- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Maleńka została oszczędzona przez kolki,tym samym mamusia też
Pierwsza nocka w koszu jak najbardziej zwieńczona sukcesem więc jesteśmy i wyspane w miarę i zadowolone Nie obyło się bez niespodzianek...o 5 rano mała tak chlusnęła mlekiem,że ona cała do przebrania,rożek też zalany,ale najwyraźniej to co zalegało na żołądeczku zostało usunięte i Alicja jak zasnęła po tym to spała do 9. Wrzask niesamowity-tym razem z głodu
Aguś dzięki za info....zobaczymy jak ten Infacol zadziała na Aluśkę,bo faktycznie każde dziecię inne. I tak uważam,że najlepsze krople to te Sab Simplex ale na nie musimy jeszcze tydzień zaczekać. Herbatkę z kopru tez zamierzam kupić. Powiedz mi tylko jak często dajesz ją Kacperkowi?? Ile?? i kiedy?? po mleczku???
Karolcia skoro maleńki napił się zielonych wód to by znaczyło,że w brzuszku oddał swoją pierwszą kupkę a opicie się takich wód to tzw zatrucie ciążowe....
W takim wypadku naprawdę te 8pkt i jego dobry stan to mega dobry wynik Dobrze,że skończyło się tak a nie inaczej. Ja jak byłam w pracy po porodzie to gadałam z księgową na basenie,bo jej siostra też w ciąży i się okazało,że urodziła w tym samym dniu co ja. Tez zatrucie ciążowe ale tam sprawa dużo poważniejsza niestety :/ Nie będę pisać co i jak. Mma tylko nadzieję,że z małym będzie wszystko git a i naprawdę cieszę się,że Kornelcio w takiej dobrej formie jest Co jak co ale zdrówko tych naszych skarbków-najważniejsze.
Nooo Anka i Monia i Kinia???? Będą weekendowe dzieci??
Życzę Wam,życzę
Mój Filip tez odlicza razem z nami wszystkimi. Codziennie pyta czy któraś urodziła i ile jeszcze ciężarówek zostało Swoją drogą nie pomyślałabym,że te moje dziecię tak się zaangazuje w "życie naszego forum"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
akina ogromne gratulacje:-) mala slodziutka taka.. teraz szybciutko dochodzcie do siebie i fru do domku:-)
karolcia widze ze tez dobre wiesci..
oj dzis bedzie udany dzien.. moze dla ktorejs brzuchatki tez? zobaczymy
villemo. donatko. dzieki za porady bo ja takie nemo kupkowe jestem bo dzieci do tej pory widzialam tylko ubrane:-)
a jeszcze jedno pytanko. jak czesto dopajac moge bo chce szybciutko pozbyc sie tej zoltaczki ale znowu nie chce przesadzic..
dzis mi sie tak z cycow leje ze moze dojde do tego ze bedzie mlodej wystarczal moj pokarm:-) jak nie to nic sie nie dzieje.. byle nie ubylo to moge karmic pol na pol..
a mleczko mam bebiko i jak na razie chyba moze byc wiec jak skoncze to nie bede kombinowac z innym
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Agamo no zdziwila sie fryzjerka... jak weszlam do salonu do salonu to zapytala kiedy rodze taki mam brzuszek jeszcze jakbym dalej byla w ciazy...
Wlasnie co z ta herbatka z kopru wloskiego? Ja kupilam w torebkach ale chyba lepsza by byla granulowana. Kiedy najlepiej ja podawac?
Moj Kacperek zamaist spac swoje normowe trzy godziny robi sobie 15minutowe drzemki i jest wyspany... a ja nic nie moge zrobic w domu...
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Po pierwsze gratulacje dla Karolci i Akiny. Szczęścia dla Was i dzieciątek
Mery śliczna Juleczka
Karolcia mi też kazali budzić Agatkę co 3 godz, ale jak się dobrze naje to śpi dłużej, więc wszystko zależy od dziecka.
Dziewczyny poradźcie mi coś na kupki małej. właściwie od wczoraj ma problem z załatwianiem, pręży się i stęka, kupki są gęste, a przy karmieniu piersią powinny być raczej "luźne". Wydaje mi się, że nie jem nic takiego co by jej zaszkodziło. Może ma na to wpływ mój problem z zaparciami
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My też po udanej nocce. Mały po karmieniu o 22:30 obudził się na jedzonko dopiero o 3
Kalinko co do dopajania to nie wiem jak często ale myślę, że jak będziesz podawać często a po troszku to nie zaszkodzisz małej w żaden sposób.
Pyzaura - dzięki za info o szpinaku właśnie sobie przypomniałam, że ja w życiu szpinaku w ustach nie miałam, może pora najwyższa spróbować
Iwonko jak tylko masz herbatkę w torebce do zaparzania to jak najbardziej podawaj taką. Kiedyś omawiali te herbatki błyskawiczne w programie i mówili, ile ta herbatki z hippa zawierają glukozy... Niby z kopru włoskiego (śladowej ilości!) żeby maluszek nie miał wzdęć a z drugiej strony glukoza która często te wzdęcia powoduje.
Ciekawe czy nasze dziewczynki się wyrobią we wrześniu
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
A ja mam dzisiaj dramat cyckowy Lewa piers tak mnie naparza i robi sie twarda no chyba zwariuje Jak jej dotkne to boli jak cholera a przy masazu to az plakac mi sie chce Naszczescie nie jest twarda jak kamien jeszcze bo rozmasowywuje ale juz twardsza niz normalnie i czerwona tez jeszcze nie ale dzien poprostu do dupy eh chyba dzisiaj gorszy dzien mam
Iwonka stopki pierwsza klasa i gratuluje miesiaca Rany jak to szybko zlecialo A moj malenki i Ivy niunka dopiero dwa tygodnie. ale i tak szybko mi leci.
Asia niestety nie poradze bo ja mam odwrotny problem maly ma zielone kupki i zadkie Wydaje mi sie ze troche sluzowate ale nie galaretka No i dosc mokre wiec nie mam pojecia co robic jak jest odwrotnie!
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Witam szczęśliwe mamusie i mamcie oczekujące
Po pierwsze gratulacje dla Karolci i Akiny. Szczęścia dla Was i dzieciątek
Mery śliczna Juleczka
Karolcia mi też kazali budzić Agatkę co 3 godz, ale jak się dobrze naje to śpi dłużej, więc wszystko zależy od dziecka.
Dziewczyny poradźcie mi coś na kupki małej. właściwie od wczoraj ma problem z załatwianiem, pręży się i stęka, kupki są gęste, a przy karmieniu piersią powinny być raczej "luźne". Wydaje mi się, że nie jem nic takiego co by jej zaszkodziło. Może ma na to wpływ mój problem z zaparciami
My dziś z Kacperkiem mamy podobny problem. Od rana preży się, stęka i nie może kupki zrobić, a jak w końcu po 1,5h mu sie udało to była taka jak plastelina - twarda i zwarta. Dlatego zadzwoniłam do położnej i kazała kupić herbatkę na trawienie i dać małemu, a poza tym pilnować żeby w pokoju nie było więcej jak 21-22 stopni, bo ponoc jak jest więcej to maluszek się więcej poci przez co traci wodę i przez to mogą byc problemy z zaparciami... Zobaczymy, mąż pojechał po herbatkę i będziemy próbować, bo szkoda mi mojego maleństwa jak się tak męczy
Iwonka śliczne stópki W ogóle dziecięce stópki są takie słodkie Mój Kacperek jak na swoje 50cm wzrostu ma bardzo duże stopy Każdy kto je widzi (lekarka, położna, pielęgniarki w szpitalu) mówi "O rany jakie wielkie stopy! Będzie z niego kawał chłopa"
My dziś zaliczyliśmy godzinny spacerek i teraz mały śpi jak zabity Chociaż już mnie dobijają nasze chodniki,po których nie da się spokojnie jechać, żeby dziecka nie wytrzepało na wszystkie strony (mimo że w wózku są amortyzatory )
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Kalinka dzieciątko dopaja się pomiędzy karmieniami w takiej ilości jakiej maluch potrzebuje
Iwonka moim zdaniem lepsza jest herbatka w torebkach. Mam i taką, i granulowaną. W tej drugiej kopru włoskiego jest 3% reszta to glukoza. Ja podaje Julce raz jedną raz drugą.
A my się kurujemy, nadal... Dobija mnie już to siedzenie w domu Ja już powoli dochodzę do siebie, ale Julkę nadal kaszel trzyma. Dzisiaj w nocy jeszcze miała katar. Serce mi się kraja patrząc jak się męczy kruszynka malutka
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Natka wspolczuje ale jak mowilas lekarz powiedzial ze i Julce przechodzi wiec bedzie dobrze Jeszcze jakos musicie wytrzymac w domku dacie rade kochana!
Martus Nike duze stopy powiadasz hihi to sie beda dziewczyny uganiac
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa