BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #672203 przez agniesia1604
klauduska89 napisał:

współczuję tego bólu zęba...moja mama kiedyś mi powiedziała że porządny ból zęba jest gorszy do porodu...

Mi się ząb chory wbił w zatokę - to był ból - ketanol forte 100mg nie pomagał ... o 23 godzinie w prywatnym gabinecie 2 chirurgów próbowało usunąć zęba ... dodatkowo zapalenie ...

Ale i tak uważam że ból tego zęba był mniejszy niż zapalenie ucha środkowego!
Zapalenie ucha środkowego moze naprawdę napierd...:) heheheh:)

_____

Po dzisiejszym chodzeniu po miescie stwierdzam że strasznie boli mnie kość łonowa i praktycznie mam problem ze wstawaniem i chodzeniem ... hmmmmm jakby mnie ktoś tak zdzielił:(((((( Rzeczywiście jest teraz tylko gorzej tak jak lekarz powiedział ....ale żeby az tak to bolało?????? toć nawet paluszkiem dotknąć nie mogę kości łonowej bo promieniu ból ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #672209 przez agniesia1604
Joanna89 napisał:

klauduska moja znajoma też tak miała, ale bardzo się cieszyła z tego faktu, bo potem kobitka się juz strasznie męczy po terminie... (ponoć)
Cewnik ała :(

Asiule- nie sprawdzasz przy kurierze ? ja teraz mam nauczkę bo kiedyś nie sprowadziłam i mi częście brakowało, a nie miałam jak udowodnić... teraz już wyciagam przy kurierze towar

Pochwal się pózniej:)lubię oglądać wasze zdobycze:)

Jeśli kurier sie śpieszy można z nim się dogadać - że dgyby było coś nie tak to do niego zadzwonisz i sporzadzicie protokół...:P ale to kwestia umowna ... chyba że się nie spieszy:))))) Ja przy kurierze sprawdzałam ostatnio przesylkę 40 pozycji i Facet przy 5 pozycji stwierdził że on musi jechać że gdyby mi się coś nie zgadzało to mam do niego zaraz dzwonic to on się wróci :P hehehehe

11 lata 10 miesiąc temu #672211 przez Joanna89
Fakt ból ucha jest straszny :/ sama miałam w zimę, latałam na basen i mnie przewiało...
Agniesia samopoczucie to też indywidualnie. Mi każdy mówił jaka to ciąża jest straszna, jak ciężko, jak zle, wymioty, bóle... a nie mam nic i czasem zapomnę,że jestem w ciąży :)
Rosnący brzuszek tylko o tym przypomina. Czuje się świetnie, nic mnie nie boli, chyba poszłam po mojej mamcie bo ona też ciąże znosiła bez objawowo, a po porodzie mówiła, że woli byc w ciąży bo miała lepsze samopoczucie, więcej energii itp

czy ta pogoda sie kiedyś zmieni ?! ...

11 lata 10 miesiąc temu #672213 przez asiulek_dolls
agniesia nie wiem czy sachol można, mi moja dentystka kazała dentosept sobie kupić bo miałam lekki stan zapalny dziąseł ale nie wiem czy tobie by takie płukanie pomogło skoro to z powodu wyrzynania 8 :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #672216 przez asiulek_dolls
Wunia dzięki ale lepiej nie bo wyjadłabym Ci cały zapas :silly: a poza tym znalazłam ciasteczka czekoladowe więc oficjalnie wybaczam Ci te grześki ;)

11 lata 10 miesiąc temu #672221 przez ziii
agniesia1604 napisał:

ziii napisał:

Ja byłam dzisiaj na badaniach (morfologia, mocz, toksoplazmoza IgM) i uśmiałam się setnie, bo w kolejce do pobrania były 4 ciężarne i jeden samotny facet, który wyglądał, jakby chciał stamtąd uciec :silly: Może bał się zarazić ciążą? :woohoo:

HAHAHAHAHAHHA

oj bał się bał ... a Ty kochana nawet nie wiesz ilu tam chłopów było :PPPP :)))))))))gorzej jak 8 bab:P

Hahaha a wiesz, ze masz rację? Bo wszystkie spodziewamy sie synów - więc było 5 do 4 :D

11 lata 10 miesiąc temu #672226 przez asiulek_dolls
zastanawiam się właśnie czy możliwe jest żeby 4,5 miesięczne dziecko rozpoznało głos kogoś kto przebywa z nim często ale nie na codzień... dzwoniła przed chwilką bratowa, miała tel na głośnomówiący włączony i podobno Szymonek się strasznie odwracał i śmiał kiedy mnie usłyszał, to samo wczoraj jak dzwoniła mamuśka i trzymała go na rękach i mówi mi w pewnej chwili że on Cie chyba słyszy bo się strasznie zaczął śmiać i odwracać do telefonu :)

11 lata 10 miesiąc temu #672228 przez MamaBąbelka
No to dobrze, że z Milcią wszystko ok, a na szyjkę uważaj.
Ja mam wizytę 19 czerwca, to dopiero wtedy mnie skieruje na badanie, a to już będzie 34 tydzień.

Widziałam, że sporo z Was ma w czwartek wizyty, my też mamy usg 4d wieczorem. Mam nadzieję, że się ładnie odwróci i da na siebie trochę popatrzeć.

Mój dzisiejszy brzuszek:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #672233 przez agniesia1604
dentosept to mnie obrzydza:PPP

Ja wolę ubyć to dziąsło i sacholem ... w sumie sachol trochę znieczula ...

______

Dziś rossmanie kupiłam:
2 x płatki kosmetyczne (duże)
1 x pomadkę neutrogenę
1 x małą tubkę pasty colgate
1 x płyn do higieny intymnej Biały Jeleń
1 x rękawiczkę do mycia się :P
1 x szampon do włosów od 1 dnia życia dziecka HIPP ( patrzyłam na babydream i nie ma napisane od kiedy można używać )
1 x odświeżacz do ust
2 x chusteczki nawilżające i chłodzące do twarzy

Byłam też w sklepie dla dzieci i kupiłam bo się oprzeć nie mogłam :):
1 x śpioszki rozmiar 62
1 x koszulkę/kaftanik do tych śpioszków rozm 62
1 x łapki do zestawu
1 x czapeczka do zestawu
1 x body z długim rękawkiem rozmiar 62

Weszłam też do ciucholandu i kupiłam z przeceny :
1 x rampersy NEXT za 7zł
1 x rampersy F&F za 6zł
1 x koszulę elegancką 0-3m - 7zł

Niestety nie pokażę bo nie mam pojęcia gdzie aparat :((((

Oczywiście byłam tez w Urzędzie i Pani mnie z wczoraj poznała ... i pyta się " zapomniała Pani zaświadczenia o wymeldowaniu ? " ... TAKKKKKKKKKKKKK
heheheheheh

To apropo tego dzisiejszego zapominania ...myślałam ze nie przypomnę sobie pinu za 3 razem ale się udało :)))))

11 lata 10 miesiąc temu #672234 przez asiulek_dolls
MamoBąbelka brzunio śliczny

11 lata 10 miesiąc temu #672237 przez Joanna89
MamaBąbelka słodki brzunio:)

11 lata 10 miesiąc temu #672239 przez agniesia1604
asiulek_dolls napisał:

zastanawiam się właśnie czy możliwe jest żeby 4,5 miesięczne dziecko rozpoznało głos kogoś kto przebywa z nim często ale nie na codzień... dzwoniła przed chwilką bratowa, miała tel na głośnomówiący włączony i podobno Szymonek się strasznie odwracał i śmiał kiedy mnie usłyszał, to samo wczoraj jak dzwoniła mamuśka i trzymała go na rękach i mówi mi w pewnej chwili że on Cie chyba słyszy bo się strasznie zaczął śmiać i odwracać do telefonu :)

Nie wiem jak dzieci .... ale wydaje mi się że one reagują na każde dzwięki i na ton mówienia ... więc mógł wyczuć ten ton i się dlatego uśmiechał i obracał :))))

ale wiem ze zwierzęta nie rozpoznają tych FAL ...
mój np jeśli przez SKYPE rozmawiamy to w ogole jakby nie słyszał z lapka dzwięków , głosów go wołających...

11 lata 10 miesiąc temu #672246 przez asiulek_dolls
agniesia to szukaj tego aparatu bo ciekawska jestem i chętnie oglądnę twoje zdobycze

ja w przyszłym tygodniu mam zamiar kupić brakujące rzeczy w sumie niewiele tego jest ale i tak pewnie się niezła sumka z tego uzbiera

11 lata 10 miesiąc temu #672249 przez agniesia1604
MamaBąbelka napisał:

No to dobrze, że z Milcią wszystko ok, a na szyjkę uważaj.
Ja mam wizytę 19 czerwca, to dopiero wtedy mnie skieruje na badanie, a to już będzie 34 tydzień.

Też mamy wizytę 19 czerwca :)

Śliczny brzuszek :) i nawet taki w sam raz:))))

moj jest cały w rozstępach więc gołego nie pokażę ...poza tym te rozstępy bolą jak je dotykam bo są strasznie szerokie ...takie nawet na 1,5 cm w najszerszym miejscu a długości nawet 10cm

Więc mozecie sobie wyobrazić jak bardzo mnie ta skóra się rozlazła ... przy smarowanius ię 2-3 razy dziennie ...

ale zauważyłam zę ten BIO OIL działa na już starsze rozstępy... miałam takie czerwone na udach i mam wrażenie że te są juz mniej widoczne ... i tak jakby nabrały koloru fajnego i coraz to mniej je widać ....

Ubrałam sobie pas ciążowy i od razu lepiej się czuję nawet kosć łonowa mniej boli :)

Jednak ten pas tak odciąża kręgosłup że mam wrażenie jakby brzuszka nie było :)

Polecam o ile Wasz lekarz pozwoli :)
Mój przytaknął tylko ze okey - no skoro ortopeda nakazał to nosić:))))

Niestety tylko do 4 godzin dziennie... ale ja go używam 1-3 razy po 1 godzince ... gdy chodze najwięcej albo coś robie albo się schylam ...:)

11 lata 10 miesiąc temu #672252 przez Joanna89
asiulek_dolls napisał:

Jest to możliwe, a nawet pewne. Moja znajoma ze Szwecji rozmawia codziennie z mamą przez skype, a jej córeczka już zna jej głos, uśmiecha się i patrzy w kierunku dochodzącego dzwięku. Mój piesio też reaguje jak przez skype woła go moja mama, jak gwizda, czy cmoka, zaraz jest przy lapku:)
Moja Alunia czasem zaczyna się intensywnie ruszać jak pies szczeka lub gdy jesteśmy z innymi psami- więc też wyczuwa zwierzaka:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka