BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #693556 przez Nubi
Nefeli, ja jestem juz zapisana na to usg, naszczescie do szpitala wiec bez oplat sie obejdzie.
Jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zalezalo mi na przychodni z umowa nfz, w koncu oplacam ten zus, zaczelam chodzic do jednej i po 4msc okazalo sie ze nie przedluzyl im umowy nfz, najpierw za wizyty niecale 35zl a dzis powiedzial mi pan na recepcji, ze wizyty od lipca 80 zl a usg120... Czyli krakowskie prywatne ceny... Jestem zla o to... Nie powinni tak robic! Musialam sie wyzalic ;)

A teraz z pozytywnych aspektow dzisiejszego dnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bardzo miłe spotkanie, kolejne jak bedzie ładniejsza pogoda i z Nike :woohoo:
Wizyta na porodowce to ciekawe doswiadczenie, ja bede rodzic w Żeromskim, jak Bóg nie zdecyduje inaczej ;)

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #693557 przez mery75
Monika mojej koleżance dziecko dzień przed porodem się obróciło a szła na cesarkę a tu niespodzianka
Słuchajcie z tego co wiem to są 3 usg których niemożna zlekceważyć między 12-14 20-24 30-32 tygodniem to są podobnież najważniejsze pomiary dziecka

11 lata 10 miesiąc temu #693558 przez agamo
Hmmm i wszystkie bedziecie miec to usg robione? Bo u nas sa tylko dwa usg przez cala ciaze! pierwsze w 12 tygodniu na downa i inne a drugie w 20 genetyczne no i plec wtedy ustalaja. Hmmm smieszne bo dziecko moze zmienic jeszcze polozenie po 32 tygodniu a wagi to mi nie licza juz od 20 tygodnia hmmm a ma to jakies znaczenie ze wzgledu na zdrowie dziecka czy tylko pomiar i ulozenie?

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #693560 przez Alivva
Wlasnie skonczylam :-)
Placek Milka wzbogacony migdalami i kokosem :D
Teraz lezakuje w lodowce,potem wrzuce fote rozkrojonego ;-)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #693562 przez mery75
Nubi fajnie się tak spotkać 3 ciężarówki :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #693570 przez mery75
Agamo niechcę się tu wymądrzać ale podobno te 3 są najważniejsze ja ze względu na wiek prenatalne miałam robione w 12 tygodniu wyszło ok i powiedziała że tego drugiego niemuszę bo nie trzeba jeżeli 1 wyszło ok ale ja właściwie to co 4-5 tygodni mam robione usg wołam sama ale to na przepływ wód płodowych musiałam już zapłacić 250 zł bo tego nie refundują no i teraz na 32 tydzień też się przypomniałam

11 lata 10 miesiąc temu #693575 przez agamo
OOO nubi fajna fotka ale i tak nie wiem kto jest kto :P Oprocz tego ze ty w srodku :P i jakie wszystkie macie malenkie brzuszki ranyyyyyy! ja to juz chyba ciezarowa pelna para!

Iva ty wariacie ja cie zabije! a tak wogole to ile ty przytylas skoro same takie pysznosci wcinasz co? bo ja chyba musze na diete przejsc :P tzn moze nie tak diete jak odstawic slodycze ktore ostatnio najlepiej mi smakuja :D

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #693586 przez agamo
mery75 napisał:

Agamo niechcę się tu wymądrzać ale podobno te 3 są najważniejsze ja ze względu na wiek prenatalne miałam robione w 12 tygodniu wyszło ok i powiedziała że tego drugiego niemuszę bo nie trzeba jeżeli 1 wyszło ok ale ja właściwie to co 4-5 tygodni mam robione usg wołam sama ale to na przepływ wód płodowych musiałam już zapłacić 250 zł bo tego nie refundują no i teraz na 32 tydzień też się przypomniałam

Gosik ja nie w pl wiec tutaj to inaczej troszke prowadza ciaze bo prenatalne na downa robia wszystkim jak leci bez znaczenia na wiek i inne no i te drugie w 20tyg tez wszystkim i na tym usg sie konczy. Niestety prywatna wizyta tutaj u polaka kosztuje tak strasznie duzo ze nie stac mnie by biegac na prywatne wizyty. a upominac sie o 3cie usg nie mam co bo i tak nikomu nie robia wiec i mnie nie zrobia. zastanawiam sie bo nawet jak bym jednak poszla prywatnie na to jedno usg to i tak roznicy nie zrobi bo on do karty ciazy mi tego nie wpisze jakie wyniki wyjda a i oni tutaj jego badan nie beda brac pod uwage i jesli to jest tylko wielkosc dziecka i jego ulozenie to mysle ze moglabym to obejsc.

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #693594 przez Monika23083

Iva
ale narobiłaś ochoty na ciasto:) wygląda bardzo bardzo smakowicie :)

11 lata 10 miesiąc temu #693597 przez Alivva
Nubi napisał:

A teraz z pozytywnych aspektow dzisiejszego dnia

Wizyta na porodowce to ciekawe doswiadczenie, ja bede rodzic w Żeromskim, jak Bóg nie zdecyduje inaczej ;)

Ale bomba :)
Zazdroszczę spotkania :) To jest pozytyw mieszkania w wielkich miastach (chociaz ja "wieśniara" kocham tę moją prowincję ;) )
Daga....czekam na dobre wieści :*
Aga...taaaaaaaa ja tez Cie kocham :D Podzielę się chetnie przeciez :) A ile przytyłam?? we wtorek mam wizytę to sie okaże hahahaha dotychczas było +6 ale czuję,że 1kg na plusie od ostatniej wizyty będzie jak nic :) i srrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuu :D

Tatus Alicji jak zobaczył dziś fotę małej....to miał łzy w oczach. Powiedział,że nie potrafi nawet wyrazić tego co czuje patrząc an jej twarzyczkę.... Oj będą łzy szczęścia jak nic we wrześniu :)

11 lata 10 miesiąc temu #693602 przez mery75
Agamuś to zmienia postać rzeczy u Ciebie zupełnie kurcze ale wydaje mi się że możesz się nie niepokoić bo gdyby było coś nie tak to na pewno sami by skierowali wiesz ja to trochę taka spanikowana bo to moje pierwsze maleństwo a wiesz w tym wieku to kobitki już po 2 3 mają więc ja pilnuje wszystkiego i dzisiaj mam doła bo za każdy hormon muszę zapłacić nastraszyła mnie że za dużo przybieram na wadze inni mówią że to głupota no i też niezrobie hormonów bo 2 wizyty u endokrynologa 240 do tego za każdy hormon płać to w końcu to co mam na zakupy dla małej to jeden lekarz pochłonie

11 lata 10 miesiąc temu #693606 przez Alivva
A z tym usg w 32tc to nie wiem. Może mi zrobi w szpitalu ale ogólnie odnośnie usg to mówi do mnie: Wie pani,że w Anglii przez całą ciążę robi sie tylko 2 razy usg?? a ja mu na to WIEEEEEEEEEEEEEM :D
Wczoraj mi ją pomierzył i mówi,że wszystko ok więc nie wiem czy będę jeszcze miała przed porodem takie dokladniejsze,bo w gabinecie na wizycie zawsze sprawdza serducho szybciutko ultrasonografem ;)

11 lata 10 miesiąc temu #693609 przez mery75
To wszystko też pewnie zależy od lekarza moja dopiero 2 raz sama sprawdziła tętno i serduszko tak tylko zawsze na fotelu a na inne badania to zawsze mnie gdzieś wysyła

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #693610 przez Nubi
Agamo zawsze mozesz wpasc na izbe przyjec i ich wkrecic ze sie zle czujesz i ze chcesz usg ...moze wtedy kontrolnie zrobia ?
A na zdjeciu od lewej Kalina -ja -Słoneczko ;)
Edit Iva dopiero teraz zobaczylam ciasto! Chyba sie przejade na tą Twoja wioche :laugh:

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #693622 przez Villemo
Nubi napisał:

Wizyta na porodowce to ciekawe doswiadczenie, ja bede rodzic w Żeromskim, jak Bóg nie zdecyduje inaczej ;)[/quote]

aa ja a jaaa ;D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka