BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #693654 przez akina_zet
Nike bardzo dobre wieści,rośnie duży chłopak :blink:

Iwonka ja tam nad morze mogę się wyprowadzić,choćby jutro :silly:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #693662 przez nike84
A teraz z pozytywnych aspektow dzisiejszego dnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bardzo miłe spotkanie, kolejne jak bedzie ładniejsza pogoda i z Nike :woohoo:
Wizyta na porodowce to ciekawe doswiadczenie, ja bede rodzic w Żeromskim, jak Bóg nie zdecyduje inaczej ;)[/quote]

Ale super :) następnym razem bedę na 100% :)

11 lata 9 miesiąc temu #693665 przez iwonta_kg

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #693667 przez słonko
Nubi, Kalinka, dzięki za miłe spotkanie. Villemo, no Ty też! - następnym razem obowiązkowo! I Nike :)

To jeszcze moja krótka relacja ze spotkania trzech mamusiek: Zanim zasiadłyśmy w restauracji na kawko-herbatkach, zwiedzałyśmy dziś razem szpital Żeromskiego. Bardzo nas miło przyjęto, chętnie odpowiadano na pytania i pokazano wszystko :) Także mi też nie chce się już szukać dalej... U Żeromskiego jest bardzo sympatynie :) I jak przyjdzie co do czego, będę już kojarzyć sale, korytarze, widoki za oknem :) Polecam Wam wszystkim wizyty w szpitalach, gdzie planujecie rodzić. Potem chyba przyjemniej rodzić w miejscu, które się choć trochę zna :)

Czas na lulu, jutro rano jadę do stolicy odchamić się trochę :silly: Jestem nietypową Krakowianką, bo całkiem lubię Warszawę :lol: Ale i tak najbardziej lubię wiochy zabite dechami :)

Dobrej nocy :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #693668 przez iwonta_kg
nike84 napisał:

Ja już po wizycie u lekarza :) i na szczęście wszystko w porządku. Szyjka długa twarda i zamknięta. Żadnych zapaleń ani innych tego typu rzeczy. Jak to określił mój lekarz "aż podejrzanie dobra ta ciąża" :P Mały waży już cały 1kg :cheer: i rozwija się bardzo dobrze, ponoć jest jakby jeden tydzień do przodu, ale lekarz powiedział, że na tym etapie to zupełnie normalnie. Ale nadal ułożony jest miednicowo i jakoś nie chce mu się chyba obracać główką w dół. Dlatego lekarz powiedział, że mimo iż jeszcze ma czas żeby się odwrócić, muszę brać pod uwagę, że będzie cesarka. Najważniejsze, że u synka wszystko dobrze :kiss:

Super wieści :laugh: ale fota gdzie?? :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #693672 przez agamo
Nike fajnie ze mały zdrowy i wszystko dobrze! A porodem sie nie przejmuj jeszcze mały ma czas sie obrócić!

Vilemo Paula kurcze nie wyrabiam z postami co napisze wy juz odpisalyscie! Hmm przejmuje sie trochę waga bo ja ogólnie to len jestem i obawiam sie ze po porodzie nie będzie mi sie chciało ćwiczyć czy na diety iść! Wiec myslalam ze bede pilnować by przytyc w miarę w sam raz! Nie wychodzi cholerka! No cóż odmawiać jednak sobie nie bede ale postaram sie ograniczyć te słodycze! I Moze jakoś zleci te 9 tygodni! Bez duuuzych kg! Tak 4 by mnie satysfakcjonowaly :D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #693673 przez Alivva
Boskie te filmiki :)
Filip tez tak fikala a mała? w porównaniu z nim taka spokojna :)

Ja też sie moge nad morze przenieść :) Ale za rok na bank będę w Kołobrzegu ;)
Albo może zorganizujemy jakiś weekend z dzieciaczkami gdzieś :)

Aga....ja mam nadzieję,że nie mam więcej niz 7kg na plusie ale nawet jeśli??? nie będę sie wieszać z tego powodu :D
Już nie raz pisałam-będziemy gubic potem a teraz,tak jak juz Villemo wspomniała-trzeba jesc na co ma sie ochotę :) a ja mam na takie słodkości :) I pomysleć że na poczatku zajadałam sie koncentratem pomidorowym :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #693674 przez mery75
Villemo no a u mnie doktórka panikuje że ja 14 przytyłam i tylko mi doła zasiała :dry: Nike spore to Twoje maleństwo jak na ten tydzień :blink: albo moja taka mała

11 lata 9 miesiąc temu #693678 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

Ja też sie moge nad morze przenieść :) Ale za rok na bank będę w Kołobrzegu ;)
Albo może zorganizujemy jakiś weekend z dzieciaczkami gdzieś :)

No pewnie! Bardzo chętnie! :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #693699 przez nefeli
Monia,Agamo ja tez mocno mocno wierze ze moja wiercipieta wytrzyma do 9 miesiaca,no teraz od wczoraj przegina skopany mam pecherz i nie tylko wiec jak tylko wstane to mam wrazenie ze mi cos zaraz dolem wyjdzie,takie uczucie i stad panika :(dzieki Kochane za wsparcie!!!!
Agamo no juz kiedys sie smialam ze chyba w myslach sobie czytamy bo ja tez jedna tansza i niezadowolona jestem z jakosci,a druga posciel tez haftowana ale ja jej nie kupilam tylko mi sie marzy bo ladna i jakosc ok.
Mery nie przejmuj sie kg!!! Ja sie martwie ze nie tyje,podeslij mi kilka :)
Co do usgie to jest jedyne takie wazne jesli chodzi o serduszko,bo juz w pelni wyksztalcone i mozna doszukac sie wad,ale nie tylko serduszko jest sprawdzane,to takie ostatnie konkretne badanie ze w razie co mama jest uprzedzana co dalej po porodzie.
Ale Wam zazdroszcze tego spotkania,jakie wy wszystkie sexy mamy z malutkimi brzuniami,hihi fajnie ludzie musieli sie patrzec na ulicy na nalot ciezarowek :)
Tylko ktora to ktora??? w srodku to Asia? w rozowych spodniach Slonko? a tej co zazdroszcze ze ma jeansy na pupie to Kalina? tylko jak Kalinko masz na imie bo ja nawet jak mowilas mam zaniki totalne pamieci :(
Agamo nie martw sie pomiarem i waga jak wszystko jest ok i wiedza co robia na pewno,a usgie jest glownie robione dla serduszka i juz w pelni funkcjonujacych narzadow,mozna na nim po prostu zobaczyc wiecej niz na etapie 20 tyg,u mnie jest ono obowiazkowe.
Aliva ja Ci tego nie wybacze !!! ostatnio upieklam ciasto z owocami,porzeczka czerwona przepis z naj i..... zakalec na maksa wiec juz wiecej zadnych gazetowych przepisow,albo temp.byla za niska 160'??? albo za malo masla,albo cukier puder dal konsystencje kleju i juz jak wlewalam do foremki to takieeeeeee ciezkie mi sie wydawalo...wiec prosze o super przepis na ciasto z owocami i latwy i szybki,bo moj maz ma imieniny w niedziele,wiec poniewaz nie moge stac z jego pomoca upieke mu ciasto;) a prezent to JA:)
Jeju ile ja sie napisalam ,przepraszam za gadatliwosc :)

11 lata 9 miesiąc temu #693704 przez nike84
mery właśnie wydaje mi się, że wagę ma jak to się mówi książkową ;)
iwonta zdjęć tym razem nie ma, ale na następnej wizycie, będzie miał zrobioną "całą sesję" :P
A co do porodu, to nie przejmuję się, bo szczerze jest mi to wszystko jedno. Jedynie powiedziałam lekarzowi, że ma zrobić tak, żeby mały urodził się cały i zdrowy. A jak trzeba będzie mnie kroić, to niech tak będzie :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #693710 przez nefeli
Nike super ze wszystko dobrze z Niuniem :) super.
Slonko szalejesz z tymi podrozami,jakbym mogla to i ja bym poszalala,oj tak oj tak,jestem lazior straszny ;)

11 lata 9 miesiąc temu #693715 przez Villemo
mery75 napisał:

Villemo no a u mnie doktórka panikuje że ja 14 przytyłam i tylko mi doła zasiała :dry: Nike spore to Twoje maleństwo jak na ten tydzień :blink: albo moja taka mała

No widzisz Merry co lekarz to inna opinia. Mój się nie czepia wagi kompletnie bo uważa, że przytyłam tyle bo byłam bardzo szczupła. Mówił, że przeważnie jest tak, że kobiety które mają niedowagę więcej tyją w ciąży. Po prostu organizm robi sobie zapas, żeby zdołał wykarmić później maleństwo.

11 lata 9 miesiąc temu #693778 przez papi88
Akina ja czytałam aby bezalkoholowego w ciąży nie pic bo jednak coś tam ma ale przyznaje się bez bicia ze jęzor zanurzylam jak mój pil piwko juz parę razy tak mi się chciało ale to było parę łyków a mimo to miałam zawsze wyrzuty bo nie uznaje i nie rozumiem jak niektórzy wręcz lekarze zalecają picie lampki wina
Vilemo furatgina jest bezpieczna w ciąży bo jest wydalana z moczem jednak lepiej byłoby zrobić posiew to lekarz moze dać wtedy odpowiedni antybiotyk a z własnego doświadczenia wiem ze jak juz się weźmie furargin to on tuszuje wyniki.jezeli nie będziesz mogła wytrzymać to weź ale jak dasz radę to moze spróbuj najpierw sok żurawinowy tylko ten stu procentowy i suszona żurawi e ona zakwasza to moze trochę pomoc jeżeli stan zapalny nie jest mocny.a crp podwyższone świadczy typowo o stanie zapalnym organizmu lecz lekarz moze nie przebił się bo to moze być podwyższone nawet przy lekkim przeziębieniu

Pokazałam dziś mojemu listę która stworzyłam w dzień i jego mina bezcenna:)zaczol szukać tego po necie wszystkiego ale tyle tego jest ze chłop się przeraził ale na co liczył skoro do tej pory miał czas.
Ja w weekend pewnie bede mało aktywna bo jutro malowanie dwóch pokoi no i ruszamy na zakupy z wyprawka ok ciężko będzie tym bardziej ze ja nie bede brać na odwal byle czego teraz bo mój ukochany zorientował się ze zaraz zaczynam 8 mc

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #693799 przez niagara
Nefeli u nas też ostatnio dość krucho z kasą i tak odkładaliśmy to z tygodnia na tydzień :dry: Zresztą mój mąż ma taką pracę, że trudno nam cokolwiek zaplanować, a wszędzie, gdzie dzwoniliśmy, trzeba się zapisywać z tygodniowym wyprzedzeniem :dry:
Akina ja mam taką straszną ochotę na piwo, ale się powstrzymuję :dry: Mąż mi na porodówkę przyniesie :laugh: :blink:
Iwonka trampki wymiatają :laugh: Też chcę takie :laugh:

Dziewczynki fajnie, że udało Wam się spotkać, tylko pozazdrościć :blink:
A ja właśnie skończyłam prasowanie na jutrzejsze weselicho i jestem wykończona :dry:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka