BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 11 miesiąc temu #530105 przez iwonta_kg
Xianghua - lekarz przeważnie nie "pokazuje" bicia serca na tak wczesnym etapie ciąży dlatego 70% nas słyszy serduszko dopiero na drugiej wizycie. Widocznie masz dobrego lekarza.

Villemo - ja pije siemie lniane na mdłości. Troche pomaga. Co do bicia serduszka to u mnie poprzednim razem tez bylo tak ze poszłam w 8 tygodniu i bylo pięknie wszystko słychać. Ale teraz w 5 to za wcześnie. Wiec nie martw sie bo nie jestes sama:) ja następna wizytę postaram sie miec na 8-9 luty. Jeszcze nie Dzwonilam do lekarza.

A takie pytanie z innej beczki. Skad jesteście dziewczyny?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530150 przez izula
Cześć dziewczyny,

trochę mnie tu nie było.
Ja miałam ostatnią @ 7 grudnia (pierwszy dzień). 9 byłam u ginekologa i widziałam swoją fasolkę :) to był 5 tydzień. Teraz robię badania, które mi zleciła pani doktor i czekam do wizyty do 8 tygodnia. Bardzo się martwię, żeby wszystko było dobrze.

Ja jestem ze Śląska.

Pozdrawiam was wszystkie i całuję bardzo mocno

[/url]
[/url]

11 lata 11 miesiąc temu #530174 przez Viola23
Hej! jestem tu nowa.Co prawda terminu nie mam jeszcze wyliczonego przez doktora ale sama wiem że wyjdzie na wrzesień. Jestem w 6+2 tyg ciąży wg usg, a wg OM 8+3 tydz. Wczoraj byłam na usg bo zaczęłam plamić i okazało się że wszystko w porządku ale dostałam luteinę na wszelki wypadek. Moja dzidzia ma 3 mm jak na razie i nie widać jeszcze serduszka ale za tydz powinno już być widoczne.. Pozdrawiam :) Wrześnióweczki:)

11 lata 11 miesiąc temu #530223 przez Xianghua
Ja mam kilka kolezanek ktore poszly w siodmym tygodniu tak jak ja i tez widzialy juz seduszka :)

slyszec tez jeszcze nie slyszalam bo za wczesnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #530355 przez agilla.r
izula napisał:

Cześć dziewczyny,

trochę mnie tu nie było.
Ja miałam ostatnią @ 7 grudnia (pierwszy dzień). 9 byłam u ginekologa i widziałam swoją fasolkę :) to był 5 tydzień. Teraz robię badania, które mi zleciła pani doktor i czekam do wizyty do 8 tygodnia. Bardzo się martwię, żeby wszystko było dobrze.

Ja jestem ze Śląska.

Pozdrawiam was wszystkie i całuję bardzo mocno

Izula to masz dokładnie tak samo jak ja:) też miałam ostatni @ 7.12, u lekarza byłam 8.01 ale było widać dopiero sam pęcherzyk

11 lata 11 miesiąc temu #530583 przez dpc
ja jutro idę na wizytę, ufff, troszkę się denerwuję

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!

11 lata 11 miesiąc temu #530739 przez iwonta_kg
Dpc trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo:) napewno wszystko bedzie ok:) czekam na zdjęcie z usg:)

Buziaki!

11 lata 11 miesiąc temu #530750 przez peperoni32
Cześć dziewczyny,
Dołączę do Was :) O ciąży dowiedziałam się w sobotę a jutro mam pierwszą wizytę u lekarza, którą się bardzo stresuję. W ogóle mam takie huśtawki nastrojów, że ho ho. Powodzenia wszystkim Wam życzę :)

11 lata 11 miesiąc temu #530933 przez Villemo
Halo halo!

Co tu taka cisza jak tam mamuśki?

DPC trzymam kciuki daj znać jak po wizycie.

Iwonta - ja z okolic Krakowa

11 lata 11 miesiąc temu #530958 przez dpc
trzymajcie kciukasy, trzymajcie, jutro o 7:03 mam autobus do Białegostoku i pewnie odsiedzę swoje w kolejce do lekarza ;D

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!

11 lata 11 miesiąc temu #531294 przez karolinkanice16
Hej dziewczyny jestem lipcówką 2013 :) Bardzo Wam wszystkim gratuluję dzidziusiów :)
Co do serduszka, ja mojego maleństwa zobaczyłam w 7tc biło wyraźnie i szybko super uczucie. Same nie długo się przekonacie :)
Pozdrawiam :*

11 lata 11 miesiąc temu #531369 przez agamo
u mnie cisza bo walcze z przychodnia Szkoda gadac! A tak z innej beczki ma ktoras z was konflikt serologiczny? bo u mnie wlasnie tak bedzie Posiadam rh - a maz rh + wiec kolejny problem :(

Aga

11 lata 11 miesiąc temu #531374 przez iwonta_kg
agamo napisał:

u mnie cisza bo walcze z przychodnia Szkoda gadac! A tak z innej beczki ma ktoras z was konflikt serologiczny? bo u mnie wlasnie tak bedzie Posiadam rh - a maz rh + wiec kolejny problem :(

Agamo my podejrzewaliśmy u siebie taki konflikt gdy nasz synek zmarł a nie znaliśmy jeszcze wyników sekcji. Ale na szczęście nie mamy tego konfliktu. Gdzieś czytalam w internecie o tym ze dzieci z takiego konfliktu mogą rodzic sie chore...:(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #531375 przez peperoni32
My również mamy konflikt serologiczny, ale ja znowu słyszałam, że przy pierwszym dziecku to nie ma wielkiego wpływu przy kolejnych natomiast może niestety mieć. Moi rodzice również mają konflikt i jestem jedynaczką niestety.

edit. Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak to jest z suwaczkami? Według moich obliczeń jestem w 7tygodniu i 1 dniu ciąży a suwaczek pokazuje mi 6 tydizeń i 1 dzień?? OM miałam 5.12.2012.

11 lata 11 miesiąc temu #531379 przez iwonta_kg
pl.m.wikipedia.org/wiki/Choroba_hemolityczna_noworodka

Agamo mysle ze tu dobrze to wyjaśniają.

Peperoni a napewno dobrze wpisałas datę jak tworzyłas suwaczek? Ja mam utworzony od daty zapłodnienia. I tak samo pokazuje mi usg. Nie liczę od miesiączki.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka