BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #671041 przez cukierecek27
alleeee słodziak.... hehe juz mnie się wczoraj mąż pytał czy dla bezpieczenstwa nie chce jego rodzinnych psiakow ...dwoch owczarkow bo szwagierka sie wyprowadza i wiezie je do drugiej tez zagranice... tak jakbysmy mieli domek nie wachalabym sie jeden wychowany przez policje posluszyny i piekny i jego siostra fajtłapa;D ale gdzie ja go podzieje w M4 heheh napewno bezpiecznie by bylo jak jego nie ma w domu ale coz..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #671051 przez Gro-szek
Ewelina jak zwykle uśmiałam się po Twoim poście... za tego Małysza za 0 zł ogłaszam Cię forumowym mistrzem ciętej riposty... heheh

Maminka... pisałaś o gondoli do Graco... gondola może i wygląda jak wygląda... ale jak wejdzie do środa cały zestaw: pościel, kocyk itp i dziecko to może nie będzie takie efektu... :P
Nad gondolą pod względem wizualnym nie zastanawiałam się zbytnio, zależało mi przede wszystkim na tym, żeby spacerówka była ładniejsza.
A niestety w tych wszystkich wózkach, które oglądałam gondola wygląda spoko a spacerówka to pożal się Boże... nie przemawiały do mnie...

Agniesia - niezły ten zestaw do łóżeczka z dodatkami.. też się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam, ze połowa rzeczy jest mi zbędna... ale pod względem wizualnym - śliczna jest!

Ja do łóżeczka na pewno rezygnuje z baldachimu, jak Maminka pisze, może i fajnie wygląda, ale kurzu na nim co nie miara... zastanawiam się, jak już to nad moskitierą.
[img] Np. coś takiego... [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/c5344180709b3fc1med.jpg
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #671073 przez MamaBąbelka
Ale macie już duże brzuszki :). Asia oczywiście największa ciężaróweczka, no ale jednak niektóre z nas wyprzedza o miesiąc :).

Ja kupiłam podkłady poporodowe Bella 3 opakowania, bo jest ich 10 sztuk, myślę, że jedno opakowanie na dzień może nawet zejdzie, więc na szpital wystarczy, a po tych 3 dniach chyba krwawienie będzie na tyle mniejsze, żeby jednak zacząć używać podpasek, zobaczymy. Podkłady na łóżko kupiłam 5 szt., bo tylko do szpitala, ale w sumie może trzeba było pomyśleć i wziąć też na potem do domu.

Ja nie kupuję pościelowych rzeczy, tylko prześcieradła, ochraniacze i śpiworki kupiłam. Pościel dostałam od babci z dwoma zmianami poszewek, ale nie zamierzam używać raczej, jeśli już to kocyk do spania. U nas jest bardzo ciepło nawet zimą, bo dziadek tak pali. Myślę o moskitierze ale bardziej pod względem wizualnym niż praktycznym :).

11 lata 6 miesiąc temu #671117 przez agniesia1604
nom niestety na wszystkim unosi się kurz i trzeba prać ...

dzwoniłam do spółdzielni gdzie mam kupic mieszkanie ... jakaś ta pani mało miła:P
wrrr:P

11 lata 6 miesiąc temu #671122 przez asiulek_dolls
hej Dziewczyny :)
dawno mnie nie było, a właściwie to byłam ale tylko podczytywałam bo na odpisywanie jakoś nie miałam czasu...

jak zwykle się rozpisałyście :) i tematów tyle poruszyłyście że ledwo ogarniam to co tu się dzieje

ale tak z ostatnich postów to
- zgadzam się z Gro-szkiem :) Ewelina rzeczywiście jest mistrzynią ciętej riposty :silly:
- brzuszki oczywiście wszystkie piękniusie!!!! mój jakiś mały mi się wydaje, przynajmniej patrząc tak proporcjonalnie do reszty ciała bo do kruszynek to ja nie należe (teraz będzie jakieś 78-79kg przy 162cm wzrostu no ale zawsze się śmiałam że mi to same cyce z 5kg ważą) :P też muszę wkońcu jakąś fotke wrzucić ale to jak mamuśka mi aparat odda bo jej na wycieczke pożyczyłam
- agniesia podziwiam Cię że zdecydowałaś się na przeprowadzkę w takim momencie, trzymam kciuki żebyście zdążyli ze wszystkim
- Klauduśka no w taką pogode to nie zazdroszczę Ci tych remontów, ale z drugiej strony lepiej żeby teraz robotnicy troche pohałasowali póki Dawidek jest jeszcze w brzuszku
- jak zaczęłyście ponownie temat wózków to się aż przestraszyłam bo zaczęłam analizować ponownie nasz wybór więc dziś szybko zamówiłam wózeczek żeby mieć już to z głowy więc już po ptokach :) www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wozek-Espiro-Enzo...elik-NEO-DODATKI/443
cena mi odpowiada, wygląd też (kolor czarny), a jak się będzie sprawdzał to wyjdzie w praniu, skorzystałam z oferty tej hurtowni na którą namiary dawała Joanna, zadzwoniłam przed zamówieniem żeby zorientować się jak długo będę czekać i miło byłam zaskoczona bo okazało się że jak kurier nie nawali to jutro wózeczek będzie u nas :) no i przesyłka mogła być za darmo, ja zapłace 10zł bo wzięłam opcje za pobraniem :) tak więc przy okazji dzięki Joanna za namiary na tą hurtownie :)

11 lata 6 miesiąc temu #671128 przez katarzynaxxx89
Hej dziewczyny ja już 10 kg na plusie, a wy?
I Już jesteśmy w 8 miesiącu leci

11 lata 6 miesiąc temu #671147 przez Joanna89
Kasiu 6 kg póki co 33 tydzień.

U nas w lipcówka, mamusia straciła maleństwo, zmarło ;(

11 lata 6 miesiąc temu #671149 przez klauduska89
u mnie prawie 9 kg na plusie ale tylko w brzuszek poszło.

11 lata 6 miesiąc temu #671180 przez mami_nka
Rany aż mi łezki w oczach stanęły :( i ciągle myśle... cos strasznego już przy koncu... nie chce nawet sobie wyobrażać :(

11 lata 6 miesiąc temu #671183 przez asiulek_dolls
kurcze ale mnie rozbiła ta wiadomość o jednej z Lipcówek.... :(
z tego co u nich doczytałam to urodziła chyba w czwartek, tak?? a w piątek straciła synka...
:(

11 lata 6 miesiąc temu #671184 przez MamaBąbelka
Ojej, ale jak to? Coś się chyba musiało stać?

11 lata 6 miesiąc temu #671189 przez asiulek_dolls
Patrizia napisała:
"wchodze na chwile bo jestem sama w domu juz nie wiem co mam robic moj synek zmarł w piatek przez pierdolona bakterie ktora wywolala wstrzas septyczny i go zabila walczyl 2 dni pod respiratorem mial przetaczana krew ale to nie pomoglo wszystko jest takie niesprawiedliwe"

11 lata 6 miesiąc temu #671214 przez MamaBąbelka
To musi być okropne, myślę, że jest strasznie trudno pogodzić się ze stratą maleństwa na początku ciąży, a co dopiero takim, które czuło się pod sercem, które się urodziło :(

11 lata 6 miesiąc temu #671223 przez agniesia1604
czyli pewnie SEPSA ...
to ten paciorkowiec na który zlecają badanie w 36 tygodniu - tak mi się wydaje

Może nie podali antybiotyku na 4 godziny przed porodem ... a moze podali a nie udało się ocalić?

TRAGEDIA

11 lata 6 miesiąc temu #671225 przez Gro-szek
Rany... nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić bólu, jaki teraz odczuwa ta biedna dziewczyna... jedna z lipcówek dobrze napisała, że nie istotne powinny być rzeczy materiale, czy wózek w groszki czy w paski, czy kocyk ma być różowy czy niebieski, czy mam rozstępy czy jeszcze nie... to nie powinno mieć znaczenia... i dopiero w takich sytuacjach dostrzegamy jak zdrowie jest ważne, a najważniejsze jest to żeby urodzić zdrowe dziecko...
Nie mogę przestać o tym myśleć... :( :( :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka