BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #672653 przez EwelinaB87
chyba jestem juz zdecydowana na navingtona cadeta, dzisiaj maz powiedzial ze mu sie bardzo podoba bo jest taki sportowy :P
juz mi sie nie chce wymyslac, tez mi sie ogromnie podoba
ale niestety nie sprzedaja go z torba, hurtownik Asi za 100zl chce sprzedac mi ta torbe ale jest szara:/
www.ewozki.eu/pl/p/Torba-X-bag-3-X-lander-XA-XQ-X-Move/69

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #672655 przez katarzynaxxx89
Klaudusiia 89 i jak będziesz już po weselu to napisz jak się czułaś itp, ja idę dopiero za 3 tyg i będę wtedy w 35 tyg i się martwię jak to będzie

11 lata 6 miesiąc temu #672660 przez klauduska89
no sama jestem ciekawa jak to na tym weselu będzie no i jak długo tam wysiedzę :) napewno nie będę skakać i szaleć całą noc bo to już trochę strach :) mojej koleżanki siostra brała ślub jak była już w zaawansowanej ciąży no i na własnym weselu odeszły jej wody, pan młody nie miał ochoty jechać z żoną do szpitala bo świetnie się bawił więc dziewczynę ktoś tam z gości na porodówkę zawiózł a młody bawił się w najlepsze ze świadkową...:)

11 lata 6 miesiąc temu #672681 przez EwelinaB87
no to idealny test malzeński, szkoda ze nie zdany ;)

11 lata 6 miesiąc temu #672746 przez cukierecek27
Witam,
ja tylko na chwilkę, widze duzo napisalyscie ale nie mam ochoty podczytać :( okazało się że 3 razy na dobe musze brac insuline zebym mogla wiecej zjesc bo zamiast tyc przez diete chudne a i tak cukier za blisko trzyma sie norm tych ostatecznych ... Jeszcze na dodatek auto się zpsuło jak wróciłam dojechałam do biedronki po sandałki i już nie odpalił jutro ide do warsztatu pogadac i maja go odholować i sprawdzić;/ dzien pelen wrazen... ale zakupy dla małej udane...
o 21.30 pierwsze kłócie 3majcie za mnie kciuki bo sie boje , choc robilam juz zastrzyki ale nie sobie... mam totalnego doła ale pewnie i zmeczenie robi swoje, dla naszej kruszynki zniose wszystko ... za 2 tygodnie z powrotem do diabetologa ehhh

11 lata 6 miesiąc temu #672790 przez EwelinaB87
Cukiereczku wspolczuje mam nadzieje ze insulina pomoze, bo jednak to juz jakas cukrzyca ciazowa, ktora jest dosc powaznym schorzeniem, musisz uwazac na siebie :whistle:

11 lata 6 miesiąc temu #672798 przez cukierecek27
Dzieki Ewelina boje sie tego chyba jednak zrezygnuje powoli z pracy bo mam sie stresowac jeszcze tym co w niej jesc itp itd to szkoda zachodu... Troche to dla mnie jeszcze jest straszne ale mam nadzieje ze jakos dam rade, juz duzo nie zostalo. Dostalam insuline zebym mogla wiecej produktow jesc by przytyc a nie chudnac

a te wiadomosci .... szok!

11 lata 6 miesiąc temu #673052 przez EwelinaB87
co tu tak cicho?!

11 lata 6 miesiąc temu #673054 przez wunia1984
Dzien dobry! Ja dzisiaj z rana jak nigdy, do lekarza na 9.30 pomykam. Cukiereczku trzymam kciuki za Twoja walke z igielka:) Prace faktycznie powinnas sobie odpuscic. Ewelinko artykul straszny. Ciekawe co tej babce do glowy przyszlo.

11 lata 6 miesiąc temu #673059 przez cukierecek27
'witam dziś znacząco poprawił mi się humor właśnie skończyłam śniadanie pół h temu wstrzyknelam te insulinę w brzuch powoli jakoś idzie, później pokaże jaką słodka sukienkę kupiłam ;:-D no i w. Komisie laktator aventa za 35 zl;-) i kilka pierdol

11 lata 6 miesiąc temu #673067 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

chyba jestem juz zdecydowana na navingtona cadeta, dzisiaj maz powiedzial ze mu sie bardzo podoba bo jest taki sportowy :P
juz mi sie nie chce wymyslac, tez mi sie ogromnie podoba
ale niestety nie sprzedaja go z torba, hurtownik Asi za 100zl chce sprzedac mi ta torbe ale jest szara:/
www.ewozki.eu/pl/p/Torba-X-bag-3-X-lander-XA-XQ-X-Move/69

Fajny wózeczek ...

A Torbę możesz sobie kupić w sklepie z wózkami ... przyjrzeć się ... przecie nie musisz mieć z kompletu :)

Coś dobierzesz:)
chyba:P

11 lata 6 miesiąc temu #673071 przez asiulek_dolls
dzień dobry :)
wyspane mamuśki?? ja coś nie bardzo bo mi mały skakał po pęcherzu i do godz.2 musiałam co 20-30min latać na siku

no i znowu pada... porażka z tą pogodą :dry:
zamiast wygrzewać brzuszek w słoneczku muszę się bunkrować pod kocykiem bo zimno,
wczoraj mężuś musiał mi w piecu zapalić bo w domu było tylko 18stopni a ja w temperaturze poniżej 20 przestaje funkcjonować

no nic pasuje sobie jakieś zajęcie znaleźć co by się rozruszać troszkę i rozgrzać

Cukierecku moja mamuśka ma cukrzyce i jak miała zacząć brać insuline to też strasznie to przeżywała i bała się jak to będzie, a po kilku dniach bardzo sobie to chwaliła bo od razu czuła że to jej pomaga i jest zadowolona z tego rozwiązania,
mam nadzieje że u Ciebie też tak będzie :) trzymam za Was kciuki :) a co do pracy to rzeczywiście chyba czas odpocząć, wiadomo kaska ważna i potrzebna ale Wasz spokój i zdrówko ważniejsze, no i jak teraz nie odpoczniesz to pewnie nie prędko bo przy córci będzie co robić

11 lata 6 miesiąc temu #673072 przez cukierecek27
Sukieneczka jak się nie uda później przez kompa lepiej wstawię

11 lata 6 miesiąc temu #673075 przez agniesia1604
dokładnie podobną sytuację opowiadała nam położna.

Kilka lat temu pewna starsza już Pani urodziła... nic nie wskazywało na to by miała ten "Baby blues" czy jak to tam się nazywa....to były jeszcze czasy kiedy dziecko nie było obok Ciebie a na oddziale dla noworodków....
3 dni po porodzie Pani podeszła do męża przy windzie (sale poporodowe w Cieszynie są bodajże na 7-8 piętrze) i oddała mu obrączkę, po prostu się z nim pożegnała....
Pan nawet nie zdawał sobie sprawy z sytuacji...pojechał do domu.

Pani w nocy wyskoczyła przez okno - śmierć na miejscu.

Panie położne i lekarze w szoku a potem jeszcze jak się dowiedziały że mąż dostał obrączkę to stwierdziły że co to za mąż!!!!....

Nasza położna uczuliła na ten fakt naszych meżów aby zwracali uwagę na nasze zachowanie po porodzie a także w razie czego zgłosili to położnym bo mogą wezwać psychologa teraz ponoć już praktykowany na porodówkach.

To tragedia - ale niestety ta prolaktyna ponoć tak działa że moze spowodować dziwne zachowanie ...a najwięcej jej w 4 dniu po porodzie - właśnie wtedy cycuchy strasznie bolą.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka