- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
pieknie teraz tylko dwie Monisie i Kinia i ja i bedziemy wszystkie rozpakowane :D
Czekamy na zdjecia Kornelka buziaki dla was
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Ja zostałam przeniesiona na normalny oddział i tu mam czekać... Nie dzieje się nic,więc se poczekam! Na ktg zero skurczy a mnie się już płakać chce z tego wszystkiego Jeszcze mam czas,więc nic nie wywołują.
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gratulacja synka Karolcia!!! duży chłopak
za pozostałe nierozpakowane mamuśki mocniutko trzymam kciukasy, żeby spokojnie wyczekiwały do spotkania ze swoimi maluszkami bo warto czekać na to spotkanie
Dziewczyny śliczne zdjęcia maluszków wszystkie nasze sierpniowo-wrześniowe dzieciaczki sa przecudowne aż się mordka cieszy jak ogląda się te słodkie bużki na zdjęciach - a co dopiero na żywo
ja też otrzymałam tą grzechotkę z fisherPrice jest naprawde fajna. A jakiś tydzień temu doszła do mnie również 2 próbki z J&J w co też szczerze wątpiłam.
donatka - współczuje tych wizyt u lakarzy bo z tą naszą organizacją w przychodniach jest tak kiepsko ze trzeba się przewaznie oczekać a z takim maleństwem to naprawde ciężko.
alliva - ja podaje bobotic teraz 3x po 8 kropelek i jest super. wcześniej dawałam 2xpo 6 kropelek i przez jakiś tydzień wystarczało ale póżniej widziałam że jednak za mało. Ja podaję dodatkowo kropelki DELICOL - pomaają trawić laktoze, a czesto kolki sa spowodowane problemami z jej trawieniem -można podawać je od pierwszego dnia życia. Mi zasugerowałao to i położna i lekarz a dodatkowo znałam je z doświadczeń z synkiem.
monika - teściowa i szwagierka zachowały się zdecydowanie niepoważnie z tym fajczeniam w pokoju maleństwa. a swoją drogą to trzeba miec tupet żeby się tak zachować!! ale dobrze że już problem został rozwiązany i teściowa śpi u siebie
niagara - nie dajcie się tym zarazkom!!!! że też grypsko musiało wkraść się do was i to jeszcze dopaść maleńką
asiek - jak masz zamiar przejść na emolienty do kąpania to zamiast Oilan zdecydowanie bardziej polecam Mediderm - jest znacznie tańszy, wydajniejszy i co najważniejszy skuteczniejszy i nawet w dotyku czuć różnice. Dobre jest również Emolium ale zdecydowanie droższe.
my jutro na kontrole do chirurga do przyszpitalnej przychodni jedziemy z tym nieszczesnym pępkiem nadal się bebrze i sączy jakieś paskudztwo z niego ale chociaż po poniedziałkowej interwencji chirurga przestał śmierdzieć
U nas dośc spokojnie, Aluśka ustabilizowała wmiarę spanie nocne i jak ostatnie karmienie po kąpaniu jest ok 21 to pózniej wstaje ok 1 i ok 5 więc nawet się wysypiam. Je bardzo ładnie ale nadal tak łapczywie że póżniej bulgocze w brzuszku mimo że ładnie odbija, ale na szczęście bobotic pomaga bo już przy puszczaniu bączków nie płacze a jedynie trochę napina żeby wygonić bączka z brzuszka nadal karmię tylko cycem i narazie mimo że jem praktycznie wszystko nie wykazjuje objawów alergii
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
No a ja muszę sie pochwalić ze ładnie tracę kg Na początku trochę sie zestresowalam bo jak byłam opuchnieta po porodzie i stanelam na wagę to tylko 3 kg mniej niż w ciazy ale wiedziałam ze to opuchniete nogi dolorzyly kg No ale wazylam sie wczoraj i zostało mi do zrzucenia 2-3 kg! Jestem w szoku Mimo iż brzuszek jeszcze sterczy to wagowo wracam do siebie!
Niewiem co miałam jeszcze pisac pustka w głowie czytałam wasze posty wczoraj ale miałam ciężki dzien i nic juz nie pamietam poza Karolcia! No nic kończę w takim razie! Dobrej nocki!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj glodomorek szaleje...
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
O jak Wy pięknie chudniecie Ja od tego szpitalnego żarcia tu chyba schudnę.
Wasze maluszki coraz silniejsze i coraz starsze,przeglądałam dziś zdjęcia maluszków wrześniowych I aż łzy w oczach stawały!
A ja nadal czekam... I jeżeli nic się nie wydarzy to poczekam do terminu,a później będą działać.
Nierozpakowane! Jestem z Wami i zazdroszczę Wam pobytu w domkach w swoich łóżeczkach
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/FamilySignUp.html#
link po grzechotkę, ważne żeby wpisać dane swojego Maleństwa ) przyjdzie wiadomość na maila.
Iwonka ślicznie Ci z nową fryzurką, a zdjęcie z synkiem przeurocze. Ja tak bym chciała jakieś śliczne zdjęcie z synkiem ale jestem przed fryzjerem i na każdym zdjęciu wyglądam okropnie, jak zoombie ))
KAROLCIA GRATULACJE i DUŻO CALUSKÓW dla CIEBIE I MALEŃSTWA. Szybkiego powrotu do sił i samych uśmiechów na buźce dzieciaczka
Akina jeszcze troszeczkę i ty będziesz tulić swoją pociechę do piersi. ) Głowa do góry )
CO do utraty wagi to u mnie 14 kg mniej tylko, że ja mam problem innej natury bo w ciąży przytyłam tylko 9 więc lecę już z wagi swojej. Podobno jestem bardzo blada i ogólnie źle wyglądam, ale jak tu wyglądać normalnie jak co nie zjem to mały ma kolki. Jem tylko ziemniaki z masełkiem i mięso duszone. Z owoców na razie toleruje tylko banany z tego co przerobiłam. Wczoraj zrobiłam sobie buraczki i znowu była kolka i tak testujemy Małego co mama może jeść ale na razie to kiepsko wygląda.
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
KAROLCIA GRATULUJĘ JESZCZE RAZ SYNKA!!! Który okazał się jednak synkism a nie córeczką
wszystkie dzieciaczki sa rewelacyjne!
Akina Monia trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieje że już niedługo wyjdzecie z tego szpitala razem z Igunią
Nie wiem co jeszcze chciałam napisać bo tyle tego bylo...
Powoli uczę się bycia mamą. Kacperek po powrocie ze szpitala odzyskał siły i chęć do jedzenia Ale mam pytanie, czy jest tu może jeszcze jakaś mama która karmi mlekiem modyfikowanym? Czy tylko ja jestem taką wyrodną matką ze nie mam pokarmu dla swojego synka Bo karmie Kacperka na zmianę raz mm a raz swoim odciagnietym mlekiem. I nie wiem ile mu dawać tego mleka bo położna powiedziała ze 40 ml mu wystarczy co 3h, ale tyle to ja mu dawalam jak ze szpitala wychodzilismy, a teraz Kacperek ma juz tydzień i po każdym karmieniumam wrażenie ze dalej jest głodny. Ah jak ja wam zazdroszczę tego karmienia piersią
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Po pierwsze Gratulacje Karolcia!
Monika, to dobrze ze Cie przenieśli. Choc prewnie lada chwila wrócisz
Ja dziś przeszczesliwa po udanej nocy a jeszcze o północy plakalam, bo Piotruś nie chciał się ululac, a tu każda godzina na lampie cenna! Ostatecznie przespalismy ponad 5h z jedna przerwa na karmienie! Maly naswietlony, ja wyspana
No i chyba udalo się opanowac nawal, z ktorym walczylam od przedwczoraj. Wczoraj robili mi nawet oklady z kapusty, ale to jakos malo pomogło, piersi tak nabrzmiale, ze myslalam ze pekna! Wiecie co okazalo sie najlepsze? Przyciasny stanik do karmienia! A ja glupia dotad trzymalam go ma dnie torby chodzac caly czas z cycami na wolnosci! He he, nie sadzilam, ze nazwe kiedys cycami moje male A sprzed ciąży btw ciekawe jakie mi nalesniki zostana po
A co do wagi, to tez szok Nie ważyłam się jeszcze, ale po chudych lydkach i udach widze, ze juz chyba wszystko zeszło!
O, moj szkrabik sie budzi
Na razie!
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
KAROLCIA GRATULUUUUJE Czyli mozna rodzic zupelnie sie niespodziewajac. No to dziewczyny, moze my tu sobie gadu gadu, a za pare godzin PUSH PUSH ;P Ja mam na dzis termin, wiec kto wie....
Monia, jak tam humor? Chyba lepszy?