BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #673697 przez klauduska89
no różne historie się przytrafiają, ale myślę że przy obecnym rozwoju techniki i kwalifikacjach lekarzy pomyłki zdarzają się już naprawdę rzadko. Tak oglądam te torby i upatrzyłam sobie jedną tylko nie wiem czy jest odpowiedniej wielkości. Myślicie że starczy taka do szpitala czy szukać większej? allegro.pl/duza-torba-podrozna-turystycz...0-l-i3271996708.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #673699 przez asiulek_dolls
:) jade jutro do dentystki a że przyjmuje dwa bloki dalej od moich rodziców to wybieram się z samego rana (a mam na 17:30) posiedze z bratówką i Szymonkiem :) no i mamuśka mi sie wygadała że Ania na obiad robi pierogi z truskawkami SPECIAL FOR ME!!!! mniam mniam już mam smaka i nie moge się doczekać!!! :) bo ze mnie nie dość że straszny leń to jeszcze kulinarne beztalencie i sama pierogów nie robie :P

11 lata 6 miesiąc temu #673703 przez asiulek_dolls
Klauduśka spokojnie taka wystarczy

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673705 przez asiulek_dolls
włączyłam polo tv a tam...
fun factory - "celebration"

jak słysze takie piosenki i pomyśle jak dawno ich nie słyszałam to jakoś tak strasznie staro sie czuje

oooo następna piosenka fun factory :)

EDIT: no nie wytrzymam a teraz coco jambo
czuje że podczas każdego z tych kawałków przybywa mi jedna zmarszczka :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #673706 przez olivka
Moja koleżanka w tamtym roku rodziła i całą ciąże lekarz jej mówił, że będzie dziewczynka dopiero jak urodziła okazało się, że chłopak i ZONK :P, bo wszystko kupiła pod kolor dziewczynki :P

Te butelki też są antykolkowe z tym, że ta MEDELA to pozwala na podtrzymanie u dziecka naturalnego odruchu ssania wyuczonego przy piersi, umożliwia spokojne i regularne oddychanie i wspiera przejście z piersi na smoczek i z powrotem. Obie bardzo chwali sobie moja koleżanka, która urodziła w lutym, tak samo te nakładki.

Jeżeli chodzi o torbę do szpitala to u nas dziewczyny normalnie biorą takie walizki na kółkach i nikt się temu nie dziwi, i ja tez mam zamiar zabrać taką walizeczkę, bo jest w niej więcej miejsca i jest wygodna.

11 lata 6 miesiąc temu #673717 przez olivka
Klauduśka ta torba jest spora i na pewno Ci się wszystko tam zmieści :)

11 lata 6 miesiąc temu #673719 przez asiulek_dolls
hmmm... to może jednak spakuje sie do walizki, bo w sumie taka torba mi się później nie przyda a zawsze to stówka w kieszeni zostanie,
mam zestaw walizek z których korzystam przy wyjazdach na wakacje i mam też torby ale takie mniejsze na weekendowe wypady więc do żadnej z nich się nie zmieszcze... myśle że rzeczy do szpitala powinnam upchać do tej mniejszej walizki z zestawu

11 lata 6 miesiąc temu #673721 przez olivka
jajkuuu tak mało czasu zostało, zaczynam się trochę stresować, żeby zrobić wszystkie badania na czas, żeby maluch był zdrowy i donoszony, bo coś ostatnio szybko się babeczki rozpakowują (przeraża mnie to), żeby o niczym nie zapomnieć, a najbardziej stresuje mnie mój brzuch który co raz częściej się napina i twardnieje :( na 11.06 mam wizytę więc o tym wspomnę no i koniecznie o tym GBS, a może jeszcze jakieś badania??

11 lata 6 miesiąc temu #673724 przez asiulek_dolls
ja na szczęście większość rzeczy dla maluszka mam uniwersalnych, długo nie wiedziałam kto zamieszkuje mój brzuszek, więc kupowałam takie które będą sie nadawać zarówno dla chłopca jak i dziewczynki

11 lata 6 miesiąc temu #673726 przez cukierecek27
Ktoregos dnia czekajac z mama w szpitalu na przyjecie na oddzial ginekologiczny, to u mnie tez babeczki z walizkami tam przynajmniej jak roztworzysz wszystko widac a jednak jest multum rzeczy do zabrania :)) hmm tylko u nas jest taka duza chyba pora zakupic mniejsza ehhh bo jak mnie zobacza z ta waliza to sie przestrasza hehehe;)

kurde wstrzyklnelam sobie wlasnie insulinke w brzuszek i mnie szczypie od kilku minut ;/ kolacyjka juz czeka zrobiona...
pora robic kolejny zestaw egzaminacyjny ehhh :(

11 lata 6 miesiąc temu #673727 przez olivka
jak byłam ostatnio w szpitalu miałam taką zwykłą torbę i kurde położne ganiały mnie po korytarzu, bo oczywiście nie było wolnych łóżek, mąż akurat musiał lecieć do pracy i ja sama z tą torbą ciągnęłam ją po ziemi za te uszy (sirota jedna), bo oczywiście nikt nie pomoże, i powiedziałam sobie że jak przyjdę rodzić to wezmę walizkę na kółkach jak inne pacjentki i będę miała wszystko w nosie :)

11 lata 6 miesiąc temu #673731 przez olivka
Cukiereczku przywykniesz do zastrzyków, ja jak pierwszy raz robiłam to ręce mi się trzęsły nie miłosiernie, a teraz aby tylko nie trafić w zrosty bo aż igła się gnie i trzeba kłuć gdzie indziej, ale czego się nie robi dla tych naszych kruszynek :)

11 lata 6 miesiąc temu #673734 przez cukierecek27
Olivka tez bierzesz insuline??
NO najgorzej sie przyzwyczaić, ja juz robilam dziadkowi przeciwzakrzepom po operacji w brzuch ale sobie to calkiem inaczej ale niunia najwazniejsza wiec przeboleje :D a poza tym dzieki niej moge jesc wiecej roznych rzeczy :) juz dzis patrze inaczej na to.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673743 przez asiulek_dolls
a poza tym nawet jakbym znała płeć wcześniej to nie kierowałabym się tym przy zakupach, chciałabym starać się o drugiego dzieciaczka kiedy mały będzie miał roczek więc i tak kupowałabym takie rzeczy żeby nie musieć kompletować całej wyprawki od nowa dla drugiego maleństwa i wykorzystać choć część rzeczy po starszym

olivka nie stresuj się ze wszystkim zdążymy, trzeba być dobrej myśli!! :)
mi ostatnio ginka powiedziała że - o widze że sie już brzuszek twardy robi - uśmiechnęła się i tylke nic więcej nie komentowała a ja pomyślałam że no trudno żeby był miękki flaczek skoro dzidzia coraz większa i się nie przejmuje tym bardziej że ona też nic złego w tym nie widziała i się nie przejęła...

no a co do czasu który nam został na przygotowania to ja po tych akcjach u lipcówek też chce mieć wszystko gotowe na już, później będę już leżeć do góry brzuchem pilnować badań i cieszyć sie ostatnimi -za pewne na kilka lat- chwilami błogiego lenistwa :laugh:

jak powiedziałam dziś mamuśce że sobie zaplanowałam na przyszły tydzień pozostałe zakupy żeby już mieć absolutnie wszystko to ona mi na to -a co ty sie już na porodówke wybierasz...

11 lata 6 miesiąc temu #673753 przez olivka
Cukiereczku ja właśnie biorę te przeciwzakrzepowe Clexane.
A no właśnie, niektórzy mówią, że jeszcze czas, no może i tak ale co będzie jeżeli tfu tfu nagle coś pójdzie nie tak i dzidzia będzie chciała już wyjść?? Trzeba torbę przygotować wcześniej, żeby się juz tymi pierdołami nie stresować. Nie będę latać po sklepach z wielkim bambolem, bo już jest mi ciężko a co mówić za kilka tygodni, gdzie może dojdą jeszcze upały +35 st. Przezorny zawsze ubezpieczony :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka