BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #690512 przez izula
cześć brzuchaczki kochane :)

Iwonta ja się wczoraj grzecznie zgłosiłam i zdałam raport z wizyty :))

Nefeli moja szyjka się nie zmienia i to jest plus bo grunt, że nie jest gorzej. Brzuszek dalej protestuje przy ruchu ale mniej i raz na tydzień mogę wyjść na ławkę do parku przynajmniej albo pojechać z mężem gdzieś na chwilę. Potem oczywiście idzie w ruch nospa ale do póki nospa działa i leżakowanie to jest ok. Muszę wytrzymać jeszcze 10 tygodni do cesarki.

Dziewczyny co stosujecie na rozstępy bo ja stosuję oliwkę i na brzuchu nie mam ale na piersiach mi się pojawiły i jestem rozpatrzona. Muszę męża wysłać żeby mi coś kupił w rossmanie ale nie wiem co. Sama raczej nie dam rady. Niestety powiem wam, że tylko parę razy zdarzyło mi się być w sklepie i za każdym razem nikt mnie nie chciał przepuścić w kolejce, łącznie z kasjerką, która udawała, że nie widzi, że jestem w ciąży. Dopiero jak poszliśmy do kierowniczki to nas obsłużono. Tragedia, a wiecie kto się najgłośniej jeszcze rzucał jak mnie w końcu obsłużono bez kolejki - babki takie około 40-50 lat.

A i muszę się pochwalić, że pomimo leżenia na razie mam tylko 6,5 kg na plusie za co mnie pani dr pochwaliła.

Co do imienia to u nas dalej dylematy ostatnio padły dwa typy Stanisław - Stasiu albo Nikodem- Nikuś.

Czy ktoś ma sprawdzone biustonosze do karmienia, które kupowała przez internet? Muszę coś kupić a te co ostatnio kupiłam są już za małe i jakość okropna. A na zakupy w CH laczej nie mam co liczyć :)

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #690523 przez słonko
Iwonko, ja suwaczka jak dotąd nie zrobiłam i już stwierdziłam, że sobie daruję, ale teraz myślę, że może jednak przysiądę do tego w tym tyg. :) Póki co wstawiłam w podpisie termin porodu :)

Dziewczyny, ta trapezowa kiecka naprawdę wygląda ciekawie. Niagarki też piękna :)

Nubi, a kiedy do tego Żeromskiego idziesz? Bo ja pracuję w tygodniu do ok. 16, ale zastanawiam się nad wzięciem wolnego w pt, mogłybyśmy razem pójść :) Może jeszcze Kalina i Nike miałyby wtedy czas? Tak w ogóle mieszkam w Czyżynach i mam rzut beretem do Rydygiera, ale rozważam jeszcze Żeromskiego i Kopernika, bo to też niedaleko...

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #690526 przez niagara
Izula, już gdzieś o tym pisałam, ale mogę powtórzyć :blink: Mi też wyszły rozstępy na piersiach i pomogła mi Mustela :) Teraz nie ma ani śladu :blink: Na brzuch cały czas używam oliwki dla dzieci na zmianę z balsamem i jeszcze mi nic nie wyszło :)

11 lata 9 miesiąc temu #690529 przez nike84
słonko napisał:

Iwonko, ja suwaczka jak dotąd nie zrobiłam i już stwierdziłam, że sobie daruję, ale teraz myślę, że może jednak przysiądę do tego w tym tyg. :) Póki co wstawiłam w podpisie termin porodu :)

Dziewczyny, ta trapezowa kiecka naprawdę wygląda ciekawie. Niagarki też piękna :)

Nubi, a kiedy do tego Żeromskiego idziesz? Bo ja pracuję w tygodniu do ok. 16, ale zastanawiam się nad wzięciem wolnego w pt, mogłybyśmy razem pójść :) Może jeszcze Kalina i Nike miałyby wtedy czas? Tak w ogóle mieszkam w Czyżynach i mam rzut beretem do Rydygiera, ale rozważam jeszcze Żeromskiego i Kopernika, bo to też niedaleko...

Dla mnie nie ma problemu, tylko nie ten piątek bo o 17 mam wizyte u lekarza i znowu zobaczę moje maleństwo :) Tak w ogóle to mieszkamy blisko siebie, bo ja mieszkam koło Zalewu :)

11 lata 9 miesiąc temu #690535 przez izula
Niagara dzięki Ci bardzo :)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #690540 przez Alivva
Villemo napisał:

Alivva napisał:

Villemo napisał:

Czekam na zdjęcie, napisz mi tylko ile masz wzrostu bo ja mam 170 żeby się nie okazało, że moje cycki są na wysokości Twojego pępka :side: :woohoo:

hahahaha umarłam ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ivka Ty mi lepiej napisz czemu twoje serduszko na brzuszku ma ogonek zamiast dziurki :unsure: bo cały czas się nad tym zastanawiam :S :side: :silly:

Nie mogę bo umarłam :P
Eeeee no ma dziurke i to jaką :D W serduszku przecież ;)

11 lata 9 miesiąc temu #690549 przez Alivva
Patrząc na ilość mamuś krakowskich we wrzesniówkach zastanawiam się,czy w grudniu i styczniu byly jakieś poważne awarie prądu w Krakowie????? ;) :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #690552 przez mery75
Alivva napisał:

Patrząc na ilość mamuś krakowskich we wrzesniówkach zastanawiam się,czy w grudniu i styczniu byly jakieś poważne awarie prądu w Krakowie????? ;) :laugh:

:blush: hehe dobre dobre

11 lata 9 miesiąc temu #690553 przez niagara
Alivva napisał:

Hehe :laugh: a może ogrzewanie wyłączyli :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #690554 przez agamo
Przed nowym rokiem oglaszano dodatki do macierzynkiego za pomoc w zwiekszeniu przyrostu naturalnego w Krakowie! :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #690561 przez nike84
Alivva napisał:

Hahaha dobre :D Chociaż nie przypominam sobie żadnej większej awarii u nas :P u mnie jedynie mąż miał akurat wtedy 2 tygodnie urlopu ;)

11 lata 9 miesiąc temu #690570 przez mery75
Na dzisiaj się pożegnam do juterka spokojnej nocy :woohoo: i miłych kopniaczków życzę

11 lata 9 miesiąc temu #690576 przez Alivva
Sie uśmiałam na sam koniec tego paskudnego,deszczowego dnia ;)
mery ladny awatarek :) teraz wiemy jak wyglądasz ;)
przypomnij starej sklerozie (tzn MI,żeby nie bylo) jak masz na imię??? bo nie zakodowalam ;)

11 lata 9 miesiąc temu #690602 przez nefeli
Aliva kochanie u mnie mimo ze mala rosnie tzn ,rosla poki co,jest ciagle poprzecznie ale kopniaki czuje tylko po bokach w dolnych czesciach brzucha,czyli tez do lini pepka,nigdy ponad ;( jak cos wymysle na prezent dla Filipa to Ci skrobne :)

11 lata 9 miesiąc temu #690614 przez iwonta_kg
Szkoda ze wszystkie nie mieszkamy w jednym miescie...

Ja gdzieś czytalam ze ludzie martwiąc sie końcem świata kochali się na potęgę ;) i kilku parom wyszło to na dobre hehe ;)

Nie moge spac bo deszcz mi wali w parapet i strasznie wieje! :angry: a ja mam przed domem tyle drzew jakbym w lesie mieszkała...

Fajne te kiecki bo są linki podane ale w ciąży darowałabym sobie wesela... Wolałabym wydać tą kasę na cos dla synka.

Dziewczyny jak obiecałam jutro opracuje jakies nowe podpisiki :)

Pytanie z innej beczki. Macie zaparcia? Ja odkąd zaczelam jesc wiecej owoców to normalnie sie wypróżnic nie mogę :( potrafię 15 minut na kibelku siedziec i nic nie zrobić a brzuch boli potem niemiłosiernie!

Dobra Sprobuje zasnąć. Do jutra. Miłych snów!

Ps. dzis mi sie śniło ze strasznie krwawilam:( tak ze mnie lecialo ze chodzić nie moglam! Obudzilam sie cala zlana potem:(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka