BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #752117 przez pyzaura
SUPER WIADOMOSC KAROLCIA :)

pieknie teraz tylko dwie Monisie i Kinia i ja i bedziemy wszystkie rozpakowane :D:D

Czekamy na zdjecia Kornelka :) buziaki dla was :kiss: :kiss: :kiss:

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752172 przez iwonta_kg
Aaaaaaaaa! Karolcia ogromne gratulacje! Witamy Kornelka na swiecie :kiss:

Izula podasz linka gdzie mozna sie zarejestrowac po ta grzechotke?

A ja dzis odebralam paczke hippa z deserkiem i soczkiem darmowa z rossmana bo dostalam jakis czas temu kupony rabatowe i inne deserki :)

Uwaga: bylam u fryca :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #752175 przez pyzaura
Iwonka ślicznie razem wygladacie ;-) i ladnie ci w tej fryzurce kochana ;-)

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #752185 przez akina_zet
Karolcia gratuluje :)

Ja zostałam przeniesiona na normalny oddział i tu mam czekać... Nie dzieje się nic,więc se poczekam! Na ktg zero skurczy a mnie się już płakać chce z tego wszystkiego :( Jeszcze mam czas,więc nic nie wywołują.

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #752206 przez ninka333
Witam
Gratulacja synka Karolcia!!! duży chłopak :)
za pozostałe nierozpakowane mamuśki mocniutko trzymam kciukasy, żeby spokojnie wyczekiwały do spotkania ze swoimi maluszkami bo warto czekać na to spotkanie :)

Dziewczyny śliczne zdjęcia maluszków :) wszystkie nasze sierpniowo-wrześniowe dzieciaczki sa przecudowne :) aż się mordka cieszy jak ogląda się te słodkie bużki na zdjęciach - a co dopiero na żywo :lol: :ohmy:

ja też otrzymałam tą grzechotkę z fisherPrice :) jest naprawde fajna. A jakiś tydzień temu doszła do mnie również 2 próbki z J&J w co też szczerze wątpiłam.

donatka - współczuje tych wizyt u lakarzy bo z tą naszą organizacją w przychodniach jest tak kiepsko ze trzeba się przewaznie oczekać a z takim maleństwem to naprawde ciężko.

alliva - ja podaje bobotic teraz 3x po 8 kropelek i jest super. wcześniej dawałam 2xpo 6 kropelek i przez jakiś tydzień wystarczało ale póżniej widziałam że jednak za mało. Ja podaję dodatkowo kropelki DELICOL - pomaają trawić laktoze, a czesto kolki sa spowodowane problemami z jej trawieniem -można podawać je od pierwszego dnia życia. Mi zasugerowałao to i położna i lekarz a dodatkowo znałam je z doświadczeń z synkiem.

monika - teściowa i szwagierka zachowały się zdecydowanie niepoważnie z tym fajczeniam w pokoju maleństwa. a swoją drogą to trzeba miec tupet żeby się tak zachować!! ale dobrze że już problem został rozwiązany i teściowa śpi u siebie :silly:

niagara - nie dajcie się tym zarazkom!!!! że też grypsko musiało wkraść się do was i to jeszcze dopaść maleńką :(

asiek - jak masz zamiar przejść na emolienty do kąpania to zamiast Oilan zdecydowanie bardziej polecam Mediderm - jest znacznie tańszy, wydajniejszy i co najważniejszy skuteczniejszy i nawet w dotyku czuć różnice. Dobre jest również Emolium ale zdecydowanie droższe.

my jutro na kontrole do chirurga do przyszpitalnej przychodni jedziemy z tym nieszczesnym pępkiem :ohmy: nadal się bebrze i sączy jakieś paskudztwo z niego ale chociaż po poniedziałkowej interwencji chirurga przestał śmierdzieć B)

U nas dośc spokojnie, Aluśka ustabilizowała wmiarę spanie nocne i jak ostatnie karmienie po kąpaniu jest ok 21 to pózniej wstaje ok 1 i ok 5 więc nawet się wysypiam. Je bardzo ładnie ale nadal tak łapczywie że póżniej bulgocze w brzuszku mimo że ładnie odbija, ale na szczęście bobotic pomaga bo już przy puszczaniu bączków nie płacze a jedynie trochę napina żeby wygonić bączka z brzuszka :silly: nadal karmię tylko cycem i narazie mimo że jem praktycznie wszystko nie wykazjuje objawów alergii :)

córeczka ALICJA

11 lata 2 miesiąc temu #752234 przez niagara

11 lata 2 miesiąc temu #752235 przez karolcia1919
dziekujemy.moj glodomorek spi..ja od 2dni przespalam 45min przed chwila...akina ja wczoraj tez bylam na ktg...i.byla cisza a wieczorem mnie wzielo..porod trwal7.30-12.25 na porodowke zabrali mnie o 7.30 ktg skakanie na fasolce duzo pomoglo.

11 lata 2 miesiąc temu #752237 przez agamo
Karolcia gratulacje! No wkoncu sie doczekalas! A tak sie stresowalas wcześniej Dobrze ze juz po i ze Kornel z wami No i jednak synus gdzie ci lekarze widzieli dziewczynkę jak to Kornel słodki tam siedzial! Czekamy na fotki jak tylko dojdziecie do siebie!

No a ja muszę sie pochwalić ze ładnie tracę kg Na początku trochę sie zestresowalam bo jak byłam opuchnieta po porodzie i stanelam na wagę to tylko 3 kg mniej niż w ciazy ale wiedziałam ze to opuchniete nogi dolorzyly kg No ale wazylam sie wczoraj i zostało mi do zrzucenia 2-3 kg! Jestem w szoku Mimo iż brzuszek jeszcze sterczy to wagowo wracam do siebie!

Niewiem co miałam jeszcze pisac pustka w głowie czytałam wasze posty wczoraj ale miałam ciężki dzien i nic juz nie pamietam poza Karolcia! No nic kończę w takim razie! Dobrej nocki!

Aga

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752239 przez iwonta_kg
Mi spadlo 15kg od porodu! :) zostaje 5 ale chyba juz nie dam rady sie go pozbyć.

Moj glodomorek szaleje...

11 lata 2 miesiąc temu #752246 przez iwonta_kg
Dziendobry:-)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752257 przez akina_zet
Dzień dobry dziewczynki.

O jak Wy pięknie chudniecie :) Ja od tego szpitalnego żarcia tu chyba schudnę.

Wasze maluszki coraz silniejsze i coraz starsze,przeglądałam dziś zdjęcia maluszków wrześniowych :) I aż łzy w oczach stawały!

A ja nadal czekam... I jeżeli nic się nie wydarzy to poczekam do terminu,a później będą działać.

Nierozpakowane! Jestem z Wami i zazdroszczę Wam pobytu w domkach w swoich łóżeczkach :)

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #752264 przez izula
Dzień dobry wszystkim :)

www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/FamilySignUp.html#

link po grzechotkę, ważne żeby wpisać dane swojego Maleństwa :)) przyjdzie wiadomość na maila.

Iwonka ślicznie Ci z nową fryzurką, a zdjęcie z synkiem przeurocze. Ja tak bym chciała jakieś śliczne zdjęcie z synkiem ale jestem przed fryzjerem i na każdym zdjęciu wyglądam okropnie, jak zoombie :)))

KAROLCIA GRATULACJE i DUŻO CALUSKÓW dla CIEBIE I MALEŃSTWA. Szybkiego powrotu do sił i samych uśmiechów na buźce dzieciaczka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Akina jeszcze troszeczkę i ty będziesz tulić swoją pociechę do piersi. :)) Głowa do góry :))

CO do utraty wagi to u mnie 14 kg mniej tylko, że ja mam problem innej natury bo w ciąży przytyłam tylko 9 więc lecę już z wagi swojej. Podobno jestem bardzo blada i ogólnie źle wyglądam, ale jak tu wyglądać normalnie jak co nie zjem to mały ma kolki. Jem tylko ziemniaki z masełkiem i mięso duszone. Z owoców na razie toleruje tylko banany z tego co przerobiłam. Wczoraj zrobiłam sobie buraczki i znowu była kolka :) i tak testujemy Małego co mama może jeść ale na razie to kiepsko wygląda.

[/url]
[/url]

11 lata 2 miesiąc temu #752266 przez nike84
dzień dobry :)
KAROLCIA GRATULUJĘ JESZCZE RAZ SYNKA!!! Który okazał się jednak synkism a nie córeczką :)
wszystkie dzieciaczki sa rewelacyjne!
Akina Monia trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieje że już niedługo wyjdzecie z tego szpitala razem z Igunią :)

Nie wiem co jeszcze chciałam napisać bo tyle tego bylo...
Powoli uczę się bycia mamą. Kacperek po powrocie ze szpitala odzyskał siły i chęć do jedzenia :) Ale mam pytanie, czy jest tu może jeszcze jakaś mama która karmi mlekiem modyfikowanym? Czy tylko ja jestem taką wyrodną matką ze nie mam pokarmu dla swojego synka :( Bo karmie Kacperka na zmianę raz mm a raz swoim odciagnietym mlekiem. I nie wiem ile mu dawać tego mleka bo położna powiedziała ze 40 ml mu wystarczy co 3h, ale tyle to ja mu dawalam jak ze szpitala wychodzilismy, a teraz Kacperek ma juz tydzień i po każdym karmieniumam wrażenie ze dalej jest głodny. Ah jak ja wam zazdroszczę tego karmienia piersią :(

11 lata 2 miesiąc temu #752277 przez słonko
Cześć dziewczynki :)

Po pierwsze Gratulacje Karolcia!

Monika, to dobrze ze Cie przenieśli. Choc prewnie lada chwila wrócisz :)

Ja dziś przeszczesliwa po udanej nocy :) a jeszcze o północy plakalam, bo Piotruś nie chciał się ululac, a tu każda godzina na lampie cenna! Ostatecznie przespalismy ponad 5h z jedna przerwa na karmienie! Maly naswietlony, ja wyspana :)

No i chyba udalo się opanowac nawal, z ktorym walczylam od przedwczoraj. Wczoraj robili mi nawet oklady z kapusty, ale to jakos malo pomogło, piersi tak nabrzmiale, ze myslalam ze pekna! Wiecie co okazalo sie najlepsze? Przyciasny stanik do karmienia! A ja glupia dotad trzymalam go ma dnie torby chodzac caly czas z cycami na wolnosci! He he, nie sadzilam, ze nazwe kiedys cycami moje male A sprzed ciąży :silly: btw ciekawe jakie mi nalesniki zostana po :dry:

A co do wagi, to tez szok :ohmy: Nie ważyłam się jeszcze, ale po chudych lydkach i udach widze, ze juz chyba wszystko zeszło!

O, moj szkrabik sie budzi :lol:

Na razie!

Paulina i Piotruś

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752284 przez MyMelange
Dobry!

KAROLCIA GRATULUUUUJE :) Czyli mozna rodzic zupelnie sie niespodziewajac. No to dziewczyny, moze my tu sobie gadu gadu, a za pare godzin PUSH PUSH ;P Ja mam na dzis termin, wiec kto wie....

Monia, jak tam humor? Chyba lepszy?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka