- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja mam wizytę jutro bo pierwsze 2 tygodnie lipca mój lekarz jest na urlopie więc kazał się jeszcze pokazać przed

Co do rozstępów to ja mam z poprzedniej ciąży a nowe na razie nie wyskoczyły pomimo rekordowego brzuszka. Smaruję sporadycznie oliwką johnsona. Ja myślę, że te wszystkie kremy tanie i drogie to do jednego wora i do kosza. Smarowałam bardzo skrupulatnie w pierwszej ciąży i tak to nic nie dało bo popękałam już będąc w 6 miesiącu ciąży teraz nie smaruje regularnie mam brzuch większy a nic nie pęka. No ale zobaczymy, bo bywa, że całą ciążę nic a pęka się przy porodzie.
Na piersi używałam Perfecta mama do pielęgnacji biustu. Piersi przez całą ciążę były ok ale po porodzie przy nawale mlecznym niestety skóra nie wytrzymała i mam kilka drobnych rozstępów od spodu. Do popękanych suchych sutków polecam krem bepanthen

Co do siary to u mnie nie ma nic. U mnie w ogóle pierwsze kropelki siary pojawiły się dopiero w 3 dobie po cięciu cesarskim i potem już laktacja rozhulała się błyskawicznie. Ostrzegam wszystkie dziewczyny aby się nie wybierać do szpitala bez dobrego laktatora no chyba, że mają w szpitalu na wypożyczeniu.

Iwonta - my na pewno byśmy sobie darowali wesele gdyby było kogoś innego ale to wesele naszych bliskich znajomych. Oni byli u nas, bardzo liczą na naszą obecność. Na pewno jeśli pójdziemy to tylko kościół i obiadek na sali i może posiedzimy z 2 godzinki a co do kwestii kasy to czy byśmy poszli na to wesele czy nie to i tak chcemy im coś dać.
Przeniosłam przedwczoraj już wszystkie rzeczy Klaudiuszka z naszej sypialni do jego pokoju i tym sposobem zwolniła mi się komoda. Może dzisiaj uda mi się przepatrzeć ubranka, poodkładać rozmiar 56 i 62 do komody, pranie będę robić najwcześniej pod koniec lipca.
Zaczyna mnie to wszystko przerażać tzn to, że ten czas tak szybko zapieprza. Jutro stuka pełne 30 tygodni.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Allivaco do imienia to mam Małgośka dziękuje za miłe słowa
Akina jej ale czad z tym mlekiem u Ciebie zacznij zbierać na zapas

Pyzaura powodzonka wszystko będzie ok na pewno a usg to wołaj na siłe ja jutro lece i ten co robił mi teraz usg mówił że obowiązkowe następne jest między 30-32 tygodniem
Karolcia super że wszystko ok wykorzystaj to że facet żałuje a jak tam Kornelek dzisiaj

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja wogóle niemam rozstępów nigdzie ale cellulit ogarnął całe nogi

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Dobra postaram się wstawić zdjęcie brzucha,zobaczymy czy mi się uda

Coś mi się beznadziejnie to powstawiało,mąż mi zrobi ładniejsze zdjęcia to powstawiam,bo samemu sobie cyknąć to ciężko

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karolcia u mnie to niemogę narzekać no bolesnych kopniaczków mi niesprzedaje a szkoda
może jeszcze za malutka jest dzisiaj już przed 5 szalała ale wczoraj to bardzo bardzo nisko miałam tak jakby ktoś mi bańki puszczał mydlane a raczej czuje ją też po prawej stronie na wysokości pępka i niżej
no ja bolesnych kopniaków tez nie mam przesypiam całą noc w dowolnej pozycji:)
ale czułam Go wczoraj wyjątkowo dobrze:)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Przez 2 dni nie mialam wogole neta,

Moja córcia to jest bardzo spokojna lekko tylko mnie podkopuje. Ja nie moge spac ani nawet dluzej lezec na plecach bo sie zle czuje wtedy. Ja zawsze lubialam spac na boku obojetnie na ktorym, ale czesto sie przekrecam.
Ide zrobic sobie jakies sniadanko, poczytam co napisalyscie przez ten czas bo nazbierało sie tego troche

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
u mnie dzis brzydka pogoda i moze przez to wstałam z takim dołem w takie dni jak dzis z checia bym sie nie budzila mam nadzieje ze pogoda szybko wroci.skoro mam takie zachwiania nastroju ze moge ryczec na zawolanie to az sie boje co bedzie po porodzie jak dostane jakiejs depresji jeszcze dziecka nie bede chciala wziasc na rece bo slyszalam o takich przypadkach no ale co sie martwic na zapas...
nie mam pomyslu na sniadanie a co dopiero mowic o obiedzie
a i powiem wam ze ja wizytami u lekarza nic a nic sie nie stresuje moze dlatego ze maly tak szaleje wiec czuje ze musi z nim byc dobrze ale jak jeszcze nie czułam ruchow i szłam na wizyte a lekarz tak sie przygladal w ten aparat usg bałam sie ze cos usłysze np dziecko sie nie rozwija czy serduszko nie bije a teraz natomiast boje sie porodu nie tak bólu jak jakis komplikacji i juz zaczełam nawet mowic mojemu R ze jakby cos sie wydarzyło to ma mi syna na porzadnego czlowieka wychowac bo ze dziecku cos sie stanie nie dopuszczam nawet takiej mysli
a ogladalyscie film jak urodzic i nie zwariowac?
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

super

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-