BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #673450 przez klauduska89
te 10 kg poszło chyba tylko w brzuszek bo szczuplutka jesteś. Piękne widoki :) Byłam przed chwilą w ogródku, o matko ile rzodkiewki! a ja tak uwielbiam rzodkiewki :) Teraz czekam już tylko na fasolkę, i będę wcinać z bułką na masełku, mniam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #673466 przez katarzynaxxx89
Była u mnie położna środowiskowa i mówiła że nie ma sensu liczyć ruchów dziecka bo po co się stresować że kiedyś było np więcej a teraz mniej ważne że je czujemy.
Z ważnych informacji:
-Już powinnam zacząć hartować piersi właściwie sutki do karmienia(prysznic 1 raz dziennie ciepła/zimna woda i takie rozciąganie sutków na boki)
- Od 36 tyg mogą się pojawić bóle przepowiadające poród

11 lata 6 miesiąc temu #673476 przez klauduska89
też gdzieś czytałam o tym hartowaniu sutków.

11 lata 6 miesiąc temu #673477 przez EwelinaB87
10kg... ja staje na wage wczoraj a tam 81kg... szlag mnie trafia, juz mam 13kg na plusie a jeszcze całe 2 miesiace!

ja pytalam moja ginke o masaz krocza i absolutnie mi go odradzila! dopiero po 36tc!
bo moze spowodowac przyspieszony porod. dlatego sobie odpuszczam.

Od rana ogarniam mieszkanie, sama nie wiem skad sie ten syf caly bierze, ciagle cos sprzatam a ciagle jest burdel :/ Gdzie perfekcyjna pani domu zeby mnie nauczyla porządku!

Wunia jakas Ty ładniutka :blush: ja nog w ogole nie pokazuje bo mam jak słupy, nawet kostek mi nie widac:/ mam nadzieje ze bede mogla cos z tym zrobic...

ta torba całkiem fajna

nawet dam do obeserwowanych bo cena rewelacyjna, ale jakos srodek troszke ubogi, a chcialabym wszystkie rzeczy dla dziecka wpakowac do torby (oczywiscie przez najblizsze pol roku)

11 lata 6 miesiąc temu #673489 przez agniesia1604
Hej ja już po wszystkim :P

:)

Zamówiłam wózek
www.owd.net.pl/TAKO-ELSSAL-GONDOLA-CZARN...OSC-2013-pid-64.html

1500zł 3 w 1

Do odbioru już w piatek :) ...Ponoć dużo chetnych na te wózki. Głównie Czesi tacy napaleńcy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673492 przez patka1603
witajcie moje drogie!
z tymi naszymi dzieciaczkami to już pewnie tak będzie że różnie będą aktywne, mój Kacperek również dzisiaj spokojniejszy- pewnie przez pogodę, ale się tym nie przejmuję taka jak ostatnio bo widoczne tak to już jest z tymi małymi szkrabami-trzeba podejść do tego z dystansem, co wiem z własnego doświadczenia że nie jest proste!

ja również cały czas się zastanawiam nad buteleczkami- na pewno będą anty kolkowe. Słyszałam ze sa 3 naj: tomitip.. avent i dr braun czy jakoś tak.

Ja już po wizycie u tego gina z mojej miejscowości (wczoraj do mnie zadzwonili ze przekładają wizytę z pt na sr.)
Było śmiesznie bo w ogóle mnie nie zbadał i powiedział że mam się cieszyć ciążą a nie chodzić po lekarzach i streswac dziecko czy wszystko w normie. Zapytał jeszcze do jakiego lekarza chodzę i powiedział że jest super specjalistą i że zapewne wszystko jest tak jak mi mówi i że sprzęt nie ma wielkiego znaczenia a liczy się praktyka. To była naprawdę miła rozmowa. spytałam o to GBS i powiedział że mój lekarz na pewno mi to zrobi że wykonuje się to badanie koło 36 tygodnia bo jest ważne 4 tygodnie

kurcze ale mnie straszą te lipcówki, ja się boję że tez sie za szybko wypakuje tym bardziej że odstawiam duphaston

11 lata 6 miesiąc temu #673498 przez patka1603
agniesia1604 napisał:

Hej ja już po wszystkim :P

:)

Zamówiłam wózek
www.owd.net.pl/TAKO-ELSSAL-GONDOLA-CZARN...OSC-2013-pid-64.html

1500zł 3 w 1

Do odbioru już w piatek :) ...Ponoć dużo chetnych na te wózki. Głównie Czesi tacy napaleńcy.

fajny ten wózeczek myślałam o czym podobnym z pomarańczowym stelażem- takim rudym i czarną tapicerką ale mężowi się nie podoba. SZkoda że na ich stronie nie ma cen, chyba że coś przeoczyłam?

11 lata 6 miesiąc temu #673510 przez Gro-szek
Wunia... ślicznie wyglądasz.. i widać że u Was piękna pogoda... prześlij nam trochę słońca... plissss

Agniesiu fajny ten wózek... dobre opinie słyszałam o Tako :)

Ja już też +10 kg jak nie więcej... jutro się zważę na czczo :)
wszyscy mówią, że w ciąży a taka szczupła... a ja mam wrażenie że już jak wielka beczka się toczę...

Sutki najlepiej hartować po kąpieli pocierając ręcznikiem w lewo i w prawo...
Nie jest to przyjemne, a czasem bolesne, ale jak mus to mus...

11 lata 6 miesiąc temu #673526 przez EwelinaB87
ja tam sutki mam dosc harde ale brodawki już nie, dlatego martwie sie ze bede miala drodawki poranione, ale jak slyszalam te sylikonowe kapturki sa idealne ze przez nie dziecko moze tarmosic sutka jak tylko chce a nie bedzie bolalo, poza tym pomaga jak sutek sie zapada.

ja chyba zamówie wózek i łóżeczko pod koniec czerwca, straszna kapa jest teraz bo mam za tydzien zrobic przeglad samochodu, chyba mam lozyska do wymiany w przedniej osi 400zl nie moje i ubezpieczenie do konca czerwca nosz k. zostane zupelnie bez kasy.

11 lata 6 miesiąc temu #673534 przez patka1603
a u mnie z wagą kiepsko cały czas nie mogę przeskoczyć tych 6kg waga waha mi się miedzy 5 a 6 kg. boję się czy maluszkowi niczego nie brakuje, chociaż brzuszek niby rośnie

Czytałam gdzies że te sylikonowe kapturki powinno się stosować dopiero jak dziecko skończy 6 tygodni jak już dobrze sobie radzi z ssaniem

11 lata 6 miesiąc temu #673537 przez EwelinaB87
no wszystko spoko, jesli jestes w stanie mu dac cyca a jak nie masz sutka to tym bardziej sobie nie poradzi, miejmy nadzieje ze nie bedzie to potrzebne

11 lata 6 miesiąc temu #673543 przez patka1603
no ja właśnie najbardziej obawiam się problemów z tymi sutkami tym bardziej że mam wrażliwą skórę skłonną w niektórych miejscach do pęknieć. oby sutki do nich nie należały .

oglądam własnie butelki anty kolkowe Dr Brown's- znajoma polecała jej sym miał mega kolki. i w porównaniu z tymi innymi te wydają się na wypasie, całkiem fachowe- wspomniała że naprawdę działają, spójrzcie: allegro.pl/dr-brown-s-butelka-antykolowa...tis-i3234881277.html
a tak wygladają
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #673552 przez EwelinaB87
ogladam niesamowite porody, tam laska urodzila po 23minutach po pierwszych bolach sama sie wyslizgnela, niesamowite ;)

11 lata 6 miesiąc temu #673560 przez asiulek_dolls
nakładki sylikonowe bratowa stosowała już jak Szymon miał 2tygodnie bo jej poranił sutki i położna jej kazała kupić, więc z tymi 6 tygodniami to coś mi nie pasuje, trzeba tylko zwrócić uwage na rozmiar i na początku stosować raczej te mniejsze

agniesia wózek fajny :) no i doczytałam że spacerówke możesz montować w obu kierunkach jazdy, mój wózeczek niestety nie ma takiej opcji

Wunia a gdzieś Ty te 10kg schowała?? ładniutko wyglądasz :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673564 przez cukierecek27
wstawiam jak obiecałam zdjecia naszej sukienusi dla małej no i dzis odebralam zamowiona szczotke i grzebyk do wloskow z naturalnego wlosia :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka