- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Lolaaaaaaa88
- Wylogowany
- gaworzenie
aha dziewczyny wy już powiedzieliście swojej Rodzince o ciąży?
ja ze względu na swoje zdrowie i ciągłe wciskanie mi leków których nie moge przyjmować, zdecydowałam się powiedzieć
moja Mama zareagowała super, teraz czekam na siostrę by przekazać jej nowine:)
chciałam to zorbić dopiero wtedy gdy będe miała udg, no ale cóż życie pisze swoje scenariusze:P
myślę, że termin 3 mscy jest odpowiedni na mówienie dalszej rodzinie, ale ja chyba bym nie wtrzymała by nie poinformować wcześniej mojej Mamy:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo dziękuje za dobrą radę właśnie mi się przypomniało, że chodziłam kiedyś do ginekologa znajomego mojej mamy, który jest gin-położnikiem w szpitalu:) dziękuje za przypomnienie:)
aha dziewczyny wy już powiedzieliście swojej Rodzince o ciąży?
ja ze względu na swoje zdrowie i ciągłe wciskanie mi leków których nie moge przyjmować, zdecydowałam się powiedzieć
moja Mama zareagowała super, teraz czekam na siostrę by przekazać jej nowine:)
chciałam to zorbić dopiero wtedy gdy będe miała udg, no ale cóż życie pisze swoje scenariusze:P
myślę, że termin 3 mscy jest odpowiedni na mówienie dalszej rodzinie, ale ja chyba bym nie wtrzymała by nie poinformować wcześniej mojej Mamy:)
Nie ma za co :-)Cieszę się, że mogłam naprowadzić. U mnie w pierwszej kolejności dowiedział się mąż a w drugiej moja mama. Powiedziałam od razu, nie bardzo dało się to ukryć bo ja amator piwny jestem więc od razu coś wyczaili Teraz wiedzą również teściowie i moje i męża rodzeństwo.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Niagara biedulo az ci wspolczuje Czytalam gdzies na jakiejs stronie ze mozna sobie pomoc przy porannych mdlosciach np zeby nie isc spac z pustym zelondkiem i zeby przy lozku trzymac jakies zagryzki male typu np wafle ryzowe i cos jeszcze ale nie pamietam co i w momencie jak sie obudzisz to zeby wcinac zanim wstaniesz Nie wiem czy to cos pomaga ale zawsze moze warto sprobowac! Dzisiaj znow czytalam gdzies ze podobno kobiety sprawne fizycznie zadziej uskarżaja sie na mdlosci ale powiem szczerze ze jesli o mnie chodzi to ja to mam chyba genetycznie po mamie bo mowila mi ze ona wogole nie miala mdlosci ani nie byla senna takze poki co mam wszystko po niej prawie wszystko hehehe
U mnie z tymi mdłościami to jest tak, że mnie dopadają dopiero po jedzeniu, dlatego małe przekąski nic tu nie pomogą ;/ Moja mama też tak miała więc to jest chyba dziedziczne.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
czesc dziewczyny!
W poniedzialek dowiedzialam sie ze zostane mama
Z checia dolacze do forum wrzesniowych mam jesli mnie przyjmiecie
jak narazie to termin wychodzi mi dokladnie w moje 27-me urodziny
Gratulacje! To Twoja pierwsza ciąża?
A my dzisiaj powiedzieliśmy rodzicom, euforia była ogromna, w końcu to będzie ich pierwszy wnuk A najlepsze jest to, że mama już wózek chce kupować! Chociaż ja pierwsze śpioszki już kupiłam i nie mogę się na nie napatrzeć
- dpc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
melduje sie, że czytam co piszecie i jestem tu na chwilę bo leżę plackiem z powodu mdłośći.
Mam je rano, po południu i wieczorem. Wolałabym już, żeby zwymiotować ale czuć się trochę lepiej a tu nic.
Odpoczywam i szykuję siły na poniedziałek do pracy.
Buziaki dla was ))
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Xianghua napisał:
czesc dziewczyny!
W poniedzialek dowiedzialam sie ze zostane mama
Z checia dolacze do forum wrzesniowych mam jesli mnie przyjmiecie
jak narazie to termin wychodzi mi dokladnie w moje 27-me urodziny
Gratulacje! To Twoja pierwsza ciąża?
A my dzisiaj powiedzieliśmy rodzicom, euforia była ogromna, w końcu to będzie ich pierwszy wnuk A najlepsze jest to, że mama już wózek chce kupować! Chociaż ja pierwsze śpioszki już kupiłam i nie mogę się na nie napatrzeć
Ja zdecydowałam ze nie bede kupować ciuszków. Jestem w drugiej ciąży. Moj pierwszy synek jest aniołkiem wiec wszystkie rzeczy mam. Teraz cos dokupię moze w wakacje. Termin mam na wrzesień. Wózek kupowałam będąc w 7 miesiącu. A pokoik stał przygotowany juz w 8:)
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dla synka miałam ciuszki po bratanku, po bliźniakach z rodziny od mojego męża i nie wiele kupiłam w zasadzie to jak już naprawdę czego brakowało głównie body, buty kombinezony zimowe. Sporo dostał nowych a to jedna ciotka kupiła, a to wujek i się uzbierało. Ciuszki po bratanku będę musiała oddać bo bratowa też spodziewa się dzidziusia no ale mam już sporo nagromadzonych swoich więc nie będzie problemu. Stanowczo wystarczy. Jak będzie dziewczynka to mam 3 kartony ubranek po córce sąsiadki więc też się coś wybierze. Z ciuchami nie szaleje sporo ubranek nowych które dostaliśmy nawet mały nie zdążył założyć i leżą z metkami. Nie wiele będziemy musieli dokupić mamy wózek, półkoprzewijak, łóżeczko w którym na razie śpi Klaudiuszek ale niebawem zostanie przeniesiony do większego.
Mdłości mam straszne. Ledwo co się zaczęły a ja już marzę, żeby się skończyły. W dodatku młodemu w dalszym ciągu przebijają się zęby więc jest troszkę nie znośny i w nocy też kiepsko śpi. Ufff żeby przemordować ten pierwszy trymestr
- kasiunia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noooo ja teraz jeszcze nic nie mowie bo czekam....do soboty na mies
Jak nic nie bedzie robie testa!!!! I tez wyjde na wrzesnia ,koncowke tak obliczylam!!!
Pozdrawiam!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
No to czekamy razem z Toba:) widzę ze jedno malenstwo juz masz:) gratki:D
Na którego sobie wyliczyłas termin gdybyś byla w ciąży?
- Xianghua
- Wylogowany
- gaworzenie
tak, to moja pierwsza ciaza, a w ogole zle napisalam bo termin w moje 28-me a nie 27-me urodziny, kurde odmladzam sie
jak sie czujecie?
ja dzisiaj poszlam na miasta pozalatwiac kilka spraw i jestem padnieta.
poza tym zimno mi bardzo wiec leze na kanapie pod kocykiem i popijam herbatke, i mi taaak dobrze