BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #753997 przez kalina
dolaczam do nie do konca wyspanych mamus.. czesc nocki byla masakra. jeszcze maz sie wkurzal ze do pracy a mala sie drze. no coz mowie mu- uroki rodzicielstwa. ale ja przy cycu trzymalam bo wtedy byl w miare spokoj. ale tez jej sie cos z brzuszkiem dzialo bo sie biedna prezyla. i musialam przebierac ja bo dalam spodenki i jej nie pasowaly. pewnie bidulke gniotly. widzialam ze cos jej sie dzieje ale na chwilke stracilam cierpliwosc i o malo na nia nie nakrzyczalam z tego zmeczenia bo sie zaczelam zastanawiac czy po prostu nie wymusza noszenia na rekach. a ona przecie taka biedna..za to nad ranem udalo nam sie usnac i juz jest dobrze. nawet chyba brzuszek przeszedl.
zastanawiam sie czy moze bolec od tego ze jej sie bardzo zadko odbija i nie umie jej do tego zmusic.
a herbatka rumiankowa jest specjalna dla dzieci czy zwykly rumianek mize byc? o moze ja wypije to przejdzie i do niej:-)

magda ja tez wczoraj "podziwialam"swoja dziure i az sie przerazilam.. mam nadzieje ze taka wielka nie zostanie i sie zastanawialam czy mi lekarz moze za malo zaszyl :-P
no ja po tygodniu i nie ma nic lepszego jak poduszka z dziura:-) jeszcze mi szwy ropa zaszly i sie srednio goja. po porodzie dali mi antybiotyk zebym zakazenie nie dostala ale jak wrocilam do domu to z kazdym dniem gorzej. polozna kazala mi octeniseptem psikac. eahalam sie ze 2 dni ale juz wytrzymac nie moge bo boli i swedzi i juz grzecznie psikam. procz tego ze 3x tantum rosa od poczatku. mam nadz ze wszystko wroci do normy bo zwariuje. w pon bedzie polozna to se looknie pewnie. jeszcze mi sie koncowka szwu wbija w podpase i jak wstaje to se musze trzymac zeby nie urwac. dzis juz se lepcem zakleilam.. mam nadz ze bedzie sie trzymac:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #753998 przez agamo
Kinga bidulo współczuje stresow ale sproboj sie zrelaksować Moze jakaś relaksujaca kąpiel? Wiem łatwo sie mówi ale najważniejsze by byc wypoczetym bo pozniej zacznie sie walka :p No a mama najważniejsza i jej samopoczucie tez! Juz naprawdę niedługo Kibicuje wam codziennie Jesteście taki nasze trzy aniolki czarliego :p

Madzik ty nawet nie mów Antosiowi zeby na dzien wracał do brzuszka bo potem z tego brzuszka jakoś musiałby wyjść! A rodzic teraz po raz drugi chyba byś niechciala! A u mnie tez noc taka sobie Dzisiaj ubralam Kacperka w pajacyka ministranta :p wiec liczę ze pomoże :p Mam takiego pajaca białego ze stojka i mały wyglada jak jakiś duchowny :p heheTrzeba wszystkiego sprobowac a co! :p a co do smrodku ja po cc ale mnie to od początku ten zapach smierdzial Nie wiem czy to kwestia wyczulonego węchu ale ma to dość charakterystyczny zapach! Smialam sie do męża bo mamy sąsiadów durnych "ciapakow" (hindusow) Jak im sie kosz na śmieci wypełni to wystawiają worek ze śmieciami na korytarzu miedzy naszym a ich wejściem No i czasem im śmierdzi z tego worka No jak to ze śmieci!i tak leżą te worki z dzien a kontenery mamy tylko piętro niżej w garażach! I oni nie raz siedzą na zewnątrz przed osiedlem a śmieci nie wezmą To powiedziałam mojemu L ze kosz z łazienki z moimi podpaskami i małego pampersami tez zostawie w korytarzu to ich Moze nauczy!buraki jedne! Ale maz poszedł po inny sposób i kupił odswierzacz powietrza i postawił w korytarzu I wiecie ze pomogło! Ciekawa jestem na jak długo!

Tescie spoko Nie wtracaja sie Nie daja "super" rad Zreszta mam kochanych teściów wiec nie moge narzekać Jedyne co mnie denerwuje to to jak tesciu wlazi i zagląda do pokoju jak karmie A ja nie czuje sie swobodnie z cycami na wierzchu Jeszcze przy kobietach spoko ale faceci wara od moich cyckow czy mojego rozstepowego sflaczalego brzucha Ostatnio mężowi zwrocilam uwagę ze najpierw teść potem szwagier i sie przyglądają Jakbym chciała karmic przy nich to bym nie wychodziła z pokoju i zamykala drzwi za sobą czyż nie? No wiec i ja sie wyzalilam!

Aga

11 lata 2 miesiąc temu #754002 przez kalina
lol magda po co ci fryzjer jak masz takie fajne wloski?

ja jestem zadowolona ze mnie naszlo na sciecie wlosow i zdarzylan przed porodem bo tera z dlugimi bym se vhyba nie poradzila bo nie zawsze jesr czas umyc a co dopiero wysuszyc:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #754007 przez kalina
agamo no ja ostatnio flacha karmilam choc chcialam cycem bo mnie tez krepuje wystawianie cycoli. a sama w domu bylam. bo jak bedzie maz to pol biedy moge wyjsc a tak to zostawic gosci na wiecej niz pol godz naet glupio. i siostre opitolilam ostatnio ze co mi w cycki patrzy zboczona:-P choc przy moich dziewczynach czy mamie to wrazie w mogechoc i tak mi dziwnie. ale calej reszcie wara. zaczynam zalowac ze nie mamy drzwiczek w pokoju tylko dziura na nie bo sie nawet spokojnie zamknac nie.mizna.. a w kiblu karmic nie bede:-P
no i obie z mala nie lubimy i zaczynamy opitalac jak ktos looka jak zmieniamy pieluszki bo i ona zdenerwowana i mi wolniej idzie bo sie rece trzesa:-)

zainspirowana twoimi przezyciami spacerowymi wsadze pozniej mala do wizka- niech sie przyzwyczaja:-)

url]

11 lata 2 miesiąc temu #754010 przez kocham_cie
kalina napisał:

magda ja tez wczoraj "podziwialam"swoja dziure i az sie przerazilam.. mam nadzieje ze taka wielka nie zostanie i sie zastanawialam czy mi lekarz moze za malo zaszyl :-P
no ja po tygodniu i nie ma nic lepszego jak poduszka z dziura:-) jeszcze mi szwy ropa zaszly i sie srednio goja. po porodzie dali mi antybiotyk zebym zakazenie nie dostala ale jak wrocilam do domu to z kazdym dniem gorzej. polozna kazala mi octeniseptem psikac. eahalam sie ze 2 dni ale juz wytrzymac nie moge bo boli i swedzi i juz grzecznie psikam. procz tego ze 3x tantum rosa od poczatku. mam nadz ze wszystko wroci do normy bo zwariuje. w pon bedzie polozna to se looknie pewnie. jeszcze mi sie koncowka szwu wbija w podpase i jak wstaje to se musze trzymac zeby nie urwac. dzis juz se lepcem zakleilam.. mam nadz ze bedzie sie trzymac:-)

No właśnie popatrz jak to jest bo mi np w szpitalu nic nie przeszkadzało... ani szwy nie bolały i siadałm normalnie a tylko wyszłam do domu to tak samo jak u ciebie swędzenie ból wbijające się szwy... a co do dziurki to wyobraz sobie że mi doktorek który mnie szył na następny dzień po porodzie władował dwa paluchy w moją dziurkę żeby sprawdzić czy wszystko ok... no niby jego zdaniem rozmiar był właściwy... kurcze nie wiem jaka ona była przed porodem ale teraz wg mnie jest za duża :dry:

A co do włosów to kochana nie widać odrostów ;) może też ja jestem troszkę przewrażliwiona bo przed porodem chodziłam co miesiąc a teraz już prawie dwa nie farbowałam :dry:

Magda M

11 lata 2 miesiąc temu #754014 przez agamo
O i fotkę zobaczyłam Madzia super wygladasz i paznokietki ładne i włosy jak od fryca wygladaja! Boshe to ja chyba wyglądam jak nieszczęście Wczoraj na spacerze okulary słoneczne ubralam jakby mnie ktoś znajomy spotkał! :p

Kalinka to współczuje naprawdę Czytałam zeby robic nasiadowki z kory dębu i po każdej wizycie w toalecie przemywac tym tantum rosa duzo wietrzyc No i ten octanisept czy jak mu tam Moja znajoma mi mówiła ze ona robiła sobie kąpiele z szarego mydla I leżała tak w wannie pare razy na dzien. Nie wiem na ile to wszystko skuteczne ale Moze warto próbować!

Aga

11 lata 2 miesiąc temu #754016 przez kocham_cie
oj mnie to zaglądanie jak karmie też okropnie irytuje... mama siostry ok... ale jak muszę nakarmić małego przy obcych to albo się obracam albo wychodzę... no ewntualnie przykrywam się pieluszką... wiem że nigdy bym go nie nakarmiła w miejscu publicznym.... chyba bym umarała ze wstydu :S

Aga a z teściem i szwagrem to już wogóle krępująca sytuacja ...

Kalinka a ja załuje jednak że obciełam bo tak to bym związała, zaplotła warkocza i bylby spokój a przy tej dlugości co chwile albo maly mnie ciągnie albo mi lecą na pysk i do szału mnie doprowadzają :dry:

Magda M

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #754017 przez kalina
magda a mi po porodzie wsadzili taki prowizoryczny tampon z gazy czy czegos takiego i do nastepnegodnia mialam w tym byc. no i jak mi wyciagli nastepnego dnia to zwatpilam jak sie takie cos zmuescilo.. a najgorsze bylo ze kazali isc wieczor do kibla. mialy mi pomoc bo mi slabo i mroczki przed oczami.. no i nie moglam sie dogadac czy moge to cos zalac. w koncu mnie zmusily jedbak do kibla i to w ogole sie balam ze mi dopiero zakazenie wejdzie jak nie dosc ze krwia zapackane to jeszcze jszczynami i z takim mokrymdo nastepnego dnia.. to dopiero smierdzialo

a sprobuj spinkami podpinacto przestana denerwowac. ja scielam ze ledwo ledwo ale zwiazac moge a grzywka wkurza to ja podpinam spinkami. i jak nie zapomne to sciagam a jak nie to wygladam jak ulag:-)

url]

11 lata 2 miesiąc temu #754022 przez kocham_cie
agamo napisał:

O i fotkę zobaczyłam Madzia super wygladasz i paznokietki ładne i włosy jak od fryca wygladaja! Boshe to ja chyba wyglądam jak nieszczęście Wczoraj na spacerze okulary słoneczne ubralam jakby mnie ktoś znajomy spotkał! :p

Kalinka to współczuje naprawdę Czytałam zeby robic nasiadowki z kory dębu i po każdej wizycie w toalecie przemywac tym tantum rosa duzo wietrzyc No i ten octanisept czy jak mu tam Moja znajoma mi mówiła ze ona robiła sobie kąpiele z szarego mydla I leżała tak w wannie pare razy na dzien. Nie wiem na ile to wszystko skuteczne ale Moze warto próbować!

Ach dziękuję dziekuję... ale ja i tak czuję się jak kupa...a co do nasiadówek z kory to trzeba uważać bo mocno obkurcza i czasem szwy się rozchodzą... podobno :blush:
no i o tym wietrzeniu też słyszałm ale jak to niby robić jak z czlowieka leci wodospad krwi???

Magda M

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #754024 przez kalina
u to ja juz nue wiem.. moze jednak oscenisept odkazi odpowiednio.. a jak do jutra nie bedzie lepoej to probuje wszystko po kolei:-) i tak dzis mi lepiej jak na razie sie szew nie wbija:-) ale cos widze ze lepiec dlugo nue wytrzyma ale dobre i co
jak o kapieli pomysle to mi slabo az choc bym z checia sie w wannie wymoczyla.. moze wnet sie zagoi:-)

url]

11 lata 2 miesiąc temu #754026 przez kocham_cie
kalina napisał:

magda a mi po porodzie wsadzili taki prowizoryczny tampon z gazy czy czegos takiego i do nastepnegodnia mialam w tym byc. no i jak mi wyciagli nastepnego dnia to zwatpilam jak sie takie cos zmuescilo.. a najgorsze bylo ze kazali isc wieczor do kibla. mialy mi pomoc bo mi slabo i mroczki przed oczami.. no i nie moglam sie dogadac czy moge to cos zalac. w koncu mnie zmusily jedbak do kibla i to w ogole sie balam ze mi dopiero zakazenie wejdzie jak nie dosc ze krwia zapackane to jeszcze jszczynami i z takim mokrymdo nastepnego dnia.. to dopiero smierdzialo

a sprobuj spinkami podpinacto przestana denerwowac. ja scielam ze ledwo ledwo ale zwiazac moge a grzywka wkurza to ja podpinam spinkami. i jak nie zapomne to sciagam a jak nie to wygladam jak ulag:-)

Nie no generalnie to chyba jednak lepsza rana po cesarce niż te nasze porozrywane i śmierdzące pochwy :blush: :silly: hihihihi ble niech to już się kończy bo oszalejejmy :silly:

Magda M

11 lata 2 miesiąc temu #754028 przez kalina
ha ha bosmy se z rana temat znalazly:-P badzmy dobrej mysli ze zdarzy sie zagoic zanim mezowie beda nas miec dosc:-P

url]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #754031 przez kalina
a dziewczyny jeszcze brzuchate to mi sie podoba trojka finalowa.. ciekawe ktora zdobedzie pierwsze miejsce.. mize jaka nagrode pasowalo :-P
ale sie nuecierpliwicie i rozumie bo umnie tez tak bylo. ale teraz to sie ciesze ze dluzej byla bo dzieki temu mocniejsza i rozumniejsza sie wydaje:-)

nubi podziwiam kochana ze sie nie zlamalas a tyle to trwalo..

u glodomorra sie budzi..

url]

11 lata 2 miesiąc temu #754045 przez MyMelange
Kurka, dziewczyny Wy nas nie straszcie tutaj hehehhe :)

W ogole ktorejs z Was udalo sie wyjsc z domu tak na 2 godzinki chociaz?

U nas cuuudowna pogoda - idziemy do lasu, moze na mchu chociaz urodze :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #754046 przez kocham_cie
woooow ancioch od 5 minut ciamka smoka :cheer: :cheer: :cheer:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka