BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1006026 przez jurada
Hej dziewczynki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1006027 przez glooria

Agata28 napisał: Glooria ty diable :evil: pecha masz z tym zalewaniem :laugh:

No bo mowilam zeby mi ten zawór wymienili to nie tylko zawineli w poksyline czy coś takiego .... ale kto baby sluchac będzie
Widocznie lubia do mnie przychodzić :cheer:

9 lata 3 miesiąc temu #1006029 przez pesq
Hej :)

Asia będziesz pewnie dzis albo jutro miała nawal pokarmu tak podobno jest.

Kurczę dziewczyny jak Wam zazdroszczę. Dziewczyny rozpakowane.

A nierozpakowane.. Heh czy Wy tez juz zaczynacie świrować? Ja juz takie humorki i w ogóle mam ze szkoda gadać. Ciężko ciężko ciężko. Dzis pierwsza noc od tygodnia przespalam tylko z jedną przerwa na obsesyjne sprawdzanie ruchów. Brawo ja.. :/

Agatka trzymamy dzis kciuki za cc. I za druga Agatkę. Ciekawe czy do pn ktos jeszcze..

9 lata 3 miesiąc temu #1006030 przez Kasia888
Asiek też tak miałam, więcej pokarmu zrobiło mi się w 5 dobie od porodu.
Miałam aż guzki i groziły mi zastoje od tego czasu zaczęłam ściągać laktatorem ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1006036 przez asiekasiek
oj Kasia to mam nadzieję że u mnie coś ruszy się daje Laurze cyca przez nakładkę i ładnie ssie sobie więc szkoda by mi było odstawić ja i poddać się. a tak to mm dawałas naprzemian z cycem???

9 lata 3 miesiąc temu #1006037 przez anisia27
Ja ide jutro na wizyte i pewnie powie mi tak "Szyjka 2 cm, brak rozwarcia" :P i bedzie mnie trula o to ktg ktorego nie zrobilam... :D

Licze na to ze we wrzesniu urodze bo czekam i czekam dni leca jak nie wiem a tu nic :(

9 lata 3 miesiąc temu #1006039 przez basiek149
Ja się powoli szykuję na dzisiejszą wizytę, włosy umyte, jeszcze trochę i wskoczę do wanny się popluskać i za jakiś czas jedziemy do Poznania bo jeszcze na zakupy chcemy skoczyć. Jakoś nie wiem czego się spodziewać po dzisiejszej wizycie bo nie wydaje mi się żeby coś się mogło zmienić. jedynie waga mojego dziecka :D
chociaż wczoraj od 21.00 łapały mnie piękne skurcze co 10min przez prawie 3h więc chociaż tyle będę mogła powiedzieć ginowi ;) bo tak to nie działo się nic.

Agata 3mamy kciuki od 16.30 ;) Sylwia a u Ciebie za dzisiejszą wizytę :)
Podziękowania: Sylwia-89, Agata28

9 lata 3 miesiąc temu #1006043 przez pesq
Asia - jeśli mogę coś doradzić jako doświadczona matka karmiąca ;) ;) ;) nie no ale tak serio troche czytalam... na pewno dużo osób będzie Ci odradzało podawanie mm do piersi, ale ja znam Twoje podejście i osobiście uważam, że najważniejsze żeby dziecię zdrowo rosło i się najadało. Jeśli jeszcze Ci się laktacja nie rozkręcila to przystawiaj jak najczęściej itd. ale MOIM ZDANIEM mm nie zaszkodzi...

Anisia/Basia - mhhhhhh ja gdyby nie te cc w poniedziałek też bym się irytowała że nie urodze chyba we wrześniu.. Basia u Ciebie jakieś skurcze a u mnie autentycznie nic. Szyjka długa, zero rozwarcia (siema Anisia ;) ) i tak łaże jak łaziłam... Aż zaczynam myśleć że może babcia ma racje i ja w październiku powinnam mieć termin ;) ;) żartuje ofc ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1006044 przez basiek149
A Zaz jeszcze w szpitalu?

9 lata 3 miesiąc temu #1006049 przez pesq
Zaz w szpitalu czeka na obchód i pewnie wychodzi do domu.. Skurcze nieregularne :dry: a lepiej w domu jej bedzie niz tak leżeć i czekać tam...
Podziękowania: basiek149

9 lata 3 miesiąc temu #1006051 przez pesq
Magda - ja też bede próbowała motać, ale nie jestem jeszcze na 100 procent przekonana do chust..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
to bardzo bardzo chce spróbować motania - mam nadzieje że sie spodoba i nam i małej :) Pokaż chuste jak przyjdzie :). My to weźmiemy jakąś od Ł. z pracy pewnie z końcówek ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1006052 przez asiekasiek
Pesq doswiadczona mamo karmiaca;) właśnie dzisiaj chce ja przystawiac co 1,5 -2h zobaczymy co z tego wyjdzie ale do domu kupie na wypadek mm bo ma wszelki wypadek. od 22 nie podaje mm tylko doi piers. zobaczymy kiedy rozbeczy się na dobre :) a mam taki stosunek do karmienia bo uważam ze jeżeli ktoś nie chce karmić tak albo nie ma na wału pokarmu to żeby ktoś inny nie wymyslal jaka nie dobra matka jest bo mm karmi... :)

9 lata 3 miesiąc temu #1006054 przez pesq
Proste. Tak samo uważam. Postaram się z cycochami działać no ale są ważniejsze rzeczy niz własne ambicje. ASIEK JAK JA CI ZAZDROOOOOOOOOSZCZE!! :huh: :huh:

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1006062 przez sabina
Hej kobity :)
Asiek ja tez Ci zazdroszcze....w ogole jak wczoraj byla ta znajoma z coreczka mialam ja na rekach to pozniej jej oddac nie chcialam :woohoo:
Tez mysle zeby jak najczesciej przystawiac do piersi to sie naprodukuje ....tak jestesmy zaprogramowane :)
U nas nocka kiepska od 3 w nocy mialam skurcze......ale żołądka......jeszcze rano męczył tez napilam sie kawy to ustało :lol:

Teraz czeka mnie robota m ma urodziny i musze mu tort upiec......źyczcie mi powodzenia heheeh
Głowa mnie tak ćmi?nie wiem jak okreslic ten bol od wczoraj... :dry:

9 lata 3 miesiąc temu #1006064 przez pesq
Sabina - powodzenia :D ja mam dwie lewe rece i bym kupila.. A czuje sie też przyćmiona i chyba spróbuje spac ale codziennie próbuje i zaczynam analizować swoją sytuacje :D i nie moge zasnac w dzien :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia