BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695712 przez iwonta_kg
Hej dziewczyny. Wróciłam z wizyty! Kacperek waży 1732 gramy :laugh: Jest ułożony pupką do dołu, główkę ma po prawej stronie a nóżki po lewej (która jest już chyba zmaltretowana na maksa od środka :laugh: ). Żadnej fotki niestety nie udało się zrobić bo mały się zasłonił i wypiął dupką :laugh: Ale widziałam kręgosłup, nerki i żołądek aż przez sekundę :laugh: no i serduszko :) Badał mnie ginekologicznie, szyjka się nie skraca, wszystko jest ładnie pozamykane.
Po wizycie pojechaliśmy do centrum handlowego no i Iwonka zaczęła szaleć między jedną wyprzedażą a drugą :laugh: :laugh: :laugh: Zobaczcie:
Byłoby tego więcej gdyby mąż mnie ze sklepów nie wyciągał :silly:
Następna wizyta za 3 tygodnie!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #695723 przez agamo
Nefeli będzie dobrze! A co do mat edukacyjnych tez mi sie podobają ale tez wydaje mi sie wydatek dość duży za rzecz niekoniecznie potrzebna! Tyle ze znajome w pracy chcą mi cos kupić na odchodne powiedziałam ze wszystko mam wiec kazaly mi przemyśleć i im powiedzieć co chce wiec chyba sobie ta mate zazycze :D co do butelek racja choć ja juz i tak kupiłam bo w sumie i na jakieś cherbatki sie przyda a i były za śmieszna cenę wiec jak chciałabym pózniej kupić na szybkiego to trzy razy tyle musiałabym dać.

Vilemo ja kupiłam termometr Brauna opinie ma bardzo dobre i u nas w przychodni i szpitalach ich używają No i testowalam na coreczkach znajomych i myśle ze dobrze mierzy! Fakt kosztuje sporo ale akurat uzbieralam punktów w Tesco dość sporo wiec można powiedzieć ze mam go zadarmo :D

Akina wózek mam Red kite Zebu ale to juz niestety tylko w uk :/ wiec raczej na nic to info ci sie nie zda.

Iva brzmisz jak prawdziwa specjalista od wózków Jeden wózek a tyle nazw ze ja chyba w życiu bym nie spamietala! :p

Co do porodu śmieszne bo panicznie sie go bałam przed zajsciem w ciążę a od kiedy zaszlam jakoś mi przeszło No cóż zmartwienia mi w niczym nie pomogą! Wszystkie dają radę to i ja dam! Pewnie stres przyjdzie jak do szpitala bede jechać ale póki co nastawienie pozytywne! Zazdroszczę mamuskom cc dlatego ze nie musza czekać na "czy to juz? A Moze jutro?" albo "czemu jeszcze nic?" tylko wiedza ze w dany dzien o danej godzinie bedą mieć swoje skarby u boku!i tego wam zazdroszczę! Mnie do terminu zostało 56 dni Masakra!! juz sama nie wiem czy za szybko czy Moze i tak lepiej! Za niedługo juz wszystkie będziemy myślami na porodowce!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #695729 przez Alivva
Natalia,Iwonka-dobre wieści,dobre :)
A Wasze dzieci to sie chyba umówiły z ta waga hm?? :)
Aga-nie specjalistka,po prostu ten zestaw co mam nie ma modelu bo wszystko się dobiera i kupuje wedle gustu i upodobania :) A i miałam juz go do młodego ;) Się pamieta to co sie podoba ;)

11 lata 9 miesiąc temu #695730 przez agamo
Dziewczyny super ze na wizytach wszystko wporzadku I jak ladnie wagowo podobnie do siebie idziecie! No I Iwonka sliczne ciuszki! Ja juz nawet na polki z ciuszkami nie zagladam bo maz by mnie chyba zjadł! Dobra ja juz w łóżku czas do spania jutro znów do zakichanej roboty! :(

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #695734 przez iwonta_kg
Teraz dopiero zobaczyłam posta Natalii!! Faktycznie waga ta sama i termin prawie też :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: SUper :lol: czekamy na fotki!!! :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #695746 przez akina_zet
Natka,Iwonka ekstra,że po wizytach ok,rosną te wasze dzieciaczki :)

Natka już na sierpień? łaaał :)

Dzięki za info na temat wózków :)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695764 przez MyMelange
Witajcie mamusie :)

czytam Was na biezaco, ale jakos nie mam weny tworczej....

Ciesze sie, ze na wizytach wszystko super. Cudowne wiesci !!!!! My dopiero w poniedzialek idziemy.

Akina ja tez mam wozek Tako Captiva, z tym ze model Mohican :) Super mi sie nim smiga :)

Caluje Was!!!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #695768 przez niagara
Dokładnie 1723 gramy szczęścia :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #695775 przez izula
Natka i iwonka super gratulacje, że dzidziusie takie duże i co najważniejsze wszystko jest w pożądku.

A ja dziś znowu zaszalałam na allegro. Idąc za radą Sroczki kupiłam kosmetyki dla Maleństwa z Hippa. Dostałam zwrot z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu i nie mogłam się powstrzymać. Wiem, że drogie może te rzeczy ale na początek mogę sobie pozwolić a potem zobaczymy. Pewnie będę korzystać z rossmanowskich albo dalej zamawiać przez allegro.

Wklejam linki, żebyście mogły się ze mnie pośmiać jak cały dzień robiłam dyplom z kosmetologii hahah

allegro.pl/hipp-pudelko-chusteczki-nawil...pak-i3312562070.html
na tym pudełku najbardziej mi zależało

allegro.pl/hipp-krem-pielegnacyjny-do-tw...iec-i3337647337.html

allegro.pl/hipp-oliwka-pielegnacyjna-200...iec-i3345703166.html

allegro.pl/hipp-krem-przeciw-odparzeniom...iec-i3355017258.html

allegro.pl/hipp-zel-i-szampon-2w1-z-dozo...mcy-i3356976963.html

buziole :)))

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #695844 przez iwonta_kg
Natalka Lencia ma śliczną buzkę :) zazdroszczę fotki bo mój synek jest strasznie wstydliwy... Ale najważniejsze ze jest wszystko dobrze :)

Gin mnie troche uspokoił dziś bo zastanawiałam sie kiedy mąż bedzie mógł zobaczyc Kacperka. Myslalam ze dopiero jak Mały bedzie ze mną jak znieczulenie minie a tu sie okazuje ze mąż będzie mógł być caly czas obok niego na sali gdzie są noworodki! I dowiedziałam sie tez ze dostane skierowanie na ostatniej wizycie czyli 12 sierpnia do szpitala. Bede musiala przyjechać w niedziele 25.08 do szpitala i w poniedzialek 26.08 rano cesarka. Boshe jak mnie to stresuje!!!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695851 przez niagara
Iwonka a ja Ci zazdroszczę, że masz wszystko tak dokładnie zaplanowane i możesz się przygotować:) A ja nie znam dnia, ani godziny :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695883 przez Alivva
Iwonka....slodkie ciuszki,
Natalia....przeslodka buziulka :-)

A ja wymoczona w wannie,wydepilowana,nabalsamowana,zrelaksowana ide sie polozyc. Moze dla odmiany szybciej zasne???
Nawet pazury pomalowalam :D
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695884 przez Alivva
Ja prędzej dzis zaczadzę sama siebie niz zasnę.....
O rany,jakie ja mam dziś wzdęcia i nie wiem po czym :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695889 przez akina_zet
Iva z pazurami uderzyłaś w lato,chyba też sobie takie wyczaruję :lol:

Natka mała przesłodka,a jaki ma zgrabny nosek :)

Spokojnej nocy życzę wszystkim :blink:

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #695891 przez iwonta_kg
Druga godzina! Kolejna bezsenna noc! Jak mnie to wkurza :angry: tak sie kręciłam wierciłam do lazienki co chwile chodziłam że męża obudziłam i teraz on próbuje sie zmulić przed laptopem a ja przed telefonem...

Iva kolorki zabójcze :lol: ja w tym roku uparłam się na pomarańczowy i tylko domalowuję co jakis czas ;)

Natalka tu chyba żadna nie zna dnia ani godziny ;) nie jesteś sama więc spokojnie :) uwierz że wolałabym czekać na skurcze i rodzić naturalnie ale nie mogę. Może gdyby minęło wiecej czasu od tamtej cesarki to bym mogła próbować siłami natury ale tak to ni dy rydy :(

Zaczęłam 32 tydzień! Juuuupppppiiii :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka