BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #640094 przez olivka
Witam wszystkie mamusie :) ależ paskudna pogoda, do tego jeszcze ZUS mnie znowu wnerwił, robią co chcą, trzeba ich co miesiąc pilnować, jak tak dalej pójdzie to urodzę przez nich wcześniej :ohmy: :angry:
Wczoraj przyszła mi paczuszka z Bebilonu, a w niej misio :)
Ja jeszcze nie mam butelek, ani smoczków, mam tylko piżamkę do szpitala ale muszę kupić jeszcze jedną, co do jednorazowych majteczek to każdy mi poleca te siateczkowe są chyba bardziej przewiewne...Dostałam też od koleżanki takie dziwne coś, co wygląda jak wieeeeeeelki pampers ale nim nie jest, nie jest w kształcie gatek tylko tak, jakby jakiś podkład ale do czego to służy to nie wiem :unsure: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #640105 przez EwelinaB87
ziii jak tam slub?!

Moni
tak to jest jak sie ma w brzuszku kadre narodową, niech trenują :P
najmij chlopa do masaży albo walnij sobie spa, nalezy Ci sie!

z butelkami jest tak ze nawet jak sie karmi piersia to dziecko moze za wolno ssac, i nie przybiera, tylko butla mozesz kontrolowac czy wypilo tyle ile powinno, ale w dzisiejszych czasach wysylka na nastepny dzien, dlatego starter bedzie w domu a jak sobie z wyciskaniem nie dam rady to kupie laktator :P

od czerwca juz zaczynam konkretne zakupy, teraz musze nabrac wiedzy, nie lubie kupowac na chybcika :P

dzisiaj mala lezala mi na prawej nerce cala noc tak mnie rwala ze myslalam ze sie zsikam, prawy bok lubie ona jeszcze bardziej ale az dretwieje mi to miejsce musze na lewej stronie ja wybujac zeby nogi przelozyla bo sie nie da...

agataxii patrz jacy zdziercy, takie fajne lozeczko duze 350zl a ja tyle daje za lozeczko dla dzidziusia, chyba ceny z kosmosu :P

11 lata 11 miesiąc temu #640112 przez klauduska89
ja też zastanawiam się nad kupnem buteleczek. Może warto by mieć z 2 przed porodem, a jak będzie za mało to się później dokupi. Córeczka mojej szwagierki ani razu nie korzystała z butelek czy smoczków, jakoś jej nie podchodziła ta forma karmienia :)

11 lata 11 miesiąc temu #640122 przez wunia1984
Czytałam na forum o wyprawkowych bublach, no i nalezy do nich sterylzator, podgrzewacz, kaftanik, zasypka ( wiekszosc uzywa maki ziemniaczanej ). A baldachim nad łóżeczkiem dziewczyny nazwały łapacz kurzu :P

11 lata 11 miesiąc temu #640128 przez klauduska89
baldachim bardzo fajna sprawa i ładnie wygląda no ale to niestety prawda że bardzo kurz się na nim osadza.

11 lata 11 miesiąc temu #640141 przez cukierecek27
klauduska89 napisał:

baldachim bardzo fajna sprawa i ładnie wygląda no ale to niestety prawda że bardzo kurz się na nim osadza.

no z tym kurzem przerabane... ale mi posluzy jako oslonka przez promieniowaniem z tv bo niestety chyba bedzie tak ze tv bedzie stal dosc blisko łozeczka :(

11 lata 11 miesiąc temu #640153 przez olivka
Ja też rozważam kupno baldachimu do łóżeczka ze względu na osłonę przed światłem, ale mamy w domu kota i kurzy się niemiłosiernie, po drugie czy pasuje do łóżeczka dla chłopca hmmm?? :unsure: :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #640157 przez cukierecek27
Olivka a dlaczego mialoby nie pasowac? niebieskie białe kremowe itd... no jedynie nie bedzie pasowalo rozowe ;) z wiadomego wzgledu przypisany do dziewczynki ;)

11 lata 11 miesiąc temu #640163 przez wunia1984
Olivko do niewinnych niemowlaczków wszystko pasuje :)

11 lata 11 miesiąc temu #640167 przez klauduska89
mi dziś w nocy cały czas się dzieci śniły, może dlatego że pisałyśmy wczoraj o porodach. Śniło mi się że urodziłam już synka i to bez żadnego problemy, kucnęłam sobie a on ze mnie po prostu wyskoczył :) No ale później nie mogłam urodzić łożyska i to dopiero była męczarnia i masakra w porównaniu z urodzeniem dzidziusia :) Wam też się śnią takie głupotki?

11 lata 11 miesiąc temu #640171 przez olivka
ja mam często masakryczne sny, ale nie będę o nich Wam opowiadać, bo to forum ma być wesołe a nie smutne

11 lata 11 miesiąc temu #640174 przez cukierecek27
a ja chyba nie miałam jeszcze ani jednego takiego snu... w ogole rzadko mi się cokolwiek śni....

11 lata 11 miesiąc temu #640176 przez wunia1984
Ja dziisiejszą noc spędziłam z piłkarzami i wynikami, efekt bikmacherki :P a sny związane z ciążą przeważnie są wynikiem moich obaw czyli nic przyjemnego :(

11 lata 11 miesiąc temu #640179 przez cukierecek27
ja to właśnie myśle jak tu napisac uzasadnienie do zapomogi finansowej na studiach w zwiazku z oczekiwaniem na maleństwo ... bo rozmawiałam z p. Dziekan i powiedziała bym napisała takie coś koszty studiów teraz zaczynaja doskwierać;/

11 lata 11 miesiąc temu #640182 przez wunia1984
Cukiereczku poszukaj w neciku moze sa jakieś rady jak coś takiego nabazgrać :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka