BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #672354 przez agniesia1604

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #672360 przez klauduska89
a oto moja kreacja na wesele :) miała być sukienka odcięta pod biustem i rozkloszowana ale niestety nic takiego nie znalazłam...ta jest z takiego elastycznego materiału.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #672368 przez wunia1984
Agniesiu mieszkanie srednie. Kuchnia jak dla mnie za ciemna. No i kolorystyka scian paskudna. Ma potencjal ale wymaga wkladu i pracy. Klauduska sukienka sliczna. Bedziesz sexy mamuska.

11 lata 10 miesiąc temu #672379 przez agniesia1604
śliczna sukieneczka:)))

Oczywiste że trzeba będzie odmalować :) Jak mogą być niebieskie , brązowe i fioletowe ściany?

Dziś polędwiczki nie będzie..
maż zadzwonił że dzis w pracy dłuzej zostaje:)

Wiec obiadu dla samej siebie robić raczej nie będę ... chyba że sobie zupkę pomidorową zrobic i już bo w sumie wszystko mam :)

11 lata 10 miesiąc temu #672396 przez Joanna89
katarzynaxxx89 napisał:

/Ja myślalam o czymś w tym stylu jeszcze nie zdecydowałam allegro.pl/happyfamily-podgrzewacz-do-bu...tor-i3232904852.html
A jaką planujecie maść/ krem stosować przeciw odparzenią?

Katarzynaxx89 Jeśli wogóle wystapią bo mam zamiar robić wszystko żeby do odparzeń nie doszło, to kupię sudocrem.

klauduska Sukienka ma ładny kolorek :)

Agniesia fajna kuchnia,chyba na wysoki połysk, mam taką tylko czerwoną :)

11 lata 10 miesiąc temu #672437 przez mami_nka
Nie zapytałam bo pojechałam zaraz po poscie...

narazie nic nie robił dostałam antybiotyk skontaktowalam sie z ginem pozwolił brac bo to lekki antyb i jeden z niwielu dla ciezarnych. Lepiej zjesc bo zakazenie moze dotrzeć do "płodziku" jak to powiedział i moze byc różnie. Troche mnie zestresowal ale powiedzial ze jak wezme to mała bedzie bezpieczna a ja sobie poradze z bólem jakby antyb nie pomogl bo wtedy trzeba wiercic są 3 kanały... jeden chory ale który? bez RTG trzeba loterie robic no cóż... eh... załamka licze ze ten antyb cos pomoze :( mam 4 dni

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #672440 przez patka1603
ewelina ja ci dam patryche :evil:

kasia fajna ta opcja z tym podgrzewaczem 4 w 1 chyba się skusze i cena całkiem przystępna bo jak patrzałam na allegro to używany podgrzewacz minimum 30zł a tu taki wypas w niskiej cenie.
na odparzenia chce używać Bepanthen Baby MAŚĆ jest polecany również na pękające brodawki wiec dodatkowy +

klaudusia sukienka cudna chętnie bym taką przygarnęła :D

agnieszka to teraz ludzie sprzedają umeblowane mieszkania?!

co do szkoły rodzenia to było cudnie naprawdę wspaniała atmosfera po godzinie był taki luzik jak by wszyscy się znali ze sto lat. w grupie jest 6 par. Zajęcia trwają od 2 do 2,5h >>5 zajęc, bardzo fajna położna. na 1 zajęciach mieliśmy:- 1 objawy zbliżającego się porodu czyli skurcze przepowiadające, odejście wód i ewentualne wypadniecie czopu śluzowego-który ponoć nie u każdego jest i opadnięcie brzucha. 2 tematem była torba do szpitala i jestem bardzo zadowolona bo informacje były przygotowane typowo pod poznańskie szpitale czyli np: nie muszę brać dla dziecka ciuszków na pobyt w szpitalu tylko na wyjście, tak samo jest z podkładami higienicznymi i koszulami do porodu- położna odradzała nam branie swoich koszul porodowych bo ile ich możemy mieć pewnie max 4 a jak skorzystamy ze szpitalnych to możemy je zmieniać np co kąpiel- nie ma ograniczonej ilości, mówiła że są krótkie itp ale nie ma co wydziwiać bo 1 mamy indywidualna sale porodową z własną łazienką a w najgorszym razie jak zechcemy gdzieś iść to narzucamy szlafrok i "dupki" już nie widać ;)

kurier właśnie przywiuzł wanienke-myślałam że bedzie mniejsza, no ale w zasadzie te anatomiczne są takie wielkie. Dostałam gratis porasolke do wózka koloru czerwonego

11 lata 10 miesiąc temu #672451 przez MamaBąbelka
Klauduśka, sukienka śliczna, ładnie będziesz wyglądać.

Patka, fajnie, że jesteś zadowolona ze szkoły rodzenia.

Maminka, nieciekawie z tymi zębami :/. Mam nadzieję, że lek pomoże.

Agniesia, mieszkanko urządzone specyficznie, ale jak je pomalujecie i umeblujecie po swojemu, to sądzę, że będzie ok, na pewno ma potencjał.

Ja to chyba jakaś minimalistka jestem, bo nie planuję z pościelowych rzeczy kupować nic poza ochraniaczami na szczebelki, śpiworkami, prześcieradłami i kocykami, żadnej pościeli, żadnej pościeli do wózka, żadnych wiszących akcesoriów na łóżeczko na pieluszki czy inne rzeczy. To samo z rzeczami do karmienia itp. żadnych silikonowych kapturków, smoczków-uspokajaczy, sterylizatorów, podgrzewaczy czy butelek, kupi się, jak się okażę, że jest potrzeba. Jak się załapiemy na targi Mother&Baby to jakieś butelki pewnie zbiorę, laktator nieużywany da mi szwagierka i to wszystko :).

A na odparzenia dostałam Bephanten pełnowymiarową próbkę, ale mam nadzieję, że nic nie będzie potrzebne. A jeśli już się odparzenia pojawią, to zastanawiam się czy Sudocrem, czy jednak Tormentiol.

11 lata 10 miesiąc temu #672464 przez agniesia1604
Joanna89 napisał:

katarzynaxxx89 napisał:

/Ja myślalam o czymś w tym stylu jeszcze nie zdecydowałam allegro.pl/happyfamily-podgrzewacz-do-bu...tor-i3232904852.html
A jaką planujecie maść/ krem stosować przeciw odparzenią?

Katarzynaxx89 Jeśli wogóle wystapią bo mam zamiar robić wszystko żeby do odparzeń nie doszło, to kupię sudocrem.

klauduska Sukienka ma ładny kolorek :)

Agniesia fajna kuchnia,chyba na wysoki połysk, mam taką tylko czerwoną :)

A taką kuchnie robiliscie na zamówienie czy w sumie gdzieś zakupiliście gotowe szafki?

Ogólnie krem do pupy to LINOMAG maść zieloną - można stosować do codziennej pielęgnacji pupci niemowlęcej :)
Gdy się pojawią odparzenia to sudocrem ... ale ponoć linomag od początku jest rewelacyjny.

Jesli w szpitalu stosują - stosować będziemy oto odparzeń nie powinno być...

11 lata 10 miesiąc temu #672474 przez katarzynaxxx89
klaudusia89 ładna ta sukieneczka.
Dziewczyny dzięki za info w sprawie krem/maść

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #672475 przez Joanna89
Agniesia na zamówienie.

Linomag jest ok bo nie zawiera cynku i można stosować cały czas, gdy pojawi się odparzenie wtedy działamy maśćią z cynkiem która wysusza. Zdrowej skórze maść z cynkiem może zaszkodzić,nadmiernie wysuszyć co doprowadzi do odparzeń.
Ważne żeby wietrzyć pupkę, maluszek może w ciepłe dni leżeć jakiś czas bez pieluszki :)
Rady mojej położnej.

11 lata 10 miesiąc temu #672489 przez www.Lumpik24.pl
███████████████████████████████████████████████████████

Internetowy ciucholand z odzieżą dla dzieci.

Body,pajacyki od 2-4 złotych
spodnie,sukienki do 8 złotych
bluzeczki do 4 złotych

oraz wiele innych ubranek w atrakcyjnych cenach.
www.Lumpik24.pl

███████████████████████████████████████████████████████

11 lata 10 miesiąc temu #672499 przez ziii
Czy wy też czujecie się tak jakoś słabo? Chyba wypiję drugą kawę dzisiaj, bo strasznie się czuję :(

11 lata 10 miesiąc temu #672501 przez agniesia1604
Patka,
tak zazwyczaj KUCHNIE są w zabudowie i ich się nie demontuje - ja również zostawiam meble w zabudowie wraz z kuchenką gazową.
Także łazienkę ludzie zostawiają oprócz pralki - przecie nie zabierzesz kibelka czy zlewu z zabudowaną szafką :P :)

Co do podłóg to także nie zdemontujesz - aczkolwiek słyszałam o takim dziwnym przypadku ze koleś zabrał też panele - hahahahahahaha

To samo tyczy się szaf zabudowanych w przedpokoju - one również zazwyczaj zostają i również są kwestią umowną. Jednak należy zawsze pamietać że kto zabudowuje to za zabudową ma łyse ściany, zazwyczaj pomalowane olejną czy innym badziewiem:P i lepiej niech juz to zostanie:P hehehehehe

Jeśli chodzi o żyrandole, rolety, meble, sprzęt AGD to kwestia umowna. Ludzie niekiedy wyjeżdżają i nie mają czasu na sprzedawanie pojedynczych rzeczy wiec zostawiają wszystko co mogą zostawić by już nie organizować wywózki tego.

My ze swojego mieszkanka zabieramy meble sypialniane i z dużego pokoju, poza tym pralkę, lodówkę i zmywarkę. Żyrandole, rolety, szafy zabudowane zostawiamy.

Niekiedy kupuje się łyse mieszkanie - ale gdy łyse to fatalnie wygląda i spada cena...
Gdy z meblami i zabudową - to możesz liczyć na więcej ... w sumie masz niewiele do robienia.

____

Dla nas ważne bylo aby kuchnia i lazienka była na tyle zrobiona żeby móc tego nie remontować, ściany w pozostałych pomieszczeniach musiały byc w gładziach ( w żadnym wypadku tapety ) - stan dobry do zamieszkania i jedynie do małego odmalowania :)

Koszt zrobienia łazienki to około 10 000zł
Koszt zrobienia kuchni to około 15 000zł ( licząc tanie meble ze sprzętem AGD - przerabialismy to rok temu:P )

Koszt odmalowania pomieszczenia to około 100zł
Koszt wykończenia pomieszczenia - sypialnia ( rolety, żyrandole, panele, listwy przypodlogowe, firanki, zasłonki i pierdoły ) to około 1 000-1 500zł
Koszt wyposażenia pokoju - zależy od twoich widzimisie:))))))))))) moze i być w granicach 1 000 zł ale moze i być w granicach 10 000zł i drożej :) Lub zabierając swoje meble koszt moze byc zerowy:P

_____

11 lata 10 miesiąc temu #672505 przez agniesia1604
Joanna89 napisał:

Agniesia na zamówienie.

Linomag jest ok bo nie zawiera cynku i można stosować cały czas, gdy pojawi się odparzenie wtedy działamy maśćią z cynkiem która wysusza. Zdrowej skórze maść z cynkiem może zaszkodzić,nadmiernie wysuszyć co doprowadzi do odparzeń.
Ważne żeby wietrzyć pupkę, maluszek może w ciepłe dni leżeć jakiś czas bez pieluszki :)
Rady mojej położnej.

Po każdej zmianie pieluszki zaleca się te 10 min jednak mieć pieluszkę świeżą ODPIĘTĄ aby pupa sie wietrzyła :)
Dokładnie tak jak mówi Twoja położna wystarczy tylko pieluchę podłożyć i goooooooooooood:P

Czasem bez pieluszki - ale to raczej przy dziewczynkach :P bo przy chłopcach ... może być strumień w górę:P heheheheheheh

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka