BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #695130 przez mery75
Alivva co do zasiłku to ja na zwolnieniu jestem od 8 tygodnia ciąży pierwsze 33 dni wypłacił pracodawca a teraz cały czas wypłaca mi zus i jak do nich dzwoniłam to okazało się że oni mają 30 dni na wypłatę zasiłku od daty dostarczenia do nich zwolnienia i ja tak mam a ostatnio to się nawet spóźnili i teraz woże zwolnienia sama bo mój pracodawco wysyłał pocztą i prawie tydzień później dochodziło do zus-u a ja się wściekałam bo czekałam za kasą :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #695131 przez mery75
karolcia1919 napisał:

nie potrafię się nie martwic oby wszystko było ok :( bo nie wiem co zrobię:(

Ja też się zamartwiam jak nie jest tak jak powinno bo człowiek głupieje ale pociesze cię że u Ciebie siara już jest a u mnie jeszcze nie :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #695134 przez karolcia1919
no tak niby ok wszystko jest ale człowiek się martwi jak nie brakiem ruchow czy siara to brzuchem i tak wkoło.

11 lata 9 miesiąc temu #695136 przez mery75
karolcia1919 napisał:

no tak niby ok wszystko jest ale człowiek się martwi jak nie brakiem ruchow czy siara to brzuchem i tak wkoło.

No też o to chodzi ja podziwiam kobitki które tak lekko przechodzą ciąże typu co ma być to będzie najlepiej się nieprzejmować no niestety ja tak nieumiem może to dziwne ale wole zawsze kontrolować wszystko

11 lata 9 miesiąc temu #695137 przez karolcia1919
mery75 napisał:

karolcia1919 napisał:

No też o to chodzi ja podziwiam kobitki które tak lekko przechodzą ciąże typu co ma być to będzie najlepiej się nieprzejmować no niestety ja tak nieumiem może to dziwne ale wole zawsze kontrolować wszystko

no ja mam tak samo ....dokładnie Mery.
poczekam do piątku i się okaże

11 lata 9 miesiąc temu #695139 przez mery75
Karolcia najlepiej zaczekać i powiedzieć lekarzowi co cię niepokoi ja na ten tydzień mam 100 w pasie i też mi się wydaje że ten brzuszek wcale nie jest duży ale zytałam że dopiero teraz dziecko zacznie szybciej przybierać na wadze to i pewnie brzuch zacznie szybciej rosnąć :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #695146 przez karolcia1919
ja na poczatku schudlam 8 kg a przytyłam 3 wiec wg nie jestem na plusie..no ale siatra mi leci mały uciska na pecherz kopie wiec chyba wszystko jest ok.

11 lata 9 miesiąc temu #695151 przez zuzuzanta
Oj kobitki, ale sobie filmy wkręcacie. A tak nie wolno. Przecież jesteście pod stałą kontrolą lekarzy więc skoro oni mówią, że z dzieciaczkami ok, to znaczy że ok. I proszę mi się tu więcej nie zamartwiać, bo i tak nic to nie da, a tylko szkodzi Wam i dzieciom.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #695153 przez mery75
karolcia1919 napisał:

ja na poczatku schudlam 8 kg a przytyłam 3 wiec wg nie jestem na plusie..no ale siatra mi leci mały uciska na pecherz kopie wiec chyba wszystko jest ok.

No i zobacz jaka różnica międzynami a ten sam tydzień ja przytyłam 14 kilo ważyłam 53 a teraz 67 kg. i u mnie siara nieleci a u ciebie tak także każda z nas jest inna :blink: najważniejsze że dizeci się ruszają a to że się martwimy to uważam że żaden wstyd :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #695179 przez zuzuzanta
Ja nie mówię Mery, że to wstyd, tylko patrząc z własnej perspektywy, to wiem, że gdybym zaczęła się martwić, to wylądowałabym za torami. Dlatego odsuwam od siebie wszystkie złe myśli na temat ciąży (szczególnie, że w 19 tygodniu z badań wyszły mi takie okropności, o których nie chcę pisać i żyłam przez kilka dni w ogromnym stresie. Na szczęście wyniki okazały się fałszywe). Dlatego teraz podchodzę w ten sposób do ciąży.

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #695181 przez iwonta_kg
Dobry :kiss:

Iva dostałaś kasę? ja też czekam na przelew i jeszcze nie dostałam :angry:

Karolcia jasne że zrobię tylko dzisiaj mam wizytę i nie bardzo będę miała czas. Zaraz idę się szykować.

Fajnie że Piotr i Roksana wygrali Bitwę o dom :) Ciekawe na jakich zasadach reszta finalistów dostanie swoje chaty.

Nefeli kurczę nie dobrze że szyjka Ci się skraca... :dry: Ale napewno wszystko będzie dobrze :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #695193 przez paulinka.k22
Hej :)

Iwonka powodzenia na wizycie i dzięki za porady odnośnie pościeli :) A jaki rozmiar Ci przysłali, że okazała się za duża? Jaki rozmiar pościeli do łóżeczka w ogóle kupujecie? Bo ja myślę kupić 120x90 ;) czy kupić większą :unsure: :silly: Doradźcie coś :laugh:

Miłego dnia!

11 lata 9 miesiąc temu #695207 przez mery75
zuzuzanta napisał:

Ja nie mówię Mery, że to wstyd, tylko patrząc z własnej perspektywy, to wiem, że gdybym zaczęła się martwić, to wylądowałabym za torami. Dlatego odsuwam od siebie wszystkie złe myśli na temat ciąży (szczególnie, że w 19 tygodniu z badań wyszły mi takie okropności, o których nie chcę pisać i żyłam przez kilka dni w ogromnym stresie. Na szczęście wyniki okazały się fałszywe). Dlatego teraz podchodzę w ten sposób do ciąży.

Zuzanta wyszło małe nieporozumienie bo ten post któey pisałam że nie wstyd się martwić pisałam jak już twój wszedł i dlatego wyszło to tak jakbym odpowiedziała na Twój post a przy okazji się jeszcze Ciebie czepiała także tak niebyło i wolałam to sprostować :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #695216 przez zuzuzanta
Ok:)

Kasia

11 lata 9 miesiąc temu #695217 przez mery75
Pauinka z zawodu jestem krawcową i o ile mogłabym doradzić to ja kupię większą pościel troszkę dlatego że w praniu materiały się zbiegają niby pisze że 100% czegoś tam i się nie kurczy ale trzeba wziąść poprawke na metki i z własnego doświadczenia wiem że lepiej kupić troszkę większą pośiel tymbardziej że wydaje mi się że dziecku częściej się pierze i oby się nieokazała za mała po którymś razie

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka