- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Iva bajeczne ciacho!
Dziewczyny mam pytanie,czy Wy czasem pijecie piwo bezalkoholowe? Jeśli tak,to jakie? Bo ja abstynent ciążowy,ale tak smak piwa za mną chodzi strasznie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
To wszystko też pewnie zależy od lekarza moja dopiero 2 raz sama sprawdziła tętno i serduszko tak tylko zawsze na fotelu a na inne badania to zawsze mnie gdzieś wysyła
Dokładnie Merry ja w pierwszej ciąży chodziłam na nfz i miałam usg 3 razy na całą ciążę a teraz zmieniłam lekarza, chodzę do poradni przyszpitalnej na nfz i mam usg co wizytę bo lekarz mimo, że na nfz to ma usg w gabinecie więc nie musi wystawiać skierowań i trzymać się limitu.
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No dziewczyny zazdroszczę spotkania,wszystkie świetnie wyglądacie
I brzuszki zgrabne
Iva bajeczne ciacho!
Dziewczyny mam pytanie,czy Wy czasem pijecie piwo bezalkoholowe? Jeśli tak,to jakie? Bo ja abstynent ciążowy,ale tak smak piwa za mną chodzi strasznie
No właśnie podbijam temat... mam taką ochotę, że zaraz się przekręcę

No dziewczyny tak w ogóle to ratujcie... pisałam, wczoraj, że miałam delikatnie podwyższone CRP ale lekarz stwierdził, że to może nawet od zęba być więc nie ma się czym martwić a dziś mi się wydaje, że coś nie tak z moim pęcherzem! Chce mi się sikać, idę się wysikać i i tak cały czas mam wrażenie, że mam pęcherz do końca nie opróżniony a leci kilka kropelek. Boję się, że to początek zapalenia pęcherza. Któraś miała takie problemy? Można coś wziąć na własną rękę, furaginę czy coś?
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Dziękuję za komplementy co do podpisu

Przyjechała dziś moja siostra i przywiozła pare rzeczy dla Kacperka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i jak wam się podoba???
aha i pokażę wam kota mojej siostry! Ma na imię GERWAZY

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak najbardziej Villemo, teraz jak badanko wyszlo dobrze i mozesz poszalec na miescie to wieeeeesz: im wiecej tym lepiej
hihii może się załapię. Ja co prawda nie z samego Krakowa ale mobilna i do Huty mam z 20 minut samochodem

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

A z tym badaniem serduszka to mnie po dwudziestym tyg przy każdej wizycie sprawdzają serduszko i tetno maluszka! Hmmm widocznie tutaj USG juz nie robią za to serce zawsze badają! Nubi sciemnianie tez mi nic nie da bo mam nawet napisane w karcie ze jakby cos sie działo albo mały by sie nie ruszal albo cos nie tak to odrazu do szpitala i ze w ciagu 10 minut zapewnia mi sprawdzenie bicia serca dziecka wiec USG i tak nie robią! Nie wiem kiedy by zrobili! A co do ułożenia to położne tak macaja brzuch ze podobno są w stanie stwierdzić jak mały leży! I sie nie dziwie bo ostatnio tak mnie wysciskaly ze aż brzuch mi sie czerwony od uciskow zrobił!
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Hmmm i wszystkie bedziecie miec to usg robione? Bo u nas sa tylko dwa usg przez cala ciaze! pierwsze w 12 tygodniu na downa i inne a drugie w 20 genetyczne no i plec wtedy ustalaja. Hmmm smieszne bo dziecko moze zmienic jeszcze polozenie po 32 tygodniu a wagi to mi nie licza juz od 20 tygodnia hmmm a ma to jakies znaczenie ze wzgledu na zdrowie dziecka czy tylko pomiar i ulozenie?
Agamo położenie dziecka oni są w stanie określić na podstawie badania ginekologicznego, usg nie jest do tego niezbędne więc nie ma się co tym przejmować. Może robią u was jeszcze jedno tylko już w szpitalu przed samym porodem, żeby ocenić, czy np. dziecko nie jest owinięte pępowiną chociaż to też nie zawsze idzie ustalić.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cholerka,czemu wszystkie wrześniówki nie mogą mieszkać w Łodzi? To by były dopiero ciężarówkowe spotkania ech
Albo gdzieś bliżej nad morzem

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iva to nie o to ze sie niechcesz podzielić ale o to ze ja chyba zacznę robic dietę malo cukrowa! Buuuuuu ;( ja mam juz 11 kg na przodzie plus jeszcze dwa co schudlam po zajściu to wyszło by 13!!!! Chyba zacznę liczyć od tej wagi wyjściowej niz po schudnieciu bo zaczyna mnie to przerazac! A jeszcze w dodatku co kupuje słodycze to moj dupek szwagier mi podjada! No świnia jedna przywiozlam sobie z pl raffaelo bo tutaj go nie ma a ja uwielbiam to zachowalam na okazje
a ostatnio patrzę opakowanie rozpakowane i na całej podłodze kokos leży szlag mnie trafił wiec schowalam do pokoju koło łóżka resztę!
chytrus ze mnie wiem! No i pózniej jakoś byłam w sklepie kupiłam sobie kinder bueno patrzę do szafki a tu nie ma pytam męża czy mi zjadł a on ze nie! Wiec znów mi szwagier podjadl! Dzisiaj wściekła porbilam zakupy slodyczowe i teraz wszystko tu mi koło łóżka leży i taaaaak kusi mnie ten Moj skladzik ze nie wiem chyba padne! A jak usłyszałam o twoich Iva 6 kg to chyba jednak oddam temu szwagrowi niech jemu w tyłek idzie
hehehe
A z tym badaniem serduszka to mnie po dwudziestym tyg przy każdej wizycie sprawdzają serduszko i tetno maluszka! Hmmm widocznie tutaj USG juz nie robią za to serce zawsze badają! Nubi sciemnianie tez mi nic nie da bo mam nawet napisane w karcie ze jakby cos sie działo albo mały by sie nie ruszal albo cos nie tak to odrazu do szpitala i ze w ciagu 10 minut zapewnia mi sprawdzenie bicia serca dziecka wiec USG i tak nie robią! Nie wiem kiedy by zrobili! A co do ułożenia to położne tak macaja brzuch ze podobno są w stanie stwierdzić jak mały leży! I sie nie dziwie bo ostatnio tak mnie wysciskaly ze aż brzuch mi sie czerwony od uciskow zrobił!
Agamo nie przejmuj się wagą, tak jak pisałam, przy Klaudiuszku przytyłam 26 kg i nic mi z tych kg nie zostało, teraz jest już 13 kg na plusie i myślę, że skończy się też na 26. Jedz na co masz ochotę bo ciąża nie będzie trwała wiecznie. Przyjdzie odpowiedni czas to zadbamy o siebie

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Monia nooo fajnie by było jakbyśmy wszystkie mieszkały w jednym mieście!