- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
współczuję tego bólu zęba...moja mama kiedyś mi powiedziała że porządny ból zęba jest gorszy do porodu...
Mi się ząb chory wbił w zatokę - to był ból - ketanol forte 100mg nie pomagał ... o 23 godzinie w prywatnym gabinecie 2 chirurgów próbowało usunąć zęba ... dodatkowo zapalenie ...
Ale i tak uważam że ból tego zęba był mniejszy niż zapalenie ucha środkowego!
Zapalenie ucha środkowego moze naprawdę napierd...

_____
Po dzisiejszym chodzeniu po miescie stwierdzam że strasznie boli mnie kość łonowa i praktycznie mam problem ze wstawaniem i chodzeniem ... hmmmmm jakby mnie ktoś tak zdzielił

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
klauduska moja znajoma też tak miała, ale bardzo się cieszyła z tego faktu, bo potem kobitka się juz strasznie męczy po terminie... (ponoć)
Cewnik ała
Asiule- nie sprawdzasz przy kurierze ? ja teraz mam nauczkę bo kiedyś nie sprowadziłam i mi częście brakowało, a nie miałam jak udowodnić... teraz już wyciagam przy kurierze towar
Pochwal się pózniej:)lubię oglądać wasze zdobycze:)
Jeśli kurier sie śpieszy można z nim się dogadać - że dgyby było coś nie tak to do niego zadzwonisz i sporzadzicie protokół...

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Agniesia samopoczucie to też indywidualnie. Mi każdy mówił jaka to ciąża jest straszna, jak ciężko, jak zle, wymioty, bóle... a nie mam nic i czasem zapomnę,że jestem w ciąży

Rosnący brzuszek tylko o tym przypomina. Czuje się świetnie, nic mnie nie boli, chyba poszłam po mojej mamcie bo ona też ciąże znosiła bez objawowo, a po porodzie mówiła, że woli byc w ciąży bo miała lepsze samopoczucie, więcej energii itp
czy ta pogoda sie kiedyś zmieni ?! ...
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- ziii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ziii napisał:
Ja byłam dzisiaj na badaniach (morfologia, mocz, toksoplazmoza IgM) i uśmiałam się setnie, bo w kolejce do pobrania były 4 ciężarne i jeden samotny facet, który wyglądał, jakby chciał stamtąd uciecMoże bał się zarazić ciążą?
HAHAHAHAHAHHA
oj bał się bał ... a Ty kochana nawet nie wiesz ilu tam chłopów było :PPPP))))))))gorzej jak 8 bab:P
Hahaha a wiesz, ze masz rację? Bo wszystkie spodziewamy sie synów - więc było 5 do 4

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
Ja mam wizytę 19 czerwca, to dopiero wtedy mnie skieruje na badanie, a to już będzie 34 tydzień.
Widziałam, że sporo z Was ma w czwartek wizyty, my też mamy usg 4d wieczorem. Mam nadzieję, że się ładnie odwróci i da na siebie trochę popatrzeć.
Mój dzisiejszy brzuszek:
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja wolę ubyć to dziąsło i sacholem ... w sumie sachol trochę znieczula ...
______
Dziś rossmanie kupiłam:
2 x płatki kosmetyczne (duże)
1 x pomadkę neutrogenę
1 x małą tubkę pasty colgate
1 x płyn do higieny intymnej Biały Jeleń
1 x rękawiczkę do mycia się

1 x szampon do włosów od 1 dnia życia dziecka HIPP ( patrzyłam na babydream i nie ma napisane od kiedy można używać )
1 x odświeżacz do ust
2 x chusteczki nawilżające i chłodzące do twarzy
Byłam też w sklepie dla dzieci i kupiłam bo się oprzeć nie mogłam

1 x śpioszki rozmiar 62
1 x koszulkę/kaftanik do tych śpioszków rozm 62
1 x łapki do zestawu
1 x czapeczka do zestawu
1 x body z długim rękawkiem rozmiar 62
Weszłam też do ciucholandu i kupiłam z przeceny :
1 x rampersy NEXT za 7zł
1 x rampersy F&F za 6zł
1 x koszulę elegancką 0-3m - 7zł
Niestety nie pokażę bo nie mam pojęcia gdzie aparat

Oczywiście byłam tez w Urzędzie i Pani mnie z wczoraj poznała ... i pyta się " zapomniała Pani zaświadczenia o wymeldowaniu ? " ... TAKKKKKKKKKKKKK
heheheheheh
To apropo tego dzisiejszego zapominania ...myślałam ze nie przypomnę sobie pinu za 3 razem ale się udało

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
zastanawiam się właśnie czy możliwe jest żeby 4,5 miesięczne dziecko rozpoznało głos kogoś kto przebywa z nim często ale nie na codzień... dzwoniła przed chwilką bratowa, miała tel na głośnomówiący włączony i podobno Szymonek się strasznie odwracał i śmiał kiedy mnie usłyszał, to samo wczoraj jak dzwoniła mamuśka i trzymała go na rękach i mówi mi w pewnej chwili że on Cie chyba słyszy bo się strasznie zaczął śmiać i odwracać do telefonu
Nie wiem jak dzieci .... ale wydaje mi się że one reagują na każde dzwięki i na ton mówienia ... więc mógł wyczuć ten ton i się dlatego uśmiechał i obracał

ale wiem ze zwierzęta nie rozpoznają tych FAL ...
mój np jeśli przez SKYPE rozmawiamy to w ogole jakby nie słyszał z lapka dzwięków , głosów go wołających...
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja w przyszłym tygodniu mam zamiar kupić brakujące rzeczy w sumie niewiele tego jest ale i tak pewnie się niezła sumka z tego uzbiera
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No to dobrze, że z Milcią wszystko ok, a na szyjkę uważaj.
Ja mam wizytę 19 czerwca, to dopiero wtedy mnie skieruje na badanie, a to już będzie 34 tydzień.
Też mamy wizytę 19 czerwca

Śliczny brzuszek

moj jest cały w rozstępach więc gołego nie pokażę ...poza tym te rozstępy bolą jak je dotykam bo są strasznie szerokie ...takie nawet na 1,5 cm w najszerszym miejscu a długości nawet 10cm
Więc mozecie sobie wyobrazić jak bardzo mnie ta skóra się rozlazła ... przy smarowanius ię 2-3 razy dziennie ...
ale zauważyłam zę ten BIO OIL działa na już starsze rozstępy... miałam takie czerwone na udach i mam wrażenie że te są juz mniej widoczne ... i tak jakby nabrały koloru fajnego i coraz to mniej je widać ....

Jednak ten pas tak odciąża kręgosłup że mam wrażenie jakby brzuszka nie było

Polecam o ile Wasz lekarz pozwoli

Mój przytaknął tylko ze okey - no skoro ortopeda nakazał to nosić

Niestety tylko do 4 godzin dziennie... ale ja go używam 1-3 razy po 1 godzince ... gdy chodze najwięcej albo coś robie albo się schylam ...

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
zastanawiam się właśnie czy możliwe jest żeby 4,5 miesięczne dziecko rozpoznało głos kogoś kto przebywa z nim często ale nie na codzień... dzwoniła przed chwilką bratowa, miała tel na głośnomówiący włączony i podobno Szymonek się strasznie odwracał i śmiał kiedy mnie usłyszał, to samo wczoraj jak dzwoniła mamuśka i trzymała go na rękach i mówi mi w pewnej chwili że on Cie chyba słyszy bo się strasznie zaczął śmiać i odwracać do telefonu
Jest to możliwe, a nawet pewne. Moja znajoma ze Szwecji rozmawia codziennie z mamą przez skype, a jej córeczka już zna jej głos, uśmiecha się i patrzy w kierunku dochodzącego dzwięku. Mój piesio też reaguje jak przez skype woła go moja mama, jak gwizda, czy cmoka, zaraz jest przy lapku:)
Moja Alunia czasem zaczyna się intensywnie ruszać jak pies szczeka lub gdy jesteśmy z innymi psami- więc też wyczuwa zwierzaka:)