BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #672253 przez MamaBąbelka
Dziękuję :).

Agniesia, no to porządne zakupy :). Ale pokaż te ubranka, jak namierzysz aparat :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #672262 przez Joanna89
dziś nawet mój piesio nie chce wystawiać noska za kojec :P

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 10 miesiąc temu #672279 przez agniesia1604
Joanna89 napisał:

Mój piesio też reaguje jak przez skype woła go moja mama, jak gwizda, czy cmoka, zaraz jest przy lapku:)

Mój na gwiazdy i wołania nie reaguje tak jakby ich nie słyszał:(

11 lata 10 miesiąc temu #672284 przez klauduska89
śliczny brzuszek :)
Weszłam wczoraj na wagę i się zdziwiłam bo w ciągu tygodnia przytyłam 1kg...i nie mam pojęcia gdzie to idzie bo brzuszek przez ten tydzień wogóle nie podrósł. DO soboty niech nie rośnie za bardzo bo wesele i sukienka na styk :) później niech już sobie spokojnie rośnie :) Ja też mam w czwartek lekarza ale to tylko usg no i idę na badanie(krew, mocz i HBS) wizytę normalną u gina mam dopiero za dwa tygodnie 18,06 i też dopytam wtedy o te badania GBS.

11 lata 10 miesiąc temu #672289 przez asiulek_dolls
zerknęłam właśnie na listę rzeczy których mi brakuje i mam dylemat odnośnie sterylizatora, to że jakiś kupie to pewne, a to dlatego że widziłam butelki po używaniu sterylizatora i takie które zamiast tego były wygotowane, te drugie były znacznie bardziej zniszczone i mimo wszystko lekko odbarwione...
zastanawiam się tylko czy polować na taki używany (bo cena nowego to jakieś nieporozumienie) kuzynka na tablicy.pl znalazła taki w dobrej cenie (z podgrzewaczem dała 120zł)
www.entliczek.pl/philips-avent-steryliza...ress-scf-274-34.html
czy kupić ten do mikrofali (wtedy zdecyduje się na nowy, poszukam tylko lepszej ceny)
www.entliczek.pl/philips-avent-sterylizator-mikrofalowy.html
w sumie kuzynka mówiła że w szpitalu korzystała z tego do mikrofali i gdyby nie udało jej się kupić tego parowego tanio to wzięłaby ten mikrofalowy bo nie widzi różnicy oba podobno dobre...
no i nie wiem teraz czy kombinować i szukać używki czy zdecydować się na ten drugi....

a Wy? kupujecie? jak tak to jaki?

11 lata 10 miesiąc temu #672290 przez klauduska89
a odnośnie psiaków to mój sznaucerek który mieszka u mojej mamy słyszy już jak wjeżdżam samochodem na ich ulicę i niemiłosiernie wtedy szczeka i skacze do drzwi :)

11 lata 10 miesiąc temu #672305 przez agniesia1604
Ja to zrobię w szpitalu o te GBS akcję że to mam i zeby uważali i tyle - zeby mi dali ten antybiotyk ...zreszta mam ze starych badań : że u mnie wyhodowano kiedys coś takiego :)))
Jesli oczywiście lekarz mi nie zleci GBS.

klauduska89,
ja się wagą nie przejmuję ...
Ostatnio przytyłam 0,2kg w ciagu 4 tygodni...
Myślę że nie przytyłam narazie zbyt wiele bo juz 5kg w całej ciąży... :)

I myślę że od ostatniej wizyty nie przybralam za wiele - max ze 2 kg :)

______

Myślę i myślę a co się okaze to się zobaczy :P

_____

Musze znaleźć aparat bo chcę też porobic zdjecia mieszkania takie jaki Pan od nas kupuje ... w jakim stanie było i i co zostaje ... tak na wszelki wypadek :) .... w końcu będę tu u niego mieszkała przez jakiś czas - max do 31 sierpnia - taki sobie termin ustaliliśmy :)

_________

Dziś na obiadek szykuję polędwiczki z ziemniaczkami zapiekanymi w piekarniku i z surówką z marchewki z jabłuszkiem.... mrau....:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #672312 przez agniesia1604
asiulek_dolls napisał:

zerknęłam właśnie na listę rzeczy których mi brakuje i mam dylemat odnośnie sterylizatora, to że jakiś kupie to pewne, a to dlatego że widziłam butelki po używaniu sterylizatora i takie które zamiast tego były wygotowane, te drugie były znacznie bardziej zniszczone i mimo wszystko lekko odbarwione...

Czyli jednak po gotowaniu są matowe?
Myślałam ze na odwrót :)))

Ja myślałam o sterylizatorze z wraz podgrzewaczem ...

Z tym że steryzlizator nie moze byc mikrofalowy bo nie mam mikrofalówki :P

Wiec tylko na prad...

Kiedyś szukałam i cos znalazłam , ale tak jka mówiłam... tydzień temu skasowałam wszystkie strony które miałam zapisane wiec nie wiem gdzie to było :(((((((((((((
Napewno tez sprzęt jaki znalazłam nie był znanych firm jak Tommee czy avent.

11 lata 10 miesiąc temu #672316 przez katarzynaxxx89
klaudusia 89 a jaką masz kreację na to wesele? Ja ide na wesele 29 czerwca i coś by się przydało pomyśleć o stroju.
A co do steryzatora to chyba kupię taki na jedną butelkę wraz z podgrzewaczem też na prąd bo nie mam mikrofali

11 lata 10 miesiąc temu #672317 przez agniesia1604
ja się zastanawiam czy sterylizator i podgrzewacz jest mi juz potrzebny ...
I chyba sobie odpuszczę - na początku będzie mąż to mi pomoże i będzie parzył butelki no i podgrzewał mleczko - jeśli oczywiscie okaże sie że mleczka nie będę miała...
Bo prawd a jest taka ze co ja potem zrobię? będę musiała odsprzedać i to taniej niż kupiłam

Zadecyduję w ciągu 2 tygodni po urodzeniu Stasia:P

11 lata 10 miesiąc temu #672321 przez agniesia1604
u la ...
ale leje .....

Fatalna pogoda...

11 lata 10 miesiąc temu #672327 przez asiulek_dolls
agniesia dlatego ja na razie myśle o samym sterylizatorze, bo nawet jeśli wszystko będzie ok i będę maiła pokarm to i tak chce małego do butelki przyzwyczaić i tak raz lub dwa razy dziennie odciągać i podawać z butelki no a później po 4miesiącach dojdą jeszcze soczki i to właśnie od soczków te przebarwienia się bratowej na butelkach porobiły
podgrzewacza narazie nie kupuje

11 lata 10 miesiąc temu #672334 przez asiulek_dolls
a propos podgrzewacza, znalazłam kiedyś coś takiego, nie pamiętam czy Wam to już pokazywałam

4kids.com.pl/produkt/opis/11569/podgrzew...expresso_pastel_blue

11 lata 10 miesiąc temu #672337 przez Gro-szek
Jeśli chodzi o sterylizator to chyba nie zdecydujemy się na zakup, przynajmniej na tę chwilę... jeśli będzie mi niezbędny to go najwyżej dokupię...
ale ostatnio rozmawiałam z kolegą - lekarzem (ojcem dwójki dzieci) i odradził, po pierwsze wyparzyć można wrzątkiem, no i zasugerował żeby dziecka nie chować w bardzo sterylnych warunkach...

Podgrzewacz na pewno się przyda... czy w domu czy poza... bo lepiej jeździć gdzieś z podgrzewaczem niż z całym garnkowym ekwipunkiem. A i tę kwestię mam z głowy, bo dostanę go od mojej siostry w prezencie :)

u nas pogoda też nieciekawa... i nie zapowiada się na jej polepszenie...

11 lata 10 miesiąc temu #672348 przez katarzynaxxx89
/Ja myślalam o czymś w tym stylu jeszcze nie zdecydowałam allegro.pl/happyfamily-podgrzewacz-do-bu...tor-i3232904852.html
A jaką planujecie maść/ krem stosować przeciw odparzenią?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka