode mnie bo baaardzo sie ciesze ,odnosze coraz wieksze wrazenie ,ze nie moze juz slyszec o tym wszystkim ,np wczoraj bardzo poznym wieczorem podekscytowana USG czwartkowym zapytalam - jestes ciekaw kto kryje sie po drugiej stronie brzuszka? odp - tak
- fielkowa
- Wylogowany
- gaworzenie
Patka gratuluję synusia
ja mam dziś strasznie depresyjny nastrój nie wiem czy to pogoda czy co
[img][url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img41.glitterfy.com/13118/glitterfy3091930T632B81.gif[/url][/img]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54446
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58618
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a final jest niebezpieczny dla kazdego bo moze powodowac skurcze dlatego trzeba myslec nad alternatywami
Co do rozciagania mięśni kegla to moj maz spokojnie sie do tego zglasza, chyba by mnie zabil jakbym wkladała sobie tam gumowe balony
w zasiadzie nie wiedzialam ze jest cos takiego jak przepona macicy, mam zamiar ja rozciagac, bo wiem ze Milcia bedzie duza...
dla mnie tako jest troszke zbyt masywnym wozkiem
- Kataleja
- Wylogowany
- budujemy zdania
hej dziewczyny...
Patka gratuluję synusia
ja mam dziś strasznie depresyjny nastrój nie wiem czy to pogoda czy co
moze przez pogode bo ja wcale nie lepszy ,nawet rano sobie pobeczalam troszke
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Fielkowa według mnie to ta pogoda, bo jak nie ma słońca to ja jestem zawsze beż humoru, taki to ze mnie słoneczny stwór