- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

zaczne od jedzenia ...he ...rano drozdzowka i kilo czeresni

powiem wam ze synek zrobil sie taki za czeresniami ze ho ho...kopie po nich jak szalony..przeszlam obojetnie kolo nich w markecie tak szalal ze musialam kupic

bylam na urodzinach u szwagierki...
najadlam sie salatki greckiej mieska i miala pyszne klopsiki z grzybkami;) :-P:-P:-P objadlam sie ze az potem isc nie moglam...
Kornelek uciska mnie na pecherz ...latam co chwile do Wc.
wykapalam sie a maly tak zaczal szalec ze az Moj poczul i widzial jak brzuszek skacze;)
maly dostal dzis kolejne buciko-papcie hehe;)
jutro ide na obiad do tesciowej..

juz leze...choc nie zasne...sasiedzi maja libacje...eh
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
moja 2 szwagierka jest nie caly rok po slubie i niechce miec dzieci...a jak zapytac ja czemu ? bo my mamy zolwie i rybki ;D i duzo pracy juz przy nich jest.nie uwazacie ze 7lat zwiazku i rok po slubie ze jest na nich czas...a oni takie cos?smieszne ale prawdziwe.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Przedtem miałam tez jakis najwyklejszy laktator z apteki,teraz chcę kupic ręczny z TT albo Avent. Nie wiem jeszcze na który sie zdecyduję.Ale kupie jakis na bank,bo jesli miałaby sie powtórzyć u mnie historia z nawalem pokarmu to bez laktatora nie ogarnę a nie mam zamiaru potem latać i na szybcika kupować i przeplacać....
Jestem obżarta,ociężała i zmęczona śmiechem

Kolorowych snów brzuchatki

Daga-trzymam kciuki i czekam na relację z wizyty

papi-Alanek śliczne imie

Karolcia....nooo "pogratulować" szwagierce. Ale ma wytłumaczenie decyzji hahaha rybki i zółwie

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja juz w pracy eh jeszcze gorsza noc niż wczoraj! Niewysypiam sie przez to wczesne wstawanie w sumie spanie miałam dobre szkoda tylko ze trzeba było wstać!
Aaaa Papi przypomniało mi sie jeszcze ze ja kupowalam w aptece juz saszetki z kory dębu na nasiadowki i tantum rosa do podmywania No i dobrze mieć tez w domu czopki

Nefeli jak tam po wizycie?
Madzik a co z tobą jesteś tam? Chyba praca cie pochlonila!

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Aguś,za tym brzuchem to chyba większość z nas będzie tęsknić,pomimo całych niedogodności ciążowych

Iva,z tym nawałem mlecznym,to prawda,że cycki chcą Ci eksplodować? Aż tak to jest bolesne?

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Agamo kochana jestem

KAlinka, Nubi i Słonko wszystko pięknie i ładnie ale... czemu żeście zostawiły brzuszki w domciu??? hihi a tak na poważnie, świetnie że udało wam się spotkać i jesteście piękne i takie zgrabne

nefeli kochana jak po wizycie???
natka foty z weselicha poprosimy

Iva to ciacho... mmmmmmmmmmm... tylko ty mi powiedz... jadasz czasem te swoje pyszności czy tylko nas kusisz??? bo dla mnie jest to niemożliwe że ty masz tylko ok 7+ na plusie a ciągle serwujesz takie rarytasy... choć z drugiej strony ty to masz przecież robaki w dupci i na miejscu nie usiedzisz, jak nie basen to rower więc szybko spalasz

Karolcia jeśli chodzi o twoją szwagierkę... ja doscyć długo z mężem starałam się o dziecko. A pytania otoczenia kiedy dziecko... doprowadzały mnie do szału... a jak już byłam sama do płaczu... moją tarczą obronna zawsze była odpowiedz że mam kota, mam czas, brak pieniędzy itp... jesteśmy z mężem razem od 12 lat i 2 po ślubie... mamy po 29 lat... więc dla wszystkich oczywiste było że powinniśmy mieć już dziecko... dla nas też, ale nie szło... a co miałam wszystkim mówić o tym że nie idzie, że nam nie wychodzi.... ??? dlatego ja nie zadaję nikomu takich pyań bo wiem że to może zaboleć... jak będzie to będzie a nawet jeśli nie chcą to ich życie i ich sparawa...
Agamo kosmos z tą częścią ciała kacperka wystającą z twojego brzuszka...u mnie też czuć jakieś kostki jak mały się rozpycha szczególnie na bokach... nie wiem co ale pewno jest to stopka albo łokieć

Ufffff ale się rozpisałam... dobra piszę dalej

Co do laktatorów to położna mojej koleżanki powiedziała żeby się wstrzymać z zakupem do porodu nie wiadomo jak będzie a jak już ktoś chce koniecznie to żeby było on raczej ręczny, bo kobieta wówczas jest w stanie sama ustali siłe i tempo.
Butelki... ja narazie nie kupuję bo chcę karmić piersią i mam nadzieję że nie będzie mi na początku potrzebna

U mnie dziś tylko 18 stopni i pochmurno a wczoraj tak ładnie świeciło słoneczko i 22 stopnie...
Mam ochotę na pierogi z jagodami które wołają mnie z lodówki...
A właśnie Mery ta twoja ginekolog to troszkę chyba pojechała z tymi kg... ja też dosyć dużo przytyłam i doktorek zasugerował żeby zaczęła troszkę uważać ale to tyle... teraz odmawiam sobie praktycznie wszystkiego co zbędne w mojej diecie a mam wrażenie że kg dalej pną się ku górze... co zrobić... okropnie zadroszczę tym z was które wcinają i nie tyją...

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
od wczoraj walcze z migrena. na razie troche przeszlo
karolcia a moze szwagierka ma jakis powod ze nie chca lub nie moga miec dzieci? nie ma co cisnac bo to jest tez pewnie dla niej niezbyt mile jak wszyscy pytaja. u nas tak powyzej roku od slubu caly czas byl temat kiedy dziecko a my wolelismy poczekac az przestana gadac bo nie chcialam dziecka tylko i wylacznie dlatego zeby nie gadali. ja wtedy dzialam na przekor i az sie odechciewa. uspokoilo sie to stwierdzilismy ze najwyzszy czas

mysle ze to jest kazdego indywidualna sprawa i nie ma co sie wtracac
magda zebys wiedziala ze fajnie tak spacerowac z kilkoma brzuszkami:-) a jak bedzie wieksza ilosc to juz bedzie szal:-D
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
co do laktatorow to slyszalam dobre opinie o avencie i medelu. ale recznych.
czyli ze moze nam byc niepotrzebny? kurcze tego nie bralam pod uwage
eh znow bol glowy przybiera na sile. lepiej sprobuje zasnac
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
kocham cie zanim przeczytalam Twoja wypowiedz na temat szwagierki Karo, tak wlasnie pomyslalam... Nie zawsze wychodzi wtedy kiedy by sie chcialo, a jak sie nie chce to wcale nie trzeba sie racjonalnie( moze to zle slowo) tlumaczyc otoczeniu.
Gratuluje ze u Was sie udalo i akurat wrzesniowo

Kalinawspolczuje migreny... Pogoda sprzyja, ja chodze jak cma od wczoraj, dzis chcialam zaliczyc basen ale nie mam sily. Poza tym zrobilam sobie szmponetka szybki kolor i nie chcialam zostawiac za soba smugi w wodzie

Papi zazdroszcz zakupow, lipiec tuz tuz a mi sie wcale nie chce tego wszystkiego organizowac, nie moge sie skupic na spozywczych zakupach majac liste a co dopiero wyprawka, taki ze mnie teraz tuk

Akina tez slyszalam o nawale niezbyt przyjemne rzeczy, o porodzie tez... Trzeba przetrwac, naszczescie i jedno i drugie nie trwa dlugo, damy rade

Nefeli zdaj no relacje jak sie miewacie po wczorajszej wizycie i czy sie odbyla?
Laktatory a no tak jest cos takiego, jak dobrze ze ja tu jestem...

Zapomnialam sie hmmm pochwalic: moj P. Nie garnie sie do roli duli. Po wizycie w Żeromskim, gdzie pani polozna polecila wziac kogos do pomocy, zadzwomnilam do bratowej, poniewaz sie przyjaznimy zasugerowalam ze moze mi potowarzyszy, no i sie zgodzila nazywajac to zaszczytem

Jak P powiedzial ze nie chce to ona pierwsza przyszla mi do glowy zwlaszcza ze przechodzila porod 2 x w przeciagu ostatnich 4 lat

jestem gotowa rodzic

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Wrzucam obiecaną fotkę, przepraszam za kiepską jakość, ale mój mąż nie ma zdolności fotograficznych

Wiem, wyglądam grubo w tej kiecce, ale innej nie mogłam znaleźć, a żal mi było wydać 200zł na być może jeden raz

Wesele po prostu boskie

A mój mąż zaliczył totalny zgon

Wczoraj humor mu dopisywał, ale coś czuję, że jak już wstanie to będzie kac gigant

Iwonka ja bardzo chętnie piszę się na spotkanie, tylko dlaczego dopiero w przyszłym roku?

Izula to super, że Mały zdrowo rośnie

Akina jeśli chodzi o dezynfekcję, to nam babka w szkole rodzenia powiedziała, że po prostu wrzątek, i żeby nie kupować nic do sterylizowania, bo szkoda pieniędzy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Papi chcialam wrócić do Twoich zakupów. Mówi się że dziś juz sie nie stosuje spirytusu do pepka. Najlepszy jest oktanisept. Ja doświadczenia nie mam ale w szkole rodzenia położne mówiły i potem w szpitalu też. Nawet przestrzegają przed spirytusem. Woda z mydłem i oktanisept.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Hej.
Papi chcialam wrócić do Twoich zakupów. Mówi się że dziś juz sie nie stosuje spirytusu do pepka. Najlepszy jest oktanisept. Ja doświadczenia nie mam ale w szkole rodzenia położne mówiły i potem w szpitalu też. Nawet przestrzegają przed spirytusem. Woda z mydłem i oktanisept.
Dzień dobry wszystkim

Zaraz z mężem do teściów na obiadek jedziemy, no i muszę się teściowej zaprezentować z brzuszkiem bo 2 miesiące jej nie było , a jak wyjeżdżała to w ogóle nic jeszcze po mnie nie było widać

A co do pępka to zgadzam się z iwontą, mnie też wszyscy mówią, żeby nie stosować spirytusu bo za bardzo wysusza. Woda z mydłem i octenisept

niagara super sukienka i dodatki. Moim zdaniem idealnie: wygodnie i pięknie. I wcale nie wydaje mi się żebyś grubo wyglądała

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-