- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O cholera, Współpraca ZAZ + KAS bije na łopatki Ja pierdziele <3 <3
Hahah Asiek pomyslalam ze mamie zanioslas bo jednak znalazlas robaka
Juradka - ja wlasnie tez z reguly odpowiadam a pozniej płacze.. w ogole tak latwo mi teraz płacz przychodzi.. w sumie nie tylo teraz, zawsze tak bylo.. kilka razy w pracy musialam wyjsc po rozmowie z kierowniczka i wyplakac sie. Straszna jestem Miekka dupa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Dzieki za mile słowa i pocieszenie oraz mobilizację kupilam wedzona makrele - Pesqqq, co do tego? ja chce do Ciebie na turnus zywieniowy!)) ci za śniadanie, aż zgłodniałam!!!
Wrocilam wlasnie z ciucha (I rybnego:)) i kupiłam znow torbe ciuszków za cale 26zl....
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesli bedziesz potrzebowała czasem inspiracji to wal smialo, doradze tez chetnie na tyle na ile umiem i sie znam .
Ja dzis kupiłam flondry w rybnym i mąż ma coś z nimi zrobic dobrego. On jakos na klarowanym masle smaży że są pyszne, ja nie umiem .
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Tak jak nigdy nie zrozumiem historii Katarzyny W. I malej Madzi... Kurna jak to trzeba miec nasrane w tym tępym łbie. Az się wkurzyłam... Wiem jedno jakbym ja dopadła w swoje rece to... Ahhhh!
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
I wielorybek i karuzelka, jakby to był komplet
Kas, normalnie szacun za takie cudo
Juradka, w ogóle zapomniałam, że super zakupy, a opaseczka wymiata!
Ja wczoraj ostatecznie podliczyłam Stasiowe ubranka i choć jest niby pełna szafa
Załącznik nie został znaleziony
to na początek wyszło, że mam wszystkiego za mało...
Tym bardziej, że część z ubranek, które dostałam to tak tylko po domu do noszenia się nadaje. I wczoraj to już myślałam, że szału dostanę, bo te rozmiary tak się między sobą różnią, że większość musiałam przykładać do siebie i porównywać, więc ta moja lista rozmiarowa to też jest tak na oko. Koszulek, bluzeczek, kaftaników, spodenek i sweterków nie liczyłam. Bo na razie to najważniejsze body, śpiochy i pajace i wyszło mi tak:
BODY
krótki rękaw:
56 - 5
60 - 6
62 -2
68 - 1
76 - 2
80 - 1
długi rękaw:
54 - 1
56 - 2
60 - 6
62 - 8
74 - 6
78 - 1
80 - 1
bez rękawków:
56 - 1
68 - 1
ŚPIOCHY:
62-64 - 1
64-68 - 2
70 - 3
74 - 2
PAJACE:
60-62 - 2
62-64 - 4
64-68 - 2
70 - 2
72-74 - 2
74 - 3
no i ma kilka sztuk rampersów takich newborn, ale na rampersy to w skarpeteczkach za zimno, a znowu niemowlakowi to się chyba nie zakłada rajtuzek, tylko jakoś później dopiero? Matko, zielona jestem Ile Wy dziewczyny tego macie, bo ja już nie wiem ile muszę czego dokupić
a tutaj znalazłam coś w miarę fajnego jak ubrać maleństwo:
www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/w-...ka-wychodzac-ze.html
a tu jeszcze buciki jakie dostaliśmy po moim chrześniaku, rozbawiły mnie do łez, szczególnie te "góralskie"
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasandra, a co do magnezu i żelaza to kiedyś po prostu czytałam, że te dwa pierwiastki hamują swoje wzajemne wchłanianie się i branie ich razem nic nie daje i musi być własnie min. 2h odstępu. Nie wiem ile w tym prawdy, bo ostatnio czytałam też, że magnez wchłania się tylko do godzin południowych i nie rozumiem niby dlaczego miałby nie wchłaniać się wieczorem?
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny mierzycie sobie obwod brzucha? Ja mam 106 przy pępku. To dużo czy mało czy jak ?
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też ciązowych to praktycznie nie miałam - jedne spodnie z HM, jedne leginsy z Biedronki, bo kiedyś były, ale i tak akurat wolałam chodzić w nie-ciążowych i 2 bluzki z paski z HM. Reszta to ubrania sprzed ciąży albo kupione podczas, ale takie tam zwykłe, czasem nawet ten sam rozmiar. Szkoda, że tej super paki nie dostałam wcześniej, bo w tych spodniach to się raczej już nie wychodzę ze względu na upały, a to same jakieś takie firmówki, bo i z HM i z Branco, Reserved, no ale jak człowiek założy coś innego, "nowego", to od razu lepszy humor;)
A Agaciowe rzeczy pokażę, tylko jak wypiorę, bo sporo mam żółtych, jakoś tak wyszło, to trzeba wyprać i będą cacy:) Ten ciuch to szok. Jeden taki pojemnik tylko, a tyleeeeeeeeeeeeee ubranrk ładnych i co mnie cieszy - mają sporo takich większych, na 74-80, więc spokojnie będzie można się jeszcze jakiś czas zaopatrywać No o cenie to nie wspomnę, bo bym jednego pajaca nie kupiła za 26zł. a tak mam całą torbę ładnych ubranek. Co do listy - ja tak jak Meszek chyba - każde ubranko z każdym przykładałam i mam poukładane od najmneijszych do największych i tak jak Pesq - do 68 mniej więcej. Większych mam mało, część poprana, część nie, ale leżą w ogóle oddzielnie i póki co się nimi nie zajmuję, będzie na to czas, jak Agatka będzie sobie spać, to mama będzie walczyć i przekładać - za małe z tymi większymi wymieniać I faktycznie rozmiar - rozmiarowy nie jest równy...pamiętacie, ost. kupiłam w Smyku taki trzypak bodów - motyw żeglarski i Agatka dostała miano Żaglóweczki - spechalnie wzięłam 56, bo mówię, skoro ma być mała, to zamienię te, co spakowałam, bo tam chyba i 62 się trafiło....no i bez sensu, bo to 56 Smykowe jest duże i w efekcie mam trochę mniejszych, a te w środku stawki wylądowały na półce;)
Ogólnie wydaje mi się, że sporą już mamy garderobę dla Agaci, ale kurde jak się tak trafia w tym ciuchu za grosze to aż żal nie wziąć. Jedyne rozwiązanie to nie jeździć No ale chyba co tydzień nie będę:D:D
I zmierzyłam ten obwód - pierwszy raz - na wysokości pępka, na koszulce i to taką metrówką nie centrymetrem i tak bez żadnego ściskania mam 108. Także podobnie jak Ty:)
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Ważne wieści z ip
Wróciłam z ip. Dobrze, że się Was posłuchałam i wreszcie trafiłam na fajną doktor, która się mną przejęła.
Położyli mnie na ktg aż na 1h! w tym czasie sprawdzali maluszki i mierzyli mi ciśnienie z 6 razy.
W trakcie pomiaru ciśnienie mi skakało .
Dostałam lek na obniżenie ciśnienia, nazywa się dopegyt podobno jest bezpieczny dla maluszka. Mam go zażyważ dwa razy dziennie.
Dalej mam mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie i w poniedziałek zgłosić się na kontrolę ktg.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Kasandra, a może lubisz pomidora ze śmietanką lub mizerię? Zawsze to jakoś trochę tego nabiału przemycisz Ja od początku ciąży ciągle jem śmietanę z pomidorem (pewnie też przez to tyję ). Mi to by się przydało tak nie jeść choćby przez tydzień dla zdrowotności No ale dzisiaj ugotowałam zupkę jarzynową, więc delikatnie Za to planuję jeszcze zrobić murzynka z wiśniami, więc pewnie nadrobię Jak zawsze pięknie wyglądasz
Juradka, jak zwykle super ubranka udało Ci się kupić Ja też dzisiaj byłam w sh i kilka rzeczy znalazłam A co do koleżanki, to oczywiście ściemnia. Bardziej się nie da Bezczelna i tyle. Może rzeczywiście dobrze byłoby jakbyś jej napisała, że mąż podjedzie
Pesq, co do ubrań, to mam to samo Prawie nic na mnie nie wchodzi. Dzisiaj poszłam na targ żeby kupić sobie majtki, ale wszystkie jakieś takie małe (no oprócz babcinych gaci, ale w takich nie gustuję ) Wzięłam xxxl i pani się zdziwiła, ze przecież "jestem zgrabna' i chyba będą za duże Ale ja już wiem w jakie wchodzę To chyba na małe chińskie dupki wykrojone haha. No a co do pani w sklepie, to bez komentarza Ahhh... no i oczywiście gratuluję opanowania cukrzycy "miszczu'
Zaz, przepiękny kącik z morskimi dodatkami Kas- zdolniacha
Ritka, szafa super, a buciki z kożuszkiem wymiatają Co do magnezu i żelaza, to też brałam razem, ale ostatnio kobieta w aptece mówiła tak jak piszesz, że musi być przerwa między nimi...
A to moje zdobycze. Zdjęcie zrobione od razu, więc nie są jeszcze wyprane i wyprasowane
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia, dziękuję:* Śliczne ciuszki, a naj to ten jeansowy cud <3
U mnie już pralka śmiga, na szybkie pranie nastawiłam, więc może jeszcze przy wieszaniu Wam się pochwalę, jeśli zdażę przed Szk. Rodz.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174