- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

jakby tego bylo malo to telefon przed wyjsciem w kiblu utopilam.. mam nadzieje ze sie wysuszy i bedzie dzialal

nike a moze sie czyms podtrulas? jak goraczke jeszcze mialas to sie z niczego nie wzielo. ale tera juz przeszla?
niagarka dawaj dawaj zdjecia. a to cie milo zaskoczyli:)
agamo chyba ty mowilas kiedys ze wyszorujesz okna wszystkim sasiadom jak przyjdzie pora? to bierz sie do roboty

akina bo problemy to ida zawsze cala seria.. ale w pewnym momencie sie czlowiek odbija i musi byc tylko lepiej.. mnie tez juz wkurza ten placzliwy stan. przed ciaza to byl wkurw a tera raczej zalamka i lzy. albo wkurw ze lzami

ide sobie poprawic humor lodami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a tak w ogóle dzień dobry!!
ja od wczoraj już jako takich skurczy i twardego brzucha nie mam. Zauważyłam, że zaczełao się to od zmiany magnezu, skończył mi sie laktomag B6 i postanwoiła wyjeść to co w szufladzie z lekami, więc jadłam chelat magnezu. Widocznie nie chłania mi sie tak dobrze, skoro miaąłm takie skurcze, od 2 dni jestem na lakotmagu i jest dobrze.
boże coś miałąm napisać, ale nie wiem już co..
ja mam tylko maila do papi, mogę jej napisać, może ma chociaż dostęp do poczty...
z tym goleniem to mój Piotrek radzi sobie dosonale, więc mnie pewnie ogoli. Ostatnio mieliśmy próbę

na skurcze to wiem, że można pić hibiskus, mnie koło 20 tygodnia takw wzięło, że myślałam że rodzę. Dopeiro lekarz mi zakazł pić do 37 tygodnia. No i żeby poród szybciej przebiegł to podobno pije się siemie lniane i to tak od 34 tygododnia, więc chyba zacznę.
słonko uroczo wyglądasz:)
kalina wysłąłam Ci przed chwilą smsa z potwierdzeniem, myślałąm że już go wczoraj wysłałam, ale siedział sobie w roboczych

dzisiaj miałąm morfologię i mocz i HBS, ale taka niemiła ta bab była że aż mi się wszystkiego odechciało. Przed pobieraniem krwi poweidziała do mnie: " Tyle już Pani miałą tą krew pobieraną i nie wiem Pani że trzeba pięść zacisnąć!!??" Co za idiotka...
ale chaos w tym co napisałam, coś jeszcze miałam dodać...
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Daga, żal mi Was, które musicie leżeć

Akina, ja też trzymam kciuki, żebyś jak najprędzej wyszła z tego dołka. A co do pomocy, pamiętaj, że ona na pewno kiedyś się "zwróci". Ja niezłomnie wierzę, że opłaca się być dobrym

Kasiu, teraz dopiero się połapałam, że Ty to jesteś w zasadzie nasz sierpniowy pewniaczek! Skoro pierwsze dziecko rodziłaś w 38. tc, to teraz też powinno pójść szybciej. Przynajmniej w mojej rodzinie i wśród znajomych wcześniejsze rozwiązania lubiły się powtarzać

Nike, piękne buciki

- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Akina-Monia mam nadzieję, że wszystko się ułoży! Najważniejsze, że Iga ma się dobrze!
Agamo jednak nie będziemy kupować tego łóżeczka, mąż mi ten pomysł wybił z głowy

Papi to może i faktycznie juz na porodówce

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Antek znowu utył

Wziął wymaz na GBS- wyniki i wizyta za tydzień bo potrzebuję od 19.08 L4
No i jeszcze sprawa tego mojego swędzenia skóry... miałyście rację żeby tego nie bagatelizować, bo doktorek jak usłyszał że mnie tak swędzi, to na cito dał skierowanie na badania wątroby, i jak będę miała wyniki to mam od razu dzwonić... jeśli wyniki wyjdą źle to będzie trzeba indukować poród

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Zaraz zrobie liste co spakowalam do torby.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Monia wiesz niektore baby to sa takie wredne Ja tez jak raz mialam pobierana krew to laska sie na mnie wyzyla Eh czasem te pielegniarki daja po dupie ze tak powiem.
Słonko Paula tylko pozazdroscic U nas tez tak bylo ze z mezem wyjezdzalismy nie tak daleko go gdzies w okolicach, w jego wolne a to na pikniki czy na jakies zamki Gdzies w teren bo moj mezus uwielbia robic zdjecia przyrody wiec zawsze staralismy sie gdzies wybrac Ale teraz juz nie jezdzimy bo on zaczal pracowac nadgodziny zeby troche kasy nadrobic no i ja sie na dluzsze trasy nie nadaje Ale mysle ze jak maly sie urodzi i bedziemy juz wystarczajaco zorganizowani to mysle ze wrocimy do tego.Tyle ze tym razem we trojke

Madzik nie zalamuj sie ze Antos rosnie bo to akurat dobra rzecz! wiem ze moze przerazac ze maluszek rosnie duzy zanim jeszcze wyszedl ale bedzie dobrze zobaczysz Zreszta mowilas ze u was dziedziczne ze malenstwa duze sie rodzily. Zreszta popatrz na to tak ze do terminu zostalo ci 34 dni to juz tak niewiele!a jakby sie urodzil dwa tygodnie przed terminem to juz wogole malo ci zostalo!no i dobrze ze cie lekarz na badania wyslal!przynajmniej bedziesz spokojniejsza!
Paula Kaczuszka wiesz mysle ze tak jednak lepiej ze cie maz odciagnal bo pieniazki zawsze sie przydadza (wiem wiem ekonomiczne myslenie ale ja zawsze od dziecka oszczedna bylam) no a pozniej przy tapczaniku bedziesz mogla szalec I nawet teraz na jakies inne pierdolki kaske wydac!
Iwonka popatrz jak smiesznie Ty do 27 nogi musisz sciskac a ja juz swoje zaczynam rozkladac

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Nie moge miec kasy bo zaraz wszystko wydam na malego...kupilam koszyczek rajstopki 3pary chuste na glowke pampersy chusteczki kocyk kremy grzechotki pieluchy i kaftanik;D
a sobie nic;/ ale co tam...dla malego zostalo mi tylko do kupienia termometr

Kocham Cie.-ale duzy synus.moj to pewnie tyle miec bd przy porodzie.
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Zeby uscislic, wypisuja mnie bo moge juz bezpiecznie rodzic i nie ma potrzeby mnie prEtrzymywac na patologii

Na dodatek nie moge jechac do rodzicow w tej syt tylko musze zostac w krk i tutaj schody sie pojawiaja bo teraz wlasciciele mieszkania robia konkretny remont, P. pakuje dzis moje rzeczy i wywozi je do brata u ktorego do porodu zostane

Kalina na karnego jeza! To ze jestes wkurzona to nie znaczy ze masz od razu brac sie za sprzatanie, lez i nic nie rob bo trzeba nam odpoczywac przed kociolem.
Papi nie urodzila bo juz by sie pochwalila nam... Mysle ze ma gorsze dni jak i nam sie zdazaja i nie chce jej sie pisac nawet... Czekajmy cierpliwie

Monia w glowie sie nie miesci jak pracownik sluzby zdrowia mogl z takim tekstem wyjechac... Ewidentnie nie mialas do czynienia z czlowiekiem tylko z parapetem

Koncze, podano kolacje

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Człowiekowi jakoś lżej na serduchu

Madzia, łaaał! Kawał chłopa w sobie nosisz

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Słonko... wyglądasz ślicznie i zgrabnie, a brzusio jest naprawdę idealny

Monia trzeba było tej głupiej babie z tej zaciśniętej pięści przywalić!
Natka znajomi- pozazdrościć takiej ekipy... no i czekamy na te fotki
Agamo nie ma czekać, wsiadaj na swojego rumaka, poskacz troszkę i może kaceperek się w końcu wykluje

Nubi no to byle do środy... kurcze troszkę cię tak przetrzymali...
Villemo haha już widzę jak zapierdzielasz po podwórku za małym golasem z tym swoim brzusiem... oj biedna ty, ale widok musi być naprawdę powalający

Smoczek świetny

A właśnie apropo's smoczków to widziałam w sklepie że są dwa rodzaje smoczków sylikonowych takie płaskie i takie okrągłe jak sutek... który wybrać??? help me
Akina słońce mnie też te moje płaczliwe nastroje doprowodzają już do furii, generalnie mam już po prostu dosyć... nawet to dziś powiedziałam doktorkowi a on mi na to że nie mam się czym przejmować bo to normalne. Więc nie obwiniaj się, bo nie jesteś sama... my nie jesteśmy robotami tylko kobietami i też mamy prawo do chwili słabości, a w szczególności w naszym stanie

Nike kurcze to niewesoło z tym rzygańskiem... może rzeczywiście się czymś zatrułaś bo organizm ewidentnie walczył skoro miałaś temperaturę...
Nefeli bo z tymi facetami tak to już chyba jest... najpierw nam ciśnienie podniosą a potem są kochani i pomocni... wiesz doszłam do wniosku że chyba nie możemy wymagać od tej gorszej płci żeby byli tak idealni jak my

hihih a tak wracając do Agamo i oczekiwania na skurcze...wiecie co my baby to jednak jesteśmy niezłe masochistki... nie mogą się doczekać chwili największego bólu jaki istnieje na świecie...

kalinka telefon w kibelku... ufff to się narobiło.... a o facetach to ja już nie mam siły chyba pisać... masakra!!!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
dla Kacperka:
4 body (56-2szt, 62-2szt)
4 śpioszki (56-2szt, 62-2szt)
3 kaftaniki (56)
rożek
kocyk
paczka pampersów Huggies
dwie paczki chusteczek mokrych
smoczek
szczoteczka do włosów
podkłady (4szt)
sudocrem
pieluszki tetrowe (3szt)
ręcznik z kapturkiem
skarpetki dla Kacperka (3pary)
rękawiczki niedrapki (2pary)
czapeczki (3szt)
dla mnie:
podpaski poporodowe (2op)
majtki poporodowe (6szt)
szlafrok
dwie koszule z wycięciem na piersi
wkładki laktacyjne (1op)
stanik do karmienia
klapki
maszynka do golenia
żel pod prysznic
szampon
szczoteczka do zębów
pasta do zębów
ręczniki (2szt)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Wróciłam od lekarza... i chyba się załamałam...
Antek znowu utyłw zeszły poniedziałek w szpitalu było 2800gr, dziś po tygodniu jest... 3250gr
Ja pierdziele jak tak dalej pójdzie to dotrzemy chyba do 5kg
tym bardziej że szyjka długa, twarda i zamknięta... doktorek się śmiała że nawet szpilki by przez nią nie przepchnął
Wziął wymaz na GBS- wyniki i wizyta za tydzień bo potrzebuję od 19.08 L4
No i jeszcze sprawa tego mojego swędzenia skóry... miałyście rację żeby tego nie bagatelizować, bo doktorek jak usłyszał że mnie tak swędzi, to na cito dał skierowanie na badania wątroby, i jak będę miała wyniki to mam od razu dzwonić... jeśli wyniki wyjdą źle to będzie trzeba indukować poród
Wow Madziorek

Ciekawe czy ja się jutro dowiem ile moja Niunia waży...... Stawiałam max 2500g ale teraz to ja juz sama nie wiem

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

kocham cie ale Antoś tam u ciebie rośnie

Nubi tak wcześnie kolacja? Ja do rana bym na pewno nie wytrzymała i musiałabym mieć pochowane jakieś zapasy

Tak czytam, że piszecie o domowych sposobach na wywołanie porodu, i zaczęłam się zastanawiać co ja zastosuję, w razie gdyby Kacper się zasiedział i chciał przesiedzieć w brzuchu do października

Iwonka torba pięknie spakowana więc już tylko zostało czekać na Kacperka

A mam pytanie, pakujecie się do torby czy walizki? Bo mnie w sumie wygodniej by było do walizki, ale nie chce wyglądać jak głupek , jakbym na lotnisko jechała