- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

idę rozpakować pudła i posprawdzać czy wszystko ok

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Cewnik ała

Asiule- nie sprawdzasz przy kurierze ? ja teraz mam nauczkę bo kiedyś nie sprowadziłam i mi częście brakowało, a nie miałam jak udowodnić... teraz już wyciagam przy kurierze towar
Pochwal się pózniej:)lubię oglądać wasze zdobycze:)
- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...
Właśnie piję kawusię i szamam Grześka

Asiulek dawaj zdjęcie tego porszaka

Dostałam maila od mojej lekarki, że wizytę przekłąda na jutro więc lista pytań dotyczących GBS, CRP i powtórzenia toxo gotowa

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
tym samym gbs, powinna miec Patrycja zrobione tym bardziej w szpitalu, Pani doktor mowila ze robi sie je juz po 30tc, i przed porodem, tym bardziej ze jeden z paciorkowców, powoduje wskazanie CC poniewaz jest na tyle grozny pozostale leczy sie farmokologicznie i badanie powtarza.
zbadala mi powiedziala ze milcia ma bardzo nisko glowke i mocno uciska na szyjke, bo sie poskarzylam ze mnie strasznie bola pachwiny we snie i mam kolki w nocy, to nakazala brac doraznie nospe i koniecznie wieczorem. I powiedziala ze jakby ten bol sie utrzymuwal albo wzmocnil to zebym jechala na oddzial sprawdzic. Narazie szyjka zamknieta i jest ok, ale trzeba uwazac, kazala podlozyc cegle pod lozko zebym miala wyzej nogi zeby worek plodowy tak nie uciskal mi nerek, bo mam slad bialka w moczu, przepisala pic duzo wody Jan z krynicy jakas paste moczopedna i urisept. Mam pozniej przed badaniem wyslac mocz z osadem do sprawdzenia.
Morfologia wyszla mi z podwyzszeniem leukocytow ale crp w normie 3,62 z tendencja spadkowa wiec jest ok.
Z bolem po prawej stronie kazala mi pojsc na usg nerek bo mialam powiekszone i obawia sie ze moze cos tam sie dziac, ide za tydzien bo za kwadrans jade na pierwsza szkole rodzenia. mam nadzieje ze bedzie sympatycznie.
Tetno Milci w normie 142/min a juz sie martwilam bo od wczoraj troszke mniej sie rusza, ale jak wrocilam od lekarki to mnie szturcha jak zwykle.
co do sexu, to sobie nie wyobrazam 2razy w miesiacu, zwykle moj maz potrzebuje znacznie czesciej, ale jakos ostatnio cos mu sie nie chce, a mnie mocno, tylko ja bym chciala tak normalnie a ja normalnie nie moge

Patrycha opowiadaj jak bylo na szkole to sobie porownamy

- katarzynaxxx89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wunia linka już ostatnio wklejałam, kolor czarny
www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wozek-Espiro-Enzo...elik-NEO-DODATKI/443
a fotki własnej nie zrobie na razie bo mamuśce aparat pożyczyłam ha a nawet jakbym miała aparat to też bym fotki nie wkleiła za kare że narobiłaś mi ochoty na grześka

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Espiro jest fajny, widziałam go i też mi się spodobał.Ah pewnie,że bym poszła do nich i im tak zrobiła mały młynek

Brałaś 3w1 czy 4w1?
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

poza tym ostatnio było głośno o przypadku że w jakimś szpitalu odesłali dziewczyne do domu a ona zaczęła rodzić
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
dzień dobry
a i przy okazji hałaśliwych sprzętów, patent podejrzany u mojej kuzynki -suszarka do włosów!!- rewelacyjna na bolący brzuszek maluszka, Jasiek jak usłyszał suszarke to już troszke mniej płakał a jak jeszcze skierowałyśmy lekko ciepły strumień powietrza na brzuszek i pomasowałyśmy to się uspokajał
Widziałam kiedyś 5 kroków uciszania/uspakajania maleństwa... tam na filmiku było żeby załączać suszarkę lub odkurzacz ... a także szumieć do uszka dziecka:)))
o i znalazłam film:) Film jest długi ale BARDZO polecam:
blog.zapytajpolozna.pl/niemowlak/szczesliwe-niemowle-film/
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ewelino, antybiotyku nie bierze się profilaktycznie, jeśli wynik na bakterie będzie pozytywny, to dostaje się go tuż przed porodem lub też podawany jest dziecku od razu po porodzie. Nie znam sytuacji, ale skoro dziewczyna urodziła przed czasem, a takie badania wykonuje się pod koniec ciąży, to być może jeszcze nie zdążyła go zrobić.
MamaBąbelka może mieć rację... tak rzeczywiście mogło być... ale kto to teraz wie?
Poza tym dziei rodzone w 8 miesiacu są słabsze niz te rodzone w 7 ... coś jest nie tak z płuckami i niestety są bardziej podatne na infekcje ... ponoć do 32 tygodnia jeśli dziecko się urodzi to lepiej niż miedzy 32-36tygodniem. A po 36 tygodniu już nie jest źle

Bynajmniej mojej kuzynce przy zagrożonej ciąży lekarz powiedział a już minął 36 tydzień to juz moze Pani rodzić spokojnie

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja byłam dzisiaj na badaniach (morfologia, mocz, toksoplazmoza IgM) i uśmiałam się setnie, bo w kolejce do pobrania były 4 ciężarne i jeden samotny facet, który wyglądał, jakby chciał stamtąd uciecMoże bał się zarazić ciążą?
HAHAHAHAHAHHA
oj bał się bał ... a Ty kochana nawet nie wiesz ilu tam chłopów było :PPPP

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

Grzegorze w szafce mam więc zapraszam

Ewelinko i dobrze, że o wszystko się wypytujesz, myślę, że przy tym co się dzieje obecnie lekarze powinni miec jakies standardowe ankiety (wypełniane przez nas przy każdej wizycie) i liste koniecznych badań wykonywanych po 30 tygodniu ciąży. Ja jutro zmolestuje moją lekarkę

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja dzis musze jechac ale do dentysty bo juz dłużej nie moge
Boli mnie ząb którego nie mogl mi zrobic jak teraz chodzilam bo musiał go sobie przeswietlić. Robił ząb przed nim i za nim a jego bał się ruszyc i mowil ze widzimy sie po porodzie. Od soboty ząb mnie boli ale nie tak zak zawsze tylko jak zamkne i uderzy o drugiego zęba albo jak dotknę językiem itp...czyje go całego jakby byl przymrożony .... :/ do tego od wczoraj boli mnie zuchwa pod nim i migdalek i czuje ze sie powieksza
oj współczuję ...
Jak będzies zu dentysty zapytaj się czy jako ciężarna mozesz używać SACHOL ...
Ja używam bez informowania lekarza....

Mnie za to boli dziąsło które zakrywa 8 a 8 wyrzyna się już od 8 lat i wyjść nie potrafi

Jak nie zapomnisz to mi powiedz potem czy moge używać