BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #694947 przez niagara
Dziewczynki dziękuję za wszystkie komplementy :blush: Bardzo mi miło :blush:

kocham_cie napisał:

Natka wyglądałaś bosko...sukienka naprawdę świetna aż sama się zastanawiam nad jej zakupem :lol:
Kochana czy ty przypadkiem nie wstawiałaś kiedyś foty czarnego wozka na białym stelażu??? bo dziś widziałam na ulicy takie zostawienie i strasznie mi się podobało... co to był za wózek???

To był Tutek Grander, na którego zresztą strasznie się napaliłam, bo tak mi się podobał, a jak obejrzeliśmy go w sklepie to okazał się być tak badziewny, że chyba za darmo bym go nie wzięła :blink:
Iva gratulacje dla synia :)

Uciekam spać, jestem wykończona po tych wczorajszo- dzisiejszych hulankach :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #694985 przez karolcia1919
dzien dobry ;)

trzeba wstac do pracy jeny ...3dni..potem 4dni wolnego ;)

he nie moge sie doczekac wyplaty 10-stego by poszalec w sklepie i kupic cos malemu ;)

maly sie pcha z rana ;)
5mam wizyte jestem ciekawa czy dostane skierowanie na usg i co ile teraz bede miec wizyte.

11 lata 9 miesiąc temu #694987 przez karolcia1919
tak wg mamy juz lipiec jak ten czas szybko leci ze szok...

jeszcze dwa miesiace a we werzesniu niech sie dzieje Wola Boska hehe ;D

11 lata 9 miesiąc temu #694994 przez izula
Cześć dziewczynki :)

ja oczywiście już od 6 nie śpię :) Mały szaleje w brzuchu a ja się nudzę jak mops.

Kupiłam pakiet pana Zawitkowskiego i czytam ale w pozycji bocznej to i to jest utrudnione :)
Pakiet czyli cz 1 i 3. Ale jeszcze się chyba skuszę na książkę pierwszy rok życia dziecka.

Wczoraj zrobiliśmy miejsce w garderobie i odstąpiliśmy Małemu część naszej pokaźnej szafy ale powiem wam, że mam wrażenie jak dokupię jeszcze resztę to i tak będzie mało.

Co do kosmetyków to wczoraj chyba 2 godz siedziałam i czytałam jeszcze raz co sroka pisze.
NO więc podsumowując to najlepsze są z Hippa i Beabydream z Rossmana. Co do chusteczek nawilżających to poleca te z Netto ino nie dopatrzyłam jakie to są w końcu.
A krem do pupy i tu się zdziwiłam też jest lepszy Hipp i Beabydream niż sudocrem taki sławny ewentualnie na okazyjne odparzenia do zadań specjalnych TORMENTALUM.
A u pana Zawitkowskiego wyczytałam, że kikut pępuszka już nie smaruje się spirytusem tylko warto kupić maść o nazwie Octenisept do pępuszka i zwykłą wodą i namoczonym gazikiem.

Choć powiem wam, że z kolei Nivea ma najładniejsze opakowania a J&J najładniej pachnie :))))

Dziewczynki mam chyba z 3 komplety pościeli i 4 prześcieradełka myślicie, że to starczy? Mama mówi, że musi być dużo, bo dzieciom często się na pościel coś uleje. Oczywiście wciąż szukam takiej b. ładnej jak przyjdą goście hhahha. Tą co mam to mam całą z ikei.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #695009 przez nike84
Witam dziewczynki :)
Zapowiada się dziś piękny dzień bo od 5 rano słoneczko mocno świeci.
Ja dziś z nerwów praktycznie całą noc miałam nieprzespaną :( A wszystko przez wczorajszą wizytę u teściów. Otóż mieliśmy od nich dostać (jako zaległy prezent ślubny) kasę na mebelki dla małego. Więc myśleliśmy, że ten wydatek nam odpadnie i skupiliśmy się na reszcie zakupów. A tu wczoraj się dowiadujemy, że jednak nie dostaniemy tych pieniędzy. Tak po prostu. A my wszystkie swoje pieniądze odłożone, wydaliśmy na ślub, bo liczyliśmy właśnie na tą pomoc od nich, bo cały czas nam je obiecywali :/ potem jeszcze teść mi powiedział, że przecież nie potrzebujemy przewijaka, bo kiedyś takich rzeczy nie było i sobie ludzie radzili, a wózek możemy kupić dopiero w październiku, listopadzie, bo wcześniej nie będzie nam przecież potrzebny. No i po co mam kupować nowe koszule nocne do szpitala, jak mogę sobie wziąć swoje piżamy, które używałam do tej pory! A na koniec tego wszystkiego, co mnie najbardziej wkur...zdenerwowało, to kazał sobie zamówić na allegro drapak dla kota za 500zł :angry: No myślałam, że mnie rozniesie z nerwów!!!

Przepraszam, że tak się tu żalę, ale nawet nie miałam się komu wygadać i zrzucić z siebie tej złości...Mąż już jest wystarczająco zły od wczoraj...
Ehhh szkoda słow :(

11 lata 9 miesiąc temu #695058 przez nefeli
Witam Kochane Mamusie,dziekuje za trzymanie kciukow a ja obiecuje nogi mocno zaciskac :silly:
Iva wierze w Twoje zdolnosci kulinarne ,ja jesli chodzi o pieczenie to jakos nigdy zebrac sie nie moge,chyba to nie moja dziedzina :( Wiec na pewno bedziemy w nastepnym roku pily kawke i jadly jakies ciacho,chodzby kupne,nie jestem wcale wymagajaca byle w milym towarzystwie :kiss: a nasze ksiezniczki sie pobawia :)
Nike olej to,wiem wiem latwo mowic,jak juz pisalam ja mam spotkanie ze swoja na dniach,dodam nie wie nic o ciazy,oj beda krzywo patrzec,komentowac a od plot z miesiac nie zasne :angry: ale coz takie uroki tesciow zatrzymanych w epoce Flinstonow jak to ja mowie. Nike jak urodzil sie moj syn to tesc umial przyjsc i tylko gderac ze wozek to zimowy ha ha ha ,bo mial masywne kola,lozeczko tez cos mu nie lezalo,oczywiscie nigdy nie rozumial dlaczego musi moj syn miec zabawki z atestem i odpowiednie do wieku,jego zdaniem gigantyczna plastikowa wywrotka jest super,a moj 5 letni syn jak ja zobaczyl to nie wiedzial co on niby ma z nia robic,bo dodam ze zawsze prezent kupowal odpowiedni do wieku syna,gre dla 4 latka w wieku 7lat :angry: ,moglabym tu wymieniac wszystkie debilne prezenty.
Oprocz tego wpadali zawsze bez zapowiedzi i siedzieli ile wlezie,ja padnieta,dziecko mialo swoj program karmienia,kapieli,spania dzieki czemu czulo sie bezpieczne i bylo spokojne,a oni na to ze to nie robot....aaaaaaaaaaaa,no po prostu bezmozgowe Flinstony :woohoo:
Milego dnia mamusie i brzusie :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #695066 przez agamo
Dzien doberek

Daga jak sie ciesze ze odpisalas! No I najwazniejsze ze malenka rosnie I wszystko z nia ok tylko ta upierdliwa szyjka nie chce dać spokoju! Tygodnie szybko lecą wiec oby i do września wytrzymała a potem moze sie bujac głupia szyjka! No i dlugonoga piękność ci rośnie hihi fajnie Juz sobie wyobrażam dlugonoga blondyneczke z niebieskimi oczkami! Heheh wiem wiem do tego jeszcze dluuuga droga ale tak jakoś ciazowa wyobraźnia mi zadziałała! :D

Cos jeszcze miałam pisać ale zapomnialam

Aha Monia niestety nie pomogę nie mam nic takiego:( ja natomiast jak rano wstaje mam popuchniete stopy i palce u rak i po jakiejś godzinie przechodzi! Ale myśle Monia zapytaj Moze lekarza!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #695070 przez Monika23083
Dzień dobry!!

Obudziłam się dzisiaj bez plamek na nogach, ale mimo wszystko muszę zapytać jednak lekarza co to jest - a wizyta dopiero 22 lipca :(

Dziewczyny, a jak u Was z ruchami? Bo ja już zgłupiałam. Do tej pory Jaś dość mocno dawał o sobie znać rano i wieczorkiem, nawet było te ruchy widać przy ułożeniu na boku. Wczoraj zdałąm sobie sprawę, że ostatnio to chyba w piątek wieczorem się tak poruszał. Od tej pory czuję go jak dotknę ręką, ale żeby tak sam od siebie to nie bardzo. No i zmartwio mnie to, że wgazecie napisali że jeśli ruchy są osłbione lub ich brak to trzeba do szpitala. JUż sama nie wiem, lekarz na urlopie..Czy u Was te ruchy to są już takie stałe, czy też jest fala aktywności a potem spokój i cisza. Dobrze, że w ogóle go czuję troszkę, bo już bym zwariowała. I nie wiem, czy jechac do innego lekarza na usg, bo w szpitalu to mnie zostawią na min 3 dni.

nike
no masakra z tymi teśćiami. Najgorsze jak ktoś Ci coś obieca, a potem jednak stwierdzi, że nie da rady. I te rady, że 30 lat temu to było sio i tamto. Z tymi piżamami i wózkiem to już w ogóle przesadzili. Nie denerwuj się kochana, na przyszłość już wiesz że nie ma na co liczyć z ich strony, nawet jeśli coś obiecują. U mnie podobnie, teściowa na skypie to mówi że to że tamto się przyda, ale jak wpada raz w miesiącu to nawet skarpetek nie przywiezie... a gdzie tu inne rzeczy. Łóżeczko miałą przywieźć z Austrii, ale w końcu jak widać sama musiałam kupić..ta to już jest, najlepiej liczyć na siebie.

izula dzięki za info o tej maści do pępuszka, włąśnie się zastanawiałam co kupić. A teściowa mi też mówiłą o spirytusie :laugh:

nefeli
jak dobrze, że dzieciątko zdrowo rośnie, odpoczywaj Kochana, już mamy bliżej niż dalej:)

Miłęgo, słonecznego dnia!!

11 lata 9 miesiąc temu #695076 przez Monika23083
Jedno co mnie zmartwiło jeszcze poza ruchami, to fakt, że we wrześniu przyjeżdża teściowa na jakieś 2 tygodnie z mężem i do tego brat Piotrka z żoną. No i wszyscy będą mieszkać u Piotrka jak zawsze. Nie wiem jak ja to zniosę, jeśli akurat urodzę i będę musiałą z Jasiem wrócić do domu...tyle ludzi, jeszcze więcej rad...już mam gula na samą myśl..

11 lata 9 miesiąc temu #695106 przez mery75
Witam wszystkie koleżanki ojej ale czytania miałam :unsure:
Nefeli ale fajnie że wszystko w porządku no i dzieciątko też chyba dobrze ułożone :blink:
Nike ale numer Wam teście wywinęli najgorsze że obiecali i po co to du... zawracać eh ludzie :angry:
Co do mojej wagi to od dziś przechodzę na chlebek razowy ale wszyscy mi mówią żebym olała diety i jadła co dziecko potrzebuje w sobote obiecałam sobie że przystopuje z rarytasami to się potem martwiłam bo Jula była taka spokojna że już dawno tak niebyło wkurzyłam się i wczoraj nadrobiłam 1kg czereśni zjadłam i mała od razu zaczęła wariować :lol:
Co do zakupów to jak was czytam to aż się boje zacząć kupować tyle tego pozdrawiam i zdrówka życze

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695109 przez mery75
Monika też jestem przerażona tą wymianą rur kanalizacyjnych na ciepłą wode dzisiaj właśnie zaczepiłam robotników żeby jak najszybciej do mnie weszli bo nic niemogę przygotować dla małej żeby tym pyłem z remontu się nieupieprzyło :unsure:
Monika co do ruchów to mi się ogólnie wydaje że to zależy też od pogody ostatnio Julcia szalała potem w sobote jak pisałam mało co wczoraj super no i tak sobie tłumacze że albo od jedzenia mojego albo pogody niby piszą że co 8 godzin powinny być ruchy około 10 na godzine ale chyba mało która przechodzi ciąże książkowo :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #695113 przez karolcia1919
dziewczyny a mi każdy mówi gdzie Ty masz to dziecko masz taki mały brzuszek..:(

jak dotychczas wszystkie wyniki były ok..chyba gdyby było coś nie tak lekarz by mi powiedział co???

to ze mam mały brzuch tak jakbym się np najadła i by mnie wydeło... chyba nie oznacza ze coś z dzieckiem nie tak??już sama nie wiem a wizyta w Piątek.

11 lata 9 miesiąc temu #695119 przez karolcia1919
Mery- u mnie tez zmieniają rury na ciepła wodę ale tez jeszcze nie weszli i pewnie wejdą jak będę miała rodzić.

co do ruchów mały szalał wieczorem aż brzuch było widać a wczoraj był spokojny a dziś rano tylko się dwa razy poruszył.

11 lata 9 miesiąc temu #695120 przez mery75
Karolciu ja już tych ludzi nie słucham mnie niektórzy mówią że już chyba niedługo rodzę bo taki duży brzuch z kolei moja koleżanka która rodziła w lutym mówiła że taki brzuch jak ja to ona miała w 4 miesiącu a córki wcale kolosa nieurodziła także najlepiej nie słuchać skoro z dzieckiem jest ok choć jak tu czytam to moja Jula malutka jest a usg mam 23.07 :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #695126 przez karolcia1919
nie potrafię się nie martwic oby wszystko było ok :( bo nie wiem co zrobię:(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka