- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonka ja sama wiem że bez połowy tych rzeczy spokojnie się obejdziemy.. ale co zrobićć mamusia chce dla swojego synka wszystkiego co najlepsze
A wiecie że ja jakoś karmienia sie nie obawiam... po prostu nastawiam się że będzie wszystko dobrze, i idealnie zgramy sie z Antkiem ... wiem że to może naiwne ale jestem dobrej myśli
Ja szkołę rodzenia zaczynam dopiero w lipcu... też już się doczekać nie mogę
Antek coś dziś milczy... chyba też tęskni za słoneczkiem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
Mi sie ostatnio śniło że karmiłam Kacperka piersią i byl taki szczęśliwy dzieki temu:-) powiem wam ze zaczynam sie powoli bać jak to bedzie... Co zrobić jak dziecko sie obudzi w nocy??? Przytulić, nakarmić czy przebrać? Czarna magia!
Pisałam niedawno jakie były moje początki z Filipem
jak się w nocy budzł to wył jak syrena,w kilka minut wszyscy byli postawieni na nogi i stali nad łóżeczkiem a mi się aż ręce trzesły bo nie wiedzialam co robic Okazało sie,że młodego wystarczyło w pierwszej kolejności do cycucha przystawić a potem to padał jak kamien i mogłam robić przy nim wszystko
Villemo ma rację-pierwsze chwile z maluszkiem są najlepszym nauczycielem na wyczucie potrzeb maleństwa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Iwonka to slonko to masz ode mnie! priorytetem ci wyslalam! Bo u mnie ostatnio super pogoda i do niedzieli ma sie utrzymać! Wkoncu!!!!
Co do forum to ja po wizycie u ginekologa po której mu powiedziałam ze chcemy z mężem zacząć starania a on do mnie wtedy powiedział żebym wróciła do tabletek antykoncepcyjnych i zaczęła sie starać na wiosnę! Bo tabletki odlorzylam około 3 mca wcześniej! Wydawało mi sie to wszystko głupie by rozstrajac organizm kolejnym powrotem do tabletek by je odlorzyc 4 miesiace pózniej! Zreszta chciałam zacząć starania i nie widziałam powodów bym miała tego nie robic! Szukałam na necie jakichś internetowych poradni czy ginekologow których mogłabym zapytać i tak znalazłam ta stronke! Pózniej byłam juz w ciazy i po stosunku dostałam boli i weszlam spowrotem na ta stronke by znaleźć jakieś odpowiedzi i tak szperajac znalazłam forum i mi sie spodobało
Dziewczyny wy jecie jajko na mieko? Ja miałam zabronione płynnego jajka Tylko na twardo bądź zasmazane!
Cos jeszcze miałam napisać i zapomnialam! Moze pózniej mnie oswieci!
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
A u mnie jakos skądś zawitała wiosna od wczoraj pięknie slonce świeci
Kinia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZSEGO!!
O czyms nie wiem? Ale dziekujeee
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Agamo a kto ci zabronił jeść to jajko? Ja na miękko nawet nie lubię. Najbardziej uwielbiam faszerowane z żółtkiem, wędliną i szczypiorkiem:-)
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja na stronke trafiłam szukając mam które maja termin na wrzesień, poczytałam takie forum na kilku stronach ale wy byłyście najfajniejsze więc stwierdziąłm że się dopiszę - zaznaczę, że nigdy wcześniej nie pisama na forum
Z karmieniem maleństwa to zupełnie indywidualna sprawa i niestety ale nie da się nic przewidziać.
Vilemo ja tez mam koszmarne wspomnienia z karmienia chociaż suma sumarum karmiłam równie 9 miesięcy a przestałam dlatego że mały już nie chciał. Złe wspomnienia nie wynikają z problemów z laktacją bo przez cały okres nie miałam problemów z ilością mleka, nie miałam nawałów, było akurat tyle ile potrzebował ale niestety z dnia na dziń pojawiały się coraz większe problemy brzuszkowo skórne i po ok 1,5 miesiąca jedyne co jadłam to ryż, ziemniaki, mięsko prosto ze wsi, marchewka i jabłko - dopiero wtedy mały zaczął robić coś innego niż tylko płacz i kupy. I taką diete miałam przez ok pół roku bo póżniej powoli rozszerzałam - najczęsciej z marnymi skutkami ale jednak. Mały miał problem z układem pokarmowym niezdiagnozowany bo w badaniach łącznie z gastroskopią wychodziłąo wszystko ok a robił po 15-20 kup dziennie
Ale apetyt miał i rozwijał się jak najbardzie w porządku.
Na szczescie nie wiem co to są nieprzespane noce bo jako kilkudniowe maleństwo Adaś przesypiałl od 21 do ok 4 bez jedzenia, ale nadrabiał w dzień bo średnio co 1,5-2 godziny jadł Coś za coś ale ja byłam zadowolona, bo jak miał 3 mc to wkońcu nauczył się pić z butli i jak wychodziąłm to dostawał mleko na recepte i było ok
Mam nadzieje że nikogo nie przestraszyłam moimi doświadczeniami z karmieniem
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
deszczowo, pochmurno i zabrałam się za analizę składów płynów do kąpieli dla niemowląt:) a co! narazie mam ten babydream i nivea baby, coś polecacie jeszcze do przeanalizowania?
Ja chciałam stosować dla małej kosmetyki z Oriflame ale wczoraj postanowiłam,że jednak będę wspierać PL i chcę kupić podstawowe kosmetyki z firmy Ziaja Co myślisz??
Tylko jeszcze nie wiem jakie chusteczki bo Ziaja ich nie ma....
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Monika23083 napisał:
deszczowo, pochmurno i zabrałam się za analizę składów płynów do kąpieli dla niemowląt:) a co! narazie mam ten babydream i nivea baby, coś polecacie jeszcze do przeanalizowania?
Ja chciałam stosować dla małej kosmetyki z Oriflame ale wczoraj postanowiłam,że jednak będę wspierać PL i chcę kupić podstawowe kosmetyki z firmy Ziaja Co myślisz??
narazie siedzę na płynach/ żelach do kąpieli, a jaki dokładnie z Ziaji miałby być ten płyn?, to ściągnę skład i zobaczymy:)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga K. zgłoś sie ktora to Ty
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alivva napisał:
Monika23083 napisał:
narazie siedzę na płynach/ żelach do kąpieli, a jaki dokładnie z Ziaji miałby być ten płyn?, to ściągnę skład i zobaczymy:)
Ja używałam Hipp żel do mycia ciała i włosków babysanft pachnie prześlicznie
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alivva napisał:
Monika23083 napisał:
ziaja.com/kosmetyki/2922,zel-do-ciala-i-...zieci-hypoalergiczny
myslałam o tym żelu i o tym:
ziaja.com/kosmetyki/dla-dziecka/od-1-dnia-zycia
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
rzeczywiście Ziajka ma bardzo krótki i dobry skład, w którym dodatkowo jest przeciwutleniacz. Męczy mnie tylko jeden składnik wysoko umieszczony, ale musiałąbym dokopać się do informacji czy jest szkodliwy..mam koleżankę dr chemii i podpytam co w trawie piszczy
Hipp ruszę po obiadku, ale już widzę ,że opinie ma bardzo dobre.