BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #693625 przez akina_zet
No dziewczyny zazdroszczę spotkania,wszystkie świetnie wyglądacie :lol: I brzuszki zgrabne :lol:

Iva bajeczne ciacho!

Dziewczyny mam pytanie,czy Wy czasem pijecie piwo bezalkoholowe? Jeśli tak,to jakie? Bo ja abstynent ciążowy,ale tak smak piwa za mną chodzi strasznie :dry:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #693626 przez Villemo
mery75 napisał:

To wszystko też pewnie zależy od lekarza moja dopiero 2 raz sama sprawdziła tętno i serduszko tak tylko zawsze na fotelu a na inne badania to zawsze mnie gdzieś wysyła

Dokładnie Merry ja w pierwszej ciąży chodziłam na nfz i miałam usg 3 razy na całą ciążę a teraz zmieniłam lekarza, chodzę do poradni przyszpitalnej na nfz i mam usg co wizytę bo lekarz mimo, że na nfz to ma usg w gabinecie więc nie musi wystawiać skierowań i trzymać się limitu.

11 lata 9 miesiąc temu #693628 przez Nubi
Jak najbardziej Villemo, teraz jak badanko wyszlo dobrze i mozesz poszalec na miescie to wieeeeesz: im wiecej tym lepiej :D

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu #693631 przez Villemo
akina_zet napisał:

No dziewczyny zazdroszczę spotkania,wszystkie świetnie wyglądacie :lol: I brzuszki zgrabne :lol:

Iva bajeczne ciacho!

Dziewczyny mam pytanie,czy Wy czasem pijecie piwo bezalkoholowe? Jeśli tak,to jakie? Bo ja abstynent ciążowy,ale tak smak piwa za mną chodzi strasznie :dry:

No właśnie podbijam temat... mam taką ochotę, że zaraz się przekręcę :side: :dry:

No dziewczyny tak w ogóle to ratujcie... pisałam, wczoraj, że miałam delikatnie podwyższone CRP ale lekarz stwierdził, że to może nawet od zęba być więc nie ma się czym martwić a dziś mi się wydaje, że coś nie tak z moim pęcherzem! Chce mi się sikać, idę się wysikać i i tak cały czas mam wrażenie, że mam pęcherz do końca nie opróżniony a leci kilka kropelek. Boję się, że to początek zapalenia pęcherza. Któraś miała takie problemy? Można coś wziąć na własną rękę, furaginę czy coś?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #693632 przez iwonta_kg
Kalina, Nubi, Słoneczko ale śliczne dziewczynki z was!!!!!!!!!!!! I jakie szczuplutkie :laugh:

Dziękuję za komplementy co do podpisu :lol:

Przyjechała dziś moja siostra i przywiozła pare rzeczy dla Kacperka :) pozwólcie że się pochwalę :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i jak wam się podoba???

aha i pokażę wam kota mojej siostry! Ma na imię GERWAZY :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #693635 przez Villemo
Nubi napisał:

Jak najbardziej Villemo, teraz jak badanko wyszlo dobrze i mozesz poszalec na miescie to wieeeeesz: im wiecej tym lepiej :D

hihii może się załapię. Ja co prawda nie z samego Krakowa ale mobilna i do Huty mam z 20 minut samochodem :D Tylko dajcie znać wcześniej bo babcię będę musiała zaangażować co byśmy nie musiały wszystkie gonić za moim małym nadpobudliwym 2 latkiem :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #693641 przez karolcia1919
ja chodze do poradni w szpitalu..i mialam dwa usg w 13tyg i 23 i teraz bede miec 3 w 33tyg.

11 lata 9 miesiąc temu #693642 przez agamo
Iva to nie o to ze sie niechcesz podzielić ale o to ze ja chyba zacznę robic dietę malo cukrowa! Buuuuuu ;( ja mam juz 11 kg na przodzie plus jeszcze dwa co schudlam po zajściu to wyszło by 13!!!! Chyba zacznę liczyć od tej wagi wyjściowej niz po schudnieciu bo zaczyna mnie to przerazac! A jeszcze w dodatku co kupuje słodycze to moj dupek szwagier mi podjada! No świnia jedna przywiozlam sobie z pl raffaelo bo tutaj go nie ma a ja uwielbiam to zachowalam na okazje :D a ostatnio patrzę opakowanie rozpakowane i na całej podłodze kokos leży szlag mnie trafił wiec schowalam do pokoju koło łóżka resztę! :D chytrus ze mnie wiem! No i pózniej jakoś byłam w sklepie kupiłam sobie kinder bueno patrzę do szafki a tu nie ma pytam męża czy mi zjadł a on ze nie! Wiec znów mi szwagier podjadl! Dzisiaj wściekła porbilam zakupy slodyczowe i teraz wszystko tu mi koło łóżka leży i taaaaak kusi mnie ten Moj skladzik ze nie wiem chyba padne! A jak usłyszałam o twoich Iva 6 kg to chyba jednak oddam temu szwagrowi niech jemu w tyłek idzie :p hehehe

A z tym badaniem serduszka to mnie po dwudziestym tyg przy każdej wizycie sprawdzają serduszko i tetno maluszka! Hmmm widocznie tutaj USG juz nie robią za to serce zawsze badają! Nubi sciemnianie tez mi nic nie da bo mam nawet napisane w karcie ze jakby cos sie działo albo mały by sie nie ruszal albo cos nie tak to odrazu do szpitala i ze w ciagu 10 minut zapewnia mi sprawdzenie bicia serca dziecka wiec USG i tak nie robią! Nie wiem kiedy by zrobili! A co do ułożenia to położne tak macaja brzuch ze podobno są w stanie stwierdzić jak mały leży! I sie nie dziwie bo ostatnio tak mnie wysciskaly ze aż brzuch mi sie czerwony od uciskow zrobił!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #693643 przez akina_zet
Cholerka,czemu wszystkie wrześniówki nie mogą mieszkać w Łodzi? To by były dopiero ciężarówkowe spotkania ech :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #693645 przez Villemo
agamo napisał:

Hmmm i wszystkie bedziecie miec to usg robione? Bo u nas sa tylko dwa usg przez cala ciaze! pierwsze w 12 tygodniu na downa i inne a drugie w 20 genetyczne no i plec wtedy ustalaja. Hmmm smieszne bo dziecko moze zmienic jeszcze polozenie po 32 tygodniu a wagi to mi nie licza juz od 20 tygodnia hmmm a ma to jakies znaczenie ze wzgledu na zdrowie dziecka czy tylko pomiar i ulozenie?

Agamo położenie dziecka oni są w stanie określić na podstawie badania ginekologicznego, usg nie jest do tego niezbędne więc nie ma się co tym przejmować. Może robią u was jeszcze jedno tylko już w szpitalu przed samym porodem, żeby ocenić, czy np. dziecko nie jest owinięte pępowiną chociaż to też nie zawsze idzie ustalić.

11 lata 9 miesiąc temu #693646 przez iwonta_kg
dodałam kolejny filmik na fb jak mi brzuszek skacze :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #693648 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

Cholerka,czemu wszystkie wrześniówki nie mogą mieszkać w Łodzi? To by były dopiero ciężarówkowe spotkania ech :lol:

Albo gdzieś bliżej nad morzem :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #693649 przez Villemo
agamo napisał:

Iva to nie o to ze sie niechcesz podzielić ale o to ze ja chyba zacznę robic dietę malo cukrowa! Buuuuuu ;( ja mam juz 11 kg na przodzie plus jeszcze dwa co schudlam po zajściu to wyszło by 13!!!! Chyba zacznę liczyć od tej wagi wyjściowej niz po schudnieciu bo zaczyna mnie to przerazac! A jeszcze w dodatku co kupuje słodycze to moj dupek szwagier mi podjada! No świnia jedna przywiozlam sobie z pl raffaelo bo tutaj go nie ma a ja uwielbiam to zachowalam na okazje :D a ostatnio patrzę opakowanie rozpakowane i na całej podłodze kokos leży szlag mnie trafił wiec schowalam do pokoju koło łóżka resztę! :D chytrus ze mnie wiem! No i pózniej jakoś byłam w sklepie kupiłam sobie kinder bueno patrzę do szafki a tu nie ma pytam męża czy mi zjadł a on ze nie! Wiec znów mi szwagier podjadl! Dzisiaj wściekła porbilam zakupy slodyczowe i teraz wszystko tu mi koło łóżka leży i taaaaak kusi mnie ten Moj skladzik ze nie wiem chyba padne! A jak usłyszałam o twoich Iva 6 kg to chyba jednak oddam temu szwagrowi niech jemu w tyłek idzie :p hehehe

A z tym badaniem serduszka to mnie po dwudziestym tyg przy każdej wizycie sprawdzają serduszko i tetno maluszka! Hmmm widocznie tutaj USG juz nie robią za to serce zawsze badają! Nubi sciemnianie tez mi nic nie da bo mam nawet napisane w karcie ze jakby cos sie działo albo mały by sie nie ruszal albo cos nie tak to odrazu do szpitala i ze w ciagu 10 minut zapewnia mi sprawdzenie bicia serca dziecka wiec USG i tak nie robią! Nie wiem kiedy by zrobili! A co do ułożenia to położne tak macaja brzuch ze podobno są w stanie stwierdzić jak mały leży! I sie nie dziwie bo ostatnio tak mnie wysciskaly ze aż brzuch mi sie czerwony od uciskow zrobił!

Agamo nie przejmuj się wagą, tak jak pisałam, przy Klaudiuszku przytyłam 26 kg i nic mi z tych kg nie zostało, teraz jest już 13 kg na plusie i myślę, że skończy się też na 26. Jedz na co masz ochotę bo ciąża nie będzie trwała wiecznie. Przyjdzie odpowiedni czas to zadbamy o siebie :-)

11 lata 9 miesiąc temu #693650 przez nike84
Ja już po wizycie u lekarza :) i na szczęście wszystko w porządku. Szyjka długa twarda i zamknięta. Żadnych zapaleń ani innych tego typu rzeczy. Jak to określił mój lekarz "aż podejrzanie dobra ta ciąża" :P Mały waży już cały 1kg :cheer: i rozwija się bardzo dobrze, ponoć jest jakby jeden tydzień do przodu, ale lekarz powiedział, że na tym etapie to zupełnie normalnie. Ale nadal ułożony jest miednicowo i jakoś nie chce mu się chyba obracać główką w dół. Dlatego lekarz powiedział, że mimo iż jeszcze ma czas żeby się odwrócić, muszę brać pod uwagę, że będzie cesarka. Najważniejsze, że u synka wszystko dobrze :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #693651 przez agamo
Iwonka ale sliczne ciuszki mnie najbardziej podobają sie buciki i czapeczka^ No slodziaki! A kotek tez super!

Monia nooo fajnie by było jakbyśmy wszystkie mieszkały w jednym mieście!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka