BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #694266 przez agamo
hej dziewuchy
ja nie czuje skurczy o brzuch mi nie peczenieje ani nie twardnieje Powiem szczerze ze zawsze mam dosc napiety zwlaszcza po bokach i u dolu ale powyzej pepka tam gdzie macica zawsze miekie! nie wiem ja tego chyba nie czuje albo mam caly czas :P

A mam takie pytanko na jakie laktatory sie decydujecie? o ile sie decydujecie? elektryczne czy manualne? i jakiej firmy?
bo ja myslalam o avencie elektrycznym ale przeczytalam opinie ze za slabo odciagaja. tommee tippee wogole nie polecaja. Medela mini elektryczna mowia ze w cholere glosna a medena swing znow podobno czesci ciezko sie myje No i zglupialam Chcialam juz za jakims sie rozgladac i moze sobie wyaukcjowac na necie jakis tani nowy bo nie chce uzywanego, bo wydaje mi sie za bardzo osobisty sprzet ale zglupialam teraz juz jaki!co polecacie lub nad jakim sie zastanawiacie?

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #694268 przez agamo
Aaaaa no i zapomnialam Izula super fotka z lodami ummmmm no i faktycznie brzuszek zatuszowany :) i z tej fotki hmmm tez nic nie widze :P ale ja to dupa wolowa jestem jesli chodzi o takie rzeczy!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #694280 przez izula
Spokojnie mało kto widzi na tym zdjęciu rączkę i profil maluszka :)))) Co zrobić mały uparciuch i tyle :))Jak każdy facet nie lubi się fotografować ;)

Mi się podobają te butelki ale zastanawiam się pomiędzy tymi a tymi z rurką tommy tippee.

allegro.pl/listing/listing.php?string=tommee+tippee++niebieska

CO do laktatorów to koleżanka miała philipsa avent ale w końcu z niego nie korzysta. I tyle wiem na ten temat.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #694290 przez zuzuzanta
Ja laktatora nie kupuję, przynajmniej na razie. Zobaczę jak z mlekiem wyjdzie, bo ostatnio było do luftu i laktatora użyłam ze dwa razy. Pamiętam, że to był ręczny avent.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #694313 przez papi88
czesc dziewczynki
ja tylko na chwile aby pochwalic sie zakupami posty bede nadrabiac pozniej
takze dzis był zaganiany u mnie dzien bo rano troche pospalismy moj polecial do fryzjera ja w tym czasie zjadlam sniadanie wrocil to pojechalam z nim na jedna robote aby pozniej odrazu na zakupy jechac no bo jak pisałam ruszamy z wyprawka.i powiem wam ze pol dnia chyba siedzielismy w sklepie najpierw poszlismy do jednego i babka tak mnie zamotała sugerowała mi takie rzeczy ze chyba wydałabym kupe kasy na głupoty np mowiła o kombinezonach do wozka tylko jak dla mnie to one sa na pazdziernik takie grube o jakis wałeczka do łóżeczka ceratka do ulewania i duzo innych rzeczach ktore wg mnie mozna sie obyc bez lub zastapic czyms innym wiec w ciagu 5 min byłam juz zdezorientowana i stwierdziłam ze nic nie biore i poszlismy do kolejnego sklepu gdzie młoda pani umiała konkretnie podpowiedziec i powiedziala abym przeczytala jej liste to powie co jest zbedne bo niektore mamy kupuja dla noworodkow np grzechotki i gryzaczki
a wiec przejde do sedna i ja zakupiłam dzis troche rzeczy: posciel do łozeczka kompletna vczyli poszewki,kołdra,poduszka ochraniacz,przescieradlo (baldachimu nie chciałam zreszta pani podpowiedziała ze skoro to chlopiec bedzie to aby zrezygnowac),kocyk,przewijak,skarpeteczki,czapeczki wiazane,pieluszki tetrowe i flanelowe,zestaw do paznokci,aspirator do noska,rozek,szczoteczke do wlosow,podpaski poporodowe,podklady poporodowe,majteczki poporodowe,kocyk i nie pamietam czy cos jeszcze...
mozecie mi podpowiedziec co jest jeszcze niezbedne co powinnam zakupic?

no i sukces dzisiejszego dnia to w koncu się zdecydowaliśmy że synek będzie nazywał się ALANEK (mam nadzieje ze sie nie odwidzi nam) wieć tu prośba do Iwonki o jakiś ładny podpisik :)
a minus że znow nie było kiedy pomalowac pokoju wiec na jutro to zostało

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #694319 przez iwonta_kg
Papi śliczne imię ALAN :) cos wymysle do podpisu pewnie :)

Nie doczytalam sie wanienki. Masz juz kupioną? Chyba jeszcze materac, Platki kosmetyczne, proszki do prania...

Zrob fotki tych rzeczy :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #694326 przez zuzuzanta
Ja już głupieję, pogubiłam się w tym co mam, a co jeszcze muszę dokupić. W przyszłym tygodniu na spokojnie przeglądnę wszystko i zrobię listę zakupów.
Papi dobrze, że wyszłaś z tego pierwszego sklepu. Nie cierpię takich sprzedawców, którzy próbują wcisnąć coś na siłę. A już do nerwicy doprowadzają mnie tacy, którzy uparcie mówią, że np. spodnie świetnie leżą, a ewidentnie widać, że są do du..

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #694330 przez papi88
iwonka wanienke juz mam bo dostalismy materac kupiłam z łozeczkiem odrazu ten kokos-pianka-gryka platki mam proszki bede kupowac no wlasnie tylko jakie?duzo osob kupuje lovele a wy jakie? jeszcze na pewno jakas butelka,smoczek myslalam o tym uspokajajacym ale pani w sklepie powiedziala ze to tylko chwyt marketingowy,ubranka wiekszosc mam na pewno jeszcze sol fizjologiczna spirytus do pepuszka no nie wiem co jeszcze...kosmetyki poleciła mi siostra firmy mustela choc sa drogie a wy co sadzicie?

a jeszcze jak bylismy na tych zakupach przyszła para z miesiecznym noworodkiem widok przesłodki nie moge uwierzyc ze moze nawet za nie całe juz dwa miesiace ja bede miec takiego :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #694331 przez agamo
Papi jeszcze reczniczki z kapturkiem nie wiem czy masz ale dość praktyczne! Do tego ja kupiłam jeszcze takie podklady pod przescieradlo chroniące materac nieprzemakalne! I dodatkowo małemu kupiłam taki spiworek do spania bo na początku nie bede go przykrywac koloderka! No i kupiłam małemu jeszcze termometr taki elektryczny do ucha i czoła bo mam kijowy termometr także przyda sie i nam! I jeszcze jeden dodatek sobie sprawilam Moze wielu osobom nie potrzebny ale kupiłam przescieradlo do wozka z frotki! Bo mam gondolke czarna w środku i chciałam ja jakoś rozjasnic a nie chciałabym kłaść małego bezpośrednio na ten materacyk wiec frotka myśle przyjemniejsza. No ale to juz takie moje dodatki pierdolki! Także nic bez czego sie nie można obejść!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #694335 przez papi88
iwonka fotki porobie jak bede ukladac rzeczy bo moj teraz zaczol malowanie i wszystko pochował.chlop ma albo dosc mojego gderania bo sie wzioł do roboty albo juz zauwazyl ze malo czasu zostało albo liczy na coś wieczorem :laugh:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #694336 przez papi88
agamo reczniczek z kapturkiem dzis kupilam.termometr mam na liscie aby zakupic a wlasnie nie wiem co do wózka bo te spiworki co mi w tym pierwszym sklepie polecała to strasznie grube wiec nie wiem czy sa jakies specjalne komplety do wózka? a przescieradlo dobry pomysl tylko sa takie wymiary jak do wózków?a i do nosidełka cos mi pokazywała jakis specjalny kocyk z wycieciami na pasy ale czy sens to kupowac?

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #694343 przez Villemo
Ja korzystałam z laktatora ręcznego Aventu

allegro.pl/avent-natural-laktator-reczny...cja-i3352255562.html

Podczas nawału pokarmu super zdał egzamin, potem wykorzystały go jeszcze 2 mamuśki i teraz wrócił do mnie. Jak dla mnie nie ma sensu inwestować paru stówek w elektryczny jeśli się nie ma 100% pewności że się będzie karmić albo, że w ogóle dzieciątko będzie chciało z butelki pić odciągnięte mleczko bo jednak smoczek od butelki to nie cycuś choćby nie wiadomo jak producent zapewniał, że kształt smoczka naturalny i nie zaburzający odruchu ssania.

Co do butelki TT to ja miałam taką malutką z rurką odpowietrzającą i wskaźnikiem temperatury

allegro.pl/butelka-150-ml-tommee-tippee-...nik-i3346020663.html

Z kolkami nie było problemu, ładnie jadł z tej buteleczki natomiast z Aventowskiej się na początku krztusił ;/ No i smoczki do butelek z TT zdecydowanie bardziej wytrzymałe, aventowskie się szybciej rozwalały.

11 lata 9 miesiąc temu #694349 przez Villemo
papi88 napisał:

agamo reczniczek z kapturkiem dzis kupilam.termometr mam na liscie aby zakupic a wlasnie nie wiem co do wózka bo te spiworki co mi w tym pierwszym sklepie polecała to strasznie grube wiec nie wiem czy sa jakies specjalne komplety do wózka? a przescieradlo dobry pomysl tylko sa takie wymiary jak do wózków?a i do nosidełka cos mi pokazywała jakis specjalny kocyk z wycieciami na pasy ale czy sens to kupowac?

Papi ja nie korzystałam w ogóle z żadnych specjalnych śpiworków do wózka po prostu mały jeździł i w foteliku i w wózku w kombinezoniku w tym stylu:

allegro.pl/kombinezon-zimowy-dla-chlopca...ale-i3359094108.html

Przykrywałam ciepłym akrylowym kocykiem i zakładałam czy to na nosidełko czy na wózek osłonkę na nóżki od kompletu od wózka.

Za to jak najbardziej jestem za śpiworkami do łóżeczka zamiast kołderki. Po pierwsze bezpieczniejsze bo dzieciątko nie naciągnie sobie go na twarz tak jak może to zrobić z kołderką a po drugie mamy pewność, że dzieciątko się w nocy nie odkopie i nie zmarznie. Klaudiuszek spał w śpiworku do momentu aż nie nauczył się sam wstawać w łóżeczku.

11 lata 9 miesiąc temu #694354 przez akina_zet
Izulka,ładna mamcia z Ciebie :lol:

Iva ten Twój kosz bombowy!

Ja dziś pojeździłam po hurtowniach dla dzieci,pooglądałam wózki i zgłupiałam do reszty :dry: Zazdroszczę wszystkim,co ten zakup mają za soba :ohmy: Idealne do mojego wzrostu jednak są X-landery i Mutsy,tylko ta cena. Mutsy są takie zgrabniutkie,że nie mogłam się od nich odkleić :silly:

Wzięłam też ulotkę z produktami aventa i też zastanawiałam się jaki laktator wybrać. A kupujecie coś do dezynfekcji butelek? Widziałam takie cuda do mikrofali :lol:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #694356 przez agamo
Papi spiworek to ja mam ale raczej do lozeczka i na noc do spania zamiast kolderki, która i tak mam ale nie zamierzam odrazu przykrywac małego kolodra! Spiworki hmm różnie moja znajoma ma dwie cory przy jednej używała tylko spiworkow przy drugiej wogole także to zalerzy od ciebie i tak jak mówię można sie obejść bez!'ja kupiłam jeden zobaczymy jak sie sprawdzi jest od 0-6 mcy i to jest taki spiworek na ramiaczkach bez rekawkow mogę ci jutro linka przesłać jak mniej wiecej to wyglada kupilam bo boje sie na noc małego przykrywac czymś by sie nie przydusil No i pózniej sie nie odkopie! Co do przescieradla do wozka ja na Allegro kupiłam pisze ze uniwersalny rozmiar do wózków bo na gumce.ale jeszcze nie zakladalam bo wózek w pudełkach a przescieradlo w worku do prania.

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka