BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996122 przez asiekasiek

pesq napisał: Asiuniu :D kiedyś moja siostra mówiła że jestem nieznośna. I tak byłam nieznośna, nieznośna, a że jednym z tłumaczeń nieznośna jest pesky - tak zaczełam się przedstawiać w wielkim internetowym świecie :). Jakoże coraz częściej ułatwiam sobie życie, a nick pesky jest nieraz zajęty, zmieniłam formę na pesq, tadaaaaaaam :)..

Kas - trzymam mocno kciuki !

Tak też myślałam że coś od tego :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996123 przez asiekasiek
Zazannna jakie piesek był ą ę taki francuski piesek :D
Kasia od tego nas masz !!:D To dobrze, że masz dobre ciśnienie!!!! :)
Kasandra moja ostatnio kopneła przy badaniu w to co przykłada lekarz na usg ;) chyba nie chciała być oglądana :blink:

9 lata 5 miesiąc temu #996124 przez pesq
Kas daaaaaawaj info bo chce isc na obiad na miasto a nie moge bo musze czekać jak tam Agatula :P ;) ;) :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #996126 przez kasandra9
Wlasnie wyszliśmy, haha, potem Wam napisze wszystko, ale ogólnie jest ok 1639 panienka uffffff:))))))), ale powiem Wam ciotki, ze to prawdziwy Gagatek!!!! :D
Pesq, idź spokojnie jedz:))))

9 lata 5 miesiąc temu #996127 przez pesq
No i gites! A ja Cie dalej bede karmić ;) ;) ;) ;) . Opisz wszystko później spadam JEEEEEEEEEEEEEŚĆ :D:D
Podziękowania: kasandra9

9 lata 5 miesiąc temu #996128 przez anisia27
Pesq co za kretyn i cham.... ja rozumiem jakbys byla w 12 tyg gdzie prawie nie widac, ale w 8 gdzie juz brzuch to gigantyczny jest... :angry:

9 lata 5 miesiąc temu #996129 przez basiek149
Mama odwieziona na dworzec, wsadzona w pociąg i pojechała sobie...:( urlop jej się kończy, od poniedziałku wraca już do pracy. ale fajnie, że 2 razy w tym miesiącu do mnie wpadła :)

Wczoraj przed wizytą u gin byliśmy jeszcze w Ikei po łóżeczko, materacyk, wanienkę, taki wkład do szuflady i taki podkład do przewijania. Później porobię fotki :)
W między czasie jak mama z moim T. chodzili po sklepie ja czekałam sobie na nich w restauracji i nadrabiałam zaległości na forum. i jak doszłam do tematu skąd się wziął nick Jurady a później moim oczom ukazała się ... SYFINA :blink: :laugh: :laugh: :laugh: to myślałam, że ze śmiechu z krzesła spadnę :D normalnie nie mogłam się uspokoić :D ludzie na mnie się patrzą a ja się cieszę do telefonu :D tak więc dziewczynki rozśmieszyłyście mnie wczoraj do łez :D

Później pojechaliśmy jeszcze do jednej galerii bo mąż odbierał kasę bo ostatnio składaliśmy reklamację na jego spodnie, poszliśmy zjeść i do gina. Przed wizytą miałam jeszcze pierwsze KTG. specjalnie nie piłam nic gazowanego, nie jadłam nic słodkiego, żeby mały w miarę był spokojny ale gdzie tam... to co on wczoraj wyrabiała to się w głowie nie mieści :) pani jak próbowała go namierzyć to nawet dostała od niego kopniaka, tak wczoraj nam łobuzował :D a później dostał czkawki i po wielu trudach w końcu dał spokój i mogliśmy zacząć ten pomiar.
Na samej wizycie gin był bardzo zadowolony z moich wyników moczu i morfologii, później jak przeszliśmy do badania szyjki i całej reszty to już w ogóle. mówił, że jest naprawdę bardzo bardzo zadowolony z tego co się u mnie dzieje :) tak więc moje męczarnie i siedzenie w domu dały fantastyczne rezultaty i w końcu pozwolił mi troszkę pospacerować :) tak więc dzisiaj z rana pierwsza wyleciałam po pieczywo do sklepiku :D
szyjkę mam obecnie 19mm, tak więc przez te 3tyg znowu mi się tylko o 2mm skróciła :)
Podziękowania: jurada

9 lata 5 miesiąc temu #996130 przez jurada
Kas mi sie wydaje, ze Agata będzie drobną dziewczynka i tyle. Skoro lekarze mówią ze jest dobrze, to jest dobrze.

A co z ta nereczka? Wyrównały się?

Pesq facet faktycznie idiota! Az się :angry:

9 lata 5 miesiąc temu #996131 przez basiek149
Widzisz Kas, nie ma co się denerwować na zapas :) fajnie, że wszystko się ułożyło :)

Pesq...twoja historia z tą kolejką w sklepie... to jakiś żart... ty to masz "szczęście"...
ja wczoraj jak byłam w Ikei to poszłam sobie to toalety i akurat w drzwiach miałam się minąć z jakąś dziewczyną ale ona jak mnie zobaczyła to się cofnęła w drzwiach i mi tak je ładnie otworzyła i z uśmiechem na twarzy przepuściła :) tak więc miło :)

a zaraz śmigamy do Poznania ze znajomymi, oni w 3 będą sobie jeździć na gokartach a my z Kubusiem będziemy kibicować :) ale w końcu odżyję :)

9 lata 5 miesiąc temu #996139 przez Zazanna
Kas no to ładnie urosła ! :cheer:

Kasia męcz ile wlezie ! Jak dobre ciśnienie, to się trzeba cieszyć i dzielić radością ! :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq co jadłaś dobrego na mieście ? :D

Basiek pokazuj zdjęcia :D
Super, że miałaś Mamę dla siebie :) Na pewno ona też odpoczęła sobie :)
I ekstra wiadomości z szyjką ! Brawo Basiek ! Jesteś bardzo dzielna z tym siedzeniem, ja bym nie wytrzymała, zapłakałabym się pewnie, a Ty dajesz radę :)

U mnie się pierze już ostatnia partia naszej starej pościeli i będzie z głowy :) Jeszcze tylko obiadek i dalej leniuchujemy :)
Zjedliśmy z T. litr lodów :blink: Siedziałam sobie i piłam herbatkę w sypialni, a on przyszedł z lodami i dwiema łyżkami (takie pyyszne krówka, advocat, toffi, czekolada i każda warstwa przełożona sosem o danym smaku), no i zjedliśmy :blink: A potem zasnęliśmy jak dzieci na półtorej godzinki heh B)
Podziękowania: basiek149

9 lata 5 miesiąc temu #996141 przez asiekasiek
Ufff siadłam sobie dopiero teraz, tak to cały czas na nogach, ale placek piecze się ze śliwkami i jagodami (mam nadzieję że zakalec mi nie wyjdzie) i ogórki jakieś pikantne na zimę zrobiłam, i obiad zrobić zawieść i pozmywałam w kuchni i mama powiedziała że podłogi umyje bo jeszcze zacznę rodzić... :huh:

Kas no to cudownie że mała rośnie, napisz co tam z nerkami??
Basia no to super że z bobasem tak dobrze :) i teraz będziesz mieć torszkę luzu!! Super :D ooo gokarty :D wreszcie wyrwiesz się gdzieś :D super strasznie się bałam o Ciebie jak pisałaś o swoich przeżyciach jak to będzie i kibicowałam bardzo!! I jest super teraz co by nie było będzie dobrze :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: basiek149

9 lata 5 miesiąc temu #996144 przez Zazanna
Asiek poszalałaś, odpocznij koniecznie sobie :)

U mnie się już obiadek robi, dziś udka kurczaka smażone, ziemniaczki i surówka z ogórka i pomidora ze śmietaną na słodko <3

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996150 przez pesq
Zaz - był problem żeby znaleźć miejsce, gdzie można iść na obiad dla dwóch osób w okresie troche już spłukani po wypłacie ;) w dodatku chcieliśmy o centrum w ogródkach no i żebym ja mogła coś zjeść :whistle: :whistle: Ostatecznie poszliśmy do burgerowni, Łukasz zjadł sobie burgera z sosem z niebieskiego sera i krążkami cebulowymi :huh: :huh: a ja też jestem zadowolona, bo sałatkę ale z wołowinką - pyszny, soczysty duży kotlet taki jak w burgerach <3, pomidorki koktajlowe, kapary, pomidory suszone i mix sałat no i pyszny sos bazyliowy - dooobre bylo :) Ja w ogole kocham sałatki ale staram się zawsze coś wyszukać poza sałatkami z tuńczykiem, grecką i kurczakiem - tych w lokalach nie lubie.

9 lata 5 miesiąc temu #996151 przez Zazanna
Też lubię sałatki <3

Zjedliśmy :) Coś słodkiego za mną chodzi :evil:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996154 przez kasandra9
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze, odpoczywajcie i cieszcie się chłopkami;))))
My sesję domową przerzuciliśmy na jutro, bo mieliśmy dziś ogarniać mieszkanko do końca, ale wracając wpadliśmy do Kaufa na zakupy, potem mak, bo zachciało mi się cheesburgera, a mężowi frytki...po powrocie tak się zmęczyliśmy, że od razu łóżeczko. Ja wstałam godzinkę temu, rozpakowałam zakupy, nawet przycięłam już tapetę i zaraz idę Piotrka ciąnąć za nogę, żeby wstawał i kleił (bo on nadal nie chętny, to nic, że tapeta nie pasuje, ale po cooooooooooo zmieniać, skoro jest dobraaaaaa :angry: ) no i inne duperele dokończyć. Mam nadzieję, że się nie paskudzi, bo jest ładnie i czysto!:)
To już w końcu mogę napisać o naszej Gagatce jednej! Otóż od rana była nad podziw aktywna (ost. tak miała z tydzień temu), nie wiem, czy po śniadaniu (2 kolorowe kanapki) + deser cioci Pesq (dziś kupiłam malinki i borówki oraz mieszankę studencką, żeby sobie nieco odmienić;PP), mieliśmy jeszcze pół godziny, więc weszliśmy do sklepu obok Boramedu i kupiliśmy taką małą czekoladkę Milkę Tuc (lubię ten słonawy posmak z czekoladą) i zjedliśmy na pół - po dwie cząstki na główę. I PIotrek wziął Powerade wiśniowego i też trochę się napiłam przed badaniem. Pisałam Wam, że było opóźnienie, więc w sumie to gdzieś ok. 12:30 weszliśmy, no i nie wiem, czy taki miała humorek czy ten Powerade czy co, ale już w poczekalni szalała i na USG też. Dr mówi, że jakie aktywne dziecko:D (taaaaaaaaaaaaaa, nasza Agatka i jej aktywność!!!!!!!!!) Okazało się, że Gadzina zmieniła pozycję (teraz ma główkę z drugiej strony - na szczęście nadal główkowo, no ale pannica nawet tak się wywierciła w ciągu 2 tygodni), oczywiście pozowała (dr Nicole mówi, że mała modelka i że jej synek (ona jest w 25tyg mógłby się od niej nauczyć, bo nie chce się pokazać:P). Byłam w szoku, bo o wiele większą ma twarz i jaką grubą rączkę!!!!!!!!!! Pokażę Wam potem filmik jak zgram z płytki, bo mąż musi to zrobić, zawsze się tym zajmuje:)) Zasłaniała sobie twarz jakby chciała powiedzieć, że rodzice siary jej narobili i panikują i na jakieś USG jedżą:P No i oglądała tam te różne przepływy - wszystko ok, nereczka się zmniejszyła - nadal jedna jest ponad 3, ale druga ponad 6 (a była ponad 7), więc powiedziała, że nie ma się co martwić i w ogóle nie ma tematu. Agatce wszystko urosło, jestem w szoku, że AŻ TYLE przybrała 327g!!!!, no ale była w 12,5 percentyla, a teraz 9,8, także nadal doły obstawia;) pani dr mówi, żeby się nie martwić, że taka jest uroda i mam się skonsultować z lekarz prowadzącą, bo standardy takie, że powinnam co 2 tyg. na USG się meldować, żeby przypadkiem nie spadała poniżej normy, ale ona nie chce nas na kasę naciągać, więc jakby nasza decyzja (USG 200zł., więc jeszcze 34,36 no i pewnie 38 tc by nam został; choć za 2 tyg. jest 15.08, zatem wolne, także jeśli do niej, to i tak za bardzo nie pasuje nam iść), ale lekarze nie potrafią powiedzieć, czy taka uroda dziecka, czy czegoś jej brak i dlatego mało przyrasta, tzn. jak na siebie to równomiernie, ale generalnie powinna ogólnie więcej mieć mięśni;) A dlaczego to Gagatek? Boooo dr tylko włączyła USG, a Agatka otworzyła 2x usta - na 100%....bekała!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D potem pani dr ogląda brzuszek i patrzy i mówi, że ma duży żołądek - a tu faktycznie czarna dziura na pół ekranu hahahah, Piotrek mówi, oooo, to pewnie jest głodna, a na to Nicole zdecydowanie: o nieeeeeeeeeee, ona nie jest głodna na pewno, wręcz przeciwnie:D:D:D:D hahah :D potem jeszcze powiedziała, że Agatka ma dużo miejsca, dużo płynu owodoniowego jest, tzn., że dużo nasikała i sobie niezły basen zrobiła :D no i taka ta nasza córka <3 Ciocia Pesq będzie monitorować odżywianie, to dopiero może i 3000 zahaczymy przy porodzie, hihi;) ale dr szacuje ok. 2800-2900 wg tej siatki.
Także w środę mam wizytę u prowadzącej, ciekawe, co ona na to i co z tymi usg, może ona będzie mi robić a np. do Nicole pójdę za 4 tyg, a za 2 zrobi mi na nfz u siebie albo da skierowanie do szpitala. Ciekawe też, jak moje badania. Okaże się:)
Łapcie ciotki fotkę Agatki modelki;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia