BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #693944 przez iwonta_kg
Hej laseczki:-)

Ja sie dopiero obudziłam (10 godzina!). Wiecie ze ja spalam z tymi bucikami hehe

Akina kiepska sprawa z tymi wymiotami twoimi :( mam nadzieje ze szybko przejdzie!

Natka baw sie dobrze na weselu i uważaj tam na siebie:-)

Dziewczyny fajnie ze sie spotkałyscie! Ja moze w przyszłym roku bede w poznaniu u siostry to zaciągnę Ivę i Natalię na jakis spacerek z wózkami ;)

Nie wiem co mialam jeszcze napisać...

W poniedzialek wizyta!!!
:):):):):):):):):):):):)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #693960 przez nike84
czesc dziewczynki :)
ja już od 5 na nogach bo za ścianą sąsiad sobie zrobił imprezę i towarzystwo zachowywało się gorzej niż zwierzęta w zoo :/ teraz z mężem w kętach jesteśmy u znajomych i może jak będzie pogoda zachaczymy o mój ukochany Szczyrk :)
akina ja od jakiegoś czasu mam mega problemy zołądkiem :( pomijając już zgage, cały czas mi niedobrze i czuje ucisk :X dlatego wiem co czujesz i współczuję :( mam nadzieję że będzie lepiej.

miłego weekendu dziewczynki :)

11 lata 9 miesiąc temu #693967 przez KarolciaZumba
Hey dziewczyny może wy mi pomożecie :)
Jestem w 27 tc, od wczoraj twardnieje mi brzuch, czuję parcie na pęcherz oraz skurcze. Brzuch potrafi być twardy nawet ponad godzinę. Ciężko mi się oddycha. Ból jest dokuczliwy ale do zniesienia. Ostatnio miałam trochę zmartwień.Czy powinnam się martwić?
Z góry dziękuję za pomoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #693976 przez akina_zet
Wmusiłam jedną kanapkę na śniadanie i jest trochę lepiej. Oby faktycznie niebawem przeszło. Pewnie macie rację,wszystko ściśnięte,mnie się brzuch wysoko zaczyna,doszła zgaga,dużo nie zjem bo za chwilę pełna jestem i czuję jakby droga od żołądka do gardła się skróciła ... :dry: Ale już bliżej niż dalej,nikt nie mówił,że będzie lekko :cheer:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #693978 przez akina_zet
KarolciaZumba napisał:

Jestem w 27 tc, od wczoraj twardnieje mi brzuch, czuję parcie na pęcherz oraz skurcze. Brzuch potrafi być twardy nawet ponad godzinę. Ciężko mi się oddycha. Ból jest dokuczliwy ale do zniesienia. Ostatnio miałam trochę zmartwień.Czy powinnam się martwić?

Karolcia a brałaś np. nospę? Twardnienie brzucha mój lekarz traktuje poważnie,ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do swojego gína i powiedziała co się dzieje. Może to nic takiego a Ty będziesz spokojna.

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694014 przez Villemo
KarolciaZumba napisał:

Ja bym poszła do lekarza, jeśli po mimo twardego brzucha szyjka się nie skraca i nie rozwiera to zbytnio bym się tym nie przejmowała. Jak czujesz, że brzuszek się napina to nospa forte albo buscopan i dodatkowa porcja magnezu i najlepiej sobie poleżeć i popachnieć :-) aaa no i twardy brzuch to nie koniecznie musi być oznaka skurczu to mogą być wzdęcia w szczególności jeśli to trwa długo bo skurcze trwają zazwyczaj od kilku do kilkunastu sekund. Jeśli to faktycznie skurcze i się nasilają i występują z większą częstotliwością to może być to efekt stresu i przeciążenia.

Ja w pierwszej ciąży miałam częste bolesne skurcze a i tak finalnie miałam prowokację po terminie więc nie koniecznie musi oznaczać to coś złego przeważnie to tylko trening jaki sobie macica urządza żeby przygotować się do porodu. Ważne, żeby kontrolować co jakiś czas, czy skurcze nie są efektywne.

11 lata 9 miesiąc temu #694039 przez akina_zet
Dziewczyny a czy Wy zauważyłyście u siebie skurcze Braxtona-Hicksa? Czy to zawsze w ciąży występuje? Ja u siebie czegoś takiego nie zaobserwowałam :unsure:

Moja Iga znów jakaś taka spokojna od wczoraj :(

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694041 przez Villemo
akina_zet napisał:

Dziewczyny a czy Wy zauważyłyście u siebie skurcze Braxtona-Hicksa? Czy to zawsze w ciąży występuje? Ja u siebie czegoś takiego nie zaobserwowałam :unsure:

No właśnie o takich skurczach pisałam :-) Odczuwam je od kilku tygodni. Występują zawsze u każdej kobiety ale u niektórych są tak słabe, że aż nie odczuwalne. Ja nie mogłabym ich nie zauważyć. W sekundzie brzuch mi się pompuje i robi twardy jak głaz :side:

11 lata 9 miesiąc temu #694045 przez zuzuzanta
akina_zet napisał:

Ja oczywiście nic nie zaobserwowałam, ale jak już pewnie zauważyłaś akina, to ja mam bardzo na bakier z zaobserwowaniem u siebie jakichkolwiek objawów. Przecież powinnam doskonale wiedzieć i rozpoznawać te skurcze, bo to moja druga ciąża. Więc albo nie mam, albo totalnie niedociumana jestem :laugh: .

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694046 przez Ania31
Hej dziewczyny :) Nie bylo mnie na forum 1 dzien a tu tyle naskrobane, bede miala co poczytac :) Byłam wczoraj na badaniu tej glukozy juz 2 raz. Ledwo co wypiłam to swinstwo i juz mnie mdlilo i na wymioty mi sie zbieralo. Po pól godziny zaczelam sie zle czuc, zrobilo mi sie slabo i myslalam ze zaraz zemdleje, poszlam szybko do pielegniarki , ktora zaprowadzila mnie do jaiekgos gabinetu i kazała sie polozyc i tak juz przelezałam az do kolejnego pobrania czyli 1,5 godziny. Fajna babka mowi ze mam sie nie przejmowac tylko lezec juz przez caly czas. Bardzo miła była :) Ciekawe jakie beda wyniki.

11 lata 9 miesiąc temu #694049 przez zuzuzanta
Grunt, że masz już badanie za sobą. Mam nadzieję, że dzisiaj już się dobrze czujesz. Mnie po glukozie nic nie było, dolałam sobie soku z połowy cytryny i może przesadą byłoby twierdzić, że mi smakowało, ale dałam rade, mimo że mnie od słodkiego raczej odrzuca.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #694062 przez Iga26
hej dziewczyny:)
zapewne każda z was już pomału kolekcjonuje wyprawkę:)
Z tego co zdążyłam się zorientować najbardziej opłaca kupować się na allegro!
więc może macie jakiegoś sprzedającego u którego można kupić fajne rzeczy i jest duży arsenał jak i wybór bo lepiej płacić za przesyłkę raz niż na każdej aukcji osobno;/

11 lata 9 miesiąc temu #694087 przez Ania31
No ja wlasnie nie wzielam sobie cytryny, pewnie by bylo troche lepsze do zniesienia. Dzisiaj juz sie dobrze czuje :) Własnie zajadam truskawki pychchcha :)

11 lata 9 miesiąc temu #694096 przez Ania31
Nubi napisał:

Nefeli, ja jestem juz zapisana na to usg, naszczescie do szpitala wiec bez oplat sie obejdzie.
Jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zalezalo mi na przychodni z umowa nfz, w koncu oplacam ten zus, zaczelam chodzic do jednej i po 4msc okazalo sie ze nie przedluzyl im umowy nfz, najpierw za wizyty niecale 35zl a dzis powiedzial mi pan na recepcji, ze wizyty od lipca 80 zl a usg120... Czyli krakowskie prywatne ceny... Jestem zla o to... Nie powinni tak robic! Musialam sie wyzalic ;)

A teraz z pozytywnych aspektow dzisiejszego dnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bardzo miłe spotkanie, kolejne jak bedzie ładniejsza pogoda i z Nike :woohoo:
Wizyta na porodowce to ciekawe doswiadczenie, ja bede rodzic w Żeromskim, jak Bóg nie zdecyduje inaczej ;)

Ale fajne spotkanie dziewczyny :) Super a ja ładnie wygladacie, pięknie

Iva ale zrobiłas super ciasto, napewno jest przepyszne ale bym kawałek zjadła :)

11 lata 9 miesiąc temu #694107 przez pyzaura
Iga ja mam w zakladkach dodanego sprzedawce od ktorego teraz bede zamawiac wszystko dla mnie do szpitala i malej o ile takie rzeczy cie interesuja:-) ale siedze na tel a na 16 ide na urodzinki wiec jutro ci wysle linka :-P cos pamietam ze login mial okularnik.:-P fajne ma rzeczy i bardzo tanie jak koszule noccne staniki do karmienia i taki tam :-)
Pogoda u nas sie troszke sie psuje ale nie pada :-)
Do 16 jeszcze bede do was zagladac

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka