BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #639709 przez agataxii
Łóżko: allegro.pl/lozka-lozko-pojedyncze-dla-dz...tis-i3180265992.html
Nie ja pierwsza i nie ostatnia w takiej sytuacji :laugh: A i tak mała będzie już miała prawie dwa latka gdy się synek wykluje, czyli będzie już w miarę kumata i komunikatywna :silly:

Oj, przed pierwszym porodem też się niby nie bałam, bo sobie myślałam czego się bać? No bólu. To nastawiłam się na największy fizyczny ból jaki mogę sobie wyobrazić. Mimo mojej bujnej wyobraźni i tak zabrakło mi skali na jaką się nastawiłam. Ale teraz też jestem spokojna. Wiem co mnie czeka i wiem, że to mija. Dlatego cały czas trzymam się tej drugiej opcji: poród i ból minie, a dziecko już będzie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #639713 przez agataxii
Mamo bąbelka, super te zdjęcia :)

A co do połogu, to planuję się zaopatrzyć w najzwyklejsze podpaski bella i ligninę. No i sporo majtek poporodowych, jednorazowych. Ważne by w tych pierwszych dniach jak największy dostęp powietrza. Sprzyja gojeniu.

11 lata 7 miesiąc temu #639739 przez wunia1984
Kupiłam buteleczki Avent Natural, i kołderkę z podusią. Z resztą zaczekam:)

11 lata 7 miesiąc temu #639761 przez Joanna89
Wunia też mam z aventu, ale dostałam też z NUKA i pomimo nie za dobrej opini mam zamiar ich używać:)

11 lata 7 miesiąc temu #639784 przez Monix
Hej. Dawno nic nie pisałam, bo jakoś chęci brakowało... Poza tym ostatnio nie mam najlepszego humoru, ciąża zaczyna mi strasznie ciążyć :P Bardzo boli mnie kręgosłup, wielkość brzucha przeszkadza mi w codziennych czynnościach co jest dla mnie frustrujące :dry: Poza tym dzieciaki się rozpychają tak, że sprawia mi to ból :huh: To wszystko powoduje, że coraz bardziej mam tego wszystkiego już dość i nie mam siły na nic... Ciągle mi się chce spać...
Jakoś nie umiem się już niczym cieszyć. Jest mi smutno... Wiosna przyszła, a ja dostałam jakiejś chandry :(

Mamobąbelka cudne zdjęcia :)

11 lata 7 miesiąc temu #639787 przez patka1603
dziewczyny a myślałyście o tym żeby narazie w ogóle nie kupować butelek i smoczka uspokajacza. Ewentualnie jak się okaże potrzebne to po porodzie?!

11 lata 7 miesiąc temu #639794 przez Joanna89
patka ja butelki chce mieć od razu, bo może mąż będzie musiał malutką nakarmić mleczkiem jak mnie nie będzie? nie zawsze można wyjąć cycora :P

11 lata 7 miesiąc temu #639798 przez wunia1984
Patka ja kupiłam bo mąż będzie w Polsce i przywiezie, w Norwegii wszystko strasznie drogie więc wolę mieć :)

11 lata 7 miesiąc temu #639801 przez wunia1984
No i Joanna ma rację

11 lata 7 miesiąc temu #639805 przez Joanna89
Ja tak myślę,że butelka się zawsze przyda, mój maż bardzo chce karmić hehe więc oddessam mleczko i będzie karmił :D
noo jeśli będę to mleczko mieć...

11 lata 7 miesiąc temu #639837 przez agataxii
Zawsze warto mieć jakiś smoczek i butelkę w rezerwie, choćby po to, by maleństwo do poić. Niby mleko matki zawiera w sobie wystarczająco wody, ale jako że rodzimy w sierpniu to niewykluczone są upały i może być potrzeba podania maleństwu coś do picia.

11 lata 7 miesiąc temu #639870 przez MamaBąbelka
Monix, nic dziwnego, że Ci ciężko, ja czasem marudzę na ból pleców albo małą wpychającą nogi pod żebra, ale przy dwójce musi być naprawdę ciężko.

Patka, dobrze, że zadzwoniłaś do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

Ja planuję wybrać butelki i smoczek, ale chyba nie będę ich kupować przed porodem, gdyby coś to nawet w szpitalach są apteki i w każdej chwili można kupić to co potrzebne.
Pościeli też nie kupuję, bo wolę śpiworek.

11 lata 7 miesiąc temu #639988 przez ziii
Monix głowa do góry, będzie dobrze! :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #640012 przez wunia1984
Monix zly dzien kazdemu moze sie zdarzyc. Jestteś moją Superwomenką z to dwójeczką w brzuniu:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #640075 przez cukierecek27
jejaaa ale mam do nadrobienia... :D ten komp nerwowo mnie wykończy hehee
Przeżyłam wczoraj badanie glukozy.!!!!!!! :lol: .. Nie było takie złe do wypicia gorzej było troszke pozniej jak uderzyła d o głowy troche pokreciło sie w glowie slabo sie zrobilo , na szczescie nie byłam sama tylko z narzeczonym, szybka akcja z cytryną i o niebo lepiej. Wyniki dopiero na wizycie 13 maja...

co d o butelek... ja zakupiłam już dwie 125ml z Aventa :) z resztą pcozekam jak bedziemy robic wieksze zakupy, już po ślubie na spokojnie i jak dojadą rzeczy od szwagierek :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka