BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #694358 przez karolcia1919
hejka laleczki ;)

zaczne od jedzenia ...he ...rano drozdzowka i kilo czeresni ;)

powiem wam ze synek zrobil sie taki za czeresniami ze ho ho...kopie po nich jak szalony..przeszlam obojetnie kolo nich w markecie tak szalal ze musialam kupic ;)

bylam na urodzinach u szwagierki...

najadlam sie salatki greckiej mieska i miala pyszne klopsiki z grzybkami;) :-P:-P:-P objadlam sie ze az potem isc nie moglam...

Kornelek uciska mnie na pecherz ...latam co chwile do Wc.

wykapalam sie a maly tak zaczal szalec ze az Moj poczul i widzial jak brzuszek skacze;)

maly dostal dzis kolejne buciko-papcie hehe;)

jutro ide na obiad do tesciowej..;) ma byc cos dobrego;)
juz leze...choc nie zasne...sasiedzi maja libacje...eh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #694359 przez karolcia1919
piszac dalej....

moja 2 szwagierka jest nie caly rok po slubie i niechce miec dzieci...a jak zapytac ja czemu ? bo my mamy zolwie i rybki ;D i duzo pracy juz przy nich jest.nie uwazacie ze 7lat zwiazku i rok po slubie ze jest na nich czas...a oni takie cos?smieszne ale prawdziwe.

11 lata 9 miesiąc temu #694415 przez Alivva
Butelki kupiłam TT antykolkowe z czujnikami ciepła,smoczki wymienne więc zawsze można potem kupic te smoki antykolkowe i uzywac bez tego czujnika... Myślę,że to dobry wybór. Dla Fila miałam butle z Nuka i tez byly ok ;)
Przedtem miałam tez jakis najwyklejszy laktator z apteki,teraz chcę kupic ręczny z TT albo Avent. Nie wiem jeszcze na który sie zdecyduję.Ale kupie jakis na bank,bo jesli miałaby sie powtórzyć u mnie historia z nawalem pokarmu to bez laktatora nie ogarnę a nie mam zamiaru potem latać i na szybcika kupować i przeplacać....

Jestem obżarta,ociężała i zmęczona śmiechem :) To był udany wieczorek z moimi wariatami :)
Kolorowych snów brzuchatki :kiss:

Daga-trzymam kciuki i czekam na relację z wizyty :)

papi-Alanek śliczne imie :) Kuzynka 2 miesiące temu urodziła Alanka-straszny słodziak z niego :)

Karolcia....nooo "pogratulować" szwagierce. Ale ma wytłumaczenie decyzji hahaha rybki i zółwie :P Ja zachodząc w ciążę z Filipem miałam: goldena retrivera,dwa dachowce,papuge i rybki w 120litrowym akwarium :D

11 lata 9 miesiąc temu #694433 przez agamo
Dzien dobry
Ja juz w pracy eh jeszcze gorsza noc niż wczoraj! Niewysypiam sie przez to wczesne wstawanie w sumie spanie miałam dobre szkoda tylko ze trzeba było wstać!

Aaaa Papi przypomniało mi sie jeszcze ze ja kupowalam w aptece juz saszetki z kory dębu na nasiadowki i tantum rosa do podmywania No i dobrze mieć tez w domu czopki :D wiem super to brzmi i całkiem przyjemne zakupy w porównaniu do słodkich bodziakow dla małego ale wyczytałam ze dziewczyny polecają a ze w pl juz mnie nie będzie to kupiłam! rany coraz bliżej do tego porodu! Byłam z mężem przedwczoraj na zakupach bo chciałam kupić torbę do szpitala i powiem wam ze stała ta torba wczoraj i tak patrzyłam na nią i glaskalam sie po brzuchu i smutno mi sie zrobiło ze juz mojego kochanego brzusia nie bede mieć. Wiem głupie myślenie bo przecież maluszek będzie juz z nami i z tego bardzooo sie cieszę ale będzie mi brakować bycia w ciazy! Wczoraj robiliśmy z mężem zakłady kiedy urodze! Hihi ciekawa jestem!

Nefeli jak tam po wizycie?

Madzik a co z tobą jesteś tam? Chyba praca cie pochlonila! :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #694434 przez pyzaura
Papi piekne imie :laugh: moje wymarzone dla chlopca :kiss: uwieelbiam to imie naprawde gratulacje wyboru :laugh:

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #694460 przez akina_zet
Papi znam kilku Alanków,fajne chłopaki ;)

Aguś,za tym brzuchem to chyba większość z nas będzie tęsknić,pomimo całych niedogodności ciążowych ;) Jej,ale Tobie już mało zostało do porodu :)

Iva,z tym nawałem mlecznym,to prawda,że cycki chcą Ci eksplodować? Aż tak to jest bolesne? :dry: Słyszałam na ten temat straszne rzeczy i trochę się tego boję :side:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694463 przez kocham_cie
Dzień dobry brzuchatki:)
Agamo kochana jestem :laugh: dziękuję za pamięć... ccodziennie czytam o czym ciekawym plotkujecie ale jak już mam odpisyać to zasypiam :blush: a weekendy są takie króciutkie... och w piątek o 14 myślałam "wreszcie wolne" a dziś już niedziela i jutro o pracy :dry: z resztą biedaku pewnie dobrze wiesz o czym mówie :S

KAlinka, Nubi i Słonko wszystko pięknie i ładnie ale... czemu żeście zostawiły brzuszki w domciu??? hihi a tak na poważnie, świetnie że udało wam się spotkać i jesteście piękne i takie zgrabne :laugh: a ludzie to nie robili wam zdjęć przypadkiem hihihi zlot ciężarówek... następnym razm bedzie was o dwie więcej więc już wogóle wzbudzicie sensacje :silly:

nefeli kochana jak po wizycie???

natka foty z weselicha poprosimy :lol:

Iva to ciacho... mmmmmmmmmmm... tylko ty mi powiedz... jadasz czasem te swoje pyszności czy tylko nas kusisz??? bo dla mnie jest to niemożliwe że ty masz tylko ok 7+ na plusie a ciągle serwujesz takie rarytasy... choć z drugiej strony ty to masz przecież robaki w dupci i na miejscu nie usiedzisz, jak nie basen to rower więc szybko spalasz :)

Karolcia jeśli chodzi o twoją szwagierkę... ja doscyć długo z mężem starałam się o dziecko. A pytania otoczenia kiedy dziecko... doprowadzały mnie do szału... a jak już byłam sama do płaczu... moją tarczą obronna zawsze była odpowiedz że mam kota, mam czas, brak pieniędzy itp... jesteśmy z mężem razem od 12 lat i 2 po ślubie... mamy po 29 lat... więc dla wszystkich oczywiste było że powinniśmy mieć już dziecko... dla nas też, ale nie szło... a co miałam wszystkim mówić o tym że nie idzie, że nam nie wychodzi.... ??? dlatego ja nie zadaję nikomu takich pyań bo wiem że to może zaboleć... jak będzie to będzie a nawet jeśli nie chcą to ich życie i ich sparawa...

Agamo kosmos z tą częścią ciała kacperka wystającą z twojego brzuszka...u mnie też czuć jakieś kostki jak mały się rozpycha szczególnie na bokach... nie wiem co ale pewno jest to stopka albo łokieć:) a wczoraj Antek wypiął dupcie i ewidentnie mogłam ja wyczuć ręką :lol:

Ufffff ale się rozpisałam... dobra piszę dalej :lol:

Co do laktatorów to położna mojej koleżanki powiedziała żeby się wstrzymać z zakupem do porodu nie wiadomo jak będzie a jak już ktoś chce koniecznie to żeby było on raczej ręczny, bo kobieta wówczas jest w stanie sama ustali siłe i tempo.
Butelki... ja narazie nie kupuję bo chcę karmić piersią i mam nadzieję że nie będzie mi na początku potrzebna :lol: oj naiwna ja prawda???

U mnie dziś tylko 18 stopni i pochmurno a wczoraj tak ładnie świeciło słoneczko i 22 stopnie...

Mam ochotę na pierogi z jagodami które wołają mnie z lodówki...

A właśnie Mery ta twoja ginekolog to troszkę chyba pojechała z tymi kg... ja też dosyć dużo przytyłam i doktorek zasugerował żeby zaczęła troszkę uważać ale to tyle... teraz odmawiam sobie praktycznie wszystkiego co zbędne w mojej diecie a mam wrażenie że kg dalej pną się ku górze... co zrobić... okropnie zadroszczę tym z was które wcinają i nie tyją... :(

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694464 przez kalina
dziendoberek:-)
od wczoraj walcze z migrena. na razie troche przeszlo

karolcia a moze szwagierka ma jakis powod ze nie chca lub nie moga miec dzieci? nie ma co cisnac bo to jest tez pewnie dla niej niezbyt mile jak wszyscy pytaja. u nas tak powyzej roku od slubu caly czas byl temat kiedy dziecko a my wolelismy poczekac az przestana gadac bo nie chcialam dziecka tylko i wylacznie dlatego zeby nie gadali. ja wtedy dzialam na przekor i az sie odechciewa. uspokoilo sie to stwierdzilismy ze najwyzszy czas :-)
mysle ze to jest kazdego indywidualna sprawa i nie ma co sie wtracac

magda zebys wiedziala ze fajnie tak spacerowac z kilkoma brzuszkami:-) a jak bedzie wieksza ilosc to juz bedzie szal:-D

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #694467 przez kocham_cie
IVA zaczynamy 30 tydzień :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694471 przez kalina
aaaa.. nawet nie zauwazylam ze ja juz wkroczylam w 30:-)

co do laktatorow to slyszalam dobre opinie o avencie i medelu. ale recznych.
czyli ze moze nam byc niepotrzebny? kurcze tego nie bralam pod uwage

eh znow bol glowy przybiera na sile. lepiej sprobuje zasnac

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694492 przez Nubi
Dzien dobry,

kocham cie zanim przeczytalam Twoja wypowiedz na temat szwagierki Karo, tak wlasnie pomyslalam... Nie zawsze wychodzi wtedy kiedy by sie chcialo, a jak sie nie chce to wcale nie trzeba sie racjonalnie( moze to zle slowo) tlumaczyc otoczeniu.
Gratuluje ze u Was sie udalo i akurat wrzesniowo ;)

Kalinawspolczuje migreny... Pogoda sprzyja, ja chodze jak cma od wczoraj, dzis chcialam zaliczyc basen ale nie mam sily. Poza tym zrobilam sobie szmponetka szybki kolor i nie chcialam zostawiac za soba smugi w wodzie :side:

Papi zazdroszcz zakupow, lipiec tuz tuz a mi sie wcale nie chce tego wszystkiego organizowac, nie moge sie skupic na spozywczych zakupach majac liste a co dopiero wyprawka, taki ze mnie teraz tuk :huh:

Akina tez slyszalam o nawale niezbyt przyjemne rzeczy, o porodzie tez... Trzeba przetrwac, naszczescie i jedno i drugie nie trwa dlugo, damy rade ;)

Nefeli zdaj no relacje jak sie miewacie po wczorajszej wizycie i czy sie odbyla?

Laktatory a no tak jest cos takiego, jak dobrze ze ja tu jestem... :woohoo:

Zapomnialam sie hmmm pochwalic: moj P. Nie garnie sie do roli duli. Po wizycie w Żeromskim, gdzie pani polozna polecila wziac kogos do pomocy, zadzwomnilam do bratowej, poniewaz sie przyjaznimy zasugerowalam ze moze mi potowarzyszy, no i sie zgodzila nazywajac to zaszczytem :blush:
Jak P powiedzial ze nie chce to ona pierwsza przyszla mi do glowy zwlaszcza ze przechodzila porod 2 x w przeciagu ostatnich 4 lat :)
jestem gotowa rodzic :lol:

Jestem mamAsią

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694497 przez niagara
Dzień dobry Dziewczynki :)
Wrzucam obiecaną fotkę, przepraszam za kiepską jakość, ale mój mąż nie ma zdolności fotograficznych :blink:

Wiem, wyglądam grubo w tej kiecce, ale innej nie mogłam znaleźć, a żal mi było wydać 200zł na być może jeden raz :silly:

Wesele po prostu boskie :laugh: Ubawiłam się jak nigdy :laugh: I usłyszałam więcej komplementów, niż w całym swoim dotychczasowym życiu :laugh: Oczywiście (za przestrogą mamy) miałam na ręce czerwoną bransoletkę, na wypadek gdyby te "komplementy" nie były do końca szczere :blink:

A mój mąż zaliczył totalny zgon :laugh: Tak pijanego to ja go chyba jeszcze nie widziałam :laugh: Ale żeby zasypiać w tańcu :ohmy: :lol: :lol: :lol:
Wczoraj humor mu dopisywał, ale coś czuję, że jak już wstanie to będzie kac gigant :laugh: :laugh: :laugh:

Iwonka ja bardzo chętnie piszę się na spotkanie, tylko dlaczego dopiero w przyszłym roku? :blink:
Izula to super, że Mały zdrowo rośnie :)
Akina jeśli chodzi o dezynfekcję, to nam babka w szkole rodzenia powiedziała, że po prostu wrzątek, i żeby nie kupować nic do sterylizowania, bo szkoda pieniędzy :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #694498 przez iwonta_kg
Hej.

Papi chcialam wrócić do Twoich zakupów. Mówi się że dziś juz sie nie stosuje spirytusu do pepka. Najlepszy jest oktanisept. Ja doświadczenia nie mam ale w szkole rodzenia położne mówiły i potem w szpitalu też. Nawet przestrzegają przed spirytusem. Woda z mydłem i oktanisept.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694504 przez nike84
iwonta_kg napisał:

Hej.

Papi chcialam wrócić do Twoich zakupów. Mówi się że dziś juz sie nie stosuje spirytusu do pepka. Najlepszy jest oktanisept. Ja doświadczenia nie mam ale w szkole rodzenia położne mówiły i potem w szpitalu też. Nawet przestrzegają przed spirytusem. Woda z mydłem i oktanisept.

Dzień dobry wszystkim :) Ja wpadam tylko na chwilkę,żeby przeczytać co tu naskrobałyście, bo później ciężko wszystko nadrobić ;)
Zaraz z mężem do teściów na obiadek jedziemy, no i muszę się teściowej zaprezentować z brzuszkiem bo 2 miesiące jej nie było , a jak wyjeżdżała to w ogóle nic jeszcze po mnie nie było widać :)
A co do pępka to zgadzam się z iwontą, mnie też wszyscy mówią, żeby nie stosować spirytusu bo za bardzo wysusza. Woda z mydłem i octenisept ;)

niagara super sukienka i dodatki. Moim zdaniem idealnie: wygodnie i pięknie. I wcale nie wydaje mi się żebyś grubo wyglądała :) Piękna przyszła mamusia :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #694526 przez zuzuzanta
Wracając do tematu braku dziecka po ślubie, to pomyślcie sobie ile my z mężem nasłuchaliśmy się przez ostatnie 10 lat. Wszyscy tylko chodzili i klepali, że Zuzia nie powinna być jedynaczką, że przecież możemy sobie pozwolić na drugie dziecko. Powiem szczerze, że cholera mnie brała. Ja wcale nie chciałam mieć od razu drugiego ( właściwie do zeszłych wakacji wcale nie chciałam mieć już więcej dzieci). Jak mnie pytali dlaczego nie mamy drugiego dziecka, to najpierw się tłumaczyłam (durna ja), a potem zaczęłam stosować drastyczną odpowiedź "człowiek by chciał, ale nie zawsze się udaje" - tym zdaniem pozamykałam buzie wszystkim.

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka