BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #671238 przez ziii
Mój Boże, to straszne.... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #671239 przez agniesia1604
Ja też nie mogę przestać o tym myśleć.... a co gorsza czasem o tym pomyślę bo wiem że miałam kiedys tego paciorkowca który powoduje potem właśnie sepse u noworodków... z tym że mój lekarz stwierdził że tym się nie przejmujemy ...
Bo po pierwsze nie da się leczyć tej bakterii w ciąży ...
Jedyną ochroną przed tym paciorkowcem czy sepsą to podanie w odpowiednim czasie antybiotyku co też nie daje gwarancji że wszystko będzie okey.
Ponoć tego paciorkowca ma aż 30% kobiet w ciąży dlatego podaje się im rutynowo w szpitalu antybiotyk przed porodem.

Ja nie raz o tym myślałam i się oczywiście martwię tym... ale uspokoję się wtedy gdy Staś będzie z nami ...albo dalej będę się martwić ale o inne sprawy ... i te łóżeczkowe i te występujące w późniejszym czasie .... np dorastanie...

STRASZNE przeżycie to musi być dla tej dziewczyny i całej jej rodziny ...

BOSHE

11 lata 6 miesiąc temu #671245 przez agataxii
Miałam wpaść tylko przelotem i nie potrafię nie napisać ani słowa...
To straszne co ta dziewczyna musi przechodzić. Płakać się chce. Tak jak gGroszek napisała, dopiero w takich sytuacjach zaczynamy poznawać wartość każdej minuty, którą dziecko spędza pod naszym sercem, gdy głęboko wierzymy, że jest tam bezpieczne i wszystko będzie ok...

11 lata 6 miesiąc temu #671252 przez asiulek_dolls
no niestety z sepsą (posocznicą) nie ma żartów... tak z 10 lat temu mój kolega złapał jakąś bakterie latem nad wodą, zakażenie wywołało u niego sepsę, całe wakacje spędził w szpitalu w tym prawie miesiąc na OIOM-ie i wogóle nic z tego czasu nie pamięta, wyszedł ze szpitala strasznie osłabiony i wychudzony a miał wtedy jakieś 15lat, więc silny młody organizm a ledwo się z tego wylizał... no więc jak z takim stanem organizmu miało poradzić sobie dwu dniowe maleństwo... ehhhh no nic tylko płakać się chce :(

11 lata 6 miesiąc temu #671255 przez patka1603
Ale tragedia masakra jakaś i pomyśleć że może się to przytrafić każdej przyszłej mamie. Nie potrafię sobie wyobrazić takiej straty!!!! Niesamowity ból, a jaka niesprawiedliwość :(

...Kurcze trzeba obowiązkowo zrobić to badanie gbs nawet jak by trzeba było iść prywatnie. A swoją drogą to gdzie to robią? przecież w takim zwykłym laboratorium nie pobiorą wymazu z pochwy

11 lata 6 miesiąc temu #671266 przez asiulek_dolls
u mnie w laboratorium Diagnostyki na pewno robią, pewnie nie w każdym punkcie pobrań ale w tych większych laboratoriach na pewno, np. w Krakowie na Olszańskiej w laboratorium mają specjalny gabinet do pobierania wymazów... wiem bo jakieś wymazy z kanału szyjki i jakiś jeszcze tam robiłam
Patka myśle że trzeba właśnie zwracać uwage na to czy jest to laboratorium czy punkt pobrań bo w tym drugim to tylko krew i mocz pobieraja i zawożą do większego laboratorium

11 lata 6 miesiąc temu #671271 przez agniesia1604
no wyszukałam wynik badania z 2010 roku... i wyhodowano u mnie wtedy obfity wzrost tego:( : www.paciorkowiec.pl/index2.html

buuu

11 lata 6 miesiąc temu #671274 przez asiulek_dolls
www.diag.pl/Badania.85.0.html

no to w Diagnostyce na pewno robią to badanie

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671284 przez agniesia1604
Jeszcze ten Pan "Kupujacy" nie zablokował terminu... WRRR
musiałam sama to załatwiać ... wrrrr:P

No nic potwierdzony termin sprzedaży ...

Mój mąż dowiedział się kto naprzeciwko będzie nas mieszkał jeśli kupimy to wymarzone mieszkanko ... otóż jego kolega z pracy.... ech ...
Przynajmniej jutro pogada z nim czy to na pewno spokojna okolica i blok:P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #671301 przez patka1603
asiulek u mnie jest "diagnnostyka" ale to jest raczej pkt pobrań a nie laboratorium gdyż pomieszczenie to mała klitka w prywatnej przychodni, a pani która tam pracuje to nie jest za bardzo oczytana.
W piątek umówiłam się u mnie w Luboniu do gina na konsultacje to zapytam gdzie to można zrobić. Licze że może dostane jakieś foto albo chociaż bardziej wyraźnie zobaczę Kacperka bo u mojego gina fatalny sprzęt, ale boje się też czy mnie nie odeśle z kwitkiem i powie że mam już lekarza prowadzącego i nie potrzebnie przychodzę (wizyta w ramach nfz)

Zbieram się (mimo że mi się nie chce bo mam parszywy humor) bo na 17 szkoła rodzenia - niestety solo :(((

11 lata 6 miesiąc temu #671304 przez agniesia1604
Jeśli mój lekarz nie wyśle mnie na to badanie - zmienię go na innego !!!!

11 lata 6 miesiąc temu #671306 przez wunia1984
Strata niedoopisania ... i znowu lęk czy oby wszystko będzie tym razem ok. Los nie zawsze jest sprawiedliwy.
Pozostało myśleć pozytywnie.
GBS KONIECZNY !

11 lata 6 miesiąc temu #671309 przez wunia1984
agniesia1604 napisał:

Jeśli mój lekarz nie wyśle mnie na to badanie - zmienię go na innego !!!!

Słusznie!

11 lata 6 miesiąc temu #671310 przez agniesia1604
Dostałam odpowiedź z firmy w której chcę zamówić te pościel i łóżeczko i t d... że nie udzielają rabatów a dodają gratisy :)
Ciekawe co to będą za gratisy :)

W czwartek zamówienie ...

Zaczynam pomału się stresować tym wszystkim - czy oby napewno dobrze robimy ... a raczej czy ja dobrze robię?:)

hehehehhehe

11 lata 6 miesiąc temu #671311 przez katarzynaxxx89
No straszna ta historia, masakra wspóczuję tej dziewczynie, rany co ona biedna musi przeżywać.
A co do tego wymazu to mi gin mówił że od 32 tyg można to zrobić i mam w środę dostać skierowanie i u nas się to badanie robi w szpitalu na bakteriologi

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka