- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja nie czuje skurczy o brzuch mi nie peczenieje ani nie twardnieje Powiem szczerze ze zawsze mam dosc napiety zwlaszcza po bokach i u dolu ale powyzej pepka tam gdzie macica zawsze miekie! nie wiem ja tego chyba nie czuje albo mam caly czas

A mam takie pytanko na jakie laktatory sie decydujecie? o ile sie decydujecie? elektryczne czy manualne? i jakiej firmy?
bo ja myslalam o avencie elektrycznym ale przeczytalam opinie ze za slabo odciagaja. tommee tippee wogole nie polecaja. Medela mini elektryczna mowia ze w cholere glosna a medena swing znow podobno czesci ciezko sie myje No i zglupialam Chcialam juz za jakims sie rozgladac i moze sobie wyaukcjowac na necie jakis tani nowy bo nie chce uzywanego, bo wydaje mi sie za bardzo osobisty sprzet ale zglupialam teraz juz jaki!co polecacie lub nad jakim sie zastanawiacie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
- Otrzymane podziękowania: 0

Mi się podobają te butelki ale zastanawiam się pomiędzy tymi a tymi z rurką tommy tippee.
allegro.pl/listing/listing.php?string=tommee+tippee++niebieska
CO do laktatorów to koleżanka miała philipsa avent ale w końcu z niego nie korzysta. I tyle wiem na ten temat.
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja tylko na chwile aby pochwalic sie zakupami posty bede nadrabiac pozniej
takze dzis był zaganiany u mnie dzien bo rano troche pospalismy moj polecial do fryzjera ja w tym czasie zjadlam sniadanie wrocil to pojechalam z nim na jedna robote aby pozniej odrazu na zakupy jechac no bo jak pisałam ruszamy z wyprawka.i powiem wam ze pol dnia chyba siedzielismy w sklepie najpierw poszlismy do jednego i babka tak mnie zamotała sugerowała mi takie rzeczy ze chyba wydałabym kupe kasy na głupoty np mowiła o kombinezonach do wozka tylko jak dla mnie to one sa na pazdziernik takie grube o jakis wałeczka do łóżeczka ceratka do ulewania i duzo innych rzeczach ktore wg mnie mozna sie obyc bez lub zastapic czyms innym wiec w ciagu 5 min byłam juz zdezorientowana i stwierdziłam ze nic nie biore i poszlismy do kolejnego sklepu gdzie młoda pani umiała konkretnie podpowiedziec i powiedziala abym przeczytala jej liste to powie co jest zbedne bo niektore mamy kupuja dla noworodkow np grzechotki i gryzaczki
a wiec przejde do sedna i ja zakupiłam dzis troche rzeczy: posciel do łozeczka kompletna vczyli poszewki,kołdra,poduszka ochraniacz,przescieradlo (baldachimu nie chciałam zreszta pani podpowiedziała ze skoro to chlopiec bedzie to aby zrezygnowac),kocyk,przewijak,skarpeteczki,czapeczki wiazane,pieluszki tetrowe i flanelowe,zestaw do paznokci,aspirator do noska,rozek,szczoteczke do wlosow,podpaski poporodowe,podklady poporodowe,majteczki poporodowe,kocyk i nie pamietam czy cos jeszcze...
mozecie mi podpowiedziec co jest jeszcze niezbedne co powinnam zakupic?
no i sukces dzisiejszego dnia to w koncu się zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się ALANEK (mam nadzieje ze sie nie odwidzi nam) wieć tu prośba do Iwonki o jakiś ładny podpisik

a minus że znow nie było kiedy pomalowac pokoju wiec na jutro to zostało
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Nie doczytalam sie wanienki. Masz juz kupioną? Chyba jeszcze materac, Platki kosmetyczne, proszki do prania...
Zrob fotki tych rzeczy

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Papi dobrze, że wyszłaś z tego pierwszego sklepu. Nie cierpię takich sprzedawców, którzy próbują wcisnąć coś na siłę. A już do nerwicy doprowadzają mnie tacy, którzy uparcie mówią, że np. spodnie świetnie leżą, a ewidentnie widać, że są do du..
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a jeszcze jak bylismy na tych zakupach przyszła para z miesiecznym noworodkiem widok przesłodki nie moge uwierzyc ze moze nawet za nie całe juz dwa miesiace ja bede miec takiego

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
allegro.pl/avent-natural-laktator-reczny...cja-i3352255562.html
Podczas nawału pokarmu super zdał egzamin, potem wykorzystały go jeszcze 2 mamuśki i teraz wrócił do mnie. Jak dla mnie nie ma sensu inwestować paru stówek w elektryczny jeśli się nie ma 100% pewności że się będzie karmić albo, że w ogóle dzieciątko będzie chciało z butelki pić odciągnięte mleczko bo jednak smoczek od butelki to nie cycuś choćby nie wiadomo jak producent zapewniał, że kształt smoczka naturalny i nie zaburzający odruchu ssania.
Co do butelki TT to ja miałam taką malutką z rurką odpowietrzającą i wskaźnikiem temperatury
allegro.pl/butelka-150-ml-tommee-tippee-...nik-i3346020663.html
Z kolkami nie było problemu, ładnie jadł z tej buteleczki natomiast z Aventowskiej się na początku krztusił ;/ No i smoczki do butelek z TT zdecydowanie bardziej wytrzymałe, aventowskie się szybciej rozwalały.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agamo reczniczek z kapturkiem dzis kupilam.termometr mam na liscie aby zakupic a wlasnie nie wiem co do wózka bo te spiworki co mi w tym pierwszym sklepie polecała to strasznie grube wiec nie wiem czy sa jakies specjalne komplety do wózka? a przescieradlo dobry pomysl tylko sa takie wymiary jak do wózków?a i do nosidełka cos mi pokazywała jakis specjalny kocyk z wycieciami na pasy ale czy sens to kupowac?
Papi ja nie korzystałam w ogóle z żadnych specjalnych śpiworków do wózka po prostu mały jeździł i w foteliku i w wózku w kombinezoniku w tym stylu:
allegro.pl/kombinezon-zimowy-dla-chlopca...ale-i3359094108.html
Przykrywałam ciepłym akrylowym kocykiem i zakładałam czy to na nosidełko czy na wózek osłonkę na nóżki od kompletu od wózka.
Za to jak najbardziej jestem za śpiworkami do łóżeczka zamiast kołderki. Po pierwsze bezpieczniejsze bo dzieciątko nie naciągnie sobie go na twarz tak jak może to zrobić z kołderką a po drugie mamy pewność, że dzieciątko się w nocy nie odkopie i nie zmarznie. Klaudiuszek spał w śpiworku do momentu aż nie nauczył się sam wstawać w łóżeczku.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Iva ten Twój kosz bombowy!
Ja dziś pojeździłam po hurtowniach dla dzieci,pooglądałam wózki i zgłupiałam do reszty

Wzięłam też ulotkę z produktami aventa i też zastanawiałam się jaki laktator wybrać. A kupujecie coś do dezynfekcji butelek? Widziałam takie cuda do mikrofali

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-