- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
za szampon i żel do mycia 2w1 tylko 2,39 funta i składowo jest ok. Gdzieś w komentarzach wyczytałam:)
piękny brzusio!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
agamo, a to gdzieś widziałaś? www.pureadore.co.uk/products.asp
za szampon i żel do mycia 2w1 tylko 2,39 funta i składowo jest ok. Gdzieś w komentarzach wyczytałam:)
piękny brzusio!!
Dziekuje Monia nie widzialam a smieszne bo pisza ze dostepne juz w Asdzie a gdy wchodze na ich strone to tam nie ma Hmmmm moze oblukam w sklepie na polkach moze maja ALe wielkie dzieki kochana bede poszukiwac A reszta z tej seri tzn balsam i plyn do kapieli tez sa fajne skladowo? A tak wogole to czego sie wystrzegac? z paru co przeczytalam to tego Peg cos jeszcze?
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Monika23083 napisał:
agamo, a to gdzieś widziałaś? www.pureadore.co.uk/products.asp
piękny brzusio!!
Dziekuje Monia nie widzialam a smieszne bo pisza ze dostepne juz w Asdzie a gdy wchodze na ich strone to tam nie ma Hmmmm moze oblukam w sklepie na polkach moze maja ALe wielkie dzieki kochana bede poszukiwac A reszta z tej seri tzn balsam i plyn do kapieli tez sa fajne skladowo? A tak wogole to czego sie wystrzegac? z paru co przeczytalam to tego Peg cos jeszcze?
PEG, SLS, SLES ( bo to silne detergenty, czasem się pojawiają w kosmetykach dla dzieci), substancji zapachowych gdzieś na początku lub w środku składu, no i parabeny jako konserwanty. No i najlepiej unikać takih oto magicznych: 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL, który jest silnym konserwantem - dozwolony jest do stosowania ale z ograniczeniami..nic dobrego..
ta seria ma fajny skład i jesli naprawdę jest w takiej cenie to może być ok:)
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Monika korzystasz z niej? Wyczaiłam ją jakieś może 8 lat temu w maleńkiej księgarni, akurat chyba wyszła wtedy. Niestety nie mogę sprawdzić czy jest tam opisany ten składnik bo książkę mam w domu naszym a od kilku miesięcy jesteśmy u Mamy
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Iwonko, piękne zakupy. Lumpek to jest to! Szkoda, że w moim osiedlowym nie ma regularnych dostaw np. co tydzień, tylko codziennie dokładają. Nie chce mi się tak co dzień zaglądać, czy coś ciekawego nie wpadło :/
Serku, z tym ubieraniem niemowlęcia "jak człowieka" dałaś mi do myślenia... Też stawiałam dotąd głównie na wygodę, ale coś w tym jest. Tylko że dziecko na początku głównie śpi, więc jednak "piżamka"! A jak zacznie być bardziej aktywne, siedzieć itd., to co innego...
Kinga, wszystkiego najlepszego!
Druga Kinga: no ślicznie ten pokoik zaprojektowałaś! Już wygląda przytulnie, a jak jeszcze dojdą pozostałe mebelki i coś na ścianę, to będzie bosko. Jeśli mogę coś wtrącić, to gdzieniegdzie rzuciłabym coś z domieszką intensywnych, żywych kolorów (np. może obrazki na ścianę?), żeby przełamać tę pastelową, dość chłodną tonację. Bo tak patrzę, że to coś czerwonego na poduszce fajnie urozmaica i ożywia kompozycję
Stronka o kosmetykach bardzo się przyda. Co do proszku, już od dawna jestem zdecydowana na płatki mydlane, ale o reszcie chętnie poczytam. Btw, Agamo, pytałaś kiedyś o pranie: Ja rzeczy z ciucharni piorę od razu po zakupie, a potem będę prała w płatkach razem z nowymi rzeczami
Od kilku dni jestem na etapie, który większość z Was przechodziła jakiś czas temu: wózki. Spędzam nad tym po 2-3 godziny dziennie (!) i dalej nie wiem, czego chcę. Najpierw myślałam o opcji sama rozkładana na płasko spacerówka z możliwością wpięcia siedziska przodem do prowadzącego lub przełożenia rączki. Potem doszłam do tego, że w zimie będzie jednak potrzebny ciepły wkład, tzw. miękka gondola. No i nosidła-fotelika nie uniknę. W ten sposób okazuje się, że nie opłaca się nie kupować wózka 3 w 1, bo kompletując sama taki (nawet uboższy) zestaw, przepłacę!!! A na Allegro jest tyle używanych (bo tylko używane biorę pod uwagę) 3 w 1, że nie mam pojęcia jak wybrać! Widzę tylko, że zgrabne i bardzo popularne są X-landery...
Dziewuszki, czy w też zaczynacie odczuwać ciężar III trymestru? Ja mam do 7. miesiąca jeszcze 1,5 tygodnia, ale od ponad tygodnia widzę, że brzuszek ostro wystartował i powiększa się szybciej niż dotąd. Niby nie jest jeszcze wielki, ale zaczynam mieć kłopoty z jedzeniem - tzn. mam spory apetyt, a jednocześnie stale wrażenie pełnego brzucha i łatwość "przejadania się." Tam już chyba się ciasno robi... Zwłaszcza, że mam dość krótki tłów i talię...
Za to jak jakiś miesiąc temu zaczęłam wolno chodzić, bo mi było tak niewygodnie, tak teraz znów "biegam" - brzuszek nie przeszkadza szybko chodzić
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Iwonko, piękne zakupy. Lumpek to jest to! Szkoda, że w moim osiedlowym nie ma regularnych dostaw np. co tydzień, tylko codziennie dokładają. Nie chce mi się tak co dzień zaglądać, czy coś ciekawego nie wpadło :/
Dziewuszki, czy w też zaczynacie odczuwać ciężar III trymestru? Ja mam do 7. miesiąca jeszcze 1,5 tygodnia, ale od ponad tygodnia widzę, że brzuszek ostro wystartował i powiększa się szybciej niż dotąd. Niby nie jest jeszcze wielki, ale zaczynam mieć kłopoty z jedzeniem - tzn. mam spory apetyt, a jednocześnie stale wrażenie pełnego brzucha i łatwość "przejadania się." Tam już chyba się ciasno robi... Zwłaszcza, że mam dość krótki tłów i talię...
Za to jak jakiś miesiąc temu zaczęłam wolno chodzić, bo mi było tak niewygodnie, tak teraz znów "biegam" - brzuszek nie przeszkadza szybko chodzić
Ja bym codziennie zaglądała do lumpka gdyby była dostawa
Siódmy miesiąc jest boski! chodzę wolniej, ciężej mi się przewracać z boku na bok, więcej jem, częściej sikam, Kacperek coraz mocniej kopie... Trzeci trymestr daje się cudownie we znaki
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny możecie mi doradzić jakie wkładki laktacyjne wybrać? Jednorazowe czy wielokrotnego użytku? I z jakiej firmy Johnson's baby, Canpol, Bella, Avent czy Madela? Dla mnie to trochę czarna magia, ale zakładam, że będą potrzebne...
Jednorazowe raczej są lepsze... Ja mam kupione jedno opakowanie BELLA a drugie AVENT. Aventa każda jest zapakowana osobno i mają naklejkę żeby przykleic do stanika. Mam pare kolezanek ktore sa mamami od niedawna i stad tyle wiem co wybrać i jakiej firmy
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Dziewczyny,przed chwilą się przewróciłam Weszłam do łazienki w kaloszach i się poślizgnęłam na podłodze Upadłam do tyłu na pupę i na ręce,nie obiłam się ale trochę mną szarpnęło. I teraz się martwię i jeszcze jestem na tym zadupiu bez męża
Usiąć wygodnie w fotelu albo w lózku i odpoczywaj.... Obserwuj się,jakby się coś działo to smigaj do najbliższej IP
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa