- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Iwonka ja tam nad morze mogę się wyprowadzić,choćby jutro

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bardzo miłe spotkanie, kolejne jak bedzie ładniejsza pogoda i z Nike

Wizyta na porodowce to ciekawe doswiadczenie, ja bede rodzic w Żeromskim, jak Bóg nie zdecyduje inaczej

Ale super

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

To jeszcze moja krótka relacja ze spotkania trzech mamusiek: Zanim zasiadłyśmy w restauracji na kawko-herbatkach, zwiedzałyśmy dziś razem szpital Żeromskiego. Bardzo nas miło przyjęto, chętnie odpowiadano na pytania i pokazano wszystko

Czas na lulu, jutro rano jadę do stolicy odchamić się trochę

Dobrej nocy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja już po wizycie u lekarza
i na szczęście wszystko w porządku. Szyjka długa twarda i zamknięta. Żadnych zapaleń ani innych tego typu rzeczy. Jak to określił mój lekarz "aż podejrzanie dobra ta ciąża"
Mały waży już cały 1kg
i rozwija się bardzo dobrze, ponoć jest jakby jeden tydzień do przodu, ale lekarz powiedział, że na tym etapie to zupełnie normalnie. Ale nadal ułożony jest miednicowo i jakoś nie chce mu się chyba obracać główką w dół. Dlatego lekarz powiedział, że mimo iż jeszcze ma czas żeby się odwrócić, muszę brać pod uwagę, że będzie cesarka. Najważniejsze, że u synka wszystko dobrze
Super wieści

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Vilemo Paula kurcze nie wyrabiam z postami co napisze wy juz odpisalyscie! Hmm przejmuje sie trochę waga bo ja ogólnie to len jestem i obawiam sie ze po porodzie nie będzie mi sie chciało ćwiczyć czy na diety iść! Wiec myslalam ze bede pilnować by przytyc w miarę w sam raz! Nie wychodzi cholerka! No cóż odmawiać jednak sobie nie bede ale postaram sie ograniczyć te słodycze! I Moze jakoś zleci te 9 tygodni! Bez duuuzych kg! Tak 4 by mnie satysfakcjonowaly

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Filip tez tak fikala a mała? w porównaniu z nim taka spokojna

Ja też sie moge nad morze przenieść

Albo może zorganizujemy jakiś weekend z dzieciaczkami gdzieś

Aga....ja mam nadzieję,że nie mam więcej niz 7kg na plusie ale nawet jeśli??? nie będę sie wieszać z tego powodu

Już nie raz pisałam-będziemy gubic potem a teraz,tak jak juz Villemo wspomniała-trzeba jesc na co ma sie ochotę

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja też sie moge nad morze przenieść
Ale za rok na bank będę w Kołobrzegu
Albo może zorganizujemy jakiś weekend z dzieciaczkami gdzieś
No pewnie! Bardzo chętnie!

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agamo no juz kiedys sie smialam ze chyba w myslach sobie czytamy bo ja tez jedna tansza i niezadowolona jestem z jakosci,a druga posciel tez haftowana ale ja jej nie kupilam tylko mi sie marzy bo ladna i jakosc ok.
Mery nie przejmuj sie kg!!! Ja sie martwie ze nie tyje,podeslij mi kilka

Co do usgie to jest jedyne takie wazne jesli chodzi o serduszko,bo juz w pelni wyksztalcone i mozna doszukac sie wad,ale nie tylko serduszko jest sprawdzane,to takie ostatnie konkretne badanie ze w razie co mama jest uprzedzana co dalej po porodzie.
Ale Wam zazdroszcze tego spotkania,jakie wy wszystkie sexy mamy z malutkimi brzuniami,hihi fajnie ludzie musieli sie patrzec na ulicy na nalot ciezarowek

Tylko ktora to ktora??? w srodku to Asia? w rozowych spodniach Slonko? a tej co zazdroszcze ze ma jeansy na pupie to Kalina? tylko jak Kalinko masz na imie bo ja nawet jak mowilas mam zaniki totalne pamieci

Agamo nie martw sie pomiarem i waga jak wszystko jest ok i wiedza co robia na pewno,a usgie jest glownie robione dla serduszka i juz w pelni funkcjonujacych narzadow,mozna na nim po prostu zobaczyc wiecej niz na etapie 20 tyg,u mnie jest ono obowiazkowe.
Aliva ja Ci tego nie wybacze !!! ostatnio upieklam ciasto z owocami,porzeczka czerwona przepis z naj i..... zakalec na maksa wiec juz wiecej zadnych gazetowych przepisow,albo temp.byla za niska 160'??? albo za malo masla,albo cukier puder dal konsystencje kleju i juz jak wlewalam do foremki to takieeeeeee ciezkie mi sie wydawalo...wiec prosze o super przepis na ciasto z owocami i latwy i szybki,bo moj maz ma imieniny w niedziele,wiec poniewaz nie moge stac z jego pomoca upieke mu ciasto;) a prezent to JA:)
Jeju ile ja sie napisalam ,przepraszam za gadatliwosc

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

iwonta zdjęć tym razem nie ma, ale na następnej wizycie, będzie miał zrobioną "całą sesję"

A co do porodu, to nie przejmuję się, bo szczerze jest mi to wszystko jedno. Jedynie powiedziałam lekarzowi, że ma zrobić tak, żeby mały urodził się cały i zdrowy. A jak trzeba będzie mnie kroić, to niech tak będzie

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Slonko szalejesz z tymi podrozami,jakbym mogla to i ja bym poszalala,oj tak oj tak,jestem lazior straszny

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo no a u mnie doktórka panikuje że ja 14 przytyłam i tylko mi doła zasiała
Nike spore to Twoje maleństwo jak na ten tydzień
albo moja taka mała
No widzisz Merry co lekarz to inna opinia. Mój się nie czepia wagi kompletnie bo uważa, że przytyłam tyle bo byłam bardzo szczupła. Mówił, że przeważnie jest tak, że kobiety które mają niedowagę więcej tyją w ciąży. Po prostu organizm robi sobie zapas, żeby zdołał wykarmić później maleństwo.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Vilemo furatgina jest bezpieczna w ciąży bo jest wydalana z moczem jednak lepiej byłoby zrobić posiew to lekarz moze dać wtedy odpowiedni antybiotyk a z własnego doświadczenia wiem ze jak juz się weźmie furargin to on tuszuje wyniki.jezeli nie będziesz mogła wytrzymać to weź ale jak dasz radę to moze spróbuj najpierw sok żurawinowy tylko ten stu procentowy i suszona żurawi e ona zakwasza to moze trochę pomoc jeżeli stan zapalny nie jest mocny.a crp podwyższone świadczy typowo o stanie zapalnym organizmu lecz lekarz moze nie przebił się bo to moze być podwyższone nawet przy lekkim przeziębieniu
Pokazałam dziś mojemu listę która stworzyłam w dzień i jego mina bezcenna:)zaczol szukać tego po necie wszystkiego ale tyle tego jest ze chłop się przeraził ale na co liczył skoro do tej pory miał czas.
Ja w weekend pewnie bede mało aktywna bo jutro malowanie dwóch pokoi no i ruszamy na zakupy z wyprawka ok ciężko będzie tym bardziej ze ja nie bede brać na odwal byle czego teraz bo mój ukochany zorientował się ze zaraz zaczynam 8 mc
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Akina ja mam taką straszną ochotę na piwo, ale się powstrzymuję

Iwonka trampki wymiatają

Dziewczynki fajnie, że udało Wam się spotkać, tylko pozazdrościć

A ja właśnie skończyłam prasowanie na jutrzejsze weselicho i jestem wykończona