BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996063 przez pesq
Dzieki zabki nie miałam nigdy żadnych skurczy a dziś szaleństwo jakies w tym brzuchu.

Kas kochana idź spać i juz zaraz sie uspokoisz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996064 przez kasandra9
No kurde patrzę w te tabelki i wszędzie się mieści w rozmiarówce, więc kurdeee nie powinnam się stresować; jakaś mam schizę, że będzie mi kazała jutro iść do szpitala, nawet miałam myśl, czy torby nie wziać, ale pomyślałam, że GDYBY coś, to pewnie w NDM się położę, żeby mąż mógł mnie odwiedzać blisko, wiec zdążę się spakować. W sumie fajnie, niech będzie malutka, tylko niech ten cholerny przyrost będzie jak trzeba! no i oby nerka nie rozszalała się, retyyyyyyy, nie wiem, co mnie naszało, bo te 2 tyg. aż tak się nie stresowałam, bo nie kazała się martwić przecież! Ale moja taka grzeczna, nie fika, jeden dzień taki miała, nie wiem już, czy w tym czy tamtym tyg, a tak, w sumie można byłoby nie zauważyć, że mam dziecko:/ pisząc to zdanie, akurat coś tam szturchnęła, pewnie pukała matkę w czoło ;) no nic, może taki jej urok, mała, ładna i grzeczna <3 Jeszcze 13,5h i się dowiem, oby mąż mógł być z namiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
U mnie brak jakichkolwiek skurczy, ale wszystko utwierdza mnie w przekonaniu, że na pewno szybciej nie urodzę, heh jeszcze będę październikówką:D
Wykąpałam się, maluję paznokcie u stóp i suszę włosy, potem paznokcie u łapek i coś jeszcze zjem.

9 lata 5 miesiąc temu #996065 przez kasandra9
Znów usiadłam (suszę się na raty) i Agatka się ruszaaaaa!

9 lata 5 miesiąc temu #996069 przez kasandra9
Dziewczyny, tak sobie myślę, jakich spechalistów należałoby odwiedzić przed porodem? Usiłuję znależć jakaś listę i nie mogę:/ Na pewno okulistę, kogo jeszcze?? i druga rzecz: słyszałyście o piciu herbaty z suszonych liści malin? Podobno pomaga podczas porodu. Położne coś wspominały i tak mi się skojarzyło...

9 lata 5 miesiąc temu #996070 przez kasandra9

9 lata 5 miesiąc temu #996075 przez pesq
Kas ale dla siebie czy Agatek, jakich specjalistów? Ja nie kumam... Tak samo jak nie wiem gdzie szukać pediatry... W ogóle to dla mnie czarna magia :unsure:

Hej girls :)

9 lata 5 miesiąc temu #996078 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Moja kota odżyła :) Właśnie skończyłyśmy dwudzistominutowy maraton po mieszkaniu B) W sensie ona biegnie, ja ją gonię, ona się chowa, potem ja udaję, że nie patrzę, a ona wybiega i goni mnie -i tak w kółko, aż któraś padnie ;) Tym razem ja już padłam heh
Ale nie bawiłyśmy się w to od kiedy Stefanek u nas był, bo Kusia nie chciała, w ogóle kładzie się na środku podłogi na pleckach i miaaaaauuuuu i mruczy <3
A piesałe jej wcale nie przeszkadza, kurcze ona jednak naprawdę nie lubi kotów, musiał jej któryś kiedyś mocno zaleźć za kocią skórkę.. (przypominam, że ona z adopcji i była już dorosła), w sumie u weterynarza też nie zwraca uwagi na psy, tylko na koty własnie prycha ..........
Rozkoszniak mój poranny <3
A T. z małą na dworku i mam czas na kawkę ;)

Właśnie, o jakich specjalistów chodzi? :)
Do okulisty to ja ide po ciąży, bo w ciąży często wzrok się pogarsza, a potem wraca częściowo do normy albo całkowicie, a ja chce nowe okulary, więc pójdę jak już będę miała tą właściwą wadę, a nie ciążową :)

A pediatrę to chyba najlepiej tak aby mieć blisko żeby móc wyskoczyć z wózkiem nawet pieszo.. hmm.. bo jak coś poważnego by się działo to i tak się leci prywatnie, bo na nfz za długo czekać ehh -przynajmniej tak mi się wydaje

9 lata 5 miesiąc temu #996079 przez kasandra9
Hej:)) przed porodem mam na myśli, żeby spr., czy można rodzic naturalnie. Pisałam Wam o tej koleżance, co miala w św. Zofii rodzic w wodzie i miala juz polozna wykupiona, wypelniala formularze i jako, ze ma jakas wadę wzroku Marta, to kazala iść do okulisty, okszalo sie, ze ma w jednym i drugim oku odklejajaca sie siatkówkę i musiała miec cesarkę..no i co bylo gdyby nie poszla do oku???
Dlatego mysle, co spr., żeby potem nie ie bylo...
Nie moglam wczoraj zasnąć, rano tez sie jyz budzę od 5 :/ dobrze, ze Agatka wieczorem dala znac...jeszcze moglaby sie rano przywitać;)

9 lata 5 miesiąc temu #996082 przez Zazanna
Aaaa to już rozumiem :)
Nie jestem pewna, ale mi się wydaje, że takie rzeczy się sprawdza jeśli są wskazania, np. jeśli masz wadę wzroku i chodzisz regularnie do okulisty to powinnaś sprawdzić, jeśli są objawy jakiekolwiek to też i tak ze wszystkim.. Ja się ciągle zapominam spytać, czy to, że jako młodziak miałam przepuklinę pachwinową, to czy ona się może np. odnowić........... wrrr pamiętajcie abym spytała w poniedziałek :)
Ale wiesz co, spytaj lekarza jak będziesz czy są jakieś badania takie i nam napisz, bo ja pisze co mi się wydaje, ale nie jestem pewna :D

Śniadanko :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #996083 przez kasandra9
Zazanko, właśnie też tak myślałam, że jeśli się leczysz na coś i wiesz o czymś...ta Marta jednak nawet okularów nie nosiła ani nic (chyba że w przeszłości, ale na pewno od czasów studiów nie), ale przy wypełnananiu tych różnych formularzy z tą położną było m.in. pytanie o oczy, więc powiedziała, że jakaś tam drobną wadę ma, no ale dla pewności miała iść do okulisty, a tu taka wiadomość! No szok, ona też była w szoku. Nie chcę Wam straszyć ani nic z tych rzeczy, wiecie też, że raczej nie jestem z tych, co po lekarzach latają i przesadzają z byle krostką czy tam czymkolwiek, ale tak zaczęłam się zastanawiać, co sprawdzić, bo może coś "uśpione" jest......ja niby też mam lekką wadę wzorku, +0,5, więc może warto te oczy spr., Zaz, Ty jeśli nosisz, to moim zdaniem koniecznie powinnaś pójść przed, bo to o samą wadę nie chodzi, ale właśnie o to, co się może stać przy takim wysiłku (jeśli sn).
Idę robić śniadanko; mąż pisał, że powinno się udać razem jechać:) obyyyyyyyy

9 lata 5 miesiąc temu #996084 przez basiek149
Dzien doberek :)
My tylko sie na szybcika meldujemy, ze z nami wszystko ok :) wczoraj miakam wizyte, nasz Kubus wazy 1870g :) i jest na tyle dobrze, ze po pierwsze moge w koncu wychodzic na krociutkie spacery :woohoo: Wiec jestem przeszczesliwa :) a po drugie mozemy coraz smialej myslec, ze porod nastapi we wrzesniu a nie jak do tej pory nastawialismy sie na sierpien :) wiec same dobre wiesci jak dla mnie :) nooo moze oprocz tego, ze mam troszeczke mniej jesc :whistle: :P hehe :) a jeszcze przed wizyta bylismy z mama w maku :D ale coz to byl ostatni fast food przed porodem ;) zaraz musze sie szykowac bo jedziemy odwiezc mame na pociag i pozniejj napisze wiecej :)

9 lata 5 miesiąc temu #996085 przez kasandra9
Basiu, same dobre wieści, super!:)

9 lata 5 miesiąc temu #996086 przez jurada
Hejka!
Kasandra będzie wszystko w porzadku. Moja tez jest podobno średniakiem. W 31 tc 1683g. Ja jeszcze bede robila USG pod koniec sierpnia, żeby się upewnić czy aby na pewno się nie obróciła nogami w dół i ile mniej więcej waży. Marzy mi sie tak max 3600 bo juz jedno wypchnęłam z ta wagą a nie ukrywam ze tak 3200 bede zadowolona :)

Basia super ze rokowania dóbr i ze rozpakujesz sie we wrześniu razem z większością :P

Nie no kielbasa wymiata :)

Idę prasować wczorajsze łupy. Wszystko poschło przez noc wiec czas to ogarnąć :P

9 lata 5 miesiąc temu #996087 przez kasandra9
Trzymajcie kciuki za nas koniecznie! Dam znać po badaniu:) u mnie niestety nie poschło wszystko, co wczoraj wrzuciłam;) rety, cały tydzień prania i prasowania miałam, bo się zebrało, jak mnie nie było i miałam zaległości, do tego Agatkowe łowy, no a wczoraj już z tego tyg. pół kosza ;) to chociaż dziś nie muszę prasować z tej racji :P
Trzeba się powoli zbierać...mam tyle nowych rzeczy, że nie wiem, co założyć:D

9 lata 5 miesiąc temu #996088 przez pesq
Kas - ja nie wiem szczerze mówiąc bo u mnie i tak prawdopodobnie cesarka, wiecej dowiem sie we wtorek.. Ale szczerze mówiąc bym nie myslala o tym, zeby chodzic po lekarzach przed porodem - chociaż nie wątpie ze ma to jakiś sens :) W ogóle o ktorej masz wizyte? Bede trzymała kciuki chociaż jestem pewna że Agatka z 1700-1900 spokojnie waży a mamusia Agatki dalej bedzie dbała o diete :* :whistle: :whistle: ;) ;)

Basiek - ooooooooooo super! Bardzo bardzo fajnie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia