- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Karolcia, Akina gratulacje!!!
Wreszcie się doczekałyście! Bardzo się cieszę.
Czekamy na opis porodu itd.
Niagara, Szymek przybiera też podobnie, więc to chyba dobrze. Jutro idziemy do pediatry, to zobaczymy ile waży
Nike, piękny synek
Ja swojemu synkowi daję swoje odciągnięte mleko i tak 80 ml średnio, czasami 90 ml co 3 godziny. Przeważnie raz w nocy daję mu modyfikowane NAN, jak mi się nie chce ściągać.
A kupki też ma takie żółte z grudkami i pediatra mówiła, że są super.
A jak długo jednorazowo odciągasz pokarm jeśli można wiedzieć? Bo ja max 40ml jestem w stanie odciągnąć a potem nic nie leci i musze go dokarmić butlą z mm (też NAN).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
wŁAŚNie zamawiam tą grzechotkę z FischerPrice. ile na nią czekalyscie? mam nadzieje ze do mnie tez dojdzie:)
czeka mnie jeszcze farbnięcie tych moich kłaczków
ASIA ile Patryś ma włosków!!!! sliczny chłopczyk
asiek89 napisał:
Ajjj a ja sklerotyczka jedna zapomniałam:
Biedroneczko, serdecznie Ci gratuluję dwóch kreseczek!!
czy ja czegoś gdzieś nie doczytałam biedroneczka nasza w ciąży jest???????????
NIKE kochany twoj kacperek
IVA boska ALusia
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Tak tak Iwonka....Ewunia nam tu ostatnio wrzuciła foteczkę pozytywnego testu ciążowego
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniu....dziękuję za książkę
Dzwoniłam dziś do ZUSu...przesympatyczna pani poinformowała mnie,że moje zwolnienia doszły do nich w poniedziałek i kasiore będę miała na koncie 2.października. Dobra wiadomość taka,że kasa będzie za cały miesiąc więc szykują się zakupy ale kurcze....L4 wysyłałam do firmy 14sierpnia i 3września a oni dopiero w poniedziałek teraz dostarczyli do ZUSu.... ponad miesiąc-świnie jedne!
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Debiutująca mama :)
Monia Akina gratulujemy Igusi! Maleństwo z niej przepiękne
Dziękujemy za komplementy Fakt, że niezły kudłatek z tego mojego synusia
A on okruszek jest, tylko na zdjęciach wygląda na dużego i poważnego
Zaraz Was nadrobię na spokojnie, tylko się pochwalę, że dzisiaj nam odpadł kikut w końcu
Na spacerku byliśmy od 13 do 16 - było super
A od 16 do 19 prawie mały cwaniak nie chciał się dać położyć do łóżeczka, szamał jak szalony raz z jednej raz z drugiej piersi i dopiero niedawno udało mi się przełożyć go do łóżka i jak na razie (odpukać) śpi.
No to idę Was nadrabiać
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
NO jeszcze reszta mamuś do rozpakowania proszę trzymamy kciuki
Co do mleka to ja spoko ściągam 80ml i jeszcze córcia na cycku a jakbym nie wyłączyła laktatora to do rana mogłabym odciągać a mleko dostałam w 2 dobie po porodzie i nic niechciało lecieć a potem w szpitalu w nocy jak walło to zalałam poduszke i kołdre i w domu to samo ale musiałam rozbujać laktatorem bo kamienie miałam
Jeszcze raz dziękujemy gorąco za miłe słowa wszystkim ciociom
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Mamusie po cc,Wasze dzieciątka też były takie spokojne i w ogóle nie płakały tylko spały? Bo moja mała w ogóle nie płacze od czasu kiedy jestem z nią i tylko lula
Oj rana boli,boję się myśleć co będzie jutro!
Trzymam kciuki za nierozpakowane,już bliżej niż dalej! :*
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
A jak tam MoniKa i Kinia dziś zostalysmy juz same
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moniczko wspaniale wiesci Skarbie,ciesze sie bardzo ze juz tulisz Igunie,jest sliczna i widze ze wagowo jak moja kruszynka,mimo iz urodzona w terminie,moja 2880. z tego co pamietam chcialas cesarke i sie udalo,juz teraz mozesz byc spokojna caluje Was mocno dziewczynki.
Asiu Twoj synio cudny,a ile ma wloskow i piekne duze oczy
Iwonka wygladacie cudnie razem,widze ze wloski zcielas
Mery Julcia cudna,gratuluje Mamusi i zycze duzo zdrowka!!!
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Debiutująca mama :)
To zupełnie normalne, maluszki śpią dużo, bo odpoczywają po porodzie, mimo że niby to nie taki wysiłek dla organizmu jak poród sn, ale jednak samo "wyjście" jest dla dzieciaczków dużym wyzwaniem i pierwsze doby przesypiają - jeśli Igunia będzie miała żółtaczkę to też się nie dziw, jeśli będzie więcej spała. To jest normą .
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pyzaurka Monia trzymam mocno kciuki za Was i maluszki!!!
U Nas kryzys ciagle z biustem,ciagle zapalenie to jednej to drugiej piersi i goraczka gin proponuje przejsc tylko na sztuczne mleko,ale narazie chce dociagnac do miesiaca i zobaczymy...mecze sie ale Niunia najwazniejsza!!!
najgorzej z brakiem snu i posiadaniem tylko dwoch rak i zero dodatkowych do pomocy...
no i wiecie co teraz wiem ze potrzebna jest masa ciuszkow,bo ja codziennie musze pralke wlaczac na 4-5 rzeczy,bo mam tylko tyle par spiochow i tyle samo sliniakow czy tetrowek wiec niestety ale jak nie upiore od razu to Niunia zostanie bez ubranek...
dziekuje Wam za rady co do przesuszonej skory...wiec wyslalam tesciowa zeby mi kupila krem musteli i oliwke do kapieli do atopowej skory... dzis uzylam po raz pierwszy i jestem wsciekla bo jest beznadziejny....a w domu hipp,chicco,mustela oliwki i kremy dwa...wszystkie fajne ale nie moge ich uzywac...jesli jutro mustela nic nie pomoze to sprobuje z krochmalem...
ok uciekam moze z godzinke uda mi sie zasnac...chociaz nie sadze bo musze co godzine mleko odciagac ale czego sie nie robi z milosci
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dla mnie pionizacja nie była najgorsza. Najgorsze to było jak chciałam się napić wody nie podnosząc się całkiem i sie zakrztusiłam Osz kurde, to jest harcore, bo jak kaszlesz...heee...próbujesz zakaszleć, to czujesz tą ranę 100 razy bardziej. No ale mądry Polak po szkodzie, jak to mówią
Nefeli, bidulko współczuję Ci tych przejść z cycami Nie mogę sobie nawet wyobrazić jaki to ból, bo ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem. Cyce mnie w ogóle nie bolały, nawet nie wiem co to nawał pokarmu Zosia przyssała się od razu po porodzie i tak jej zostało, więc z przystawianiem też nie mamy problemu. Zjada co dwie godzinki w dzień z jedego cyca i za dwie godzinki z drugiego. W nocy potrafi spać nawet 5 godzin. Więc czytając Twoje opisy to ja mam na co narzekać Trzymaj się Kochana Dla Nefelki , pamiętaj
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najważniejsze,że maleńką masz juz po tej właściwej stronie i,że wszystko z nią ok
Moja Alicja też spała jak suseł przez pierwsze dwie doby Połozna tez nam mówiła,że w ogóle dzieciaki w pierwszej dobie nie odczuwaja głodu więc co maja robić Korzystaj póki możesz spać :*
Daguniu ja mimo,że mam tych ciuszków trochę to też piorę codziennie.... a to się uleje a to osiuramy,codziennie po kąpieli czyste,do tego śliniaki i pieluszki tetrowe i się nazbiera. Nawet rożki wcześniej prałam codziennie bo jak ją przewijałam to se nie raz tak srunęła,że cały rożek ofajdany....no cóż.... ciśnienie to miała
A ja czekam na ostatnie karmienie i ze strachem do łożka.....jeju oby ja te kolki nie męczyły bo będę wyc razem z nią :/
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)