- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieci lubią głośne
coś takiego my mamy: www.electro.pl/Odkurzacz_ELECTROLUX_ZAM_6210_Airmax-79068.html
I mój maż mówi że jest cichy...
Najlepiej wejść na SKĄPCA pl i poszukać odkurzaczy które mają poziom dB poniżej 65...
www.skapiec.pl/
Ja i tak jestem zdania że nie ma cichych odkurzaczy:P hehehe:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
nie chce mi się jeszcze raz pisać wiec w skrócie jestem bardzo zadowolona z 1 zajęc w szkole rodzenia mimo że byłam sama.
Co do literek ja będę robić albo z filcu albo owinę tekturkę gruba włóczką
maz-zona-i-pies.blogspot.com/2012/11/lit...yjne-w-domu-diy.html
maz-zona-i-pies.blogspot.com/2012/11/lit...yjne-w-domu-diy.html
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Literki wszystkie fajne, my chyba zrobimy drewniane sami.
Ewelino, antybiotyku nie bierze się profilaktycznie, jeśli wynik na bakterie będzie pozytywny, to dostaje się go tuż przed porodem lub też podawany jest dziecku od razu po porodzie. Nie znam sytuacji, ale skoro dziewczyna urodziła przed czasem, a takie badania wykonuje się pod koniec ciąży, to być może jeszcze nie zdążyła go zrobić.
Ja myślałam o kosmetykach z BabyDream, ale muszę najpierw sprawdzić, czy one nadają się do stosowania od pierwszych dni.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
oj chyba dobrze się wszystkim Wam śpi, bo jakoś pusto tu z rana
fajne te literki, szczególnie te robione na szydełku, najfajniejsze w nich jest to że są oryginalne i niespotykane - ja na Twoim miejscu Ewelina skusiłabym się i spróbowałabym takie zrobić - no ale cóż beztalencie ze mnie więc nie pozostaje mi nic innego jak podziwiać dzieła innych
a jeśli chodzi o odkurzacz i inne sprzęty to zgadzam się z Agniesią - dzieci lubią głośne!! a nawet jak jakieś dzieciątko nie przepada za głośnym to raczej jest zasługą jego rodziców, znam dziewczynę która wszystkich w domu uciszała i kazała na paluszkach chodzić bo "Filipek śpi!!" tak naprawdę największą krzywdę zrobiła sobie tym że nauczyła go i przyzwyczaiła że kiedy śpi jest idealnie cicho, później budził się przy najmniejszym nawet hałasie...
zwróćcie uwage na to że dzieci lubią np. spać podczas jazdy samochodem, i nie chodzi tylko o to że auto lekko ich kołysze ale też o odgłos silnika, mój bratanek w aucie budzi się nie wtedy kiedy auto się zatrzyma tylko wtedy kiedy silnik gaśnie...
a i przy okazji hałaśliwych sprzętów, patent podejrzany u mojej kuzynki -suszarka do włosów!!- rewelacyjna na bolący brzuszek maluszka, Jasiek jak usłyszał suszarke to już troszke mniej płakał a jak jeszcze skierowałyśmy lekko ciepły strumień powietrza na brzuszek i pomasowałyśmy to się uspokajał
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Patka te literki z włóczką - fajna opcja... jak nie wyjdą mi te z filcu, to te będą jakąś alternatywą...
MamoBąbelka a jak Wy chcecie zrobić te drewniane? Macie jakąś specjalną maszynę wycinającą?
Ewelino, antybiotyku nie bierze się profilaktycznie, jeśli wynik na bakterie będzie pozytywny, to dostaje się go tuż przed porodem lub też podawany jest dziecku od razu po porodzie. Nie znam sytuacji, ale skoro dziewczyna urodziła przed czasem, a takie badania wykonuje się pod koniec ciąży, to być może jeszcze nie zdążyła go zrobić.
MamaBąbelka może mieć rację... tak rzeczywiście mogło być... ale kto to teraz wie?
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Ja nie chcialam zasypiac z obcymi tz np z babcia jak rodzice poszli na Sylwestra wiec jakie wyjście samochód, kilka rundek i mała Adusia zasypiała na całą noc i taki tez mieli na mnie patent jak nie chcialam spac
Druga sytuacja, imieniny goście imprezka... Mała Adusia około 4lat Usnełam pod samym głośnikiem (sporą kolumną), widać tam było najlepiej Tata sie spieje ze jakby sasiedzi wezwali policje ze głosna imprezka to pokazał by mnie pod kolumną " Panie co za imprezka jak dziecko zasypia pod kolumną"
CO do sexu to ja nie pamietam czym jest i moze mnie ciagnie ale jakos ja nie czuje przyjemnosci razej mnie cos pobolewa w srodku. Czasem mysle aaaa dzis go zaciagne i tez zasypiam, on tez nie chce i czasem mnie to martwi aleu nas z sexem zawsze bylo na opak :/ 2 razy w michu styknie.... :/ przy staraniu sie o małą to nie miał wyjscia
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja byłam dzisiaj na badaniach (morfologia, mocz, toksoplazmoza IgM) i uśmiałam się setnie, bo w kolejce do pobrania były 4 ciężarne i jeden samotny facet, który wyglądał, jakby chciał stamtąd uciec Może bał się zarazić ciążą?
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
A wczoraj przyszły te zakupy z allegro, trochę bardziej przygotowana się czuję przynajmniej .
Groszku, źle się wyraziłam, nie z drewna, tylko ze sklejki bardziej, wyrzynarką mąż wytnie. Najpierw wydrukujemy napis wybraną czcionką, odrysujemy i wyrzynarką to szybciutko pójdzie, potem pomalujemy, ale jeszcze nie wiem jak.
Mała pierwsze kilkanaście tygodni będzie spała z nami w sypialni, więc pewnie dekorować pokoik będziemy dopiero po porodzie, bo jeszcze trochę wydatków przed nami, więc szkoda kasy teraz na rameczki i bzdurki do pokoiku.
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna