- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Ewelina, rzeczywiście dziwny przypadek. Słyszałam o kobietach, które wyskakiwały z okien po porodach, stąd też zresztą w wielu szpitalach w łazienkach w oknach są kraty, ale wtedy można to zrzucić na hormony, na szok po porodzie, a wyskakiwać z okna z tym maleństwem w brzuszku, przecież jeśli go nie chciała, mogła je porzucić w szpitalu .
A nie można torby do wózka zamówić dodatkowo? U nas torba jest w standardzie, ale np. parasolkę pod kolor można sobie zamówić.
Asiulek, względnie wyspana, ale i tak jak wczoraj czuję się, jakbym oberwała kijem, ale to przez tą pogodę, chyba dziś jednak już wypiję kawę, bo nie wiem, jak funkcjonować w takim stanie :/.
Maminka, no to jest szansa, że lek pomoże . Spaniem na prawym boku się nie przejmuj, w O matko było przecież, że nie można spać tak naprawdę tylko na plecach, ale na boku, którym wygodnie, mi jest wygodniej tak jak spałam zawsze na prawym, na lewy też się czasem odwrócę, ale wolę prawy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ogólnie ta pogoda jest do bani to nas może boleć conieco ...
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Mnie stawy nie bolą jak narazie, czasami jak za dużo pochodzę to czuję ból taki jak zakwasy w pachwinach ale na tym się narazie kończy. Co do spania to też głównie na prawym boku śpię bo tak mi najwygodniej, wcześniej zdarzało mi się jeszcze na plecach leżeć ale teraz jest to już nie wygodne bo ciężko mi się wtedy oddycha.
Rano jak mąż wstawał do pracy o 4.30 to poczułam taki nieopanowany głód że musiałam zjeść kanapeczkę bo bym nie zasnęła, mąż się ze mnie śmiał że o tej porze już jem
Dziewczyny wczoraj udało mi się na wieczór tak szybko nie zasnąć i w końcu dorwałam męża hehe Żeby nie ten brzuszek który trochę już przeszkadza to było by świetnie
Cukiereczku dobrze że jesteś pod kontrolą lekarza no i może i lepiej że dostałaś tą insulinę, zastrzyki to pewnie nic przyjemnego ale zawsze jest po nich lepiej i nie będziesz musiała się już tak bardzo pilnować i ograniczać z dietą.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Agniesia, bólu krocza nie zazdroszczę, bałabym się, że mi się rzeczywiście małą już na świat chce pchać. Nic mi zresztą poza tym sporadycznym bólem stawów i opuchlizną lekką, nie dolega.
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
A śpię głównie na prawym boku zawsze mi tak było najlepiej i nadal jest na plecach nie umiem
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Co do aventa to ja mam 2 te małe antykolkowe jedna biala druga rozowa plus jedna przy laktatorze a jedna wieksza chyba poszalalam z butelkami hehe ale nie teraz to moze kiedys sie przyda smoczki sa inne ale mozna tez zmieniac smoczki antykolkowe z wiekiem dziecka bo ja mam albo 0+ a w duzel 1+ widzialam 3+ itp
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
Asiu a moze wiesz czy dyski uszczelniające to pasują do butelek natural?
nie pasują - a poza tym chyba nawet nie można kupić ich osobno, bo kiedyś bratowa chciała je dokupić i ja też w paru sklepach sprawdzałam i pytałam i nie było, więc jak się coś stanie z tą uszczelką to trzeba nową buteleczkę kupić... może dlatego że z reguły one się nie psują jedynie chyba np. może pęknąć jak spadnie
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
smoczki sa inne ale mozna tez zmieniac smoczki antykolkowe z wiekiem dziecka bo ja mam albo 0+ a w duzel 1+ widzialam 3+ itp
dokładnie tak, same smoczki można zmieniać i zarówno z tych natural jak i antykolkowych są takie z jedną, dwoma, trzema-dziurkami, poza tym są jeszcze takie trójprzepływowe (bratówka karmi tylko butelką i zagęszcza mleko, używa teraz właśnie tych) no i widziałam też takie z dość dużą prostokątną dziurką było napisane na nich że do kaszki
ahh jak dobrze że czasem kupuje albo szukam czegoś jak bratowa potrzebuje dla Szymonka i przynajmniej w tej kwestii jestem już obeznana przyda się ta wiedza jak będę musiała po coś na szybcika jechać
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
tak wyglądają te butelki z serii natural
www.entliczek.pl/avent-natural-butelka-125ml-2szt.html
a tak z serii bezkolkowej
www.entliczek.pl/avent-butelka-125ml.html
jak dokupujesz smoczki to widać od razu bo bardzo się różnią poza tym seria natural jest oznaczona fioletowym kolorem a bezkolkowa niebieskim (na opakowaniach butelek i smoczków są właśnie takie kolory i jeśli zapomniesz jak smoczek wygląda to po tym poznajesz który jest odpowiedni do danej butelki)
Agniesu i Asiulku.. mnie się wydaje, ze te butelki Aventa z serii natural są też antykolkowe, dzięki systemowy odprowadzania powietrza...
A ta seria niebieska jest to po prostu straszy model..
Nie wiem mogę się mylić, ale na targach tak mi kobieta z Aventa tłumaczyła...
Poniżej wklejam opis produktu ze Smyka:
Nowa butelka z rewolucyjnej serii Natural firmy Philips Avent cechuje się naturalnym, ergonomicznym kształtem, co sprawia, że jest komfortowa, łatwa w trzymaniu i przekręcaniu nawet dla małych rączek dziecka. Butelka składa się z niewielu części, przez co jest łatwa do rozłożenia i ponownego złożenia.
Innowacyjny, podwójny zaworek, zastosowany w butelce, zmniejsza dyskomfort i częstotliwość występowania kolki, odprowadzając powietrze do środka, zamiast do brzuszka dziecka. Smoczki z serii Natural przypominają kształtem pierś matki, co pozwala dziecku w naturalny sposób przyssać się i ułatwia łączenie karmienia butelką i piersią. Ponadto, dzięki unikalnej budowie, smoczki nie zasysają się, co pozwala karmić dziecko bez zakłóceń.
Płatki znajdujące się wewnątrz smoczka zwiększają jego miękkość i gęstość bez ryzyka jego zapadania się. Dodatkowo, butelka zamykana jest specjalną nakładką, która łatwo się otwiera i nie przecieka.
Butelka Natural 125 ml dostępna z miękkim smoczkiem Philips AVENT Natural dla noworodków. Nie zawiera Bisfenolu A. Kompatybilna z innymi produktami serii Natural.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
te wyglądają na dość pojemne jest m.in. czarna i śliwkowa
allegro.pl/babylux-super-torba-do-wozka-...ego-i3271766372.html
no i te z wyposażeniem które znalazłaś też spoko
EDIT: tu też jest coś w fiolecie
allegro.pl/oryginalna-torba-baby-merc-pr...jak-i3273600874.html
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Odczuwam takie małe kłucie ... w serduszku ...
Staś nadzwyczaj spokojny ... powiem szczerze ze dziś nawet sie nie przeciągał tylko ze 3 razy poczułam takie puk delikatne.
Zastanawiam sie czy się nie przejechać do lekarza posłuchać serducha albo do szpitala.. o ale też nie chcę wyjść na panikarę
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa