BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #673846 przez Monika23083
agamo, a to gdzieś widziałaś? www.pureadore.co.uk/products.asp

za szampon i żel do mycia 2w1 tylko 2,39 funta i składowo jest ok. Gdzieś w komentarzach wyczytałam:)

piękny brzusio!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #673855 przez agamo
Monika23083 napisał:

za szampon i żel do mycia 2w1 tylko 2,39 funta i składowo jest ok. Gdzieś w komentarzach wyczytałam:)

piękny brzusio!!

Dziekuje Monia nie widzialam a smieszne bo pisza ze dostepne juz w Asdzie a gdy wchodze na ich strone to tam nie ma Hmmmm moze oblukam w sklepie na polkach moze maja ALe wielkie dzieki kochana bede poszukiwac A reszta z tej seri tzn balsam i plyn do kapieli tez sa fajne skladowo? A tak wogole to czego sie wystrzegac? z paru co przeczytalam to tego Peg cos jeszcze?

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #673870 przez Monika23083
agamo napisał:

Monika23083 napisał:

piękny brzusio!!

Dziekuje Monia nie widzialam a smieszne bo pisza ze dostepne juz w Asdzie a gdy wchodze na ich strone to tam nie ma Hmmmm moze oblukam w sklepie na polkach moze maja ALe wielkie dzieki kochana bede poszukiwac A reszta z tej seri tzn balsam i plyn do kapieli tez sa fajne skladowo? A tak wogole to czego sie wystrzegac? z paru co przeczytalam to tego Peg cos jeszcze?

PEG, SLS, SLES ( bo to silne detergenty, czasem się pojawiają w kosmetykach dla dzieci), substancji zapachowych gdzieś na początku lub w środku składu, no i parabeny jako konserwanty. No i najlepiej unikać takih oto magicznych: 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL, który jest silnym konserwantem - dozwolony jest do stosowania ale z ograniczeniami..nic dobrego..

ta seria ma fajny skład i jesli naprawdę jest w takiej cenie to może być ok:)

11 lata 6 miesiąc temu #673882 przez SerekWaniliowy
Dziewczyny, jeśli któraś wciągnie się w temat dodatków i składników kosmetyków lub jedzenia to polecam taką malutką książkę kieszonkowego formatu: www.empik.com/e213-tabele-dodatkow-i-skl...ll,2439209,ksiazka-p

Monika korzystasz z niej? Wyczaiłam ją jakieś może 8 lat temu w maleńkiej księgarni, akurat chyba wyszła wtedy. Niestety nie mogę sprawdzić czy jest tam opisany ten składnik bo książkę mam w domu naszym a od kilku miesięcy jesteśmy u Mamy :)

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #673903 przez słonko
Agamo śliczny masz ten brzuszek :)

Iwonko
, piękne zakupy. Lumpek to jest to! Szkoda, że w moim osiedlowym nie ma regularnych dostaw np. co tydzień, tylko codziennie dokładają. Nie chce mi się tak co dzień zaglądać, czy coś ciekawego nie wpadło :/

Serku, z tym ubieraniem niemowlęcia "jak człowieka" dałaś mi do myślenia... Też stawiałam dotąd głównie na wygodę, ale coś w tym jest. Tylko że dziecko na początku głównie śpi, więc jednak "piżamka"! A jak zacznie być bardziej aktywne, siedzieć itd., to co innego...

Kinga, wszystkiego najlepszego!

Druga Kinga: no ślicznie ten pokoik zaprojektowałaś! Już wygląda przytulnie, a jak jeszcze dojdą pozostałe mebelki i coś na ścianę, to będzie bosko. Jeśli mogę coś wtrącić, to gdzieniegdzie rzuciłabym coś z domieszką intensywnych, żywych kolorów (np. może obrazki na ścianę?), żeby przełamać tę pastelową, dość chłodną tonację. Bo tak patrzę, że to coś czerwonego na poduszce fajnie urozmaica i ożywia kompozycję :)

Stronka o kosmetykach bardzo się przyda. Co do proszku, już od dawna jestem zdecydowana na płatki mydlane, ale o reszcie chętnie poczytam. Btw, Agamo, pytałaś kiedyś o pranie: Ja rzeczy z ciucharni piorę od razu po zakupie, a potem będę prała w płatkach razem z nowymi rzeczami :)

Od kilku dni jestem na etapie, który większość z Was przechodziła jakiś czas temu: wózki. Spędzam nad tym po 2-3 godziny dziennie (!) i dalej nie wiem, czego chcę. Najpierw myślałam o opcji sama rozkładana na płasko spacerówka z możliwością wpięcia siedziska przodem do prowadzącego lub przełożenia rączki. Potem doszłam do tego, że w zimie będzie jednak potrzebny ciepły wkład, tzw. miękka gondola. No i nosidła-fotelika nie uniknę. W ten sposób okazuje się, że nie opłaca się nie kupować wózka 3 w 1, bo kompletując sama taki (nawet uboższy) zestaw, przepłacę!!! A na Allegro jest tyle używanych (bo tylko używane biorę pod uwagę) 3 w 1, że nie mam pojęcia jak wybrać! Widzę tylko, że zgrabne i bardzo popularne są X-landery...

Dziewuszki, czy w też zaczynacie odczuwać ciężar III trymestru? Ja mam do 7. miesiąca jeszcze 1,5 tygodnia, ale od ponad tygodnia widzę, że brzuszek ostro wystartował i powiększa się szybciej niż dotąd. Niby nie jest jeszcze wielki, ale zaczynam mieć kłopoty z jedzeniem - tzn. mam spory apetyt, a jednocześnie stale wrażenie pełnego brzucha i łatwość "przejadania się." Tam już chyba się ciasno robi... Zwłaszcza, że mam dość krótki tłów i talię...
Za to jak jakiś miesiąc temu zaczęłam wolno chodzić, bo mi było tak niewygodnie, tak teraz znów "biegam" - brzuszek nie przeszkadza szybko chodzić :lol:

Paulina i Piotruś

11 lata 6 miesiąc temu #673923 przez niagara
Dziewczyny możecie mi doradzić jakie wkładki laktacyjne wybrać? Jednorazowe czy wielokrotnego użytku? I z jakiej firmy Johnson's baby, Canpol, Bella, Avent czy Madela? Dla mnie to trochę czarna magia, ale zakładam, że będą potrzebne... :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #673929 przez iwonta_kg
słonko napisał:

Iwonko
, piękne zakupy. Lumpek to jest to! Szkoda, że w moim osiedlowym nie ma regularnych dostaw np. co tydzień, tylko codziennie dokładają. Nie chce mi się tak co dzień zaglądać, czy coś ciekawego nie wpadło :/

Dziewuszki, czy w też zaczynacie odczuwać ciężar III trymestru? Ja mam do 7. miesiąca jeszcze 1,5 tygodnia, ale od ponad tygodnia widzę, że brzuszek ostro wystartował i powiększa się szybciej niż dotąd. Niby nie jest jeszcze wielki, ale zaczynam mieć kłopoty z jedzeniem - tzn. mam spory apetyt, a jednocześnie stale wrażenie pełnego brzucha i łatwość "przejadania się." Tam już chyba się ciasno robi... Zwłaszcza, że mam dość krótki tłów i talię...
Za to jak jakiś miesiąc temu zaczęłam wolno chodzić, bo mi było tak niewygodnie, tak teraz znów "biegam" - brzuszek nie przeszkadza szybko chodzić :lol:

Ja bym codziennie zaglądała do lumpka gdyby była dostawa :laugh: :laugh: :laugh:

Siódmy miesiąc jest boski! chodzę wolniej, ciężej mi się przewracać z boku na bok, więcej jem, częściej sikam, Kacperek coraz mocniej kopie... Trzeci trymestr daje się cudownie we znaki :blush: :blush: :blush:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #673931 przez iwonta_kg
niagara napisał:

Dziewczyny możecie mi doradzić jakie wkładki laktacyjne wybrać? Jednorazowe czy wielokrotnego użytku? I z jakiej firmy Johnson's baby, Canpol, Bella, Avent czy Madela? Dla mnie to trochę czarna magia, ale zakładam, że będą potrzebne... :dry:

Jednorazowe raczej są lepsze... Ja mam kupione jedno opakowanie BELLA a drugie AVENT. Aventa każda jest zapakowana osobno i mają naklejkę żeby przykleic do stanika. Mam pare kolezanek ktore sa mamami od niedawna i stad tyle wiem co wybrać i jakiej firmy :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #673934 przez iwonta_kg
Agamo śliczny brzuszek! Żadnego rozstępa!!!! WOW!!! :lol: MÓj jest tej samej wielkości :) Już prawie masz taki jak w swoim awatarku :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #673938 przez akina_zet
Dziewczyny,przed chwilą się przewróciłam :( Weszłam do łazienki w kaloszach i się poślizgnęłam na podłodze :( Upadłam do tyłu na pupę i na ręce,nie obiłam się ale trochę mną szarpnęło. I teraz się martwię i jeszcze jestem na tym zadupiu bez męża :(

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #673941 przez Alivva
akina_zet napisał:

Dziewczyny,przed chwilą się przewróciłam :( Weszłam do łazienki w kaloszach i się poślizgnęłam na podłodze :( Upadłam do tyłu na pupę i na ręce,nie obiłam się ale trochę mną szarpnęło. I teraz się martwię i jeszcze jestem na tym zadupiu bez męża :(

Usiąć wygodnie w fotelu albo w lózku i odpoczywaj.... Obserwuj się,jakby się coś działo to smigaj do najbliższej IP

11 lata 6 miesiąc temu #673942 przez iwonta_kg
Akina jesli masz jak to pojedz do szpitala na IP sprawdzic czy z malenstwem wszystko ok! upadek na byl na brzuch ale mimo wszystko dobrze byloby to sprawdzic. mam nadzieje ze nic sie stalo :(

11 lata 6 miesiąc temu #673945 przez ninka333
Ja już po wizycie. Z Alą wszystko w porządku a nawet lepiej bo noszę w sobie małego GIGANTA!!!! Alicja ma teraz 1100 g i wskazuje że jest ponad 2 tyg większa niż wskazuje termin. Jestem przerażona że urośnie do 5 kg jak tak dalej pójdzie!!!!!!!!!!!!!!!

córeczka ALICJA

11 lata 6 miesiąc temu #673957 przez iwonta_kg
Ninka piękna waga Alicji!! czekamy na zdjęcia USG :) dobrze że wszystko dobrze :)

11 lata 6 miesiąc temu #673962 przez iwonta_kg
Wiecie co trafiłam na stare posty naszej Biedroneczki i aż mi się oczy mokre zrobiły jak je czytałam :( ona nawet suwaczka nie usunęła :( byłaby w 20 tygodniu teraz... :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka