- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Można się przyłączyć do wątku?
2 kreseczki ujrzałam 27 grudnia. Ciąża potwierdzona 8 stycznia u lekarza, co prawda nie było widać jeszcze serduszka bo na to za wczas ale pęcherzyk był :-)To moja druga ciąża, mam już synka który za niedługo skończy 1,5 roczku. W pierwszą zaszłam w pierwszym cyklu starań teraz udało się w 3 cyklu.
Ostatni okres miałam 1 grudnia, termin porodu na 4 rocznicę ślubu - 5 września.
Na razie nie mam problemów z mdłościami jedyne co mi doskwiera to straszna senność i zmęczenie. Zupełnie tak samo jak w pierwszej ciąży.
A jak wasze samopoczucie dziewczyny?
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzień dobry!
Można się przyłączyć do wątku?
2 kreseczki ujrzałam 27 grudnia. Ciąża potwierdzona 8 stycznia u lekarza, co prawda nie było widać jeszcze serduszka bo na to za wczas ale pęcherzyk był :-)To moja druga ciąża, mam już synka który za niedługo skończy 1,5 roczku. W pierwszą zaszłam w pierwszym cyklu starań teraz udało się w 3 cyklu.
Ostatni okres miałam 1 grudnia, termin porodu na 4 rocznicę ślubu - 5 września.
Na razie nie mam problemów z mdłościami jedyne co mi doskwiera to straszna senność i zmęczenie. Zupełnie tak samo jak w pierwszej ciąży.
A jak wasze samopoczucie dziewczyny?
Witaj:)
My chyba tez bedziemy miec prezent na rocznice slubu 1 września lekarz mi ustalił na 4 na cesarke ale mozna sie dogadać
Ja mam straszne mdłości.
Ja mialam ostatnia @ 27 listopada:) i jestem w drugiej ciąży. Na kiedy masz termin?
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przypominam sobie skurcze po oxy, były strasznie silne i ciężko je było znieść ale rekonwalescencja po cc też nie była łatwa także ja nawet nie wiem co lepsze...
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lolaaaaaaa88
- Wylogowany
- gaworzenie
jestem w pierwszej ciąży i sczezrze mówiąc, jestem w lekkim szoku:) na razie męczy mnie dalej przeziębienie;/ ale powoli coraz lepiej:) strasznie się martwię, że musiałam zachorować w ciąży.
dołaczam swój teścik co sądzicie o mojej kreseczce;D?
- dpc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a mnie opuściły uporczywe mdłości, za to co rusz odwiedza zgaga... "jak nie urok, to sraczka"
dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!
- Lolaaaaaaa88
- Wylogowany
- gaworzenie
co do testu to na fotce akurat słabiutko widać, na żywo troszkę lepiej, ale i tak w pon powtórzę test chce zobaczyć super wyraźną kreseczkę ale i tak jestem pewna tego:) moje ciało dało mi takie znaki jak nigdy:P
- dpc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lolaaaaaaa88
- Wylogowany
- gaworzenie
życzę nam by objawy niezbyt nam dokuczały, wizja mdłości mnie przeraża;D
- dpc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dpc współczuje takich objawów ;/ mi oprócz rozciągania w dole brzucha na razie nic nie dolega ale to pewnie kwestia czasu:D
co do testu to na fotce akurat słabiutko widać, na żywo troszkę lepiej, ale i tak w pon powtórzę test chce zobaczyć super wyraźną kreseczkę ale i tak jestem pewna tego:) moje ciało dało mi takie znaki jak nigdy:P
Lola gratuluję drugiej kreseczki. Moja tez była taka bledziutka Jeśli chodzi o znalezienie lekarza prowadzącego to mogę Ci polecić, żebyś poszukała w przyszpitalnych poradniach dla kobiet. Po pierwsze przeważnie jest tam spory wybór lekarzy w większości pracujących w szpitalu, po drugie jak mają jakieś wątpliwości to bez problemu odsyłają na chwilę na oddział albo ściągają lekarzy z oddziałów i konsultują no i na miejscu dostępne usg i ktg. Ja się za późno zorientowałam i prawie całą ciążę chodziłam do zwykłej przychodni i na koniec był problem z ktg bo jak się nie ma lekarza prowadzącego pracującego w szpitalu to nie chętnie przyjmują na ktg z ulicy... na koniec więc musiałam zmienić lekarza prowadzącego na lekarza z przychodni przyszpitalnej żeby mi zrobiono ktg. Teraz od razu poszłam do poradni przyszpitalnej od razu zrobiono usg bez konieczności umawiania się na terminy, od razu dostałam skierowanie na masę badań o których moja lekarka prowadząca pierwszą ciąże mówiła strasznie że są nie refundowane. Także przemyśl sprawę. Nawet jeśli masz do szpitala trochę dalej to lepiej dalej ale mieć poczucie, że jest się w dobrych rękach.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dpc współczuje takich objawów ;/ mi oprócz rozciągania w dole brzucha na razie nic nie dolega ale to pewnie kwestia czasu:D
Lola gratuluję drugiej kreseczki. Moja tez była taka bledziutka Jeśli chodzi o znalezienie lekarza prowadzącego to mogę Ci polecić, żebyś poszukała w przyszpitalnych poradniach dla kobiet. Po pierwsze przeważnie jest tam spory wybór lekarzy w większości pracujących w szpitalu, po drugie jak mają jakieś wątpliwości to bez problemu odsyłają na chwilę na oddział albo ściągają lekarzy z oddziałów i konsultują no i na miejscu dostępne usg i ktg. Ja się za późno zorientowałam i prawie całą ciążę chodziłam do zwykłej przychodni i na koniec był problem z ktg bo jak się nie ma lekarza prowadzącego pracującego w szpitalu to nie chętnie przyjmują na ktg z ulicy... na koniec więc musiałam zmienić lekarza prowadzącego na lekarza z przychodni przyszpitalnej żeby mi zrobiono ktg. Teraz od razu poszłam do poradni przyszpitalnej od razu zrobiono usg bez konieczności umawiania się na terminy, od razu dostałam skierowanie na masę badań o których moja lekarka prowadząca pierwszą ciąże mówiła strasznie że są nie refundowane. Także przemyśl sprawę. Nawet jeśli masz do szpitala trochę dalej to lepiej dalej ale mieć poczucie, że jest się w dobrych rękach.