- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ale piekne sloneczko

natalia iwonka jakie duze te wasze szkraby.. sliczna buzka lenki:)
serek fajnie ze juz jestes bo czasem jak pustki to ciebie poczytac mozna jak sie rozpiszesz

a ja wozek zastanawiam sie albo jak natalia albo ostatnio wypatrzylam w sklepie i sie zakochalam w szarym www.mamaija.pl/jedo-fyn-4ds-wozek-glebok...ja-2013-r,d3310.html
teraz czekam na winde i bede decydowac
paulinka jaki fajny zgrabny brzusio
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Paulinka ślicznie wyglądasz

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kalina tez kiedyś patrzyłam na te wózki Jedo i też mi się podobają szare, za to mojemu mężowi nie...

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
iwonka podoba mi sie najbardziej ten z samochodzikiem ładny jest ten roznokolorowy i ten w serduszku tylko mam prosbe jakbys teraz podala mi link do tego z samochodem a w wolnej chwili przerobila to z serduszkiem aby nie było rozowe tylko jakis chlopiecy kolor

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Posprzatałam cała łazienke i sie juz zmeczyłam a jesscze mnie odkurzanie czeka

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Niech już przyjdą te nasze terminy,rodźmy te dzieci bo zgłupiejemy do reszty od tego czekania! Dobrze,że mamy siebie i możemy się nagadać
![]()
Ja swoje wątpliwości co do ruchów mam zamiar rozwiać w ten czw. na wizycie.
Kochane większość z Was ma już wózki,mogę prosić byście mi napisały jaką firmę i model macie? Wiem,że było pisane w starszych postach o tym,ale nim się do nich dokopę to miną wiekiA chce już jakiś wózek wybrać,dziękuję
Paulinka u mnie ktg obowiązkowo przy każdej wizycie od 27 tyg.
Akina - a płacisz dodatkowo za to ktg czy na fundusz?
Tak w ogóle to dzień dobry
Agamo - mogłabyś wkleić link który to dokładnie termometr? Byłabym bardzo wdzięczzna!
Marry- wiadomo, że każda ma inne doświadczenia ze szpitalem. Ja jak decydowałam za pierwszym razem to rozmawiałam z wieloma dziewczynami i wszystkie zgodnie mówiły, że w tym szpitalu się nie ryzykuje. Są niestety szpitale dla których bardziej niż zdrowie matki i dziecka liczą się statystyki porodów naturalnych. Efekt jest taki, że mimo braku postępu w porodzie trzyma się kobietę 48 ze skurczami a i tak finalnie robi się cesarkę. Nie mówiąc już o praktykach dotyczących znieczulenia zewnątrzoponowego które należy się za darmo w pakiecie porodowym każdej kobiecie a jak się o nie poprosi, to wychodzi na to że dziwnym trafem nie ma anestezjologa (bzdura totalna bo jak może nie być jak przecież w każdej chwili może dojść do konieczności zrobienia cesarki) albo tekst, że mogą ściągnąć na życzenie ale trzeba będzie zapłacić 500 zł. Nie wiem jak jest teraz ale na Żeromskim w KRK jeszcze nie dawno zdzierali z położnic kasę za ZZO chociaż było to całkowicie nie zgodne z prawem... no ale wiadomo, jak kobieta cierpi to zapłaci każde pieniądze żeby sobie ulżyć i z tego korzystali. Kasę dopiero oddawali jak ktoś przyszedł upomniał się i powoływał na artykuły ustawy... Oczywiście kasę sobie księgowali nie jako zapłata za ZZO tylko cegiełka na rzecz szpitala bo oficjalnie kasy im nie wolno było wziąć. TO tylko jeden z takich przykładów, dobrze jest więc zasięgnąć chociażby cząstkowych informacji. Niestety każdy ma inne wymagania więc nie ma szans, żeby personel był w stanie dogodzić wszystkim.
Iwonka - zazdroszczę że już wiesz kiedy co i jak. Może na następnej wizycie 1 sierpnia już uda mi się ustalić termin cięcia. Swoją drogą u mnie ponoć nie robią przed terminem jeśli nie ma takiej konieczności. Wolą jak się akcja zacznie ze względu na to, że dziecko jest wtedy lepiej przygotowane do porodu i macica później lepiej się obkurcza. No ale zobaczymy

Paulinka - zazdroszczę tego maciupkiego brzuszka ja już muszę męża zatrudniac do malowania paznokci u stóp o goleniu nie wspomnę

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Natka Lenka przesliczna laseczka

A powiedzcie jeszcze bo tez napalilam sie na wozek babyactive elipso jak sie go prowadzi widzialam go raz mam nadzieje ze jeszcze pojde do sklepu oblukac go dokladnie bo ogolnie chce zamowic przez internet lepiej cenowo wychodzi.
Paulinka ale sliczna z Ciebie mamusia jaka zgrabna

Akina moj lekarz nawet nie wspomnial jeszcze o ktg ciekawe co wymysli ale wizyte mam dopiero 17,07 juz nie moe sie doczekac a moja mala ksiezniczka dzis troszke wiecej miala aktywnosci

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teraz w czwartek mam wizytę,kolejne szczegółowe usg i ciekawa jestem jak Iga będzie ułożona,czy nadal główkowo. Muszę zacząć rozmawiać z doktorkiem na temat porodu,wiem,że on jest zwolennikiem naturalnego,ja już postanowiłam,że bez znieczulenia nie rodzę

Pyzaurka a moja Igunia nadal ospała

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

co do porodu tez sie bardzo boje ale chce chyba rodzic naturalnie .. mojego siostrzenica 6tyg temu miala cesarke i jakos nieprzekonalo mnie to

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-