BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #690829 przez Villemo
Dzień dobry!

Ja mam wizytę jutro bo pierwsze 2 tygodnie lipca mój lekarz jest na urlopie więc kazał się jeszcze pokazać przed :-) Czekam z niecierpliwością na kontrolę szyjki, mam nadzieję, że wszystko jest długie i pozamykane bo skurcze przepowiadające coraz silniejsze :dry:

Co do rozstępów to ja mam z poprzedniej ciąży a nowe na razie nie wyskoczyły pomimo rekordowego brzuszka. Smaruję sporadycznie oliwką johnsona. Ja myślę, że te wszystkie kremy tanie i drogie to do jednego wora i do kosza. Smarowałam bardzo skrupulatnie w pierwszej ciąży i tak to nic nie dało bo popękałam już będąc w 6 miesiącu ciąży teraz nie smaruje regularnie mam brzuch większy a nic nie pęka. No ale zobaczymy, bo bywa, że całą ciążę nic a pęka się przy porodzie.

Na piersi używałam Perfecta mama do pielęgnacji biustu. Piersi przez całą ciążę były ok ale po porodzie przy nawale mlecznym niestety skóra nie wytrzymała i mam kilka drobnych rozstępów od spodu. Do popękanych suchych sutków polecam krem bepanthen :-)

Co do siary to u mnie nie ma nic. U mnie w ogóle pierwsze kropelki siary pojawiły się dopiero w 3 dobie po cięciu cesarskim i potem już laktacja rozhulała się błyskawicznie. Ostrzegam wszystkie dziewczyny aby się nie wybierać do szpitala bez dobrego laktatora no chyba, że mają w szpitalu na wypożyczeniu. :side:

Iwonta - my na pewno byśmy sobie darowali wesele gdyby było kogoś innego ale to wesele naszych bliskich znajomych. Oni byli u nas, bardzo liczą na naszą obecność. Na pewno jeśli pójdziemy to tylko kościół i obiadek na sali i może posiedzimy z 2 godzinki a co do kwestii kasy to czy byśmy poszli na to wesele czy nie to i tak chcemy im coś dać.

Przeniosłam przedwczoraj już wszystkie rzeczy Klaudiuszka z naszej sypialni do jego pokoju i tym sposobem zwolniła mi się komoda. Może dzisiaj uda mi się przepatrzeć ubranka, poodkładać rozmiar 56 i 62 do komody, pranie będę robić najwcześniej pod koniec lipca.

Zaczyna mnie to wszystko przerażać tzn to, że ten czas tak szybko zapieprza. Jutro stuka pełne 30 tygodni. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #690847 przez mery75
Cześć kobitki ale się ochłodziło brrr :huh:
Allivaco do imienia to mam Małgośka dziękuje za miłe słowa
Akina jej ale czad z tym mlekiem u Ciebie zacznij zbierać na zapas :lol: a u mnie cisza wczoraj lewa pierś przybrała jakiś dziwny kształt i mój mówi chyba Ci się zbiera mleko ale po chwili znowu wyglądała normalnie :blink:
Pyzaura powodzonka wszystko będzie ok na pewno a usg to wołaj na siłe ja jutro lece i ten co robił mi teraz usg mówił że obowiązkowe następne jest między 30-32 tygodniem
Karolcia super że wszystko ok wykorzystaj to że facet żałuje a jak tam Kornelek dzisiaj :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #690854 przez mery75
Villemo jej a mnie tak się czas wlecze że szok niemogę się doczekać początku sierpnia bo wtedy zaczniemy wszystko kupować ustawiać to może wtedy szybciej poleci czas :blink:
Ja wogóle niemam rozstępów nigdzie ale cellulit ogarnął całe nogi :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #690857 przez karolcia1919
Mery Kornel wczoraj szalał dziś tylko lekko dał znać o sobie a jak Twoja JULCIA??:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #690864 przez akina_zet
Anitu Pyzaurko ja mam tak samo jak Ty,stresuje się jak cholera! Spać od rana nie mogę,jeść nie mogę,a ciśnienie z emocji u lekarza szaleje! Dobrze,że mierze codziennie w domu i zapisuje w książeczce,to mi wierzą,że mam niskie :woohoo:

Dobra postaram się wstawić zdjęcie brzucha,zobaczymy czy mi się uda ;) Nie patrzeć na paskudną bliznę po kolczyku :P!

Coś mi się beznadziejnie to powstawiało,mąż mi zrobi ładniejsze zdjęcia to powstawiam,bo samemu sobie cyknąć to ciężko :P

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #690867 przez mery75
Karolcia u mnie to niemogę narzekać no bolesnych kopniaczków mi niesprzedaje a szkoda :blush: może jeszcze za malutka jest dzisiaj już przed 5 szalała ale wczoraj to bardzo bardzo nisko miałam tak jakby ktoś mi bańki puszczał mydlane a raczej czuje ją też po prawej stronie na wysokości pępka i niżej :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #690872 przez karolcia1919
mery75 napisał:

Karolcia u mnie to niemogę narzekać no bolesnych kopniaczków mi niesprzedaje a szkoda :blush: może jeszcze za malutka jest dzisiaj już przed 5 szalała ale wczoraj to bardzo bardzo nisko miałam tak jakby ktoś mi bańki puszczał mydlane a raczej czuje ją też po prawej stronie na wysokości pępka i niżej :woohoo:

no ja bolesnych kopniaków tez nie mam przesypiam całą noc w dowolnej pozycji:)

ale czułam Go wczoraj wyjątkowo dobrze:)

11 lata 9 miesiąc temu #690873 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #690885 przez mery75
Karolcia ja tylko mogę spać na lewej stronie na prawym boku niemogę bo Julcia się wkurza i tak mnie żebra bolą że niemogę wyleżeć nawet 10 minut i na plecach to samo od razu daje mi znać że jej się niepodoba czytałam że powinno się tylko leżeć na lewej stronie bo tak najlepiej dla dziecka ale ja po prostu inaczej wyleże tylko na lewym boku :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #690894 przez Ania31
Witam wszystkie mamusie :)
Przez 2 dni nie mialam wogole neta, :( cos robili ale wkoncu jest :) Nie moglam nawet na forum zajrzec. U mnie juz drugi dzien leje non stop, nawet na chwile nie przestaje a jak sie zimno zrobilo.
Moja córcia to jest bardzo spokojna lekko tylko mnie podkopuje. Ja nie moge spac ani nawet dluzej lezec na plecach bo sie zle czuje wtedy. Ja zawsze lubialam spac na boku obojetnie na ktorym, ale czesto sie przekrecam.
Ide zrobic sobie jakies sniadanko, poczytam co napisalyscie przez ten czas bo nazbierało sie tego troche :)

11 lata 9 miesiąc temu #690897 przez karolcia1919
no ja tez staram spać się na lewym boku choć ciężko mi bo zawsze spalam na brzuchu i sie jakoś odzwyczaić nie mogę .

11 lata 9 miesiąc temu #690901 przez karolcia1919
Aniu31 widze ze Zaczynasz 29 tydzień a my jutro :) rożni nas tylko jeden dzień na kiedy masz termin??

11 lata 9 miesiąc temu #690908 przez papi88
dzien dobry

u mnie dzis brzydka pogoda i moze przez to wstałam z takim dołem w takie dni jak dzis z checia bym sie nie budzila mam nadzieje ze pogoda szybko wroci.skoro mam takie zachwiania nastroju ze moge ryczec na zawolanie to az sie boje co bedzie po porodzie jak dostane jakiejs depresji jeszcze dziecka nie bede chciala wziasc na rece bo slyszalam o takich przypadkach no ale co sie martwic na zapas...

nie mam pomyslu na sniadanie a co dopiero mowic o obiedzie

a i powiem wam ze ja wizytami u lekarza nic a nic sie nie stresuje moze dlatego ze maly tak szaleje wiec czuje ze musi z nim byc dobrze ale jak jeszcze nie czułam ruchow i szłam na wizyte a lekarz tak sie przygladal w ten aparat usg bałam sie ze cos usłysze np dziecko sie nie rozwija czy serduszko nie bije a teraz natomiast boje sie porodu nie tak bólu jak jakis komplikacji i juz zaczełam nawet mowic mojemu R ze jakby cos sie wydarzyło to ma mi syna na porzadnego czlowieka wychowac bo ze dziecku cos sie stanie nie dopuszczam nawet takiej mysli

a ogladalyscie film jak urodzic i nie zwariowac?

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #690910 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #690913 przez mery75
Aniu Papi witajcie :)
Akina super fotka tego brzusia galanty masz ja swój też próbuje wstawić

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka