- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie
Villemo ale masz fajosko już w niedziele jej super
Alivva nygusie

Swoją drogą to ja też myślałam że Iwonka się nieprzypucuje i od razu wstawi zdjęcia Kacperka a tu kiszka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Też oglądałam te program "Położne" i wiecie co, że w takich warunkach to chyba każda z nas chciałaby rodzić

Agamo króliczek zarąbisty

Donatka dobrze, że wybrałaś się do szpitala, teraz będziesz spokojniejsza!
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo napisał:
Lekarz mój przerażony jak mu opowiedziałam o tym że kilka godzin miałam skurcze regularne i pytał czemu nie dzwoniłam do niego a ja mówię, że tak jakoś nie zręcznie mi było w nocy dzwonić i że czekałam aż skurcze zwiększą częstotliwość i przy tym czekaniu i patrzeniu w zegarek sobie usnęłam a jak się obudziłam to już skurczy nie miałam. Oczywiście szyjka nie ruszona pomimo tamtej nocnej akcji skurczowej. Długa jak noc listopadowa i ani jej się śni się rozwieraćNo ale brzuch mi już opadł na uda całkowicie
lekarz twierdzi, że często jest tak, że jest wstęp z taką akcją która się wycisza a po kilku godzinach albo kilku dniach jest powtórka tylko już z całkiem innym finałem. Powiedział więc, że nie będziemy sobie komplikować życia tylko (o ile dotrwam o czym nie jest przekonany)i ordynator nie będzie wnosił żadnego sprzeciwu to zrobimy cięcie od razu w niedzielę.
Villemo, superZwłaszcza, że Maluszek już gotowy na wyjście.
Powiem Ci, że trochę Ci zazdroszczę, bo mam termin na ten sam dzień co Ty, a mnie nie wiadomo kiedy weźmie :/ i mogę jeszcze poczekać nawet ze 3 tygodnie. Toż to cała wieczność
Albo 4 hihiihi dziewczyny wasza cierpliwość zostanie na pewno nagrodzona. Ja z jednej strony się bardzo cieszę, że to już tuż tuż a z drugiej tak sobie myślę, że może lepiej by było gdyby mały posiedział do terminu i jeszcze troszkę przybrał do terminu bo w cale żaden z niego kolos. Na usg wyszło tylko 3300. Klaudiuszek był przenoszonyn 8 dni i jak zobaczyłam dziś niedonoszonego Antosia to różnica była kolosalna. Młody patrzył na oczy, podnosił główkę do góry ssał jak prawdziwa pirania a Antoś ledwo na sekundkę oczki otworzył, nie chce się budzić na jedzenie i cały czas śpi. W dodatku ma żółtaczkę i musi zostać w szpitalu dłużej bo jest naświetlany.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Albo 4 hihiihi dziewczyny wasza cierpliwość zostanie na pewno nagrodzona. Ja z jednej strony się bardzo cieszę, że to już tuż tuż a z drugiej tak sobie myślę, że może lepiej by było gdyby mały posiedział do terminu i jeszcze troszkę przybrał do terminu bo w cale żaden z niego kolos. Na usg wyszło tylko 3300. Klaudiuszek był przenoszonyn 8 dni i jak zobaczyłam dziś niedonoszonego Antosia to różnica była kolosalna. Młody patrzył na oczy, podnosił główkę do góry ssał jak prawdziwa pirania a Antoś ledwo na sekundkę oczki otworzył, nie chce się budzić na jedzenie i cały czas śpi. W dodatku ma żółtaczkę i musi zostać w szpitalu dłużej bo jest naświetlany.
Masz rację, że lepiej jak dłużej kilka dni Dzidzia posiedzi, ale ta końcówka i czekanie jest najgorsze

A wracając do tych Twoich skurczy nocnych to do czego to można porównać, w sensie skurcz? Bo nie mam pojęcia, a wszyscy mi mówią, że tego nie da się pomylić z niczym innym.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Mery superrr zolwik

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Villemo napisał:
Masz rację, że lepiej jak dłużej kilka dni Dzidzia posiedzi, ale ta końcówka i czekanie jest najgorsze
A wracając do tych Twoich skurczy nocnych to do czego to można porównać, w sensie skurcz? Bo nie mam pojęcia, a wszyscy mi mówią, że tego nie da się pomylić z niczym innym.
Kasiu w pierwszej fazie skurczu czuję jakby brzuch robił się coraz większy, jakby go ktoś pompował pompką, robi się coraz twardszy a miarę twardnienia nasila się ból w podbrzuszu aż następuje punkt kulminacyjny brzuch jest tak napięty i twardy, że nie da się go ucisnąć palcem a ból taki, że ciężko złapać oddech w trzeciej fazie skurcz stopniowo odpuszcza. Cały skurcz u mnie trwał koło 30 sekund skurcze pojawiały się dokładnie co 6 minut. Jeśli to skurcze porodowe to stopniowo zwiększa się czas trwania skurczy do około minuty i zwiększa się ich częstotliwość występowania.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Co do zakupów przez net-to ja jestem juz uzalezniona

Gosiulek-ruszyłam dupsko dziś juz aż za dużo ale przed chwilą jeszcze przeryłam stryszek w poszukiwaniu lampki. Na razie cisza ale za to zrobiliśmy trochę porządku,znioslam wanienkę i gondolę od wózka

Paulinka warunki w tym szpitalu faktycznie bajka ale qwa jak czasem widzę tych wszechwiedzących z rodziny. Wystrzelałabym debili

Jakaś dziś spiąca jestem....
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Alivcia Ty tak nie szarżuj kochana ja to się boje cos cięższego dźwigać
- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kasiu w pierwszej fazie skurczu czuję jakby brzuch robił się coraz większy, jakby go ktoś pompował pompką, robi się coraz twardszy a miarę twardnienia nasila się ból w podbrzuszu aż następuje punkt kulminacyjny brzuch jest tak napięty i twardy, że nie da się go ucisnąć palcem a ból taki, że ciężko złapać oddech w trzeciej fazie skurcz stopniowo odpuszcza. Cały skurcz u mnie trwał koło 30 sekund skurcze pojawiały się dokładnie co 6 minut. Jeśli to skurcze porodowe to stopniowo zwiększa się czas trwania skurczy do około minuty i zwiększa się ich częstotliwość występowania.
Dziękuję Villemo za wyczerpującą odpowiedź

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-